Denaxa, gal namie per ramu? Na, kely reikia tilpti i laiką, savos taisyklės, atsakomybė, nurodymai. Namie nėra tokio tempo, tos pačios sienos, daug sąlyginai laisvo laiko, jei dar vaikų vienas kitas žodis dėl naujo draugo - gal iš čia atsiranda nerimas ir įtampa? Bet, kita vertus, džiugu, kad darbas patinka Kad klostosi santykiai
Aš galvoju, kad yra kur kas maloniau tikėti, kad "mane šaukia kelio romantika", nei, kad "aš bėgu nuo kasdienių rūpesčių"
Supratau, kad ne man denaxą suprasti. Bandau įsijausti, nes aš ir esu darboholikė, kartais namie laukiu, kad greičiau vakaras praeitų, greičiau rytas, kad galėčiau vėl dirbti, vaikus iškaišiojus po darželius bet suprantu, iš kur tai - man darbui trūksta laiko, šeima nusveria, jai kol kas reikia daugiau dėmesio. Tačiau nepaisant visko būna irgi kaifuoju su šeima vakarais ar per šventes ar atostogas kelionėse tad nieko gero nepatirt namie, kaip denaxa sako, man sunkiai sekasi suprasti arba ji tiesiog hiperbolizuoja. Virtualus gi čia forumas...
QUOTE(Mergiona @ 2017 12 19, 08:20)
nzn del taves nenoriu nieko sakyt, bet tas "keias saukiasi" dedu atveju- begimas nuo sunkios kasdienybes. Kelyje- gyvenimas paprastas ir aiskus- tu, masina, krovinys- baskos neskauda. Ne taip kaip namie su keliais vaikais, ypac jei truksta pinigu.
Mergiona, tu labai neteisi, dar nesu sutikusi fūristo, kuris nenorėtų būti su savo šeima ar nuo kažkokios kasdienybės bėgtų.
Papildyta:
Merginos, nesuprasit ir nesistenkit. Suprasti gali tik tas, kas pats kelio liga serga. Kolegos supranta. Mano žmogus irgi supranta. O namie pas mane viskas ok, su namais tai visiškai niekaip nesusiję. Mano vadyba šiandien man pasakė, kad aš nenormali, ir kad važiuoju taip, kaip vyrai nevažiuoja.
Denaxa, kas nori buti su seima- su ja ir buna, yra vietiniu ar trumpu reisu, bla-bla, tak chto ni nada. Ir atostogas pilnai namuose isbuna, ir seima i reisus ima. O lezuviu malt visi moka. Apie tai ir kalba, ir jokia cia "liga".
As tai visai suprantu denaxa, uzsisedejo namie, o sirdis tai ''valkatiska''. Vieno dalyko nesuprantu, kodel nesujungus malonumo su nauda? Per tiek laiko nei namukui neuzdirbti, tai ne kas su atlyginimu tuomet. Laikas naujo darbdavio ieskoti, tuomet bus malonumas su nauda. Nu bet cia is mano varpines, as materialiste - be naudos nei plauko nejudinu
Man dexanos situacija suprantama. Tarp profesionalių, mylinčių savo darbą, vairuotojų yra tokių, kurie vairuodami patiria gilią relaksaciją. Ir toks atsipalaidavimas nuima stresą, stiprina imunitetą, gerina psichinę ir fizinę savijautą. Sąmoningai jie to nesuvokia ir sukelti tokios būsenos nemoka, tačiau organizmas pripranta prie "automatinio garo nuleidimo". Ir namuos nors to streso gal gerokai mažiau, bet gyventi strese nebemoka ir nežino kito būdo, kaip su juo tvarkytis.
dexana Nors dauguma tave gąsdino baisumais reise, visai ne ten bėdos išlindo. Bet tikiu, kad viskas susitvarkys. Ne tokia problema ir baisi, kai ją pažįsti.
dexana Nors dauguma tave gąsdino baisumais reise, visai ne ten bėdos išlindo. Bet tikiu, kad viskas susitvarkys. Ne tokia problema ir baisi, kai ją pažįsti.
QUOTE(JustDi @ 2017 12 19, 15:46)
As tai visai suprantu denaxa, uzsisedejo namie, o sirdis tai ''valkatiska''. Vieno dalyko nesuprantu, kodel nesujungus malonumo su nauda? Per tiek laiko nei namukui neuzdirbti, tai ne kas su atlyginimu tuomet. Laikas naujo darbdavio ieskoti, tuomet bus malonumas su nauda. Nu bet cia is mano varpines, as materialiste - be naudos nei plauko nejudinu
vo-vo, as irgi i tai demesi atkreipiau "trumpas reisas, neatidesi"- nu tai eee, kazkaip netikiu kad restoranuose ar kazino issvaistei pakeliui kaip tada kiti is to seimas islaiko jei viena neissilaikai praktiskai?
