Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip sutaupyti, kai gyvenimas neverčia

QUOTE(san @ 2017 10 24, 09:46)
ir 0 vietų mašinai unsure.gif

į tą pačią temą: man labai kirba išsakyti kritiką vienam z kartos atstovui. Prasidėt ar ne? unsure.gif

Oj nu neee. Miegamuskese nera tokios tragedijos kaip Perkunkiemyje pvz plius namai su pozieminiu dazniausiai statomi.

Prasidet. duel.gif duel.gif
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2017 10 24, 11:18)

Prasidet.  duel.gif  duel.gif

Aš nenoriu kovotis, aš tik noriu patarti jaunam žmogui unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(san @ 2017 10 24, 09:38)
Aš nenoriu kovotis, aš tik noriu patarti jaunam žmogui  unsure.gif

Verta. Dabar greičiausiai nesupras, bet su laiku dašus ir bus dėkingas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(san @ 2017 10 24, 11:38)
Aš nenoriu kovotis, aš tik noriu patarti jaunam žmogui  unsure.gif

Mergiona nori spektaklio bigsmile.gif

O jei rimtai, ar turėtų būti svarbu kokia ta sienų spalva ar lentynėlė? Jei nuomojami butai būtų standartinių neutralių spalvų. Ar tikrai mums tokie svarbūs tie daiktai?

Jei prarandu darbą, tai vis vien prarandu būstą, o ypač paskolinį unsure.gif bet gi nesam tokie beviltiški kad nerastume jokio naujo darbo unsure.gif o jei invalidas ar senas tai tik slaugis namai ar taip ar taip teišgelbės unsure.gif

Mergiona, o ar gerai dabartiniai pensininkai įsikandę savo didžiulių butų, bijantys bet kokių pokyčių, už kurių šildymą ir kompleksus mokam mes mokesčių mokėtojai? Nėra būsto žmogui visiems gyvenimo atvejams. Reiktų jį keist pasikeitus poreikiams gyv būdui kas 10 metų ar pan. Siūlai vis pirkt ir parduot? Ar gyvent poreikių nebeatitinkančiame bute?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eufemija: 24 spalio 2017 - 11:25
QUOTE(Eufemija @ 2017 10 24, 12:21)
Siūlai vis pirkt ir parduot?

O kokia problema pirkt ir parduot kas ~10 metų?
Atsakyti
QUOTE(san @ 2017 10 24, 12:25)

Ugu. As irgi bedos nematau. Jei nuomojamam gyvensi tave gali mest lauk kas kelis menesius tai kad kraustymosi vargai mazesni perkant-parduodant.

O daiktai svarbus. Ka tik indaplove rinkaisi. O nuomojamam turesi bet kokia pigesne. Ir skalbenke ir orkaire ir telika ir ineta ir lova...(Eufemijai)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 24 spalio 2017 - 13:03
QUOTE(san @ 2017 10 24, 10:46)
ir 0 vietų mašinai unsure.gif

į tą pačią temą: man labai kirba išsakyti kritiką vienam z kartos atstovui. Prasidėt ar ne? unsure.gif

nebutinai - buna su garazu statomi. Nors irgi priklauso kur - pvz justuose jau senesnis, tai tenais garazas nedidelis - tik daliai gyventoju. Jau ne kalba neina apie antra masina garaze.

O kuo noretumei ta kritika pasiekti?

QUOTE(Mergiona @ 2017 10 24, 14:02)
O daiktai svarbus. Ka tik indaplove rinkaisi. O nuomojamam turesi bet kokia pigesne. Ir skalbenke ir orkaire ir telika ir ineta ir lova...(Eufemijai)

ir ne tik. pvz man gali nebuti erdves sveciams, bet kad butu normali virtuve ( t.y. virtuve, kaip patalpa, o ne dalis erdves).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bekasė: 24 spalio 2017 - 14:33
QUOTE(Bekasė @ 2017 10 24, 15:30)

O kuo noretumei ta kritika pasiekti?

Patobulint ano veiklą biggrin.gif Geri norai, ane? Bet sako, gerais norais kelias į pragarą grįstas...
Atsakyti
QUOTE(san @ 2017 10 24, 15:40)
Patobulint ano veiklą biggrin.gif Geri norai, ane? Bet sako, gerais norais kelias į pragarą grįstas...

nu tai issakyk labiau kaip patarima
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2017 10 24, 14:02)
Ugu. As irgi bedos nematau. Jei nuomojamam gyvensi tave gali mest lauk kas kelis menesius tai kad kraustymosi vargai mazesni perkant-parduodant.

Jeigu normali sutartis gali ją ilgam pasirašyt su garantijomis. Kad ir 10 metų jeigu norėsi ten gyvent kol pvz vaikai eis į mokyklą. Bent Vakarų Europoje ir JAV taip yra.

