Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip sutaupyti, kai gyvenimas neverčia

Veluma, tikrai jums pasisekė su butu. Bet buvo daug atvirkštinių variantų, kai pirko per patį kainų burbulą, o paskui nebegalėjo parduoti, paskola prislėgė, visus uždirbamus pinigus turėjo paskolai atiduoti, nė atostogų, nė kokybiškesnio gyvenimo, nieko. Todėl nt su didele paskola pirkti labai rizikinga. Protingai darot, kad ieškot variantų su mažesne paskola ar išvis be jos.
Bet ir butų kainos Vilniuje blink.gif kiek mirtingųjų gali tokį įpirkti?

Man irgi baisu senas namas tarp naujų ar sugrūsti rajonai ar tokie seni baisuokliai kaip Kaune Šilainiai ar Šiaurės pr. Negalvojama apie žmogų ir jo gyvenimo kokybę, tik apie pinigus.

Kaune dirbsi bigsmile.gif tai gal Kaune butą pirktum, būtų pigiau. Tikrai brangiai turėjo tave nupirkti, kad sutikai važinėti. Kasdien? O kur ankstesni norai dirbt tik pusę dienos?
Atsakyti
Nu, parduot butą su pelnu - visai realu. Abu kartus pavyko puikiai su geru pliusu. Tiesiog ima kirbėt planas, tada dairais kas daros aplink ir sprendi, kada jau laikas. Pirmą pardavėm prieš pat krizę. Antrą pradėjus svarui krist - truputį teismai laiką užtempė, kol mylimus nuomininkus lauk iškrapštėm, tai praradom laiko ir truputį vertės, bet kadangi liko geras depozitas, tai tas ant to.

Veluma, darbo iš namų 1/2 k savaitėj nebandei derėtis? 21a visgi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *lim->0*: 24 spalio 2017 - 17:35
Lim, as slapcia tikiuosi susidelioti darbus taip, kad galeciau is namu pusdienius/ popietes dirbt. Kaip ir anksciau kad buvo. Planas iki pavasario sito pasiekt, t.y. uzsirekomenduot tiek, kad gauciau tai.

Be to, sikrat zadu rimtai savo karjera planuot.
Atsakyti
QUOTE(Veluma @ 2017 10 24, 16:38)
Lim, as slapcia tikiuosi susidelioti darbus taip, kad galeciau is namu pusdienius/ popietes dirbt. Kaip ir anksciau kad buvo. Planas iki pavasario sito pasiekt, t.y. uzsirekomenduot tiek, kad gauciau tai.

Be to, sikrat zadu rimtai savo karjera planuot.

A, nu tada viskas tvarkoj - gausi. biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(Eufemija @ 2017 10 24, 18:25)

Man irgi baisu senas namas tarp naujų ar sugrūsti rajonai ar tokie seni baisuokliai kaip Kaune Šilainiai ar Šiaurės pr. Negalvojama apie žmogų ir jo gyvenimo kokybę, tik apie pinigus.

na nevaryk ant Šiaurės pr. Mačiau antraštę, kad Eigulių rajoną renovuos (ne namus, o tai, kas tarp jų). Įdomu, ar tikrai įvyks, kaip greitai ir koks bus rezultatas.
Atsakyti
Vakar sutikau būt Baltojo kaspino festivalio informaciniu partneriu. Neisivaizduoju dar kaip tai daroma, bet bus idomu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *lim->0*: 24 spalio 2017 - 18:27
Lim, kas tai?
Eufemija, pradzioje tikrai busiu visas dienas ar bent 4, kol susipazinsiu su specifika, projektais, kolegom ir pavaldiniais. Veliau min 2 dienos kas savaite. Po puse dienos cia niekaip neiseis, atsakomybes geografija plati. Nu kaip, man atrodo, salygos neblogos...

Bet tikiuosi kad ir nuosavoj imonej viskas bus ok, penktadieni turiu pokalbi ( derybas) su vienu dideliu tarptautiniu internetines prekybos tinklu.
Atsakyti
QUOTE(Eufemija @ 2017 10 24, 17:25)
Veluma, tikrai jums pasisekė su butu. Bet buvo daug atvirkštinių variantų, kai pirko per patį kainų burbulą, o paskui nebegalėjo parduoti, paskola prislėgė, visus uždirbamus pinigus turėjo paskolai atiduoti, nė atostogų, nė kokybiškesnio gyvenimo, nieko.

