Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip sutaupyti, kai gyvenimas neverčia

QUOTE(denaxa @ 2017 10 12, 16:55)

Man reikėtų labai nemažai valios, kad prisiversčiau visą tą negatyvą klausyti  ax.gif  Nežiūriu teliko, per radiją- tik muziką, dažniausiai fleškė. Yra LT žemėje daugybė pozityvių, teigiamų, gražių dalykų, yra daug nuostabių gerų žmonių, bet kažkodėl mūsų purvasklaida sugeba tik gryną negatyvą transliuoti visuomenei, kažin, kokiu tikslu...

denaxa, man yra du labai skirtingi dalykai:
1. Lietuva kaip šalis, kraštas, tėvynė;
2. Lietuva kaip valstybė.

Atsakyti
Veluma, pvz Milaaa galėtų tave pakonsultuot. Mano visi draugai žino, kad turiu giminėj gydytoją, tai irgi prašo informacijos pas ką kokį galą gydyti. Žodžiu manau laiko reikia, susirinksi ir atsirinksi info kas kur ir kaip.

Milaa, mano giminaitė irgi tą pat sako, brangios privačios kartais taip nugydo kad oi oi oi unsure.gif
Bet pvz mb vis tiek gydosi privačioj, nes nori vyro šeimos gydytojo ir neligoninės aplinkos. unsure.gif neįkalbu jo niekaip. Tai realiai kol sveikas gali žaisti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Eufemija @ 2017 10 12, 19:57)
Veluma, pvz Milaaa galėtų tave pakonsultuot. Mano visi draugai žino, kad turiu giminėj gydytoją, tai irgi prašo informacijos pas ką kokį galą gydyti. Žodžiu manau laiko reikia, susirinksi ir atsirinksi info kas kur ir kaip.

Milaa, mano giminaitė irgi tą pat sako, brangios privačios kartais taip nugydo kad oi oi oi  unsure.gif
Bet pvz mb vis tiek gydosi privačioj, nes nori vyro šeimos gydytojo ir neligoninės aplinkos.  unsure.gif neįkalbu jo niekaip. Tai realiai kol sveikas gali žaisti  biggrin.gif

negaletu biggrin.gif musu poziuriai issiskiria 4u.gif

privacios yra gerai, kolege pasakojo, kiek kartu per metus viena is zinomu dideliu kliniku hola atnaujina bigsmile.gif lotuliukas.gif o jau taupymas vyksta ant ligonio bigsmile.gif taupo viska, pradedant pirstinem, baigiant siulais... gi zmogus sito nemato ir/ar nesupranta... o kai zinai, kas kaip ir kur tokius reikalus iskart pastebi... bet gi grazus fasadas yra geriau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(milaaaa @ 2017 10 12, 19:16)
negaletu biggrin.gif musu poziuriai issiskiria 4u.gif

privacios yra gerai, kolege pasakojo, kiek kartu per metus viena is zinomu dideliu kliniku hola atnaujina bigsmile.gif  lotuliukas.gif o jau taupymas vyksta ant ligonio bigsmile.gif taupo viska, pradedant pirstinem, baigiant siulais... gi zmogus sito nemato ir/ar nesupranta... o kai zinai, kas kaip ir kur tokius reikalus iskart pastebi... bet gi grazus fasadas yra geriau 4u.gif

Geras. Mano giminaitė sako lygiai tą patį. Fasadas yra viskas. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(san @ 2017 10 12, 18:53)
denaxa, man yra du labai skirtingi  dalykai:
1. Lietuva kaip šalis, kraštas, tėvynė;
2. Lietuva kaip valstybė.

Aukščiau nosį 4u.gif O tai pradėsiu įtarti, kad tau kokia vidurinio amžiaus krizė biggrin.gif

Tą Lietuvą kaip šalį, kraštą, tėvynę sukūrė lietuviai, ne ateiviai iš Marso. Ir jei sugebėjo protėviai "prasisukti", tai mūsų tėvai, mes, mūsų vaikai niekuo ne prastesni esam. Ir viskas bus gerai su Lietuva, kaip valstybe.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pagyvenus: 12 spalio 2017 - 20:58
Milaaa, tik nereikia, zinom, praejom su vyru. Jei ne VIP kabinetas ir kuri laika moketi pinigai, pas ta ponia, kuri israse bioterapija niekaip nebutume papuole, nes jinai kitur nekonsultuoja, nebent per pazistamus skyriuj pagaut su kysiais. Bet tu mano politika apie kysius zinai. O poliklinikoje vyra kai nugyde ir tokiu makstu prirase, kad jam taip blogai buvo, kad jau manem amen, tik invalido vezimelis...