Pagyvenus, tai apie tai ir kalba. As ta jausma irgi suprantu, visai keistu kampu- cia kaip serganciu vaiku mamos- ligonine-sanatorija- atrodo stresas, nerimas, tt- bet tavo diena sustatyta, tu susikaupes vienam tikslui, o namie- uuups kasdienybe uzgriuna ir paaiskeja kad pareigos neapsiriboja aiskiai apibreztais ir nustatytais veiksmais.
QUOTE(san @ 2017 12 19, 09:15)
Aš galvoju, kad yra kur kas maloniau tikėti, kad "mane šaukia kelio romantika", nei, kad "aš bėgu nuo kasdienių rūpesčių"
Beje, aš nesakiau, kad šaukia kelio romantika, sakiau- šaukia kelias Romantikos ten nėra, ten yra sunkus darbas, labai sunkus.
Papildyta:
QUOTE(pagyvenus @ 2017 12 19, 17:25)
Man dexanos situacija suprantama. Tarp profesionalių, mylinčių savo darbą, vairuotojų yra tokių, kurie vairuodami patiria gilią relaksaciją. Ir toks atsipalaidavimas nuima stresą, stiprina imunitetą, gerina psichinę ir fizinę savijautą. Sąmoningai jie to nesuvokia ir sukelti tokios būsenos nemoka, tačiau organizmas pripranta prie "automatinio garo nuleidimo". Ir namuos nors to streso gal gerokai mažiau, bet gyventi strese nebemoka ir nežino kito būdo, kaip su juo tvarkytis.
Aš manau, kad tu ko gero teisi. Atsipalaiduoju aš tik už vairo, važiavimas, net ir įtemptas- ramina. Bet čia kaip narkotikas, negali be šito. Man geriausia meditacija- ankstyvas išvažiavimas, gera muzika+ didelis skanios kavos puodas, jau kaip ritualas patapo 😊
Papildyta:
QUOTE(Mergiona @ 2017 12 19, 17:40)
vo-vo, as irgi i tai demesi atkreipiau "trumpas reisas, neatidesi"- nu tai eee, kazkaip netikiu kad restoranuose ar kazino issvaistei pakeliui kaip tada kiti is to seimas islaiko jei viena neissilaikai praktiskai?
Pagyvenus, tai apie tai ir kalba. As ta jausma irgi suprantu, visai keistu kampu- cia kaip serganciu vaiku mamos- ligonine-sanatorija- atrodo stresas, nerimas, tt- bet tavo diena sustatyta, tu susikaupes vienam tikslui, o namie- uuups kasdienybe uzgriuna ir paaiskeja kad pareigos neapsiriboja aiskiai apibreztais ir nustatytais veiksmais.
Nepyk, bet nesupranti ir net į tą pusę netraukia 😝 Jei dar įsivaizduoji, kad vairuotojo darbas į kokius rėmus apibrėžtus įstatytas... vairuotojo darbas yra visiškai ir absoliučiai neprognozuojamas, labai dažnai tenka priimti teisingus sprendimus , pasikeitus situacijai. Ir išvis labai daug visokių netikėtumų būna. Vien firmas susirasti ką reiškia. Vadyba toli, už rankutės tavęs neprivedžios.
Papildyta:
QUOTE(JustDi @ 2017 12 19, 16:46)
Per kiek tiek laiko? Per pusmetį??? Namukui??? Čia ir angluose jei dirbsi namo tikrai nepasistatysi per pusmetį, o ten atlyginimai trečdaliu didesni
Papildyta:
QUOTE(Mergiona @ 2017 12 19, 15:33)
Denaxa, kas nori buti su seima- su ja ir buna, yra vietiniu ar trumpu reisu, bla-bla, tak chto ni nada. Ir atostogas pilnai namuose isbuna, ir seima i reisus ima. O lezuviu malt visi moka. Apie tai ir kalba, ir jokia cia "liga".
Šeimą į reisus? Įdomu, baudas susimokėjus kas nors iš atlyginimo lieka? Gali vežtis tik vieną! žmogų. Vietiniai reisai- dirbi beveik visą parą juodai, pažeisdamas viską kas įmanoa, šeimos nematai, ir visa tai už kokius 600 eurų. +važiuoji su sena technika ir pats krauniesi. Ot tai svajonių darbas Trumpi reisai panašiai, dirbi daug, šeimą matai tik savaitgalį vieną ar dvi dienas, o pinigų mažiau. Tai kokia nauda iš to šeimai? Sprendi iš savo varpinės apie dalykus, apie kuriuos visiškai niekonežinai
Mano vienas giminaitis dirba. Bande ant tolimu reisu, neiskente, surado kaip sakai maziau apmokama, bet trumpalaiki, dziaugiasi pora dienu su seima (mazais vaikais) budamas. Gal jo kelias netraukia, nezinau- bet daug metu dirba taip.
Man dar liko viena diena siais metais i Kauna. Bandau priprast, nes alga gera. Ryt turiu pokalbi su UK del kito darbo, matysiu kaip su lokacija reikalai...
