Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip sutaupyti, kai gyvenimas neverčia

QUOTE(Veluma @ 2017 10 23, 20:12)
Mergiona, vis tik ziuriu i senamiesti ir centra, kuri nors renovuota, perstatyta. Tik kad kainos kosmines, dabar neiperkam, reikia ziuret koks bus pavasario sesonas, kiek pinigu galesim isimt. Kita vertus, reikia 4 miegamuju. Dar kita vertus, noriu kad jau butu paskutinis bustas, senatveje darbo kambari ir savo atskira miegamaji noriu turet.

sitie du paryskinti dalykai tarpusavy sunkiai suderinami. Nes taip paskaiciavus, kam jum senatvei min 5 kambariai? Siaip siulyciau ziureti ta varianta kokiai 10-15 metu kol vaikai kartu, o paskui tiek vietos jau per daug darysis. Na nebent tiek jums, tiek vaikams noresis po vienu stogu gyventi ir jiems seimas sukurus.

San - jeigu vilniu atskaitos tasku laikyti, tai lenkija pietvakariai.
Atsakyti
Vo-vo, reikia pabandyt pagyvent. Pylimo galve vawe kosmaras unsure.gif Mano mociute ten gyveno. Oro nera, iseit nera kur, parkavimas milimetrais, nzn ar ten yra kokiu su pozeminiais garazais, triuksmas kosmariskas, po namo nemiegosit, trulai vazineja dzin-dzin, triam-briam vos ne visa nakti. Yra senamestyje stebuklingos vietos, bet dauguma- kosmariskas kosmaras, be saules sviesos ir erdves (lauke, ne viduje, langai i priesinga nama uz keliu metru), tos siauros gatveles kaip suliniai, dar storos sienos- kambariuose amzina naktis unsure.gif

Ta prasme as ne apie tai kad "centra/ senamiestis blogai", bet apie tai kad lb mazas ten pasirinkimas kazko padoraus, viduje grazu, bet jei kitu rajonu butu skelbimai visad rodo "nuostabu vaizda pro langa" tai ten tik vidus nuotraukuose. Karoche sunku ka doro issirinkt bus, nesvarbu uz kokia kaina.

Kazkaip sunku patiket kad "ant senatves" tikrai noresi 6 kambariu bute gyvent dviese su vyru unsure.gif
Atsakyti
Pylimo g vaikams pareit 1 k butas.
Senatvej as tikrai nuo vyro noresiu atskirai gyvent, gi rasiau- atskiro miegamo ir darbi k.
Nuomot ziauriai skausmingas variantas, min 1500 eur i men. Man per brangu stipriai.
Atsakyti
Eeeee... o kodel negalima dirbt miegamajam? gi darbui ko reikia? stalo su kompu ir lentynos kokios...

antras eeee... ka tada senatve vadini? Ka dirbsi darbo kambaryje pvz 75?

nors, realiai negali prognozuot. "ant senatves" du erdvus miegamieji plius bendra erdve- kaip ir uztenka, bet o jei vaikai daznai atvaziuos? anukus paliks? tada tikrai visu 5-6 kambariu reikia ir dar vietos gali pritrukt unsure.gif
Atsakyti
Eee😄, as dabar muegamajam dirbu, tragedija 😄😄
Na kaip, as zadu 75 vistiek turet namu tvarkytoja, darbo k. Delfi paskaityt. Su vaikais tikrai negyvensiu, bet pernakvot gal ir priimsiu. O jei dabar toki buta ipirksiu, tai ties tais 75 jis jau turetu but musu, nebe banko. Tada ir matysim kokia situacija 😄😄
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2017 10 23, 22:04)
Eeeee... o kodel negalima dirbt miegamajam? gi darbui ko reikia? stalo su kompu ir lentynos kokios...

Neee... miegamąjam reikia miegoti, tai du nesuderinami dalykai, ir kai iš bėdos reikia pliusuoti- tikrai tragedija rolleyes.gif Aš va senatvei irgi turiu planą atskirą zoną įsirengti, kaip knygyną/ oranžeriją iš dalies/ darbo kambarį smile.gif Na, tokią poilsinę darbinę zoną, dar biliardo stalą ten pasistatyti smile.gif Tai būtų kaip priestatas prie mobilaus namelio, su vitrininiais langais rolleyes.gif
Atsakyti
as kazkaip darbo kambario paskirties gal nesuprantu. Nu mano situacijoje reikia darbo kambario, bet jei nedirbi su klientais ir neturi aibes popieriu tai nzn... atskira kambari staliukui laptopui? Va biblioteka- dailes-rankdarbiu kambari dar pagaunu. O taip as lovoje gyvent galeciau, su laptopu biggrin.gif

na bet jei nori ir gali sau leist... as gal ant senatves kaciu kambari turesiu bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 23 spalio 2017 - 21:50
QUOTE(Veluma @ 2017 10 23, 21:55)
Pylimo g vaikams pareit 1 k butas.
Senatvej as tikrai nuo vyro noresiu atskirai gyvent, gi rasiau- atskiro miegamo ir darbi k.
Nuomot ziauriai skausmingas variantas, min 1500 eur i men. Man per brangu stipriai.

