Eufemija, man tavo pamastymai lb teoriskai skamba. Kaip mano norai isvaziuot i papua-naujaja-gvineja savanoriaut. Juk niekas netrugdo asmeniskai tau eit nuomotis. Kodel to nedarai? Juk ne tikslas gyvenimo perauklet kitus kad darytu kaip tau atrodo teisingai, o paciai gyvent kaip tau atrodo teisinga. Jei pati neparduodi ir nesikraustai i nuoma- turi tam priezasciu. Na ir kiti turi. Tai ko stebesi?
del likvidumo- taip, mastau apie tai, ypac svarstant tarybinio 4kambariu buto pirkima. IMHO- bus visad tokiu ubagu kaip as, ir jiems reiks.
Eufemija, kelintoj vietoj gyvenat? As po mokslu gyvenau bendrabutyje (3 k kambari keiciau), tada su vyru 2 vietose nuomavom, tada butas ir namas. As noreciau nebekeist, jei turesiu gera buta centre ir ji islaikysiu. Suprantu kad butu logiskiau name isgyvent kol vaikai isaugs ir tada kokiu 3k buta pirkt... bet sunku veziot, dabar as paskola paimt galiu ir gera alga gausiu, po 10 m ir paskolos neduos, o kokios pajamos pirkimui bus, neaisku. I mazesni visad galima pereit. Be to, man visad reik maksimumo😄
Papildyta:
Lim, papasakok veliau apie ta balta kaspina, idomu.
Papildyta:
niu as tai nematau jokios logikos name gyvent jei namas ne miesto centre su visai mazais kad ant savos pieveles zaistu-vezimuke miegotu- na dar taip, o dbr? tik vargas.
Tai taip, 4 kambarių tarybinį butą greičiau parduosi nei veluma prabangų.
Mergiona, žinok rimtai svarstau pirkimo-nuomos argumentus, man aktualu. Bandau save atkalbėt nuo antro būsto pirkimo žiūriu, kokie bus jūsų argumentai už pirkimą. Jeigu atsimeni, jau prieš kurį laiką norėjau pirkt, vos nenupirkau. Ir dar nesu apsisprendus
Gyvenčiau ne aš, seni tėvai, veliau liktų kuriam nors vaikui. Mąstau, ar tam vaikui to tikrai reikės. Gal geriau tėvams išnuomot o vaikas gal labiau grynais pinigais apsidžiaugs bet va pasakyk senai mamai kad gyvensi nuomotam bute
Mergiona, žinok rimtai svarstau pirkimo-nuomos argumentus, man aktualu. Bandau save atkalbėt nuo antro būsto pirkimo žiūriu, kokie bus jūsų argumentai už pirkimą. Jeigu atsimeni, jau prieš kurį laiką norėjau pirkt, vos nenupirkau. Ir dar nesu apsisprendus
Gyvenčiau ne aš, seni tėvai, veliau liktų kuriam nors vaikui. Mąstau, ar tam vaikui to tikrai reikės. Gal geriau tėvams išnuomot o vaikas gal labiau grynais pinigais apsidžiaugs bet va pasakyk senai mamai kad gyvensi nuomotam bute
Eufemija, apgalvok tevu bukle ir dabartine gyvenama vieta- viena mociute perkelem- gerai buvo, o kita perkelem- is tos Pylimo - katastrofa... pradejo atminti prarast- ejo ratais ir verke "noriu namo", ta sena buta atsimene, vaziavo ten...
QUOTE(Veluma @ 2017 10 24, 18:51)
Rašysiu bloge
Eufemija, perėjai prie "mes". Gal gali patikslinti, kas tie "mes"? Nes, kaip žinia, statistika yra pats didžiausias melas. O ypač šioj temoj tokių "mes" atstovių ir visai nerasta...
Veluma, aš tik trečiam. Bendrabutis - butas - namas mieste. Niekad nenuomavau. Butas buvo nuosavas. Dabartinis namas pilnai tenkina mano poreikius. Tiesa, vaikai neturi atskirų kambarių. Nėra vietos seniem tėvam. Tai artimiausiu metu gali nebetenkinti. Kartais kyla smalsumas išbandyti, kaip gyventųsi bute kokioj Laisvės alėjoje. šiaip turbūt ieškau sliekų šiknoj, nevertinu ką turiu, nes tikrai jokių priekaištų dabartiniam būstui neturiu. Tik kad mažokas. Bet pensijoje būtų pats tas. O gal ir ne, nes dviejų aukštų. Gal norėsis buto pirmam aukšte šalia bažnyčios.