Nu tai aš ir sakau, kad priklausau nuo daiktų, materialistė, dar blogiau, prisirišu prie daiktų. Nors naujausiomis tendencijomis to neturėčiau daryti. Nesureikšminti daiktų. Nes jie nesvarbūs.
Beje, dėl indaplovių. Nebūtinai nuomojame bute bus lūžena. Gal kaip tik geresnė nei turiu. Niekada negali žinoti. Galiausiai jei 10 metų gyvensi nuomotame bute, gali savo pasistatyt. Po 10 m. vis tiek reikės ją mest lauk. Ar iš nuosavo, ar iš išnuomoto būsto. O nuosavam dar ir remontą daryti. O nuomojamam tik ačiū pasakai ir keliedi kur nori. Namo remontas - ne tavo problema. Tad dar klausimas, ar labiau apsimoka savo namus remontuot prižiūrėt nuolat ar mokėt nuomą ir dėl nieko nesukt galvos.
Papildyta:
QUOTE(san @ 2017 10 24, 13:25)

O jums taip nėra, kad perki brangiai, parduodi - ne visada. Dažnai su nuostoliais. Gal prisireiks keist būstą kai kainos bus nukritę. Negali žinoti. Be to, pardavimo ir pirkimo mokesčiai, nuosavybės dokumentų tvarkymas nemenkai kainuoja. Tai pinigai į balą.
Jei perki nt spekuliacijai, tai nusimanai apie tai, išlauki gero pardavimo momento. O jei tiesiog gyvenimui - oi kiek gali nuistolių patirt kai prireikia čia ir dbr parduoti.
O kaip su paskoliniu butu??? Kaip jį parduot jei paskola kabo 20 m??? Vėl nuostoliai...
Atsakyti
QUOTE(Eufemija @ 2017 10 24, 16:18)

O jums taip nėra, kad perki brangiai, parduodi - ne visada. Dažnai su nuostoliais. Gal prisireiks keist būstą kai kainos bus nukritę. Negali žinoti. Be to, pardavimo ir pirkimo mokesčiai, nuosavybės dokumentų tvarkymas nemenkai kainuoja. Tai pinigai į balą.
Jei perki nt spekuliacijai, tai nusimanai apie tai, išlauki gero pardavimo momento. O jei tiesiog gyvenimui - oi kiek gali nuistolių patirt kai prireikia čia ir dbr parduoti.
O kaip su paskoliniu butu??? Kaip jį parduot jei paskola kabo 20 m??? Vėl nuostoliai...

Tai jeigu perki sau gyvent, o ne spekuliacijai, tai ir perki sau gyvent tada kada tau to reikia ir parduodi, kada nereikia. ir nežiūri į uždirbsiu-neuždirbsiu. Kai perki vaikui batus, pirmiausia žiūri, ar tiks ir patiks vaikui, o ne, ar galėsiu dar juos po pusmečio parduoti.
Iš kitos pusės, jei parduodi vieną, tai perki kitą tuo pačiu metu dažniausiai. Ar ne? taigi periodas kainų pakilimo kritimo yra tas pats.
Atsakyti
Eufemija, įdomiai rašai. O kodėl negalima buto su paskola parduot? Mes pirmąjį pardavėm, namas irgi paskolinis, no problem keisti. Tavo išvardyti žvėrynas ir Antakalnis (bent dalis) jau Vilniaus centrui priklauso, taip kad žiūrim ir juos. Man norisi dabar, kol uždirbu, investuot ir įsigyt turtą tokį ir tokioje vietoje, kur kainos nenukris, o tik augs. Dėl to lazdynai man netinka. Man labai baisu kai naują namą pastato tarp senų, ne ne. Bet čia mano tokie įdomūs tarakonai, žinau aš juos, bet nekovoju, kol netrukdo.

O su nuoma LT ne kažką, kolegos keli nuomojosi didelius butus, namus -vis tiek šeimininkas yra visa galintis, pagal sutarti, porą mėn įspėjimas ir tiek (abiem pusėm), kainas peržiūri (ir kelia) kas metus. Aš nuomočiaus iš bėdos, teko jaunystėje ir nenoriu pakartot savo valia.

San, aš manau kad reikia pasakyt. Aš naujam darbe daug tokių z kartos gausiu, bus matyt kaip seksis... Laukiu kol darbo sutartų atsiųs, nors nuoširdžiai -neįsivaizduoju, kaip aš atidirbsiu pilną darbo dieną Kaune, kelsiuosi matyt 6.00 ir grįšiu 19.00 val. Kas vaikais ir vyru pasirūpins?
Papildyta:
Tiesa, su butu, mes uždirbom daug. Pirkom už 100 t litų, dar papildomai antrą įkeitimą buvom darę, kad turėtume už ką namo pamatus ir sienas pakelt (70t), po 3 metų pardavėm už 350 t litų, nes buvo kainų burbulas. Grąžinom paskolą ir namą pabaigėm statyti pasiėmę sumoje 200 tūkst. (nes mokėjom statybininkams kosmosą).

Dabar nežinau už kiek parduotume. Norėčiau kokių 200, įkatant visą didžiulį sklypą ir futbolo aikštę. Namas normalus, prižiūrėtas. Idealiu atveju būtų gerai koks 230, nes dar šiek tiek paskolos lieka. Tačiau butai, kurie man įdomūs, prasideda nuo 350 su daline apdaila, vat čia ir atsiranda žirklės, kurių uždengti neišeina. Tiksliau, nenoriu tokio dydžio paskolos.
Atsakyti