Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip sutaupyti, kai gyvenimas neverčia

QUOTE(Mergiona @ 2018 01 19, 10:21)
jo, i ta Svento Petro (?) ar kokia ten- Katedra- galima, net per misias buvau  wub.gif ir dar buvo galima kazkur ant boksto ar stogo kazkokio lipt- panorama pasigrozet. Zinau kad muzejus ten kazkoks yra bet nebuvau. Bet man ispudi nerealu paliko. Man buvo 23 mazdaug- tai pabuvus ten supratau kodel Ralfas ismaine Mege i teise aukoti misias tokioje vietoje.  biggrin.gif

daugiau nieko nzn, seniai buvau.

Galima nusileisti i Petro bazilikos rūsį ir aplankyti lietuvių koplyčią. Muziejukas yra pačioje bazilikoje liturginių brangenybių, man jis nelabai. Tačiau Vatikane ne tik Petro bazilika bet ir žymusis Vatikano muziejus, su garsiąja Siksto koplyčia ir visokiais šedevrais. Ten visą dieną galima praleisti. Bet eilės milžiniškos, geriau iš anksto bilietus įsigyti. Vaticans museums internete pažiūrėti.
Atsakyti
QUOTE(Veluma @ 2018 01 19, 09:09)
Aciu, super. O ka tame Vatikane visa diena veikt tada? Ten galima i vidu kur ieit? Eiles? Kainos?

Aš praitą savaitę buvau Romoje. gyvenome netoli Vatikano (kažkaip bookinge vadinosi Large apartment near Vaticano). Idealiau gal būtų gyventi netoli Trevi fontanų ar Navonos aikštės.
Pats įėjimas yra nemokamas į Vatikaną ir baziliką, eilės prie Vatikano muziejų (suaugusiam bilietas berods 23, o vaikams labai pigiai, bet reikia turėti moksleivio pažymėjimą tarptautinį. Bent mūsiškių prašė parodyti, nes jau tokie paaugę vaikai smile.gif).
Į Vatikaną planuokitės ne sekmadienį, nes sekmadienį neįleidžia į baziliką, nes vyksta mišios. kad įeiti į mišias, reikia iš anksto pasiimti nemokamus bilietus iš gvardierių (mes paklausėm šeštadienio vakare, tai jau nebeturėjo).
Atsakyti
niekas nemini panteono... salia grazi baznycia santa maria sopra minerva smile.gif i priesinga puse navonos aikste.
parduotuviu gatve via del corso, ja nori nenori greiciausiai teks eiti, man grazus marsrutas nuo baznycios santa maria del popolo, tuomet to pavadinimo aikste, iskart uz jos, is abieju sonu po nediduke baznytele ir via del corso, na ir isiremsi i veneciojos aikste. o jau salia jos bus forumas su visais priklausiniais. einant zymiaja gatve galima nusukti iki isp laiptu ir trevi fontano, jie salia. man sis marsrutas labai wub.gif labai rekomenduoju isgerti kavos seniausioje romos kavineje, salia isp laiptu, butinai prie baro(ne tik del kainos), ten prie puodeluo prideda toooki saldainiuka wub.gif biggrin.gif bet patys jus neparduoda, iki siol prisimenam. jei reikia surasiu jos pavadinima! antico caffe greco wub.gif
vatikano sodus galima pamatyti uzsikorus i sv petro bazilikos kupola, kitaip nezinau kaip/ar imanoma ten patekti. vatikano nuziejuje nebuvau, ypac savaitgali nerekomenduociau, jei paprasta diena eile per puse miesto, tai kas iseiginem darysis? mes gyvenom centre, tai i vatikana vaziavom.
nepamineta ir st angelo pilis, i ja geriau eiti aplankius vatikana, is vatikano pereiti per upe vienu tiltu ir sekanciu su visom skulpturom veda tiltas i st angelo pili 4u.gif siulau i pili paziureti butent is kitos upes puses!
einant is vatikano galima aplankyti ir trastevjeres rajona, kurio irgi nemini unsure.gif ten pasimaitinti. praeiti pro tibro sala. marsruta uzbaigti circo massimo ir grizti namo metro. ten netoliese ir baznycia su teisybes burna biggrin.gif bocca della verita smile.gif
mes gyvenom netoli baznycios santa maria magiore, mb ji labai patiko...
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo milaaaa: 19 sausio 2018 - 10:57
Aciu dar kartą!
Atsakyti
QUOTE(Veluma @ 2018 01 19, 12:59)
Aciu dar kartą!

