Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip sutaupyti, kai gyvenimas neverčia

QUOTE(Mergiona @ 2017 12 23, 17:33)
va cia:
zodziu- visas planavimas- varai kiek laikas leidzia, bandant neuzstrigt mieste. Kur ten kokie "keli variantai"?

Nu tavo pacitavime nei per kur nematau žodžių, kad Buvo suplanuota spėti per dieną. Ten tik parašyta, kad tas video nufilmuotas per vieną chodkę (4.30h vairavimo) be sustojimo, nu nei per kur nepajėgiau įžiūrėti žodžių, kad planavau būti per dieną biggrin.gif Kažkaip tu matai ne tą, kas parašyta, o tą, ką pati susigalvoji, užtat ir nesusišnekam biggrin.gif
Jei bukai varysi- niekur nenuvažiuosi, nes susigadinsi ir savo darbo laiką, ir pristatymo laikus. Jei neaišku- skaityk ką rašiau anksčiau dar kartą, nes arba neperskaitai, arba tiesiog nepajėgi suprasti šio darbo specifikos net ir smulkiai paaiškinus. tai tada beprasmiškos čia kalbos, nes vis tiek nesuprasi. Ir ką reiškia- bandant neužstrigt mieste? Dar prieš tą miestą turi susiplanuoti taip, kad jame neužstrigtum susibaigus laikui, nes elementariai neturėsi kur sustoti. Pvz.- Paryžiui įveikti priklausomai nuo paros meto pasilieku 2-3 val., Londonui- 2 val., keltui- min. 4 val., jei laiko likę mažiau- nebesikeliu. Tuo pačiu turi susiskaičiuoti tolimesnį važiavimą ir kiek įmanoma arčiau privažiuoti prie tikslo. Nu bet vis tiek gi nesuprasi, nes vėl išvartysi savaip, o ne tai, ką parašiau. Va dėl šitos priežasties yra stipriai lengviau bendrauti su vyrais, negu su moterimis, nes vyrai supranta viską tiesiogiai, ką parašai ar pasakai, o dauguma moterų kažkodėl parašyto teksto (ar pasakyto) nepriima, kol nesugalvoja savo varianto, kas ten norėta pasakyti, kas yra visiškai ne tai biggrin.gif Nepykit, merginos 4u.gif

Šiaip gerų Švenčių visoms 4u.gif http://www.trucker.l..._Truck_2014.jpg
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo denaxa: 23 gruodžio 2017 - 20:18
Bekase, ta mano kolegė neturi šeimos. Msn atrodo, kad tai yra jos nesupratingumo priežastis. Nes tokius fintus ji iškrečia ne pirmą kartą. Atsakiau šį kartą, kad padarysiu tik po švenčių. Jaučiuosi tikrai pavargusi ir noriu pailsėt su šeima.
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2017 12 23, 20:17)
Nu tavo pacitavime nei per kur nematau žodžių, kad Buvo suplanuota spėti per dieną. Ten tik parašyta, kad tas video nufilmuotas per vieną chodkę (4.30h vairavimo) be sustojimo, nu nei per kur nepajėgiau įžiūrėti žodžių, kad planavau būti per dieną biggrin.gif Kažkaip tu matai ne tą, kas parašyta, o tą, ką pati susigalvoji, užtat ir nesusišnekam biggrin.gif

non-stop nuo Calais iki iskrovimo reiskia ka nors kita nei "per diena"? Ir ka reiskia zodis "nespejau" kontekste "taip ir buvo planuota"? Jei planuota- tai ko nespejai?

Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2017 12 23, 22:32)
non-stop nuo Calais iki iskrovimo reiskia ka nors kita nei "per diena"? Ir ka reiskia zodis "nespejau" kontekste "taip ir buvo planuota"? Jei planuota- tai ko nespejai?