Sianakt mire musu suo. Per para. Verkiam visi, labai liudna...
Man dar liko viena diena siais metais i Kauna. Bandau priprast, nes alga gera. Ryt turiu pokalbi su UK del kito darbo, matysiu kaip su lokacija reikalai...
Sianakt mire musu suo. Per para. Verkiam visi, labai liudna...
Veluma bet gerai kad taip greitai... sunkiai ir siuolaikiskai dar blogiau imho (kai "gelbsti" kelis men, lasenkes visokias stato, su pampersais laiko, ttt)
tu taip kalbi lyg viena vairuotoja pasaulyje butum... giminaitis visa firma turi su vairuotojais, masinom ir ttt. Kitas giminaitis- butent Velumos aprasytas atvejis- vazinejo, veziojosi po viena seimos nari, ne visad aisku, bet tiek, kiek jie galejo, perejo i pabalties reisus ir laimingas kaip ezis- jokiu ten "juodai kiaura para" o ir firma geresne- tai algos neprarado, bet rado stabiluma (beja, +/- tavo metu isvis nusprende is savo miesto niekur nevaziuot, tai jokios ten "keliu ligos" nepastebeta- darbas ir darbas, svarbu maitina seima)
vairuotojo darbas nerognozuojamas lb siauruose remuose: sita degaline ar kita, viena rata nuleis ar kita, visa kita- kasdienybe, kiekvienas darbas toks "neprognozuojamas" bet prie tu "nestandartu" pripranti ir jie tampa standartais, nes tavo darbui tai budinga. Bet kokioje nestandartineje situacijoje- turi klaust valdzios, nes gali koses privirt ir bus teismai ir baudos. Vairuotojo atsakomybe lb siaura- jei pvz apvaziavimas- turi ivertint rizika, cia jau valdzia nepades, nes nemato nei kelio nei oro salygu, bet visgi tai neiseina uz siauru apibreztu ribu. Taves is darbo neiskves i mokykla ar darza nes vaikas vemia, nebegsi atgal ar nakti kazkur nes tavo mama lt pargriuvo ir susizeide, kaimynai neuzpils, ir katinas nesusirgs. O namie sedint "neprognozes" ne tik darbo srytyje buna bet visur, visame gyvenime.
siaip, aisku smagu kad tau tokia euforija nuo naujojo darbo bet is sono ziurint tokia ji kazkokia butent narkotine, ne naturalus zmogaus dziaugsmas gal kol "pirmosios meiles" laikotarpis nepraejo?
Papildyta:
is prognoziu- prognozuojama kad rytdienos vaiku skaiciavimas bus perprognozuotas i vasari
QUOTE(denaxa @ 2017 12 19, 18:46)
Sprendi iš savo varpinės apie dalykus, apie kuriuos visiškai niekonežinai
tu taip kalbi lyg viena vairuotoja pasaulyje butum... giminaitis visa firma turi su vairuotojais, masinom ir ttt. Kitas giminaitis- butent Velumos aprasytas atvejis- vazinejo, veziojosi po viena seimos nari, ne visad aisku, bet tiek, kiek jie galejo, perejo i pabalties reisus ir laimingas kaip ezis- jokiu ten "juodai kiaura para" o ir firma geresne- tai algos neprarado, bet rado stabiluma (beja, +/- tavo metu isvis nusprende is savo miesto niekur nevaziuot, tai jokios ten "keliu ligos" nepastebeta- darbas ir darbas, svarbu maitina seima)
vairuotojo darbas nerognozuojamas lb siauruose remuose: sita degaline ar kita, viena rata nuleis ar kita, visa kita- kasdienybe, kiekvienas darbas toks "neprognozuojamas" bet prie tu "nestandartu" pripranti ir jie tampa standartais, nes tavo darbui tai budinga. Bet kokioje nestandartineje situacijoje- turi klaust valdzios, nes gali koses privirt ir bus teismai ir baudos. Vairuotojo atsakomybe lb siaura- jei pvz apvaziavimas- turi ivertint rizika, cia jau valdzia nepades, nes nemato nei kelio nei oro salygu, bet visgi tai neiseina uz siauru apibreztu ribu. Taves is darbo neiskves i mokykla ar darza nes vaikas vemia, nebegsi atgal ar nakti kazkur nes tavo mama lt pargriuvo ir susizeide, kaimynai neuzpils, ir katinas nesusirgs. O namie sedint "neprognozes" ne tik darbo srytyje buna bet visur, visame gyvenime.
siaip, aisku smagu kad tau tokia euforija nuo naujojo darbo bet is sono ziurint tokia ji kazkokia butent narkotine, ne naturalus zmogaus dziaugsmas gal kol "pirmosios meiles" laikotarpis nepraejo?
Papildyta:
is prognoziu- prognozuojama kad rytdienos vaiku skaiciavimas bus perprognozuotas i vasari