Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip sutaupyti, kai gyvenimas neverčia

QUOTE(milaaaa @ 2018 02 17, 15:09)
tai turbut tam, kuris atejes skundziasi nuovargiu, bloga nuotaika, plauku slinkimu, ka as zinau kuo unsure.gif  tai jei darei rudeni, po vasaros, kai jo koncentracija turetu buti didziausia, tai kas  butu buve dabar?
as irgi skirtumo kazkokio nepastebiu, siemet pirmi tik metai, kai saziningai nuo rudens pradzios visa seima seriama papildais- omegom/zuvies taukais ir vitd3+k2 smile.gif tai kol kas tik tiek, kad nei vienas nesirgo, nei gripais, nei persalimais. ar tai tie papildai turejo itakos, tikrai nezinau 4u.gif bet ne paslaptis, neretai turim tiesiogini kontakta su patvirtintais gripo susirgimais, beigi jau ir tame etape, kai gydomos baisiausios jo komplikacijos ax.gif
Mergiona, kiek laiko serga? kokiom ligom? tai tie taukai tokia smulkmena... o jei visgi padeda?

Na kaip butu buve- tikriausiai taip pat, kaip pernai, uzpernai, uzuzpernai... Si sezona visi geriam. Anuos negerem. Vienas kaip nesirgo, taip ir neserga. Kitas, sakyciau serga daugiau nei pries pora metu. Kazkokiu nuovargiu ar plauku slinkimu nei vienas nesiskunde. As pati siemet ypatingai jauciuos nusivarius nuo gyvenimo...
aisku, gripo epidemija dar nepraejo pro sali
Atsakyti
QUOTE(san @ 2018 02 17, 13:29)
"Buna taip blogai" kam?  As rudeni padariau vaikui ta beprotiskai kainuojanti tyrima. Na taip, taip blogai, kad vaje vaje. Tik nezinau, kam... Nu duodu dabar vit. D. Tik skirtumo duodant ir neduodant nepastebejau.

as ant saves irgi nepastebejau. Nuo spalio men geriu d3 ir nieko. Miego taip pat kiaura diena noriu, kaip ir anksciau - toks nuolatinis nuovargis.

Mazge irgi jau kokiu 3-4 metus nuo rugsejo iki kokios balandzio geguzes geria molers total, bet sirgti serga tikrai daug. spjaunu tris kart per peti - siemet bent jau gripo nepasigavo, bet antibiotikai nuo rugsejo jau 4 kartus buvo.
p.s. milaaaa ir viso kitos - kokia jusu nuomone apie tonziliu salinima?
Atsakyti
Bekase, mano nuomone apie salinima ir dirbtiniu dalyku gerima- prasta. Mano mamai buvo "raudona gerklyte" po N kartu per metus- pasalino tonziles- prasidejo plauciu uzdegimai 2-3k/metai. Nzn ar mediciniskai cia yra rysis, bet man ji salint neleido, nors anginom sirgau ir sirgau. Pirma plauciu uzdegima pasigavau 30.

Del vitamino D- Sausainiui nieduosiu nieko be antibu (pagal poreiki), fiziologinio (per lasenke pagal poreiki), gliukozes (per lasenke pagal poreiki), na ir tempai numust kazka (pagal poreiki). Nes kai buvo kudikis- vitamina D daviau nuo 2men iki 4, tada buvo vasara- nedaviau nors sake duot, rudeni norejau duot bet vis pamirsdavau- o gruodi padare krauja- vitamino D perdozuota.

Zuvu taukai dar-dar, o visi kiti cheminiai vitaminai imho daugiau nuodas nei vaistas. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Eufemija @ 2018 02 15, 09:06)
Pagyvenus, o kaip tavo mergina, patenkinta mokslais? Sūnui kaip sekasi?

Dukra patenkinta viskuo. Moksluos per vidury tiek klasėje, tiek sraute. Turi artimesnių draugų grupelę, su visais klasiokais sutaria. O dar ir pirmasis rimtesnis įsimylėjimas, abipusis. Tai tiesiog pražydo mano mergina wub.gif

Sūnus sėkmingai metė universitetą ir dabar "atranda save" pagal kažkokią tai darbo biržos programą. Meilėje jam nelabai sekasi - pasiguodė, kad pakvietė iš visos grupės patikusią merginą papietauti ir išsiaiškino, kad metais jaunesnė, turi draugą ir vaiką. Tai gal bent tuose jo žaidimuose pasiseks biggrin.gif

