Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip sutaupyti, kai gyvenimas neverčia

QUOTE(Eufemija @ 2017 10 06, 19:20)
Kelionėse mb geria, ir aš retkarčiais. O ką, vaikui negalima? Mažiukam ledų, dičkiam kavos  tongue.gif

Viskas galima. Mes pvz., valgom picas, kotletus ir sriubą. ir vaikams duodam. Bet nesureikšminam taip: nori įtikt paaugliui - duok kavos popieriniam puodely.
Atsakyti
QUOTE(san @ 2017 10 06, 19:37)
Viskas galima. Mes pvz., valgom picas, kotletus ir sriubą. ir vaikams duodam. Bet nesureikšminam taip: nori įtikt paaugliui - duok kavos popieriniam puodely.

as negeriu kavos popieriniame puodelyje unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2017 10 05, 22:21)
Jei gerai skaičiuoju, taviškiai turėtų būti kažkur 13-16 metų. Tai norma tie "užplaukimai"  4u.gif  Kaip man kažkada sakė draugė psichologė - pridengi delnu vienetuką metuose ir viskas su tuo paaugliu aišku - elgiasi kaip senais gerais laikais. Tiesiog reikia šiek tiek palaukti, kol "kūdikiui"  tas laikinas suvaikėjimas praeis ir galėsi kaip su suaugusiu pasikalbėti.

siek tiek daugiau - 14 ir 17

QUOTE(pagyvenus @ 2017 10 05, 22:21)
MB po vieno vasaros renginio sakė dukrai darys maikoną su užrašu "Man TIK 15 ir mano tėvas karatistas". O į kitą renginį, kur pats važiuoti negalėjo, neleido, nors ir labai prašė dukra.

geras uzrasas.
Mums tada reiketu - man 14, bet turiu ruda dirza, nors aisku kokiam durniui tada gali uzplaukti isbandyti.
Siaip i renginius viena dar nesipraso. O is stovyklu tik teigiami atsiliepimai apie elgesi. Siemet buvo sukarintoje stovykloje ir gavo sauniausio stovyklautojo varda (pirma karta panele tai laimejo).
QUOTE(Eufemija @ 2017 10 06, 07:41)
A, paaugliai  biggrin.gif sivaizdavau, kad Bekasės vaikai mažesni...

ne - cia as tik juos vadinu didysis ir mazoji, kad gimimo tvarka apibrezti.
QUOTE(Eufemija @ 2017 10 06, 19:20)
Mažiukam ledų, dičkiam kavos  tongue.gif

klysti- dickiam ledu ir kavos biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bekasė: 06 spalio 2017 - 20:23
QUOTE(Bekasė @ 2017 10 06, 20:21)
klysti- dickiam ledu ir kavos  biggrin.gif

didis.gif pritariu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2017 10 06, 21:40)
didis.gif pritariu  biggrin.gif

biggrin.gif 4u.gif

Vakar sukau galvą... maniškė pradėjo draugauti su 19 m vaikinu, o jai tik 15... kol kas viskas gražu, atrodo geras berniukas, bet visos žinom kaip tie nekalti pasimatymai perauga į kaltus... kaip mama aš dar nepasiruošus, man atrodo per anksti ar bent bendraamžiai būtų...
Tikrai lengviau su trimečiu.

San, jautriai reaguoji į kavą. Bet mano dukrai kava reiškia suaugusio statusą, jai tai svarbu. Tėtis verda mamai kavą, bet dbr jau klausia ir dukters, gal ir ji nori. Susėdę galim vsi trys pasikalbėti. Jai smagu būt pripažįstamai. Ta jos namų kava labai silpna, daug pieno, kaip ir mano ax.gif o su draugais irgi tikrai geria popierinės taros kavą. Tokia mada. Džiaugiuosi, kad ne alų ir ne elektronkes...
Atsakyti
QUOTE(Eufemija @ 2017 10 07, 08:23)

Bet mano dukrai kava reiškia suaugusio statusą, jai tai svarbu.

ir tai labai matosi smile.gif
Atsakyti
Nesuprantu kas blogai su ta kava? Mano 11 irgi geria, namie darosi is aparato, kur kavos neisileidzia praktiskai. Kokiam statoil irgi pasiiman sau ir dar viena visiem trim vaikams...

Vat o draugysciu tai as ir bijau🤔
Atsakyti
QUOTE(Veluma @ 2017 10 07, 09:53)
Nesuprantu kas blogai su ta kava? Mano 11 irgi geria, namie darosi is aparato, kur kavos neisileidzia praktiskai. Kokiam statoil irgi pasiiman sau ir dar viena visiem trim vaikams...

