Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip sutaupyti, kai gyvenimas neverčia

QUOTE(Eufemija @ 2017 10 13, 15:12)
O kuris iš jų geresnis? Kišenė manau išneštų. Ne kosmosą juk kainuoja. MB sakė tarp 300-700 eu kainos, jei jis neklysta. Ir jis minėjo siemens kažkodėl...
Nors, dabartinė buvo tipo brangi, bet mano galva per mažai tarnavo... tai kitąkart ir pigesnė tiek atitarnautų.

jos visos tam paciam fabrike gaminamos, visu kokybe daugmaz ta pati. del ilgo tarnavimo nezinau, mes nesam sulauke iki numirs ir nei viena nera niekada sugedusi. O kam reikia tokio ilgo tarnavimo? jug keiciasi energijos rating, atsiranda visokiu papildymu, galu gale ir dizainas pasensta? Ir kokybe panaudojimo keiciasi vos ne kasmet. mes kol kas nusiziurejom
Bosh SMV68TD06G. Atitinka visus musu poreikius. Cia butu integruota, yra daug nuostabiu ir laisvai statomu. Dar galima rinktis senesni modeli, tai tie ir bus apie €300, naujesni pakankamai brangus. Manau, pasirinkus bet kuri modeli is tu 3 firmu tikrai neprasausit.
Atsakyti
Labas savaitgalio rytas visoms 4u.gif

QUOTE(Eufemija @ 2017 10 13, 08:21)
Gal turit kokių minčių, kokios firmos pirkti? Meistrai sako, kad miele dažnai genda. Kažin kurios negenda ir ilgai ilgai tarnauja?  biggrin.gif

Aš turėjus tik dvi. Kokius 8 metus turėjau aeg, dabar gal jau irgi bus 8 metai siemens. Nei viena nesugedo nei karto, plovė (plauna) gerai. Siemens gal kiek prasčiau džiovina - neišgarina vandens nuo įgaubtų paviršių, pavyzdžiui taurių, puodukų, jei nepakreipti, kad nubėgtų. Bet gal čia dėl to efektyvumo - ji naujesnė ir energijos sąnaudos gerokai mažesnės už senosios aeg. Arba dar ir dėl to, kad aeg tas statomų puodelių pavirtimas buvo kiek statesnis buvo ir geriau vanduo nubėgdavo. Beja, aeg pardaviau įdėjus skelbimą. Išvažiavo kažkur į kaimą prie klaipėdos - vaikai susimetė mamai, kad po šeimos švenčių neplautų ir neblizgintų šventinių indų iki pusiaunakčio biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(JustDi @ 2017 10 14, 09:08)
O kam reikia tokio ilgo tarnavimo?

yra begalė priežasčių:
- nedaryti dar vienos šiukšlės mūsų Žemėje;
- naujo prietaiso ekonomiškumas neatperka pinigų išleistų tam naujam prietaisui;
- naujo prietaiso ekonomiškumas jį naudojant niekaip neatperka tos energijos, kuri buvo sunaudota jam pagaminti;
- švaistomas mano asmeninis laikas ir energija išsiaiškinimui, kur kas kaip;
- technologijų perversmo kažkokio ypatingo buitinės technikos srityje nepamenu buvus;
- dizainas... na čia jau man asmeniškai, bet aš nesuprantu tokių, dalykų, kaip "servizas išėjo iš mados" unsure.gif o JustDi, kiek mačiau, irgi nelabai super naujoviškus interjerus renkiesi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(san @ 2017 10 14, 10:04)
yra begalė priežasčių:
- nedaryti dar vienos šiukšlės mūsų Žemėje;
- naujo prietaiso ekonomiškumas neatperka pinigų išleistų  tam naujam prietaisui;
- naujo prietaiso ekonomiškumas jį naudojant niekaip neatperka tos energijos, kuri buvo sunaudota jam pagaminti;
- švaistomas mano asmeninis laikas ir energija išsiaiškinimui, kur kas kaip;
- technologijų perversmo kažkokio ypatingo buitinės technikos srityje nepamenu buvus;
- dizainas... na čia jau man asmeniškai, bet aš nesuprantu tokių, dalykų, kaip "servizas išėjo iš mados"  unsure.gif o JustDi, kiek mačiau, irgi nelabai super naujoviškus interjerus renkiesi mirksiukas.gif

nu jo tuomet reikia pirkti padeveta ir visos ecologines, etc. problemos issispres 4u.gif

Vienas dalykas yra pasenusio dizaino buitine technika, visai kas kita specialiai pirkti tam tikro amziaus baldai, restauruojamas 18a namas ir kt.
Atsakyti
Oi kaip dėkinga visoms už patarimus 4u.gif mūsų integruota, tai dizainas visiškai dzin. Svarbu gerai plautų ir negestų. Tikrai nenoriu dažnai keisti, gaila laiko paieškoms, neįdomu man apie jas gilintis, o dar San apie ekologiją puikiai pasakė. Žodžiu noriu labai patvarios, su standartinėm funkcijom, jokių didelių pribumbasų nereikia. Patvarumas ir ilgaamžiškumas svarbiausia. Apskritai aš prisirišu prie daiktų, perku neišeinančius iš mados...
Panaudotos nepirksiu, nes dar mažiau tarnaus negu nauja.
Pavakare grįš mb važiuosim gilintis... geriau pasivaikščiočiau kur lauke tuo metu biggrin.gif bet ką padarysi...

