Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip sutaupyti, kai gyvenimas neverčia

QUOTE(milaaaa @ 2018 01 22, 20:54)
kai yra matomos venos, i kuria pataikoma issyk ir taip praktiskai nesijaucia, ypac siuolaikinem priemonem. bet mes kalbam apie tokia situacija, kai gali tik nutuokti kur teoriskai tos venos yra, bet jos nebutinai ten bus ir deja ne visur yra galimybes tam pasitelkti echoskopa. taigi kur konkreciai tepti tokioj situacijoje? patepus reikia laukti, bent 30min. ar tikrai isivaizduoji tokia situacija realiai???

Taip. Asmuo apziuri galimas vietas is kuriu ims krauja - kazkokiu budu gi tures issirinkti, kur durs. Kad ir 5. Uztepamas kremas. Uzlipdomas plevele. Vaikas eina zaist i koridoriu. Asmuo 30 minuciu dirba savo darba.

Ir nebandau nustatyti naujos darbo tvarkos. Tiesiog gaila vaiko ir siulau varianta, kuris galetu palengvinti situacija. Nereikia reaguoti taip priesiskai. Nes besidraskantis vaikas - man, asmeniskai, yra kosmaras ir tenorejau padeti Mergionai.
Atsakyti
Lim, na Milaa tiksliai apraso situacija, venu nera nekur ir ka tept nelb aisku, nes tepk-netepk yra imanomas baigtinis duriu skaicius i "numanoma" venos buvimo vieta. Nes tada duria ten, kur teoriskai turetu but ir adata po oda bando "pakliut"- judina ta adata. Tai nera perdaug skausminga, nes skauda tas pirmas kartas, kai oda praduria, bet kiek gali krapstyti viena taska? Kokie 5-6 judesiai ir pasiduodama, bandoma i kita vieta durt. Cia ne skausmingas bet ilgas ir bauginantis procesas. Snd kraujo paimt nesugebejo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 22 sausio 2018 - 22:15
QUOTE(*lim->0* @ 2018 01 23, 00:03)
Taip. Asmuo apziuri galimas vietas is kuriu ims krauja - kazkokiu budu gi tures issirinkti, kur durs. Kad ir 5. Uztepamas kremas. Uzlipdomas plevele. Vaikas eina zaist i koridoriu. Asmuo 30 minuciu dirba savo darba.

Ir nebandau nustatyti naujos darbo tvarkos. Tiesiog gaila vaiko ir siulau varianta, kuris galetu palengvinti situacija. Nereikia reaguoti taip priesiskai. Nes besidraskantis vaikas - man, asmeniskai, yra kosmaras ir tenorejau padeti Mergionai.

tu kaip lt negyvenus... ar matei, kad kur taip darytu?
ne man tau aiskinti, bet tiek to... tas tepalas/purskalas nuskausmins(?) tik oda, o tokiu atveju, kai venos nematomos, neciuopiamos, o tik nutuokiama ju vieta, bus praduriama oda ir ''malamasi'' adata po oda tikintis uzkabinti vena, neradus ten, duriama kitoj vietoje ir t.t. tai tokioj situacijoje tas nuskausminimas nieko vertas, reikia, norint nuskausminti, infiltruoti anestetika didesniam plote su nedidele plona adatele, tai dar kazkiek duriu papildomai...
ir patikek, kai uz duru eile, niekas taip nesiterlios, o dar ir todel, kad krauja dazniausiai ima seses, o nuskausminima taiko gyd. lygiai taip operacineje, tikrai nera salygu skirti 30min ''pazaisti'', nes laukia eile operaciju.
as nereguoju priesiskai ir tu nezinai, ar jos vaikas draskosi 4u.gif
Atsakyti
As nezinau, ar Mergionos vaikas draskosi. Ji rase, kad 1-2-3 durius ji dar vaika nulaikys. Galbut turejo kazka kita omeny.

Skausma mes irgi suprantam skirtingai - man skauda viso proceso metu, o ir siaip skausmas cia maziausia beda - greiciau emocinis proceduros efektas.

As zinau, kad lt taip nedaro, bet jau kalbate apie "pazystamus", tai pamaniau, kad imanoma kazka suorganizuoti.
Atsakyti
Na ten esme ne skauda-neskauda o kad nepataiko unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2018 01 22, 21:31)
Na ten esme ne skauda-neskauda o kad nepataiko  unsure.gif

Zinau, bet kol nepataiko... vaikui tiesiog baisu ir skauda.

Risam tema. Buvau durna issiziojus.
Atsakyti
QUOTE(*lim->0* @ 2018 01 23, 00:34)
Zinau, bet kol nepataiko... vaikui tiesiog baisu ir skauda.

taip, bet kito kelio nera 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo milaaaa: 22 sausio 2018 - 22:56
QUOTE(*lim->0* @ 2018 01 22, 22:34)

nu pachamu durnai? Imho visad geriau pasakyt, nei nepasakyt, nebutinai tavo patarimas pades ar bus priimtas, bet jis gali kitu minciu sukelt ir visvien bus naudingas. Ir net jei ir ne- visvien imho visad malonu zinot kad tavo situacija kazkam rupi ir zmogus bando padet.