Papildų mes beveik nevartojam. Vitamino D nuo pernai buvo pusė buteliuko, tai kai prisimenu užlašinu po lašą. Bet retai prisimenu, greičiausia kai prasidės darže žalumynai mesiu lauk. Kaip ir sveiki visi esam, tai gal tiek ir užtenka.
Atsakyti
Pagyvenus, smagu dėl dukters wub.gif sūnus savo stiliuje, bet iš tiesų turbūt svarbiausia, kad ieško savęs, o ne plaukia pasroviui su banga. Bus užgrūdintas visiems gyvenimo atvejams. Dažnai einantys tiesiąja mokykla-aukštoji po baigimo įmesti į gyvenimą nustemba ups ką daryt, visi kalti, kad neduoda darbo, nemoka algos iš karto kokį 1000 eu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2018 02 19, 17:41)
Bekase, mano nuomone apie salinima ir dirbtiniu dalyku gerima- prasta. Mano mamai buvo "raudona gerklyte" po N kartu per metus- pasalino tonziles- prasidejo plauciu uzdegimai 2-3k/metai. Nzn ar mediciniskai cia yra rysis, bet man ji salint neleido, nors anginom sirgau ir sirgau. Pirma plauciu uzdegima pasigavau 30.

na - plauciu uzdegimu mazge du kartus jau sirgusi.
O dabar buna ne siaip raudona gerklyte, o gerkles skausmas su nedidele temperatura. Bandant gydyti simptomatiskai ( t.y. purskalas ir tabletes nuo gerkles, inhaliacijos, koju mirkymai, itrinimai, arbatos jeigu labiau pakyla temperatura, tai nuo jos) po 7-10 dienu tai issaukia astmos paumejima ir baigiasi antibiotikais. Antibiotikai per kelias dienas sutvarko temperatura ir gerkles skausma kokiam menesiui.

Pagyvenus - geros naujienos.
Atsakyti
Mano bernui pašalinti adenoidai. Būdavo pastovi sloga ir triskart turėjo ausies uždegimą, tai po pašalinimo per pusmetį viskas susitvarkė, nustojo sirgt. O gal savaime išaugo, nes operavom kai buvo 5 m. Dbr ausys yra jo siplnoji vieta, porąkart buvo paskaudėję, bet apsieina be antibiotikų. Ir slogą stengiuosi gydyti, neužleisti, kad ir actifed geriau suduodu, kad nesikomplikuotų. Vaikinui jau 11 m.

Su tom operacijom turbūt kaip su vit D. Teoriškai turėtų visiems padėti, bet būna visaip, priklausomai nuo organizmo... svarbiausia sustiprinti imunitetą, gal kažkiek keisti gyvenimo būdą, nes ne tik nuo vitaminų ir virusų, bet ir nuo psichologijos priklauso, sirgsi ar ne. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eufemija: 20 vasario 2018 - 10:24
Maniskiam pasalino angina ir adenoidus pries 3 metus. Antibiotiku nuo tol nebeteko vartoti.

Meluoju. Teko, kai gavo infekcija ant veido. Nuo tepamu buvo alergija, tai gere.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *lim->0*: 20 vasario 2018 - 19:50
Sūnui adenoidai operuoti 4 metų. Slogos nei pamažėjo, nei padaugėjo. Ausų uždegimas buvo kartą, keli metai po operacijos. Pradėjus eit į mokyklą, ligos baigėsi. Dabar buvo apsirgęs, pakarščiavo, paslogavo, pakosėjo. Be antibiotiku. Kada sirgo prieš tai, jau net neatsimenu.
Atsakyti
vienintele, Eufemija - adenoidai ir tonziles du skirtingi dalykai.

Adenoidus maniskei salino kai 3 neturejo dar. Dabar pagalvojus, gal ir bereikalo. Salino del nuolatiniu slogu, kurios kaip kiek veliau paaiskejo buvo alergines. Ir ju tikrai nesumazejo.
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2018 02 21, 15:05)
vienintele, Eufemija - adenoidai ir tonziles du skirtingi dalykai.

Adenoidus maniskei salino kai 3 neturejo dar. Dabar pagalvojus, gal ir bereikalo. Salino del nuolatiniu slogu, kurios kaip kiek veliau paaiskejo buvo alergines. Ir ju tikrai nesumazejo.

Žinau, kad skirtingi. Aš labiau pritarčiau Mergionai. Operacija ne visada padeda. Dėl to ir pasidalinau patirtim su adenoidais. Mano bachūriuką vargino ne tiek slogos, kiek užgulta nosis ir kvėpavimas pro burną. Nuolatinis vaikščiojimas nuo alergologo iki lor priežasties atrasti nepadėjo, operacija irgi unsure.gif
Tonziles man vaikystėj norėjo operuot, kai plaučiu uźdegimu susirgau, bet visgi nuspręsta palikti ramybėj. Blogiau nuo to nebuvo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vienintele: 21 vasario 2018 - 22:33
Sveikos, mano dickiams salinti adenoidai ir apipjaustytos tonziles, vienam daugiau, kitam maziau- del nuolatiniu plauciu uzdegimu, bronchitu. Sunui buvo 3 m, dukrai -5. Nuo tada nera sirge rimciau. Mazei nedarem nieko, nereikejo.

Kaip laikotes? As dekoju 2017 uz dvi ismoktas pamokas kaip min ir viliuos kad 2018 vel bus pokyciu metai, kurie nusistoves ilgiau.
Atsakyti