kai turesi laiko, atsidaryk paprasta googlini zemelapi ir suziurek tuos marsrutus 4u.gif 3d nedaug, bet gerai suplanavus tikrai spesi viska pamatyti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Veluma @ 2018 01 19, 10:09)
Aciu, super. O ka tame Vatikane visa diena veikt tada? Ten galima i vidu kur ieit? Eiles? Kainos?

i sv petro bazilika iejimas nemokamas, tik eile reikia atstoveti - susidaro einant pro metalo detektoriu ( i kolizieju ieinant irgi jie yra). Vyrams ten negalima su sortais - turi buti kelnes. Moterims - uzdengti peciai ir jokiu dideliu iskirpsciu. Na ir ilgis atitinkamai link keliu min sukneles ar sijono.
Eile tikrai neprognozuojamas dalykas - gali ivairiai buti. es stovejom apie 1,5 val.

ai - dar i koliziueju bilietus geriau pirkti forumo kasose. Ten mazesnes eiles. Ir paskui jau spresti ar pro foruma eiti, ar tiesiai i kolizieju. Man jau pabuvus keliose archeloginese zonose kazkaip didelio ispudzio jisai nepadare. Uzteko pasiziureti is keliu pusiu ( yra apzvalgos aiksteles) tikrai dziaugiausi, kad nelindom i vidu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bekasė: 19 sausio 2018 - 11:15
keliautojos, man papasakokit, su kuo nukalkinat tuos kavos aparatus. Reikia pirkti kažką spec. ar su citrinos rūgštimi? Pagal instrukciją kas mėnesį reikia nukalkinti ir tą "esminį daiktą" sutepti (pačiupinėjus ten sutepta kažkuo tokiu silikoną primenančiu).
Atsakyti
jeigu valgysit/vakarieniausit namuose koki vakara ir uzeisi i edalo parde, siulau prie vyno nusipirkti, ne vakume ar gatavai supjaustyto, o prie prekystalio paprasyti, kad papjaustytu po 50-100g(50g visai normalu prasyti) patinkanciu kumpiu, pas mus standartas parmos ir bilekoks toks kaip virtas(man net skanesnis!) ir as butinu butiniausiai perku sveriamo(tipo naminio) pesto irgi iki 100g, ziauriai skanu su sv kepta ciabata ir pomidoru, ir dar kokio pecorino romano kriauksli. veik dieviska vakariene biggrin.gif wub.gif

man dar skanu prie trevi fontano, kaireje tokia picine, ryskiai turistams, kaip mb sako, tikrai pamatysi, bet ten pica gabaliukais, gausiai nukrauta viskuo, netipiskai italiskai, bet ziauriai skani(bet ir nepigi, ja sveria), ten yra ir wc ax.gif
Papildyta:
QUOTE(san @ 2018 01 19, 13:10)
keliautojos, man papasakokit, su kuo nukalkinat tuos kavos aparatus. Reikia pirkti kažką spec. ar su citrinos rūgštimi? Pagal instrukciją kas mėnesį reikia nukalkinti ir tą "esminį daiktą" sutepti (pačiupinėjus ten sutepta kažkuo tokiu silikoną primenančiu).