Privaciai einu ten, kai negaliu papult ne privaciai. Pvz mamologe dirba dar poliklinikoje kur as prisirasius, tai sutarem sekanti karta mamografija per ten daryt. Ginekologe gi -ten kur as neprisirasius, tai kaip kitaip papult? atsirinkau pagal atsiliepimus, nes tiesiai paklaust neturiu ko. Gi irgi zinai kad daug metu mano ginekologe buvo is vaisingumo klinikos, bet dabar pas ja gi nebeisiu.

Zinau, kad galima eit pas bile ka. Bet as taip nenoriu, todel geriau sumoku. Ir man keista kaip tu pati budama gydytojus taip nelabai graziai atsiliepi apie visus reikalus. bent jau is profesinio solidarumo gal but gerai bent jau nekomentuot...

Buvom akropolyje, aprupinom vaikus ziemine avalyne. Nors kiek ten ziemine, kerzai batai ale, be kailio, su vidpadziu tik vilnoniu. Tikiuos, ziemos bus kaip buve, tai nesusals.
Atsakyti
As suprantu kai rimta beda, bet "slogos gydyt" ieskot profesoriu tai irgi nzn... mano puskes senelis buvo lb didele shishka, na labai, is tu kur anais laikais viska "per kita iejima" gaudavo, tai reikejo elementarios operacijos, visiskai paprastos, kur padaro po kelias per diena paprastas chirurgas, na bet gi nelygis, rado profesoriu, spec ligonine, babkem viskas patepta- na ir praktiskai papjove ji ten, kai perkele galiausiai i paprasta- visi pakraupe buvo, kad net girtas taip nepadarytu, bet jau per velu buvo...

as manau yra situaciju ir situaciju, ir medicina ne ta srytis kur kategoriskuma rodyt. Reikia- eini privaciai, bet elementarios apziuros kazkokiu spec.blatu ieskot kad atliktu uz kosminio laivo kaina- na irgi gal nereikia. Ir su kysiais tas pats. Kai klausimas valandu ir gali per blata ir kysi gaut pagalba- irgi ne vieta principus rodyt.

Ir tu visu rekomendaciju as irgi nesuprantu- kazkam geras, kazkam blogas, koks cia objektyvumas gali but? 3 vaika gimdziau pas SM rekomenduota- na visiskai biolaukai nesutapo, o kiek patenkintu moteru... dbr kartu eilei laukem- moteris nuogastavo kad pas sita chirurga pateko, "blogas" o man super patiko, aiskiai isaiskino, detaliai, dalykiskai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 12 spalio 2017 - 21:02
QUOTE(Veluma @ 2017 10 12, 22:31)
...nelabai graziai atsiliepi apie visus reikalus. bent jau is profesinio solidarumo gal but gerai bent jau nekomentuot...

Nekomentuoti turbūt būtų gerai 4u.gif
Kas tau užkliuvo prisistymas neatitinkantis realybės ar holu remontai? biggrin.gif
Atsakyti
Taip, aš irgi atsimenu, kai pas odos gydytoją buvo eilės, o man buvo neramu, norėjau čia ir dabar sužinot diagnozę, ėjau pas jį privačiai. Kartais privačios tikrai labai padeda. Bet iš esmės - eit į privačia tik dėl to kad ji privati - nesąmonė. Eini pas gydytoją. Jei gali laukti - į valstybinę nemokamai, jei negali - privačiai. Yra dar kyšių kelias, nes ne visi privačiose dirba, bet tai žiauriai nepriimtina. Vengiu to visokiais būdais...
Atsakyti
Vis dėlto sulūžo mano indaplovė. Po 10 metų tarnavimo. Taisyt turbūt nebeapsimoka, ką tik taisėm ir vėl.
Gal turit kokių minčių, kokios firmos pirkti? Meistrai sako, kad miele dažnai genda. Kažin kurios negenda ir ilgai ilgai tarnauja? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Eufemija @ 2017 10 13, 06:21)
Vis dėlto sulūžo mano indaplovė. Po 10 metų tarnavimo. Taisyt turbūt nebeapsimoka, ką tik taisėm ir vėl.
Gal turit kokių minčių, kokios firmos pirkti? Meistrai sako, kad miele dažnai genda. Kažin kurios negenda ir ilgai ilgai tarnauja?  biggrin.gif

Ziurint kiek kisene isnesa. Rinkciaus tarp Bosh Siemens ir Neff. Visada pasiteisina.
Atsakyti
QUOTE(JustDi @ 2017 10 13, 13:04)
Ziurint kiek kisene isnesa. Rinkciaus tarp Bosh Siemens ir Neff. Visada pasiteisina.

O kuris iš jų geresnis? Kišenė manau išneštų. Ne kosmosą juk kainuoja. MB sakė tarp 300-700 eu kainos, jei jis neklysta. Ir jis minėjo siemens kažkodėl...
Nors, dabartinė buvo tipo brangi, bet mano galva per mažai tarnavo... tai kitąkart ir pigesnė tiek atitarnautų.
Atsakyti