Denaxa, nuostolius moka draudimas, tam jis ir egzistuoja. Kaip imone dirba be draudimo? Vairuotojas gali sest i kalejima tik uz kriminalini nusizengima, arba jei, del jo kaltes ivyko avarija ir kazkas zuvo. Visi kiti atvejai draudiminiai.
Man labai keista skaityti denaxos postus, kur ji raso kokia didele atsakomybe dirbti furos vairuotoju. Nezinau kaip kur, bet pas mus daugiausiai dirbA tie, kurie nemoka kalbos, nelabai daugiau ka ismano nei vairavima, ir susitvarko, neprazuna. Vietiniais marsrutais vazinejantys, tie sustresni.
QUOTE(JustDi @ 2017 12 22, 13:17)
Denaxa, nuostolius moka draudimas, tam jis ir egzistuoja. Kaip imone dirba be draudimo? Vairuotojas gali sest i kalejima tik uz kriminalini nusizengima, arba jei, del jo kaltes ivyko avarija ir kazkas zuvo. Visi kiti atvejai draudiminiai.
Man labai keista skaityti denaxos postus, kur ji raso kokia didele atsakomybe dirbti furos vairuotoju. Nezinau kaip kur, bet pas mus daugiausiai dirbA tie, kurie nemoka kalbos, nelabai daugiau ka ismano nei vairavima, ir susitvarko, neprazuna. Vietiniais marsrutais vazinejantys, tie sustresni.
Apie tai, kaip kas už ką moka -tai lt įmonėse nėra taip, kaip užsienio, kad už viską draudimas moka. Nuslysi nuo kelio- tavo bėdos. O vairuotojo darbas aplamai yra labai atsakingas, ir tiesiogiai pavojingas gyvybei. Išvažiuodamas į reisą nei vienas nežino, ar grįš. Apie vietinius- nu nžn., vietiniuose dažniausiai dirba tie, kurie bijo europos, nes bijo nežinomų kelių nu ir aplamai- eu dirbant smegenų reikia, tuo tarpu vietiniuose nieko galvoti nereikia, viskas aišku, važinėji troleibusiniais maršrutais, kasdien tas pats
as neisivaizduoju kas tos "tavo bedos"- viena fura su kroviniu daugiau uz buta kainuoja, sudauzei- buta pardavei, antra karta griovy- pasikart? kad galiotu ta vairuotojo visiska atsakomybe turi buti irodytas tycinis nusikaltimas- girtas buvai, ar zinojai kad techniskai netvarkinga ir vaziavai, ar greiti virsyjai ar dar ka.
Nu tai matai- neįsivaizduoji net, o manai, kad viską labai gerai išmanai apie šitą darbą, net iki tokių smulkmenų, kaip kodėl žmonės jį renkasi, kodėl namo negrįžta, kokios ten atsakomybės ir pareigybės ir pan., Nu man jau visai smagu darosi Beje, fūra daugiau už butą nekainuoja, nu nebent aukso luitus veži- tada taip. Vežiau čia prieš porą savaičių viskį iš škotų čekams, tai patikėk, kol neišlindau iš anglų- ant kiekvieno kampo vagys vaidenosi
Neisivaizduoju normalios kompanijos, kuri patiketu savo krovini vezti vezejams be kroviniu draudimo o negali but, kad jus tiesiog gasdina? Uosvis su autoveziu po Europa naujas masinas vezioja - manai gyvenime isskmoketu uz suvaryta partija nauju bmw?
Kitas pastebejimas - po furos ratais didesni sansai pamirt, nei uz furos vairo. Statistika... niekada uz vairo blogiau nesijauciu, nei lenkdama furas. Neprognozuojami - parodo posuki ir vaziuoja, kaip tuscion vieton.
Kitas pastebejimas - po furos ratais didesni sansai pamirt, nei uz furos vairo. Statistika... niekada uz vairo blogiau nesijauciu, nei lenkdama furas. Neprognozuojami - parodo posuki ir vaziuoja, kaip tuscion vieton.
vat man irgi atrodo kazkokiu Denaxai strashilkiu priasakojo
QUOTE(denaxa @ 2017 12 22, 17:58)
Nu tai matai- neįsivaizduoji net, o manai, kad viską labai gerai išmanai apie šitą darbą, net iki tokių smulkmenų, kaip kodėl žmonės jį renkasi, kodėl namo negrįžta, kokios ten atsakomybės ir pareigybės ir pan., Nu man jau visai smagu darosi Beje, fūra daugiau už butą nekainuoja, nu nebent aukso luitus veži- tada taip. Vežiau čia prieš porą savaičių viskį iš škotų čekams, tai patikėk, kol neišlindau iš anglų- ant kiekvieno kampo vagys vaidenosi
denaxa, tu vis sakai, kad mes čia nieko nesuprantam ir neįsivaizduojam, bet pati taip nieko ir nepasakai - tik, kad: jūs nusišnekat, o aš vistiek nesaklysiu, kaip yra iš tikrųjų.
