Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip sutaupyti, kai gyvenimas neverčia

Išvažiavom į kiną ir kūčioms apsipirkt. Grįžom be šližikų ir su trim porom batelių rolleyes.gif pagal spalvas aišku, kad man viduramžio krizė gilėja ax.gif
Atsakyti
Lim, raudonus pirkai?

As uzstrigus sausainiu kepimo ir dekoravimo amziuje🥐
Atsakyti
As is Akropolio. Jei pradejus deliot suprasiu kad ko nors truksta- nei uz ka i parde neisiu. Nors palyginus ir vieta radau lengvai ir eiliu nlb maciau.
Atsakyti
Denaxa, tokias dideles vištas aš pjaunu pusiau ir kepu puseles. Arba išklotine,t.y. perpjaunu tik vienoj pusėj ir išskečiu per visą skardą. Žąsį taip pat.

Kuriam židinį, laukiam svečių. wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eufemija: 23 gruodžio 2017 - 16:44
QUOTE(Eufemija @ 2017 12 23, 17:43)
Denaxa, tokias dideles vištas aš pjaunu pusiau ir kepu puseles. Arba išklotine,t.y. perpjaunu tik vienoj pusėj ir išskečiu per visą skardą. Žąsį taip pat.

Kuriam židinį, laukiam svečių.  wub.gif

Hmm... norėtųsi į vidų obuoliukų prigrūsti...
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2017 12 23, 17:53)
Hmm... norėtųsi į vidų obuoliukų prigrūsti...

Galima apačioje skardos po višta pridėt džiovintų obioliukų... aš dar kartais dedu apvirtus fusili makaronus su slyvomis ar abrikosais. T.y. ant tų makaronų supiltų skardoje patupdau paukštį.
O šviežius obuolius kepu atskiroje skardoje, jie gi greičiau iškepa, vėliau įdėti reikia. Ir taukų neprisigeria.
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2017 12 23, 16:22)
Mes viską supirkom vaikų užsakymu, o stalą jau ruoš vaikai smile.gif Aš tik šiandien šaltieną išsiverdu ir vištą užmarinuoju. Nupirkom 3kg vištą kaimišką, galvos skausmas, kaip ją tokią iškepti, mąstau , kad gal reikės pasinaudoti tuo būdu, kur žemoj temperatūroj ilgai kepama, gal kuri mėginot taip kepti?

Nebandziau, bet planuoju poryt zasi taip kept. Retai, labai retai cielus paukscius kepu.
Atsakyti
QUOTE(Veluma @ 2017 12 23, 15:42)
Lim, raudonus pirkai?

As uzstrigus sausainiu kepimo ir dekoravimo amziuje🥐

Ryskiai ruzavai burokinius, ryskiai melynus ir juodus. Raudonus jau turiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(san @ 2017 12 23, 18:18)
Nebandziau, bet planuoju poryt zasi taip kept. Retai, labai retai cielus paukscius kepu.

Užklausiau vienoje fb grupėje, žiūrėsim, gal kas ką patars smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*lim->0* @ 2017 12 23, 02:17)
Bekase, šitą... aš 15 metų draudime dirbu. Tiek su išskaitos, tiek su regreso sąvoka esu pažįstama  biggrin.gif

nu tai is praktikos - stengiamasi nuostolius is kaltininko isieskoti ar ne?
ir siaip - tavo nuomone ar apsimoka draustis savo civiline atsakomybe? Na tu draustumeisi ar ne?

Mano darbas - niekas per daug nekreipia demesio kada ateinu ar kada iseinu, jeigu gauna is manes tai ko nori ir kada nori. Turiu eiliniu darbu, kuriuos reikia atlikti tam tikru daznumu (kas menesi, kas ketvirti) ir yra darbai pagal poreiki - tiesa ta poreiki dar kartais reikia ir identifikuoti.
Su eiliniais darbais paprastai bunu isprausta i tam tikrus laiko remus nuleistus is auksciau. Pagal tai ne tik darbo diena, bet ir atostogas planuojuosi.

QUOTE(Eufemija @ 2017 12 23, 15:53)
Padariau kalėdų tortą ir iškepiau keksą, tačiau iškilo pavojus, kad nesulauks kalėdų.
Kaip jums patinka, skambutis iš kolegės ir prašymas padėt jai susitvarkyt su darbu... blyn, kur buvo prieš savaitę? Kaip sau vaikų neturintys žmonės viską taip paprastai įsivaizduoja  unsure.gif

na as vaiku turiu, bet nesuprantu kur problema. Suprantu jeigu negali padeti nes savo darbai dega, tai tada taip ir sakai - bet va kuo detas butent vaiku neturejimas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bekasė: 23 gruodžio 2017 - 18:47
Bekase, ar ne CK, o gal DK apibrezia, kiek galima isskaityti is darbuotojo uz zalos padaryma? Ir tai kazin ar netycinis zalos padarymas praslystu... Juolab, kad kompanijai draudziantis vezeju civiline jokios isskaitos netaikomos, kaip ir auto civiliniam, o nuosavam auto draudimui yra galimybe draustis be isskaitos.

Asmens civiline atsakomybe nera labai paplitusi draudimo rusis net UK, kuri laikoma viena labiausiai issivysciusiu draudimo rinku (jei neskaitom civilines prie busto ar auto civilines). Visos kitos profesines CA draudimo rusys - notaro, architektu, mediku man atrodo labai prasmingos, bet vel gi - tai dazniausiai verslo draudimo, o ne asmens draudimo rusis. Kazkada buvau uzmacius vaiko civiline atsakomybe or civiline atsakomybe prie suns draudimo. Egzotiskos tokios rusys biggrin.gif Tikiu, kad yra situaciju, kai labai pravestu... Asmeniskai - nesu tokiose situacijose.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *lim->0*: 23 gruodžio 2017 - 19:30
QUOTE(*lim->0* @ 2017 12 23, 20:29)
Bekase, ar ne CK, o gal DK apibrezia, kiek galima isskaityti is darbuotojo uz zalos padaryma? Ir tai kazin ar netycinis zalos padarymas praslystu... Juolab, kad kompanijai draudziantis vezeju civiline jokios isskaitos netaikomos, kaip ir auto civiliniam, o nuosavam auto draudimui yra galimybe draustis be isskaitos.

Dk nustato tai ir jeigu tai numatyta kolektyvineje sutartyje arba su darbuotoju pasirasyta pilnos materialines atsakomybes sutartis, tai tada gali reikalauti visu nuostoliu atlyginimo ( na ir dar keli atvejai kaip kad tycia, apsvaiges). Kitais atvejais zala yra ribojama 3VDU.

Pas mus imones kasko sutartis yra su francize - ir jau vadovo reikalas ar jisai prasys darbuotojo atlyginti zala ar ne. Paprasciausiai yra toks punktas prie taisykliu tiems, kas turi teise naudotis imones automobiliais. Kaip kad ir darbuotojas yra atsakingas uz jam patiketo automobilio prieziura (TA, tepalu keitima ir t.t.).
Atsakyti