Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip sutaupyti, kai gyvenimas neverčia

QUOTE(*lim->0* @ 2018 01 23, 11:31)
Nu matai, kaip skirtingai - man patinka, kai mano vaikai neturi blogų emocijų, susijusių su gydytojais. Kai jiems neskauda nei nuo adatų, nei taisant ar traukiant dantis. Todėl 30 papildomų minučių man atrodo mazesne beda, nei "cakt" ir viskas. Tas cakt yra labai skausmingas, ypac vaikui, suprantanciam kas vyksta. Ne nuo fizinio skausmo saugoma. O virusai - jie visur. Kam savus zaislus dezinfekuoti? Bet cia jau kiekvienam pagal pomegius - ir cakt ir cackinimasis.

Nu rašei vaikas laukia žaidimų kambary unsure.gif maniau, jūsų modernios ligoninės turi žaislų, bet aa čia savus žaislus dar reikėjo į polikliniką neštis?

Jeigu saugoma ne nuo fizinio skausmo, tai kam tept tepalu nuo skausmo? Užtektų pokallbio kad tas cakt būtų nebaisus.

mano vaikai irgi neturi blogų emocijų, susijusių su gydytojais biggrin.gif pas dantistus kažkaip irgi elgiasi pavyzdingai unsure.gif kaip gerai, kad yra skirtingi būdai tai pasiekti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eufemija: 23 sausio 2018 - 14:54
QUOTE(Veluma @ 2018 01 23, 09:15)
...tai turetu padet issprest kazkaip?

kaip?

QUOTE(Mergiona @ 2018 01 23, 14:40)
sulaukem, norma  wub.gif  wub.gif

biggrin.gif 4u.gif

Lim, o kaip tavo vaikams be adatu nuskausmina dantu reikalus?
Atsakyti
QUOTE(milaaaa @ 2018 01 23, 14:57)

Lim, o kaip tavo vaikams be adatu nuskausmina dantu reikalus?

(1) gal pas žmones dantys sveiki.
(2) taigi "uogiene" patepa.
Tai va man čia iškilo toks neatitikimas: taigi ta "uogienė", kur dantenas tepa, tai iš karto suveikia - ne po pusvalandžio unsure.gif

Ir apskritai ne skausmo čia gi reikalas - tepk kuom nori, bet jei mažam vaikui reiks ilgai gulėti ramiai ir stebėti/jausti, kad kažkas malasi po jo oda, tai ir be jokio skausmo, isterija labai tikėtina.
Atsakyti
QUOTE(*lim->0* @ 2018 01 23, 11:31)
Nu matai, kaip skirtingai - man patinka, kai mano vaikai neturi blogų emocijų, susijusių su gydytojais. Kai jiems neskauda nei nuo adatų, nei taisant ar traukiant dantis.

maniske tokiu blogu prisiminimu turi is vieno karto, kai antakalnio ligonineje net nebande tartis,ziureti ar kazka daryti (ir manes neklause, kai sakiau, kad jinai leisis), o iskart keturiese - kojos, rankos, kunas ir viena emimui vaika uzgriuvusios paeme krauja. Bet tokiom procedurom galioja zodis reikia kas apima - paaiskinimas, kas bus daroma/ kodel bus daroma/ ir kad nera kito kelio - tai bus daroma ir taskas. Galimas prizas/paskatinimas po to.
Atsakyti
As nuomones "reikia tai reikia"- jei reikia kad palaikytu 4- reiskia svarbu tos 4 gaut. Sausainiui tai gerai veikia, Mergaitei- nei velnio. Jai jokie 4 ispudzio nepadaro ir jos neislaiko. Kai jai dar du metai buvo 3 sesutes bande jai vaistus sugirdyt- nepavyko, kai buvo 1.6 reikejo 4 sesuciu ir gydytojo kad gulint ugi pamatuot- pamatavo, o toliau echo dare- 4 zmones nesugebejom jos nulaikyt kad uzfiksuotu vaizda. Bet! as manau cia tikslas tikrai pateisina priemones. Jei su vaiku yra verbalinis kontaktas ir imanoma paaiskint ir susitart- reikia tai daryt. Jei ne- reikia gaut tos 4, kurie laikytu. Visgi migdyt ir nuskausmint- nevisad variantas, ypac jei proceduru reikia daznai. Sausainiui dvigubos dozes raminamuju prireike, kad dantis israut unsure.gif prie visko organizmas pripranta ir geriau narkoze, migdymus, tt pataupyt. (aisku, cia as apie visokius rimtesnius atvejus nei kraujo is pirstuko paemimas)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 23 sausio 2018 - 16:02
Mergiona wub.gif