Nu mliaaa... 😂 Reiškia tik tai, ką parašiau- kad niekur nestojau per tą laiką, nei pamyžt, nei kavos, nei dar kažko, ir myniau 90 kur galima buvo, nes bandėme spėti, kas buvo vargiai įmanoma, nes net jei būčiau spėjus- išsikrovimui nebeužtektų darbo laiko biggrin.gif Kontekste mano postuose nieko nėra, aš rašau tik tai, ką noriu parašyti, kontekste nieko neieškok ir neprisigalvok to, ko nėra 😂 Žodis nespėjau reiškia tai, kad tiesiog nespėjau, kaip man ir vadybai norėjosi. Bet tai nebuvo fixas, ir nebuvo būtina būtinai suspėti. Aš nežinau, iš kur trauki, kad mano rašliavoj kažkas būtinai turi būti kontekste 😁 Be to, juk minėjau, kad visada būna keli variantai t atvejui, jei keičiasi situacija.
Atsakyti
"kontekstas" ir "potekste"- skirtingi zodziai.

Tikslas: nuvaziuot per diena. Turi 2? 3? 5? atsarginius variantus tam pasiekt. Nespeji. Koks tikslas N variantu turejimo jei nei vienas nesuveikia?

Denaxa, na nuosirdziai nesuprantu ka reikia planuot be to, ka navigacija parodo per 10 sekundziu nuo adreso ivedimo. Na taip, ir nesuprasiu... as suprantu kad pakrovimas/ iskrovimas/ ribotas parkingu ir keliu tinkamu furom yra specifika. Bet realesniu planavimo galimybiu neizvelgiu. Navigacija pasako laika, jei matai kad tau truksta vos keliu minuciu-
na tai aisku esi ispeta ir bandai paspaust kad tas kelias minutes islost. Bet ar cia koks strateginis ilgalaikis planavimas? Kai vaziuoji malonumui planuoji sustojimus-lankytinas vietas. Cia varai max kiek gali per darbo laika. Kad kaip ir rasai kita diena vel max nuvaryt per darbo laika.
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2017 12 23, 23:20)
"kontekstas" ir "potekste"- skirtingi zodziai.

Tikslas: nuvaziuot per diena. Turi 2? 3? 5? atsarginius variantus tam pasiekt. Nespeji. Koks tikslas N variantu turejimo jei nei vienas nesuveikia?

Denaxa, na nuosirdziai nesuprantu ka reikia planuot be to, ka navigacija parodo per 10 sekundziu nuo adreso ivedimo. Na taip, ir nesuprasiu... as suprantu kad pakrovimas/ iskrovimas/ ribotas parkingu ir keliu tinkamu furom yra specifika. Bet realesniu planavimo galimybiu neizvelgiu. Navigacija pasako laika, jei matai kad tau truksta vos keliu minuciu-
na tai aisku esi ispeta ir bandai paspaust kad tas kelias minutes islost. Bet ar cia koks strateginis ilgalaikis planavimas? Kai vaziuoji malonumui planuoji sustojimus-lankytinas vietas. Cia varai max kiek gali per darbo laika. Kad kaip ir rasai kita diena vel max nuvaryt per darbo laika.