Tai gal vieną kart imk ir pasakyk nors, ką nors - na nors truputį mums aiškiau bus. Gaila tau, ar ką, kad liaudis truputį praplės akiratį? Paimk ir aprašyk nuosekliai vieno ar kitą konkrečią dieną: atsibundu,šios dienos tikslas toks ir toks, vadyba davė tokią ir tokią info, turiu suplanuoti tą ir tą, vaižiuoju, netikėtai babach kamštis, perplanuoju taip ir taip ir vistiek spėju.
as prie Velumos namuko prisiplaksiu truputi baigiu nusigrauzt nagus ir nusiraut plaukus.
https://www.skelbiu....s-32334155.html
QUOTE(Mergiona @ 2017 12 22, 21:46)
as prie Velumos namuko prisiplaksiu truputi baigiu nusigrauzt nagus ir nusiraut plaukus.
Įdomus apibūdinimas 'netoli miesto centras'. Man atrodo, kad jis ten labai toli... na ir remonto reikia nekosmetinio... bet kaina nedidelė turbūt.
QUOTE(*lim->0* @ 2017 12 22, 19:09)
Neisivaizduoju normalios kompanijos, kuri patiketu savo krovini vezti vezejams be kroviniu draudimo o negali but, kad jus tiesiog gasdina? Uosvis su autoveziu po Europa naujas masinas vezioja - manai gyvenime isskmoketu uz suvaryta partija nauju bmw?
Tai draudimas yra, bet ir iš vairuotojo dalį atima. Dirbant su autovežiu moki frančizę už žalas. Niekas nieko negąsdina, ne vaikų darželis gi, tiesiog yra kaip yra, visur taip pat lt firmose.
Žūtys už fūros vairo nėra retas dalykas. Tikrai dažnokai tenka išgirsti apie vieną kitą amžinybėn iškeliavusį kolegą... užmačius avariją pirmas kylantis klausimas- ar gyvas... Fūrų nėra ko lenkti prie jų prisispaudus. Jie prognozuojami, tik turėk galvoje, kad tam tikrose vietose jos tavęs paprasčiausiai nemato, akla zona yra ties pirmu antru mašinos trečdaliu. Iš dešinės išvis nieko nesimato. Nepaisant daugybės veidrodžių, jie aklų zonų neeliminuoja. Labai daug info dabar yra apie tai, ir per laidas kalba, rodo, ir filmukai yra susukti. Aš tarp fūrų saugiau jaučiuosi, man lengvikės neprognozuojamos, plius nemoka tolygiai važiuoti, tamposi gazas stabdis- kamščiuose papuls toks prieš tave, tai neduok Dieve, o jei dar krauta mašina pilnai tai išvis košmaras paskui tokį vilktis
QUOTE(*lim->0* @ 2017 12 22, 19:09)
Neisivaizduoju normalios kompanijos, kuri patiketu savo krovini vezti vezejams be kroviniu draudimo o negali but, kad jus tiesiog gasdina?
tai kompanija apsidraudusi ir draudimas atlygins nuostolius kompanijai. Ir atlyginusi nuostolius draudimo kompanija igyja teise i tu nuostoliu kompensavima is kaltininko.
Na pvz - mane apliejo kaimynas. As apsidraudusi ir kreipiausi i draudima. Draudimas man atlyginimo nuostolius. Ir tada draudimas jau gali teikti ieskini mane apliejusiam kaimynui. Ir jeigu jisai nera apsidraudes savo civilines atsakomybes, tai visai gali buti, kad jam nuostolius draudimui teks is savo kisenes moketi.
Pvz pas mus yra perspeta, kad vairuojant tarnybini automobili ir padarius avarija, kurioje tu kaltas, darbuotojas gali buti paprasytas padengti francize ir atlyginti nuostolius, kuriu neatlygino draudimas.