JustDi, o koks fabrikas jas gamina? Nef man visai negirdėta. Dar bijau kad nebūtų kaip visad - Rytų Europai žemesnis kokybės standartas unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eufemija: 14 spalio 2017 - 11:39
QUOTE(JustDi @ 2017 10 14, 12:09)
nu jo tuomet reikia pirkti padeveta ir visos ecologines, etc. problemos issispres 4u.gif

Jeigu reikia kraštutinumų, tai ekologiškiausia būtų visiems žmonėms išnykti nuo Žemės paviršiaus,
Atsakyti
QUOTE(san @ 2017 10 14, 12:01)
Jeigu reikia kraštutinumų, tai ekologiškiausia būtų visiems žmonėms išnykti nuo Žemės paviršiaus,

isnykt nepasirasau unsure.gif bet ekologiskai sedet po palme ir laukt banano noreciau wub.gif (juokauju lb noriu silumos, vasaros ir vawe po tokiu oru tik virve pirktis. Ziurejau lenkus, per rudens atostogas keliom dienom. Dave Dievas proto prognoze paziuret- lapk 1- sniegas angel_sadangel.gif
Atsakyti
QUOTE(Eufemija @ 2017 10 14, 12:34)
Dar bijau kad nebūtų kaip visad - Rytų Europai žemesnis kokybės standartas  unsure.gif

Mes prieš porą metų pirkom (Bosch įmontuojamą) skirtą Lenkijos rinkai. Kadangi įmontuojama, tarp "skirtų Lietuvai" net neradom tinkančio modelio (į charakteristikas nė nežiūrint). Susiradom per SM. Lietuviškai to modelio nėjo "išgooglinti". Bet kai jau žinojom modelio pavadinimą, tada suradom kelias firmas, kurios galėjo pristatyti. Tai va šitam visam procesui tikrai laiko gaila.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo san: 14 spalio 2017 - 12:10
QUOTE(san @ 2017 10 14, 13:01)

Negalim taip imti ir išnykti. Neekologiška bus. Norint ekologiškai, reikia dar kokio šimtmečio kad prieš išnykdami sutvarkytume visą tą š..., kurį pridirbom.
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2017 10 14, 13:14)
Negalim taip imti ir išnykti. Neekologiška bus. Norint ekologiškai, reikia dar kokio šimtmečio kad prieš išnykdami sutvarkytume visą tą š..., kurį pridirbom.

Bijau, kad betvarkydami pridirbsim dar daugiau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(san @ 2017 10 14, 13:07)
Mes prieš porą metų pirkom (Bosch įmontuojamą) skirtą Lenkijos rinkai. Kadangi įmontuojama, tarp "skirtų Lietuvai" net neradom tinkančio modelio (į charakteristikas nė  nežiūrint). Susiradom per SM. Lietuviškai to modelio nėjo "išgooglinti". Bet kai jau žinojom modelio pavadinimą, tada suradom kelias firmas, kurios galėjo pristatyti. Tai va šitam visam procesui tikrai laiko gaila.

Lenkija ir Lietuva vakaruose kaip suprantu vertinamos panašiai. Į Lenkiją irgi ateina ne vokiška kokybė. Bet gal klystu g.gif
Atsakyti
QUOTE(san @ 2017 10 14, 13:07)
Mes prieš porą metų pirkom (Bosch įmontuojamą) skirtą Lenkijos rinkai. Kadangi įmontuojama, tarp "skirtų Lietuvai" net neradom tinkančio modelio (į charakteristikas nė  nežiūrint). Susiradom per SM. Lietuviškai to modelio nėjo "išgooglinti". Bet kai jau žinojom modelio pavadinimą, tada suradom kelias firmas, kurios galėjo pristatyti. Tai va šitam visam procesui tikrai laiko gaila.

O tai kas jums netiko? Išmatavimai?
Aš kai pirmą kartą pirkau (prieš +- 20 metų, kai kūrėmės po vestuvių), tai tiesiog užrodė draugai tokius vaikinukus, kurie atveždavo aeg iš šiaurės šalims skirtų distributorių, tas grąžintas. Indaplovę perpardavėm, kai kraustėmės. Skalbyklė su džiovykle 2 in 1 jau 20 metų kaip naudojama. Nekalbant apie tai, kad buvo kokie du metai kai ji sukdavosi kasdien ir kartais po porą kartų.
O prieš 8 metus kai kraustėmės į priestatą, irgi susiradau firmelę, kurie atveža iš sandėlių vokietijoje. O tada tiesiog vokiškuose interneto puslapiuose išsirinkau modelius. Tiesa, vadybininkė pasiūlė pigesnius analogus (jos paaiškinimu, skiriasi tik skaičiukai, o funkcijos atitinka). Bet kai paprašiau tiksliai tokių, kokius išsirinkau, atvežė ir tuos. Pirkau 5 prietaisus. Kažkiek užtruko tas susiradimas, bet kažkaip neatrodė, kad labai ilgai. Gal kad visų statybų darbų fone, todėl ypač sudėtinga nepasirodė unsure.gif
Atsakyti