4u.gif 4u.gif

I AZ gavau patarima kur galima bandyt kreiptis wub.gif bandysiu rytoj paskambint ir paklaust ar rekomenduota sesute dar vietoje bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 23 sausio 2018 - 01:12
Mergiona, o tu tiesiog siaip sugalvojai krauja paimt? Be jokiu gyd nurodymu? Nes u jei gyd siuncia, tai turetu padet issprest kazkaip?
Atsakyti
Nors lim jau baigė temą, bet aš šiaip pamąstymui. Jei venos geros, aš visai nenorėčiau su vaiku prie kabineto durų išbūt papildomai 30 min, kad ir žaidimų kambary. Nuvargs vaikas nuo tos poliklinikos, nepažįstamos aplinkos, prisigaudys virusų (negi kiekvienas žaislas po vaiko prisilietimo iš karto dezinfekuojamas?)... ir du kartus su sesele susitikt, kažką jam rankai dukart turės daryt - nee. Geriau vienąkart atėjai, greit cakt kol vaikas nė nespėjo susivokt, ir dumiam namo. O jei reikia skubios pagalbos tai juo labiau aš kaip mama nesutikčiau laukt papildomas 30 min greitojoje pagalboje unsure.gif
Dūrimo skausmas tikrai nedidelis, vaikai dažnai patys skaudžiau susimuša, stresas ne tiek skausmo kiek kitokios aplinkos, neaiškių procedūrų ir šiaip tėvų kad vaikas serga persiduoda... pvz kai skiepijo leliukus vaikus ar jie verkė? Maniškis tik vienąkart, kitus kartus praktiškai nė nepastebėjo dūrio ir nepajuto.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eufemija: 23 sausio 2018 - 09:01
QUOTE(Eufemija @ 2018 01 23, 07:57)
Nors lim jau baigė temą, bet aš šiaip pamąstymui. Jei venos geros, aš visai nenorėčiau su vaiku prie kabineto durų išbūt papildomai 30 min, kad ir žaidimų kambary. Nuvargs vaikas nuo tos poliklinikos, nepažįstamos aplinkos, prisigaudys virusų (negi kiekvienas žaislas po vaiko prisilietimo iš karto dezinfekuojamas?)... ir du kartus su sesele susitikt, kažką jam rankai dukart turės daryt - nee. Geriau vienąkart atėjai, greit cakt kol vaikas nė nespėjo susivokt, ir dumiam namo. O jei reikia skubios pagalbos tai juo labiau aš kaip mama nesutikčiau laukt papildomas 30 min greitojoje pagalboje  unsure.gif
Dūrimo skausmas tikrai nedidelis, vaikai dažnai patys skaudžiau susimuša, stresas ne tiek skausmo kiek kitokios aplinkos, neaiškių procedūrų ir šiaip tėvų kad vaikas serga persiduoda... pvz kai skiepijo leliukus vaikus ar jie verkė? Maniškis tik vienąkart, kitus kartus praktiškai nė nepastebėjo dūrio ir nepajuto.

Nu matai, kaip skirtingai - man patinka, kai mano vaikai neturi blogų emocijų, susijusių su gydytojais. Kai jiems neskauda nei nuo adatų, nei taisant ar traukiant dantis. Todėl 30 papildomų minučių man atrodo mazesne beda, nei "cakt" ir viskas. Tas cakt yra labai skausmingas, ypac vaikui, suprantanciam kas vyksta. Ne nuo fizinio skausmo saugoma. O virusai - jie visur. Kam savus zaislus dezinfekuoti? Bet cia jau kiekvienam pagal pomegius - ir cakt ir cackinimasis.
Atsakyti
QUOTE(Veluma @ 2018 01 23, 07:15)
Mergiona, o tu tiesiog siaip sugalvojai krauja paimt? Be jokiu gyd nurodymu? Nes u jei gyd siuncia, tai turetu padet issprest kazkaip?

su tetos nurodymu biggrin.gif siaip turim kartot kas 6 men, bet kadangi tokia situacija jau apie 2 metus nekartojom. Bet gydytojai niekaip negali padet issprest. Nes gi pries operacija pvz privalai turet tyrimus- na ir ka? ir nieko, bet ju varom ax.gif bendra kraujo is pirsto padarom i vsio.

ViaMedica vaikams kraujo neima 4u.gif 4u.gif

Bet kazkas doctor.gif wub.gif padejo ir jau laukiam rezultato yahoo.gif

sulaukem, norma wub.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 23 sausio 2018 - 12:56