O pirkt tokį butą ir iki 75 m mokėt paskolą ne per brangu? unsure.gif
Šiaip turbūt ekonomiškiausia butelis vaikams. Tik irgi klausimas, ar nuomot ar pirkt. Nu gal kaip atliekamų pinigų suinvestavimas, jei nereiktų paskolos. Tada du zuikiai vienu šūviu. Pažįstu kas taip darė, pasiteisino. Beje, pirko mažą lūšniuką pigiai ir susiremontavo kaip norėjo. Suremontuoto to pačio buto vertė pakilo n kartų, visi remontai atsipirko su nemenku pelnu. Vaikams baigus mokyklas pardavė ir nusipirko butą Ispanijoje ant jūros kranto. rolleyes.gif dbr pusę laiko Lietuvoj, pusę ten. Anūkai per atostogas mieliau į Ispaniją atvažiuoja nei į Vilnių.
Žodžiu poreikiai senatvėje gali būti labai nenuspėjami. Nebūtinai tas didžiulis butas centre su jo išlaikymo remonto šildymo kaštais. unsure.gif tokį sunkiai parduosi, užeis kokia krizė... kiek tų turtingų Lietuvoj.
Atsakyti
As galvoju kad gyvenimas lt vistiek geres, turtingu dauges. Dvartiniam name tikrai negyvensiu sena, reikia parduot kol kaina turi. O senamiestyje- nereiks, neparduosim. Reiks- parduosim. Tik as nieko nerandu ka ipirkt galeciau, paskolos dideles nenoriu.
Pagyvensim, pamatysim. Faktas tik kad su 3 vaikais uzmuestyje nepatogu, kai nei vienas is tevu nenori dirbt vairuotoju. Ir dar kai baisiai godus esam ir skaiciuojam kad taksi/ samdomas vairuotojas lygu imokai uz nedidelio buto. Man nuoma visiskas pinigu ismetimas, o paskolu salygos vis dar geros. Tik aisku reik visad ziuret kokia situacija rinkoje ir reaguot. Vat kainos tai nesvietiskos, tad lukteresim pusmeti, metus ir bus matyt.
Papildyta:
P.s. atsiprasau uz klaidas, tekefonu rasau, sedziu akropolyje, laika stumiu kol namus tvarko.
Atsakyti
Bet gal nereikia senamiesčio? Gal pakaktų gero miegamojo rajono su gera infrastruktūra ir gamta šalia? Tarpinio varianto tarp namo ir mašinų užgrūsto senamiesčio. Nelabai Vilnių pažįstu, bet koks Antakalnis, Žvėrynas... gal net Lazdynai.
Beje, artimoje aplinkoje iš dudelio buto Užupyje neapsikentę išsikraustė į naujis statybos butą Lazdynuose, iš pradžių kaifavo, o dbr jau norėtų arčiau centro grįžt, nes po teatrų sunku namus pasiekt. Nors, gi ne ksdien tie teatrai, galima ir taksi.

Aš irgi neperlipu per save ir nenoriu nuomotis buto. Bet pvz paklausyt kokio Ilja Laurso - didžiausia kvailystė nuosavas būstas.... ir suprantu, kad iš dalies jis teisus, aš sunkiai priimu laikinumo faktą žemėje, man norisi didesnio pastovumo, stabilumo... namų - tvirtovės, nors turbūt tai jau pasenęs požiūris. Ypač vėlyvoje pensijoje, kai jau tikrai visi darbiniai reikalai bus užbaigti - realiai reikia vieta geruose slaugos namuose rūpintis, o ne butu miesto centre unsure.gif
Atsakyti
Man tokie kledesiai tas "nereikia nuosavo busto"... bet kokia rimtesne liga net laikinas darbingumo praradimas -ir tu gatveje. Nekalbant jau apie tai kad mano baldai stoves kur noriu ir lentynos kabes kur noriu ir mano isrinkti tapetai-parketai ten bus o nereiks del kiekvieno s seimininku aftsiklaust.

Del nauju namu man patinka taskinis uzstatymas-kur tarp senu namu pastatomas vienas du nauji namai. Aplink apgyventa aplinka pardes-medziai-kiemai o namas naujas. Ir vieta gali issirinkt o ne kokie Lazdyneliai ar Pilaite ar kiti atokiau statomi nauji rajonai.

Eufemija man kaip tik tos tendencijod dbr atrodo ne laikinumu o amzinumu pagristos. Kazkokiu idiotisku isitikinimu "VISADA busiu jaunas darbingas sveikas noresiu keist darbus ir salis". Ugu. Naivumas dbr augancios "amzinuju vaiku" kartos (40-)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 24 spalio 2017 - 09:41
QUOTE(Mergiona @ 2017 10 24, 10:35)
Aplink apgyventa aplinka pardes-medziai-kiemai o namas naujas. Ir vieta gali issirinkt o ne kokie Lazdyneliai ar Pilaite ar kiti atokiau statomi nauji rajonai.

ir 0 vietų mašinai unsure.gif

į tą pačią temą: man labai kirba išsakyti kritiką vienam z kartos atstovui. Prasidėt ar ne? unsure.gif
Atsakyti