Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip sutaupyti, kai gyvenimas neverčia

QUOTE(san @ 2017 12 22, 21:25)
denaxa, tu vis sakai, kad mes čia nieko nesuprantam ir neįsivaizduojam, bet pati taip nieko ir nepasakai - tik, kad: jūs nusišnekat, o aš vistiek nesaklysiu, kaip yra iš tikrųjų.

Tai gal vieną kart imk ir pasakyk nors, ką nors - na nors truputį mums aiškiau bus. Gaila tau, ar ką, kad liaudis truputį praplės akiratį? Paimk ir aprašyk nuosekliai vieno ar kitą konkrečią dieną: atsibundu,šios dienos tikslas toks ir toks, vadyba davė tokią ir tokią info,  turiu suplanuoti tą ir tą, vaižiuoju, netikėtai babach kamštis, perplanuoju taip ir taip ir vistiek spėju.

https://www.youtube....h?v=h4nyJDPAqcU
Buvo minta be sustojimo nuo Calais iki išsikrovimo Olandijoje. Tada nespėjau, pakeliui pakliuvau į stau. Mačiau, kad nespėsiu išsikrauti, rašiau vadybai, gavau žinutę- bandom, varom ant max. Deja, pritrūko man darbo laiko ir teko sustoti nedavažiavus apie 10km. Aišku, ant kelio kišenėje, apie jokius parkingus jau ir kalbos negalėjo būti. Vienas iš tų retų atvejų, kai nespėjau smile.gif Nu gal kada reikės aprašyti kokią dieną. Jų būna tokių beprotiškų smile.gif
O po teisybei- kodėl aš viena turiu apie savo darbą smulkiai pasakoti? tada jau turėtų visos, nes pvz., aš jūsų visų darbų irgi nežinau ir neįsivaizduoju, arba įsivaizduoju, bet nežinau specifikos. Gal todėl neturiu įpročio aiškinti kitų specialybių žmonėms, kaip jie turėtų dirbti smile.gif Nes visur yra sava specifika smile.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2017 12 22, 22:57)
https://www.youtube....h?v=h4nyJDPAqcU
Buvo minta be sustojimo nuo Calais iki išsikrovimo Olandijoje. Tada nespėjau, pakeliui pakliuvau į stau. Mačiau, kad nespėsiu išsikrauti, rašiau vadybai, gavau žinutę- bandom, varom ant max. Deja, pritrūko man darbo laiko ir teko sustoti nedavažiavus apie 10km. Aišku, ant kelio kišenėje, apie jokius parkingus jau ir kalbos negalėjo būti. Vienas iš tų retų atvejų, kai nespėjau smile.gif  Nu gal kada reikės aprašyti kokią dieną. Jų būna tokių beprotiškų smile.gif
O po teisybei- kodėl aš viena turiu apie savo darbą smulkiai pasakoti? tada jau turėtų visos, nes pvz., aš jūsų visų darbų irgi nežinau ir neįsivaizduoju, arba įsivaizduoju, bet nežinau specifikos. Gal todėl neturiu įpročio aiškinti kitų specialybių žmonėms, kaip jie turėtų dirbti smile.gif Nes visur yra sava specifika smile.gif

tai kad suki baranką, mini stabdį-gazą, stabdį-gazą - aišku. parašyk: vadyba davė kokią tokią info, aš susiplanavau kaip va taip, eigoj aplinkybės privertę perplanuoti kaip šitaip.

Nepastebėjau, kad kas tau aiškintų, kaip tau dirbti unsure.gif

Mano darbas, pvz., kada noriu ateinu, kada noriu išeinu, noriu dirbu - noriu delpį stumdau... va tik, jei noriu dirbti, tai reikia susigalvoti, ką; ir kad su turima materialine baze eitų padaryti, ką sugalvojai. o jei neina, tai babkių reik pačiam susiorganizuot materialinei bazei praplėsti. Svarbu tik po 5 metų rezultatų turėti.
Atsakyti
Mano darbas- ateinu greztai laiku-iseinu irgi greztai laiku. Ka veikiu tarp tu laiku (atejimo-isejimo) turiu kazkiek bendro pobudzio nurodymu ir aiskiai apibrezta tiksla, kuriam pasiekt ir renkuosi veiklas priklausomai nuo situacijos. Kitu laiku planuoju ka veiksiu tarp tu laiku.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 22 gruodžio 2017 - 23:18
QUOTE(san @ 2017 12 22, 23:25)
Mano darbas, pvz., kada noriu ateinu, kada noriu išeinu, noriu dirbu - noriu delpį stumdau... va tik, jei noriu dirbti, tai reikia susigalvoti, ką; ir kad su turima materialine baze eitų padaryti, ką sugalvojai. o jei neina, tai babkių reik pačiam susiorganizuot materialinei bazei praplėsti. Svarbu tik po 5 metų rezultatų turėti.