maniskis turi pagal gamintoja daug visokiu valymo gaminiu, is esmes 3 valymo reikaliukai- 1 pieno sistemos valymas ir skystis tam, 2 kavos kelio valymas(tipo kaupiasi kazkoks riebalas ten) kazkokios spec tabletes, dedamos i maltos kavos skyle ir 3 bendras nukalkinimas, trunkantis apie 40min. tam skirtas skystis, kuri pasibaigus duotam prie pirkinio, pakeiciau citrinos rugstimi. kitu nezinau kuo galima pakeisti, nes tik pabaigeme pridetus. jauciu pirksiu. jau viena syki buvo sutrikes pieno putinimas(labai aktualu gi!), tai skambinau atstovams, ju meistras liepe padaryti viena manevra, kuris ir igelbejo viska, kai tuo tarpu kavos meistrai siule 30eur uz isvalyma, atseit grand, profesionaliom priemonem bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(milaaaa @ 2018 01 19, 12:24)
jeigu valgysit/vakarieniausit namuose koki vakara ir uzeisi i edalo parde, siulau prie vyno nusipirkti, ne vakume ar gatavai supjaustyto, o prie prekystalio paprasyti, kad papjaustytu po 50-100g(50g visai normalu prasyti) patinkanciu kumpiu, pas mus standartas parmos ir bilekoks toks kaip virtas(man net skanesnis!) ir as butinu butiniausiai perku sveriamo(tipo naminio) pesto irgi iki 100g, ziauriai skanu su sv kepta ciabata ir pomidoru, ir dar kokio pecorino romano kriauksli. veik dieviska vakariene biggrin.gif  wub.gif

ponia, gal apsiramintumėt, kai kas pietus jau pavalgė prieš 2 val. ir dabar bus tik vakarienė apie 19.00 val. umn.gif
Papildyta:
QUOTE(milaaaa @ 2018 01 19, 12:24)

maniskis turi pagal gamintoja daug visokiu valymo gaminiu, is esmes 3 valymo reikaliukai- 1 pieno sistemos valymas ir skystis tam, 2 kavos kelio valymas(tipo kaupiasi kazkoks riebalas ten) kazkokios spec tabletes, dedamos i maltos kavos skyle ir 3 bendras nukalkinimas, trunkantis apie 40min. tam skirtas skystis, kuri pasibaigus duotam prie pirkinio, pakeiciau citrinos rugstimi. kitu nezinau kuo galima pakeisti, nes tik pabaigeme pridetus. jauciu pirksiu. jau viena syki buvo sutrikes pieno putinimas(labai aktualu gi!), tai skambinau atstovams, ju meistras liepe padaryti viena manevra, kuris ir igelbejo viska, kai tuo tarpu kavos meistrai siule 30eur uz isvalyma, atseit grand, profesionaliom priemonem bigsmile.gif

tai tu už tai, kad pirkti tuos spec. reikalus, ane?
Atsakyti
QUOTE(san @ 2018 01 19, 13:29)
tai tu už tai, kad pirkti tuos spec. reikalus, ane?

nezinau 4u.gif tiesa sakant, prietaisas per brangus ir daaauuug dirba, kad gaileti unsure.gif nusipirkus buvo pridetas filtras, kuris veike gal 3men, veliau reikejo keisti, bet nenupirkom unsure.gif kiek supratau, pasirinkimai 2- filtras, arba nukalkinimas. dabar kalkinom 2*, viena su pridetu originaliu, kita su citrinos rugstim. tai sitas realu. bet kuo pakeisti viduriu valyma??? ta nuo riebiu apnasu? ir pieno sistemos? pieno sistemos skyscio mini buteliukas 100ml, nezinau kiek jo pilt reik(gal visa??), tai pylem po siek tiek, tai dar puse like.
ziuresiu kokios kainos.
Atsakyti
Sveikos

1) koks gydytojas yra bendras raumenu-kaulu-sanariu viso kuno?

2) kur ta gydytoja gaut vaikui?

3) gal kuri esat susidurus su sunkiu kraujo paemimu vaikui. Kur galetu paimt aklai (nera matomu kraujagysliu jokioje kuno vietoje)?
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2018 01 21, 14:25)
Sveikos

1) koks gydytojas yra bendras raumenu-kaulu-sanariu viso kuno?

2) kur ta gydytoja gaut vaikui?

3) gal kuri esat susidurus su sunkiu kraujo paemimu vaikui. Kur galetu paimt aklai (nera matomu kraujagysliu jokioje kuno vietoje)?

biggrin.gif
seimos 4u.gif vistiek pradeti reikia nuo jo unsure.gif
kur ta krauja paimdavo anksciau? gi buvo chirurgines intervencijos, kaip idurdavo i vena, pastatydavo kateteri?
Atsakyti