Variantų yra tiek, kiek reikia. Jei nespėji- yra kitas variantas, nes turi susidėlioti viską taip, kad susiderinti ir savo darbo laikus, pauzes. Tu pamiršti, kad aš dirbu už vairo, o ne važiuoju savo malonumui. Grafikai yra labai įtempti. Ir važiuoti ir turi visada ant max, nes turi išdirbti pagal galimybes visą savo darbo laiką. Turi planuotis pauzes ir darbo laikus taip, kad atsiradus progai išnaudotum trumpesnius ir galėtum pasilikti ilgesnius toms dienoms, kai jų labai reikės.
Hmm... kaip navigacija gali pasakyti teisingą laiką? Laiką skaičiuoji pats pagal km kiekį ir kelius, kuriais važiuojama, ir tai, kokie miestai kokiu metu kertami. Ir kuri čia parodo maršrutą per 10s? Nu gal parodo, bet pagal tokį maršrutą tik į zabludiškes nuvažiuotum. Maršrutą navigacijoje reikia kruopščiai patikrinti ir susidėlioti taip, kaip tau reikia, o ne kaip navigacijai užplaukia. Ir kelius reikia joje susirankioti. Sužiūrėti, kaip veda prie galinio taško (tikrinuosi mapse pagal firmos pavadinimą), nes ten didžausius grybus būna navi supjauna. Navigacija tavęs niekur nenuves, jei nežinosi, kur važiuoji. Vieną va čia nukėlinėjo su malūnsparniu nuo kalnų keliuko, navigacija užvedė 😁. Įsivaizduok, kiek vairuotojui tai kainavo. Ukraina būna sugeba į lenkus per Kaliningradą užblūdyt, nes gi navi taip veda. Nu bet užtat per 10s. 😂
Atsakyti
Susidubliavo postai, sm grybus pjauna biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo denaxa: 23 gruodžio 2017 - 23:19
Na nzn... manes nei karto niekur nenuvede, uzstatai kad esi fura (as uzstatau autobusas, kad nevestu sunkeliais) ir uzstatau ne trumpiausia bet greiciausia marsruta- nes kitaip irgi pamato koki keliukeli ir valio, varom, ir viskas mato ji visus miestus ir laika suskaicioja keliu minuciu tikslumu. Supranta naktis ar diena ir skirtinga laika duoda. kaip sakiau elementaria Igo naudoju, be jokiu navarotu ir online rezimo. Bet telefonas dar turi google visokius marsrutus- tai atsikelus jau gaunu pranesima kad mano kasdieniame marsrute kamstis "+15 minuciu prie yprasto laiko"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 23 gruodžio 2017 - 23:09
QUOTE(Mergiona @ 2017 12 24, 00:07)
Na nzn... manes nei karto niekur nenuvede, ..

Nu lygini pirštą su... 😂 Tu su fūra važiavai? Kai pavažinėsi su fūra- tada galėsim padiskutuoti smulkiau apie navigacijas. Iš kur navi gali žinoti, kokiu keliu man reikia važiuoti? Kelius susirankioji pagal duotą km kiekį ir tai, kur reikia nuvykti. O ir ten, kur negalima važiuoti- tikrai ne visur parodo, reikia pačiam susidėlioti. Dar kartą primenu- man tai darbas, ne turistinė kelionė, skaičiuoji kiekvieną km, negali važinėti ratais kvadratais kaip tau ant seilės šauna. O navi sudarant ilgesnį maršrutą neveda taip, kaip reikia. kertant Paryžių, Miuncheną, Varšuvą irgi reikia susidėlioti, nes neveda taip, kaip reikia. Jokia. Vien tam, kad priversti nevažiuoti per Šveicariją, 2 tarpinių taškų reikia. Kalnuose kai kuriose vietose rimtai blūdija, ir jei aklai varysi pgl navi nu nekažką bus. Mes nevažinėjame turistiniais maršrutais, kur gps ryšys būna visada geras.
Atsakyti
gps rysys yra satelitinis- jis geras visur. unsure.gif gaaaal tarp kalnu ir pasitaikys koks taskas kai nera rysio su 4 ar daugiau palydovu- bet ten ir keliu pasirinkimo nebus.

neisivaizduoju kas per navigacija naudoji... paildoma marsruto taska ivest irgi keliu sekundziu reikalas. Bet jei uzstatai furos rezimu- pati ji gaudosi kur gali vaziuot kur negali, pries reisa apdeitint gerai butu kiekviena karta, aisku. Plius furai marsruta parinkt ne sunkiau o lengviau- nes greitkeliu tarp saliu yra lygiai vienas is tasko A i taska B, o turistiniu keliu- aibe, nes gaaaal nori i koki pastata paziuret, per kokia baznycia prasukt, vaizdingo marsruto, ttt.

pirma karta vaziavau su nuo furos nuimta navigacija- jo, buvo neapdaitinta N metu ir vairuotojas su ja varinejo... turbut irgi skundu turejo kad veda xz kur, Lenkijos jokiu nauju greitkeliu nemate.

"kokiu keliu man reikia vaziuot" - o kokiu reikia vaziuot? imho tuo, kuris veda i galutini marsruto taska. Yra dar variantu? jei nori pvz kazkur kitur gali pirstu i ekrana badyt ir keist marsruta.