nu nzn... o kiek is ju "po odiozhke protiagivali nozhki"? (pikro pagal kysene?) nes prisiperka vos virs minimalkes gaunantys nauju butu, "aj, kiek mums reikia, duonos kasnis, svogunas, jauni-sveiki" praeina menuo- batu reikia, dar menuo palto, dar metai- ir nescia... na tai aisku nebeismoka. Zmones nori visko ir greitai, pasikele labai- kam pirkt sena, as nauja buta turesiu! na ir turi... skolas iki ausu.

o del daiktu... va, ka tik grizau is "neprisirysusios" buto- baldai suluze, grindis- betonas, tapetu likuciai (nuo lubu iki 1-1.5 metro virs grindu) kaba... gyvena zmogus... nesvarbu kad daiktas butu brangus, mano bandai nebrangus, bet atitinka mano poreikius- paaukstinta virtuve, spintos visos pagal uzsakyma- tokios, kokias pati suproektavau... lovos irgi... net nesuprantu ka cia kalbet.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 24 spalio 2017 - 19:01
https://m.delfi.lt/v...php?id=72991698

Veluma, cia apie pernyksti
Atsakyti
Mergiona, čia jau apsileidimas, nevalyvumas. Viskas turi būti švaru gražu tvarkinga jauku. Nebūtinai prabangu.

Aš kalbu apie jausmą, kad daiktas būtinai būtų mano nuosavybė. Negalim paleisti daiktų. Pvz pensininkas negali persikelt į mažesnį butą, nors galbūt tas butas būtų naujas, šiltesnis, patogesnis. Nenorim keistis, pažvelgt plačiau, išeit iš senos komforto zonos, nes bijom visko netekti. Todėl prarandam naujas patirtis ir galimybes.

Kad butų nepirko pagal kišenę, tai jau tikrai, sutinku.
Atsakyti
QUOTE(Eufemija @ 2017 10 24, 19:08)
Aš kalbu apie jausmą, kad daiktas būtinai būtų mano nuosavybė. Negalim paleisti daiktų. Pvz pensininkas negali persikelt į mažesnį butą, nors galbūt tas butas būtų naujas, šiltesnis, patogesnis. Nenorim keistis, pažvelgt plačiau, išeit iš senos komforto zonos, nes bijom visko netekti. Todėl prarandam naujas patirtis ir galimybes.

Suplakei dvi atskiras temas- pensininkai nekeicia butu ir "mes" (jauni, tipo) nenorim kazko ten. Kalbam apie butus. Taip, zmones bijo visko netekt, ypac pensininkai, nes puikiai pamena kai uzmigdavo vienoje valstybeje- prabusdavo kitoje, uzmigdavo turedami santaupu- prabusdavo ubagais. Mociute turejo sutaupius tiek, kad 100 metu butu galejus raudonus ikrus saukstais valgyt, ir atejo "bilety v zoosad" (vagnorkes), is jos man padovanotu (i taupymo knygele kazkada idetu) 10 000 rubliu (naujos volgos kaina) pagaliau atgavau 3500 litu... (mano pajamos to metu buvo 2500 litu). Tai palygint- 10 000 (taupytu prie tarybines 150-250 algos) ir pusantros algos kuria atgavau 2009... naturalu kad bijo, galva nebeta, bijo but apgauti, sunkiai gaudosi aplinkoje. Beto ka pakeisi? blokini 3 kambariu i blokine vienute? Ir kas is to? priemoka ienant is apleistu 3 kambariu i sutvarkyta vieno- minimali, popieriai, kraustymosi islaidos... jei yra vaiku kurie padetu- jie ir uz 3 kambarius sumoket pades, studenta koki ilest gali, o jei bobulyte viena? Pasikart paprasciau nei persikraustyt... kai nei baldelio jokio nepakelsi, nes surinksi daiktus nei ka...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 24 spalio 2017 - 19:29
Jauni norim pirkti PASKUTINĮ būstą visam likusiam gyvenimui. Bent buvo deklaruojama tai, ir tai man užkliuvo. Lietuvoj būstas kažkokia šventa karvė - statau vieną ir visiems laikams, visiems gyvenimo atvejams. Mano nuomone, galima gyvenamą vietą keisti tiek kiek reikia, nevergauti namams, netgi tam tikrais gyvenimo atvejais galima jį nuomoti. Būti lankstesniems.

Būtent ta skaudi praeities patirtis neleidžia išsivaduot iš stereotipų. Bet gi apskritai dbr viskas taip greitai keičiasi, ateina išmaniųjų namų karta, dar nežinia, koks likvidumas bus dabartinių namų po kokių 20 m. NT dbr yra labai populiari investicija, tai mane ir neramina, ar tikrai jie bus tokie likvidūs kai mes būsim pensijoje.

Veluma, skamba puikiai rolleyes.gif
Atsakyti