Mano dvimečiui teko išsimuštą priekinį dantį rauti. Tepė uogiene, bet vis tiek tas dūris bjauru. O paskui gi dar rovė skilusias šaknis, kraujo belenkiek... aišku verkė, bet labiau po visko dėl kraujo. Išlaikiau viena pati. Galvojau amen, bijos gydytojų visam gyvenimui. Bet va ką tik (jam 3,5 m) uždėjo pirmąją plombą. Nenuskausmino, nes mažai reikėjo gręžti. Sėdėjo pats vienas kėdėj, jokių problemų, nė ašarytės. Gi plovė su vandeniu kirminą, reikėjo pakentėti. Kėdė gi dar kaip kurmiuko raketa, įjungti multikai. Gydytoja džiaugėsi, kad galėjo ramiai dirbti. Nežinau kas čia suveikė,gal tiesiog pasisekė su vaiku. smile.gif Nors šiaip jis nekantrus.
Atsakyti
Sausainiui du priekiniai israti, rovr Zalgirio gatveje, tai ten tokiu raminamuju duoda, iseini i koridoriu, pazaidzia, kai pradeda toks beuzmiegantis darytis- eini i vidu ir nieko nejaucia, ir paskui neprisimena. Tai ten jam antra doze dave, ir visvien toki apizvali i kede sodino, nesulauke. Atlaike viska gerai, neskaudejo, nereikejo laikyt, bet pati ta atsipalaidavimo banga atejo jau po- akis atmerktos bet kaip guminis, nesilaiko visai, bandau nest- is ranku slysta, o masina uz kokiu 500 metru... aciu vienam dedei wub.gif ten gretimas namas- darzelis, tai jis iseidamas is darzo mus pamate ir pasisiule panest wub.gif

Eufemija, man atrodo mazesni geriau atlaiko... arba tie, kuriems daznai ka nors daro. Kai mano trim state kartu lasenkes Sausainis ir irgi mergaite- ramiai sau miegojo, mergaite- klyke ir draskesi visas 5 val kol stovejo lasenke. Ranka su lasenke judint bijojo, o kita ranka ir kojom dauze kiek jegu turejo... bet jai labiausiai reikejo, daugiausiai veme ir gert negalejo- is kart atgal viskas unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 23 sausio 2018 - 16:24
Nu va kaip įdomiai, man net nesiūlė raminamųjų / migdomųjų danties rovimui, čia Lenkijoje veiksmas vyko. unsure.gif
Atsakyti
Mlia... Mergiona, gaila, kad nebedirbu ligoninėj, galėtum pas mane ateit kraujo paimt smile.gif Pasakos man čia kažkokios, kad įdūrus dar makliavoja su adata. Vena prasičiuopia, visiškai nereikia, kad ji matytųsi, svarbiausia surasti gerą strateginę vietą. Vaikams tos, kurios matosi, dažnai būna trapios (ypač inkstininkams), tai dar blogesnis variantas. Mes imdavom per kateterį.
Atsakyti
QUOTE(Eufemija @ 2018 01 23, 19:41)
Nu va kaip įdomiai, man net nesiūlė raminamųjų / migdomųjų danties rovimui, čia Lenkijoje veiksmas vyko.  unsure.gif

gal anesteziologo neturejo?

