Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip sutaupyti, kai gyvenimas neverčia

QUOTE(san @ 2018 03 23, 07:39)
ten pas juos genetiškai miegas nereikalingas irnesakyk.gif

Aaa.. mano duomenys pasenę. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*lim->0* @ 2018 03 23, 20:34)
Aaa.. mano duomenys pasenę. biggrin.gif

San apie tai kad paveldimas zemas miego poreikis- nu tipo as nemiegu ir vaikai gali. Realiai LT as manau retai kuri seima vaikus guldo iki 10... na 9ta anksciausiai. Mokyklinio amziaus vaikus turiu omeny. Cia UK vos ne 7 jau visi lovose ir netrugdo tevams smile.gif Pas mus veliausiai eina miegot Sausainis- darze pietu issimiega, mergaites tikrai sakyciau zemas miego poreikis, o irgi mergaite miega kada nori... gali po mokyklos pamiegot, gali anksti nueit.
Atsakyti
As suprantu apie ka San.
Man atrodo, kad vaiku raidai svarbus rezimas ir tiek. Bet kaip sakau, mano duomenys pasene ir turbut sios teorijos nebetaikomos - tik as pagal sena plokstele vis dar.

Atsakyti
Na as pasakyciau kitaip- vaiku sveikatai- taip, rezimas turbut neppaskutinej vietoj, bet kad tas rezimas sudaromas ne pagal "kaip geriau sveikatai" o pagal "mokyklos/ treniruociu grafikas", nes ka mokyklinuko gyvenime gali "rezimint"? Nuejimo miegot laika? nes ka daugiau? bet pvz vyresne buna uzsisedi pri namu darbu, jei nuvarau miegot- pati uzsistato zadintuva ir keliasi ryte pabaigt.

o vaiku raidai imho svarbu ispudziu ivairove- jie daro poveiki, kelia susidomejima, lieka atminti- ne vien pamokos bet kokios olipmiados-varzybos (sportines ir mokslines)- isvykos-ttt, jie visi dazniausiai rezima pazeidzia, ir daznai ne vien tai dienai bet buna pasiruosimas, papildomos treniruotes, pamokos, repeticijos, ttt.
Atsakyti
Mergiona, musu nuomones, kaip visada, nesutampa. Bet gincytis as nesigincysiu - kam man trecias pasaulinis?

Ispudziai nebutinai susikelia naktimis ar turi susikelti kas diena. O ir is tavo pries tai buvusiu postu neatrodo, kad tavo ispudziu teorija labai veiksminga. Gal rezimas ir nepadetu. Bet kodel nepabandzius?
Atsakyti
Nepabandzius ko? Rezimu tu prievartini guldyma i lova karta ir amziams nustatyta valanda vadini? Mano mamos darbo diena dazniausiai baigesi 22 val. Mergaite gulasi kazkur 22:30, irgi mergaite lb ivairiai, anksciau norejo gultis anksti, turejo tam savo kambari- kada norejo tada ir ejo miegot, kartais ir 8 val, dbr eina irgi apie 10. Sausainis miegot neina. Uzmiega apie 12-1 nakties, iki tol zaidzia patamsyje- sviesa isjungta bet kazkiek sviesos (minimaliai, man niekam neuztektu) yra is lauko. Nueina miegot tada, kada nueina. Ryte ateinu zadint 6:50, mergaite neretai jau buna atsikelusi ir namu darbus kartojasi, Sausainis jau buna visas zvalus ir varineja po kambari. Darzelyje nuolat skundziasi kad neuzmiega pietu- tvarkingai guli bet zaidzia, kalba, vartosi, apie 1.5 val- tada uzmiega ir be problemu atsikelia su visais.

Ka siulai? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 24 kovo 2018 - 18:04
Narkoze arba risima prie lovos. biggrin.gif na kaip kitaip - prievarta juk. biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(*lim->0* @ 2018 03 24, 21:04)
Narkoze arba risima prie lovos. biggrin.gif na kaip kitaip - prievarta juk.  biggrin.gif

Lim, tu supranti kad vakai skirtingi? Ir ne visi uzmiega net paguldyti iprasta jiems valanda. SM yra tema kazkur apie tai kiek vaiku tvarkingai ejo miegot mamos nustatyta valanda ir neuzmigdavo, gulejo ir tiek. Taviskiai uzmiega, saunu. Cia priezastis varyt miegot maniskius? As tau parasiau pvz kad Sausainis neuzmiega net paguldytas. Kiti irgi. Mociute pas mus pavargsta tai pas ja "rezimas" - po 9 jau pradeda guldyt. Nu ir ka? Ir nieko- neuzmiega net jei ji guli kartu ir neleidzia "tusintis". Jei jiems truktu miego- nesikeltu rytais, ar savaitgali ilgai miegotu. Na nera to. Tai vardan ko turiu pradet kara "vaikai, mars i lova, as taip pasakiau". Mes visi mazai miegancios peledos- per atostogas gulames apie 12-1 nakties, keliames apie 8-9, as einu miego dienat, Sausainis irgi dar miega diena, panos nebe.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 25 kovo 2018 - 07:03
Peledos nepeledos, bet is tavo piktos reakcijos sprendziu, kad miego mazoka biggrin.gif

Sakiau gi nesigincysiu. rolleyes.gif kita, kaip pagalvoju, dar pasigincytu, o as - ne rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *lim->0*: 26 kovo 2018 - 20:59
Niu ka, net su pavasariu neprabudot? Kaip gyvenat?

Mes ivairiai- pabuvojom, pailsejom be vaiku Romoje. Tada dar as viena mokiausi Amsterdame, dabar jau dazniau isnaudoju terasa ir kartais pas Milla nuvaziuoju. Is darbo neisejau dar galutinai, bet keliu bangas. Tai matysim. Meskeres uzmestos, o ka pagausim- pamatysim.

Gal kas kokiu pazistamu turit Poznaneje? 😄 Reikia ir uz vyro mokama alga atidirbt siek tiek 😄
Atsakyti
QUOTE(Veluma @ 2018 03 27, 11:40)

Gal kas kokiu pazistamu turit Poznaneje? 😄 Reikia ir uz vyro mokama alga atidirbt siek tiek 😄

sėdžiu, galvoju, kaip man į Poznanę nusikomandiruot: lėktuvu per 6 val. ar autiku-traukiniu per 12 val. g.gif
Atsakyti
Kaip skauda, kai būna apendicitas? Ar vaikščiotų, juoktųsi, valgytų, tik šiaip skauda pilva, galvą ir truputį silpna?
Atsakyti