Taigi visiškai nieko smile.gif kaip ir su kotletais. mano mažas irgi geria.
Man tik linksma, kad Eufemijai tai kažkas tokio, kad kiekvieną kartą ją pamini.
Papildyta:
QUOTE(Veluma @ 2017 10 07, 09:53)

Vat o draugysciu tai as ir bijau🤔

Aš labiau bijau visokių formų kvaišalų fear.gif
Atsakyti
Labuka 4u.gif

Mazi vaikai - mazi vargai, dideli vaikai- dideli rupesciai smile.gif Zinokit, mergaites, tik viena - viskas praeina ir tai praeis. Dabar labiausiai ir pasimatys auklejimo vaisiai, kokios vertybes isugdytos, negalima atmesti ir asmenybes raidos. Bet galu gale viskas bus gerai 4u.gif Aisku, kad baugu, kai suvoki, kad tavo dukra jau moteriskeja, o sunus vyriskeja, bet tai naturalu ir lytini gyvenima vienos prades anksciau, kitos veliau, kad ir kaip mes noretume tai atitolinti. Man, kaip ir San labiausiai butu baugu del ivairiu kvaisalu, esu maciusi ta blogi is arti, neisivaizduoju kovos su juo. Viskas bus gerai, isaugs jusu vaikiukai sveiki ir ismintingi - kaip ir mamos 4u.gif

Man prasidejes darbu maratonas tebesitesia, galo nematyti, turiu savaite atostogu nuo 30 spalio, tai gal bent issimiegosiu, o ir darbeliu apie namus susikaupe nemazai, bet cia malonu dirbti. Anukyte auga ne dienom, o valandom, dziaugiames visi, jau spiriasi ir nori sliauzioti-ropoti. Ragauja suaugusiu maista, labiausiai nori ledu ir mesos, bananus spjauna lauk, ir teisingai daro. Tik va dukrai nekas, truko raumuo ant pilvuko ir guzas dar yra pilve, itaria isvarza, laukia konsultacijos ir vel reiks operuoti, bet vistiek viskas bus gerai.

Namo stogas jau uzdengtas, dabar tas slide's deda nezinau kaip lietuviskai vadinasi. Galvojam apie sioki toki perplanavima viduj. tiesa, tas namas , kur pardavinejo netoli musu, anakart nuoroda buvau idejus, jau sale agreed. Netikejau, kad taip greit parduos, smagu.

Katinas musu dar gyvuoja, tik baisiai piktas, musa sunis, vos pamates. Sunys irgi gyvi, tik senute apaugo visa tokiais augliukais, bet jau nieko nedarysim turbut, bus kaip bus.
Atsakyti
QUOTE(san @ 2017 10 07, 10:09)
Taigi visiškai nieko smile.gif kaip ir su kotletais. mano mažas irgi geria.
Man  tik linksma, kad Eufemijai tai kažkas tokio, kad kiekvieną kartą ją pamini

???? Bet jei linksma tai gerai, svarbu neliūdna. 4u.gif

Tikrai dažnai miniu? Nepastebėjau. Atsimenu tik diskusiją, kad kava brangi (jos gi savikaina realiai maža) ir kad brangu ją gerti ir dėl to vaikų dienpinigiai padideja. Atsimenu, kad dauguma tai laikė išpindėjimu, o aš maniau ech, kad tik tokios problemos būtų...
Atsakyti
QUOTE(Eufemija @ 2017 10 07, 08:23)
Vakar sukau galvą... maniškė pradėjo draugauti su 19 m vaikinu, o jai tik 15...

Ojeee... draugystės... likčiau visiškam pasimetime, jei man taip dabar. Teisingai man mama sakė, kad esu kaip ant debesies kokius 5 metus sėdėjus ir dabar nukritus biggrin.gif Bet gal dar turiu kokius porą metelių iki dukros draugysčių. Pernai gimtadieny visi "bernai" buvo 2-4 metais jaunesni. Tai panašu, kad kol kas vienija dar ne "simpatijos", o kiti interesai.

Smagu, kad taviškiui mokykloje viskas gerai. O dėl mokslų nepergyvenk. Penktokam pirmą pusmetį gal ir yra kokių nuolaidų, bet vėliau spaudžia administracija. Ten dauguma gabūs, pagal juos ir lygiuojasi. Taip kad bus darbo ir taviškiui pakankamai.

Mano mergina gerai pritapo ir klasėje, ir mokykloje. Tiesa, mokytojai ir administracija, jos nuomone, šitoj mokykloj "beveik visi duchai", kai ankstesnėj "gal tik du tokie duchai buvo". Kai kiekvieną atskirą "ducho" atvejį pasiaiškinam, tenka man tyliai viduje sutikti, kad senojoj mokykloj mokytojai visgi geriau išmano komunikaciją su vaikais ir atsakingiau žiūri į tvarkas, savo žodžius bei susitarimus. Bet iš esmės tai menkniekiai ir prie to kiek didesnio neapibrėžtumo dukra jau pripranta. Ypač kai klasė susigyvenus ir visas nerašytas taisykles ir mokytojų įpročius naujokam pasako, o ir prieš mokytojas naujokus užstoja - "jis gi naujokas, nežinojo". Po pirmo mėnesio manau, kad šitas mokyklos keitimas dukrai bus į naudą. Bet planuoju atidžiau stebėti pusmetį, kad jau galėčiau ramiai palikti savieigai.
Atsakyti
Pagyvenus, faina, kad papuolė į draugišką klasę, o ir turbūt dukra yra draugiška, bendraujanti, tai viskas bus gerai.
Atsakyti