siaip, vaiku ligonineje sk taiso dantis vaikams su narkoze 4u.gif

QUOTE(denaxa @ 2018 01 23, 19:57)
Mlia... Mergiona, gaila, kad nebedirbu ligoninėj, galėtum pas mane ateit kraujo paimt smile.gif Pasakos man čia kažkokios, kad įdūrus dar makliavoja su adata. Vena prasičiuopia, visiškai nereikia, kad ji matytųsi, svarbiausia surasti gerą strateginę vietą. Vaikams tos, kurios matosi, dažnai būna trapios (ypač inkstininkams), tai dar blogesnis variantas. Mes imdavom per kateterį.

taip taip ciuopiasi biggrin.gif
ar daznai badei 2,x kg naujagimiui su kraujagysliu potologija ir negerusiam, kai ir esamos venos tuscios? toks jausmas, kad visi durniai... kad imti per kateteri, ji reikia pastatyti 4u.gif
buna ivairiu situaciju, kai tu venu nesama ir vienaip gali isspresti gulint ligonineje, ir visai kitaip ambulatorinem salygom.

minetam procese dalyvavo 4 zmogai, 2 is ju laike... nes net 2cm adatai issitraukti/prasidurti nuo menko sujudimo nieko nekainuoja...

mano drauges berniukui nepilnu metuku diagnozavo vezi, seke chemoterapija... kaip manai, kas is venu po jos liko? prireike veliau svitinimo, vln atsisake, nes kiekvienai procedurai reikejo migdyti, o jie neturejo narkozes aparato, nebuvo pasiruose tokiems vaikams, tai veziojo i kauna ar klaipeda(nepamenu) smile.gif
buna visokiu situaciju, cia minima paprasciausia is ju smile.gif
Atsakyti
Mergiona, super kad viskas norma.
Milaaa, nu jei turi gydanti gydytoja, kuris skiria kraujo tyrimus ir zino situacija su paemimu, negi negali patart/ rast budo kaip? Ar man kaip gydytojo klientei turetu tai rupeti? Beda supuvusioje sistemoje, kuri zmones laiko pacientais, o ne klientais ir neveikia kaip normalus verslas ( valdomas valstybes). Nes nei as pati turiu viska zinoti, susitvarkyti ir t.t., tai kam man reikia gydytojo? Tas pats kaip klientas ateitu siltnamio pirkt, o mes sakytume nugi susipjauk, susipakuok ir tt jei tau reikia. Pinigus ir vienu ir kitu atveju klientas moka juk.

Geriau linksmesne gaida- kur atostogausit siemet? As vel noriu tinginio AI atostogu, pakako man Kroatijoje maista ruost😄, ale kad nera kur vaziuot😄, buve kaip ir visur kur tokios paslaugos. Rodo sala likus, gal kuri buvot?

Ir dar- noriu i buvusia darboviete grizt ( ne pas vyra 😄).Rojus ten buvo, palyginus su dabar. Jokie pinigai “ nebegroja”. Tai galvoju ar nugalet isdiduma ir pasiprasyt, kol manes nepamirso😄😄
Atsakyti
QUOTE(milaaaa @ 2018 01 23, 19:40)
taip taip ciuopiasi biggrin.gif
ar daznai badei 2,x kg naujagimiui su kraujagysliu potologija ir negerusiam, kai ir esamos venos tuscios? toks jausmas, kad visi durniai... kad imti per kateteri, ji reikia pastatyti 4u.gif
buna ivairiu situaciju, kai tu venu nesama ir vienaip gali isspresti gulint ligonineje, ir visai kitaip ambulatorinem salygom.

Milaaa, aš urologinio procedūriniam dirbau, pavaduodavau urologijos rentgene, kai jo seselė atostogaudavo. Tai badžiau visokių, mano pagrindinis darbas ir buvo badyti smile.gif. Urologinių venos, kaip taisyklė- trapios. Jei visai beviltiška situacija - išeitis centrinė vena, bet čia ne kraujo paėmimui, aišku smile.gif.
Atsakyti