Brolis nuomavo gal 15 metų. Viskas buvo puiku, gal pasisekė, nežinau.
Brolis nuomavo gal 15 metų. Viskas buvo puiku, gal pasisekė, nežinau.
QUOTE(Veluma @ 2017 10 23, 19:10)
Renkuosi buta mieste, kad vaikai butu igalinti patys grizti namo is mokyklos. Jau nepriestarauja nei vienas, tai jei matysiu kad lieku karjeros daryt, gal ir namus pakeisim...
super
Papildyta:
QUOTE(Veluma @ 2017 10 23, 21:12)
Mergiona, vis tik ziuriu i senamiesti ir centra, kuri nors renovuota, perstatyta. Tik kad kainos kosmines, dabar neiperkam, reikia ziuret koks bus pavasario sesonas, kiek pinigu galesim isimt. Kita vertus, reikia 4 miegamuju. Dar kita vertus, noriu kad jau butu paskutinis bustas, senatveje darbo kambari ir savo atskira miegamaji noriu turet.
Papildyta:
Tik tik kad dabar vaikai patys tures vazinet arba vyras veziot visas dienas, tai matysim. Gal bus skubus poreikis keisti i paprastesni. Dar skaiciuojam taxi varianta arba 1 k maza buta pirkti kur salia mokyklos, kad vaikai vieni pabutu popiete, kol galesim po darbo i nama parsivezt. Kur nors pvz pylimo g. Matysim, kai bus aiskiau. Man dar bandomaji reik praeit 😄😄
Papildyta:
Tik tik kad dabar vaikai patys tures vazinet arba vyras veziot visas dienas, tai matysim. Gal bus skubus poreikis keisti i paprastesni. Dar skaiciuojam taxi varianta arba 1 k maza buta pirkti kur salia mokyklos, kad vaikai vieni pabutu popiete, kol galesim po darbo i nama parsivezt. Kur nors pvz pylimo g. Matysim, kai bus aiskiau. Man dar bandomaji reik praeit 😄😄
buciau galejus pasiulyti pries puse metu....
Papildyta:
QUOTE(Eufemija @ 2017 10 23, 22:01)
Veluma, įdomu kurį variantą galiausiai pasirinksit. Visgi gal geriau pradžiai išsinuomuot butą centre ir jame visiems pagyvent, kad pajustumėt, ar tikrai to norit. Mažiausiai skausmingas variantas. O jei dar kam savo namą išnuomotumėt.
<..>
<..>
super ideja. Butent taip mes savo buta Kauno centre pakeitem i nama: pirmiau issinuomavoma nama ( by the way centrem bet cia Kaunas), veliau isnuomavom savo buta, veliau pardavem buta, veliau pirkom nama. tokia- trumpa-grandine.
Papildyta:
QUOTE(san @ 2017 10 24, 19:56)
na nevaryk ant Šiaurės pr. Mačiau antraštę, kad Eigulių rajoną renovuos (ne namus, o tai, kas tarp jų). Įdomu, ar tikrai įvyks, kaip greitai ir koks bus rezultatas.
na nevarykit.
QUOTE(san @ 2017 10 24, 21:16)
Eufemija, perėjai prie "mes". Gal gali patikslinti, kas tie "mes"? Nes, kaip žinia, statistika yra pats didžiausias melas. O ypač šioj temoj tokių "mes" atstovių ir visai nerasta...
Nesupratau mes turiu galvoje aš ir mano realiai pažįstamų ratas. Šios temos dalyvių nė vieno realiai nepažįstu. Be to, virtuali erdvė yra virtuali.
Negi tikrai mano tonas toks kad atrodo noriu perauklėti kitus diskutuodama ieškau sprendimų pirmiausia sau ir noriu pasidalint savo pastebėjimais.
Veluma> gal nori dvieju atidalintu butu ( su lengvai isardomu sujungimu) (vilniaus centre, naujamiestyje basanaviciaus/ mindaugo kampas ( vidinis, be gatves triuksmo su vidiniu kiemu). attitiktu tavo lukescius. bet kiek nori moket? ( dabar neparduodame, turime nuomininkus) (personal message, jei domins)
Karra, parasiau.