Bet tai čia tikras išnaudojimas - pati ir € turi parūpinti, ir už vadybą planuoti, ir dar kas suplanuota vykdyti biggrin.gif

Beja, ar tau valdžios "dėmesys mokslui" nors kokiu papildomu euru pasimatys?
Atsakyti
o kur "demesis mokslui"? VU filologijos fakultetas renge simbolines "mokslo laidotuves"... tuom viskas ir pasakyta unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2017 12 23, 00:24)
Bet tai čia tikras išnaudojimas - pati ir € turi parūpinti, ir už vadybą planuoti, ir dar kas suplanuota vykdyti  biggrin.gif

Beja, ar tau valdžios "dėmesys mokslui" nors kokiu papildomu euru pasimatys?

eik tu irnesakyk.gif čia gi ežiuko svajonė: laisvas įgyvendinti savo fantazijas kokias tik nori; ir dar už tai tau moka bigsmile.gif

koks dėmesys? kur dėmesys? kodėl man niekas nepranešė? unsure.gif
tiesa, girdėjau kolegoms iš gretimos institucijos liepė pakelti algas ir asignavimus sumažino zoo_taz.gif
Atsakyti
QUOTE(san @ 2017 12 22, 23:25)
tai kad suki baranką, mini stabdį-gazą, stabdį-gazą - aišku. parašyk: vadyba davė kokią tokią info, aš susiplanavau kaip va taip, eigoj aplinkybės privertę perplanuoti kaip šitaip.

Stabdžio- gazo neminu 😂Labai blogas važiavimo būdas, mes skatinami vairuoti pagal ecodriving principus smile.gif Tame video buvo tik gazas, ėjau kiek mašina ėjo, greičiau jau buvo neįmanoma smile.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2017 12 23, 00:27)
Stabdžio- gazo neminu 😂Labai blogas važiavimo būdas, mes skatinami vairuoti pagal ecodriving principus smile.gif

niu matai, net kuri pedala spaust- ir tai nurodo. Siaip tas pateiktas pvz sakyciau ypac nesekmingas norit pabrezt savarankiska planavima. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2017 12 23, 01:31)
niu matai, net kuri pedala spaust- ir tai nurodo. Siaip tas pateiktas pvz sakyciau ypac nesekmingas norit pabrezt savarankiska planavima.  unsure.gif

Ta prasme- kaip gali nurodyti, kokį pedalą spaust? Ir prie ko čia planavimas prie eco vairavimo? O tai kas tada man nurodo ką spaust su lengva važiuojant, jei aš jau n metų pagal eco principus varinėju grynai savo malonumui? Tai jei darbas įdomus, domiesi naujovėmis, stengiesi tobulėti, rašaisi į firmos organizuojamos kursus ir žinias pritaikai praktiškai- tai čia jau kaip nurodymai skaitosi??? O nepagalvojai, kad tai yra įdomu- sugebėti valdyti mašiną taip, kad pravažiuotum kuo mažesnėmis kuro sąnaudomis?
Bet va taip ir nepasakai, kas planuoja mano darbą, jei aš nesiplanuoju jo savarankiškai. Vadyba neplanuoja, ji užsiėmusi krovinių paieškomis. Tai kas tada?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo denaxa: 23 gruodžio 2017 - 00:56
Bekase, šitą... aš 15 metų draudime dirbu. Tiek su išskaitos, tiek su regreso sąvoka esu pažįstama biggrin.gif

Denaxa, niekas jų prisispaudus nelenkia tų fūrų. Bet tai vis tiek nepadaro mažiau prognozuojamomis. Joms per paskutinius 10 mėnesių kone kasdienio vairavimo autostradomis apskritai alergiją įgavau jau. Man nesuprast. Ypač kai velkas antra juosta - tipo lenkia kitą, kilometru/h lėčiau važiuojančią....

Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2017 12 23, 00:52)
Bet va taip ir nepasakai, kas planuoja mano darbą, jei aš nesiplanuoju jo savarankiškai. Vadyba neplanuoja, ji užsiėmusi krovinių paieškomis. Tai kas tada?

nu kad gaunasi niekas, jei sustoji "visai netiketai" pasibaigus darbo laikui kelio kiseneje unsure.gif (o ten vawe leista stovet ilgesni laika? unsure.gif ) Cia kaip is kelininku serijos "kaip visad netiketai atejo ziema".

nes pagal ta pvz gaunasi: susiplanavai- planas nesuveike-savarankiskai sprendimo neradai- paklausei valdzios (na, imho normalu, siaip ar taip atsakomybe)- gavai nurodyma-jo neivykdei-neperplanavai nes gi laikas nesibaigia staiga- dzin ir neber, jei matai kad yra 60min ir 110km- na akivaizdu mink-nemink- nespeji- per likusi laika dairaisi parkingo- artejant link kazkokio tasko o ne kaimo vietoveje gal turetu but 100km spinduliu? Kadangi sustojai galiausiai "kiseneje"- aiskiai buvai uz miesto ribu o ne ivaziavus i miesta minute-minuten staiga pasitaike dar vienas kamstis ir visgi "nedatraukei" keliu km. unsure.gif

Sakau, bloga pvz parinkai 4u.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(*lim->0* @ 2017 12 23, 01:17)
Ypač kai velkas antra juosta - tipo lenkia kitą, kilometru/h lėčiau važiuojančią....

o joooooo, cia tai ooooo... ir vos aplenkia- ta aplenktoji pradeda lenkt unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 23 gruodžio 2017 - 01:43
QUOTE(Mergiona @ 2017 12 23, 02:42)
nu kad gaunasi niekas, jei sustoji "visai netiketai" pasibaigus darbo laikui kelio kiseneje  unsure.gif (o ten vawe leista stovet ilgesni laika?  unsure.gif ) Cia kaip is kelininku serijos "kaip visad netiketai atejo ziema".

o joooooo, cia tai ooooo... ir vos aplenkia- ta aplenktoji pradeda lenkt  unsure.gif

Tai kad aš čia šiaip gabaliuką video įmečiau, ten nieko planuotis nebereikėjo, tik minti, visi planavimai buvo iki kelto smile.gif O ir kišenė buvo nusižiūrėta iš anksto, tai tikrai nestojau netikėtai. Taip, ten stovėti galima, nes tai ir yra vieta parkingui. Tai kur čia kas netikėta? Ir minta juk ne per miestą, o autobanais, nevažiuoju šunkeliais, kai reikia greitai. Dabar žiūrėk- sustoji anksčiau, ane? Tai kiek būsi nuo išsikrovimo vietos? Ir kada ryte išsikrausi tokiu atveju? O reikia datraukti, jei reikia greičiau- kuo arčiau, + sustoti taip, kad tau darbo laikas leistų pajudėti kuo anksčiau, kad ryte pasibaigus poilsio laikui iškart į išsikrovimą galėtum šauti. Va čia tau yra planavimas, niekas už tave to nepadarys. Ir jei blogai planuosi- firmai iš tavęs naudos nebus, visus krovimus sumausi.

Visos fūros važiuoja „ant kruizo”, variklių trauka skirtinga, tonažas irgi skirtingas, todėl gaunasi tokie lenkimai. Mes su prancūzu prieš Montblanką it kiekvienoj įkalnėj nuokalnėj apsilenkinėjom, abu krauti, bet mano geriau į kalną lipa, aš įkalnėj priartėju- einu ant lenkimo, jis užleidžia, nuokalnėj jis mane lenkia, nes krautas mersas geriau bėgėjasi nei manas, aš tada su manu dirbau. Aš asmeniškai bijau lengvikių, visiškai neprognozuojami daiktai, niekada neaišku, kas jom į galvą šaus. O tarp fūrų net su lengva važiuojant saugu, nes laisvai gali numatyti jų manevrus. Nu man gal taip yra, nes aš pati tokią vairuoju ir taip pat mąstau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo denaxa: 23 gruodžio 2017 - 09:01