"kur negalima vaziuot"- o is kur gauni info, kur negalima vaziuot?

"jokia neveda kaip reikia"- o kiek ju isbandei? "kaip reikia" tai kaip?

"kad priversti nevaziuot"- na netinka Sveicarija- panaikini ja navigacijos atmintyje, ji jos nematys ir atitinkamai ten nevaziuos... planuos aplink

as suprantu kad fura nepravaziuos visur, kur pravaziuotu lengvoji. Na bet ir navigacija tai supranta unsure.gif pvz jei pamirstu is lengvos i autobusa persijungt- tikrai buna skirtumu ir lengvuske veda kartais man nepatinkanciais vietiniais keliais "nes taip greiciau" bet ijungus autobusa- tikrai vaziuoji patogiai. pvz lengvuske i Mariampole veda pro Garliava, o autobusa- pro Kauna, link Megos ir tada suki i Mariampoles puse. Suprantu, kad pvz gali va tokio dalyko (kad man labiau pro Kauna patinka)- navigacija nesupras, bet svetimoje salyje pravaziuosi ir net nezinosi kad kazkaip kitaip buvo galima, juk svarbu kad nenuvestu ne i ta galutini taska. Ir neisivaizduoju is kur rankiniu budu surinktum info kad kazkur tau butu patogiau del kazkokiu pageidavimu. O gautum (tarkim is kito vairuotojo)- na nepasuki kur ji rodo, o suki ten, kur patare kolega- perplanuoja akimirksniu ir vel jokios bedos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 24 gruodžio 2017 - 01:28
Mielos mano, dar vieni metai praejo kartu su jumis. Buvo visko: juoku, nesusikalbejimu, patirciu ir naudingos info pasidalinimu. Gal jau net ir desimtmetis netoli?

Linkiu visoms ramiu Kuciu stalo. Tik su tais zmonemis, su kuriais norite buti. Su mintim, kurios atnesa geri. Su paciu savimi- bukit atviros sau. Nors kiti metai ir suns, bukit kaip mano ilgametis draugas- zaiskit, kvailiokit, megaukites pirma snaige, lietaus bala ar saules sviesa, voliokites zoleje, plaukite ezere. Ir bukit istikimos tiem, kas to nusipelne. Nesvaistykit laiko. Ir kuo reciau virskit pitbuliais. Be abejo, lygiai to paties linkiu ir sau.

Graziu dienu!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Veluma: 24 gruodžio 2017 - 08:04
Sveikos, ir as linkiu graziu svenciu wub.gif

Mes jau "ant chumadanu" biggrin.gif 13val pasiemu uzsakyta Labai Tradicini Kaledini Patiekala (sushi biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif ) ir isvarom bigsmile.gif

Veluma wub.gif

As tai sau (ir kitom kas nori jungtis prie tokio palinkejimo) linkiu: tegu buna ne taip, kaip norim, o taip, kaip mums reikia. Kartais noriu-mirstu-negaliu-sieki-pasieki ir supranti kad visai to nereikejo... tai vat, linkiu kad Likimas veztu ten, kur reikia, net jei kartais pakeliui atrodo "as visai kitaip noriu".

wub.gif wub.gif
Papildyta:
P.S. vakar iki 2 val nakties tvarkiau.... savo bananu plantacija bigsmile.gif nusipirkau 5 bananu sodinukus pries 3 savaites dovanom ir jau jie isaugino kruva vaikeliu. Pavyko persodint 3. Jei kas nori crazy augalo namuose kreipkytes- padovanosiu (kabykes irgi gali kreiptis, no problem). Dbr jie yra 10-15cm aukscio, "vaikeliai" kokiu 5-7cm aukscio. Man zadejo kad po 8-9 metu turi isaugint mini-bananus (na tu, baby-banana, mazus tokius), bandysiu ax.gif Tai vat, antrindama Velumai- tikiuosi kad po tu 8-9 metu vis dar busim kartu ir galesiu pranest kas gavosi biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 24 gruodžio 2017 - 09:31