Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip sutaupyti, kai gyvenimas neverčia

Milaaa, tu juokingai kalbi. Jie bendrauja super puikiai, bet grafikai nesutampa. Vienam futbolas, kitai zirgynas. Zirgyno atributika (batai, liemene, salmas) sveria belenkiek. Galima gal susitarti kad plikinetu zirgyne, bet bent kol kas nelabai jie ten turi kur, peciais tik patrauke kai paklausiau... Tai jei nuo stoteles paimi, tai tas pats kaip is mokyklos, vistiek turi but kas nors kas paimtu smile.gif

Siuliau varianta keltis i miesta, ten bent taksi pigiau kainuotu. neiseina irgi. Bet cia ir ne pagrindine priezastis del ko atsisakiau. Tikrai ne pagrindine.

Pabandysiu dar paziuret. Spesiu grizt I korporatyva, jei reiks. Atsisakau manyt, kad budama 40 staiga tapsiu neidomi kaip specialiste, padarius metu pertrauka savam versle. O jei nereiks grizineti, tai dar geriau.
Atsakyti
Oho kiek priraset blink.gif

Lim, Bekase mes visos tris prastai zinom istorija ir draskom faktus is skirtingu epochu su krauju. As labiausiai kalbu apie +/- savo proseneliu karta. Link 1900. As nemanau kad kazkada buvo aukso amzius ir gyveno tobulos seimos. Bet kad dbr kazkas su pasauliu irgi ne taip ir vis "netaipiau" man tikrai atrodo.

Lim kovojo ir uz teise dirbt. Nes gi "vaikai-virtuve-baznycia". Paskui jau uz algas. Del kontracepcijos-o tipo dedui ne geriau nuo to kad boba nera amzinai pilvota ir vis daugiau burnu sert nereikia? Visais laikais ieskojo budu nepastot. Gentys visokios ir tai budu turi/turejo. Del paveldejimo... ka as zinau... ir sostus paveldedavo bet giliau nieko nzn tai tyliu. Prosenele puikiai paveldejo uki proseneliui zuvus. 1916.

Karra norejau rasyt butent tai ka tu parasei- visa gyvenima ne gyvenam o darom zaxoronkes (sleptuves) "tam atvejui jei paaiskes alternatyvus faktai". Nera pasitikejimo. O jei yra ir ivyksta skyrybos-kitos bobos ir sako "gyyy vista! Vyru pasitikejai vaikus auginai yyyy! Dirbt reikejo kad islaikyt save ir vaikus kai vyras iseis. Pati durna yyyy!!!" Gal vyrai turetu turet daugiau pareigu buvusiom seimom o ne bobos teisiu savarankiskai brist is sudo?

Del visais laikais buvo. Nzn. Ponu gyvenime turbut. Mano proseneliai visi paprasti. Neturiu melyno kraujo. As kazkaip abejoju kad kaimuose turet dvi bobas buvo iprasta. Jei ta boba vyra turi-pavojinga. O jei nasle-tai jai ne sekso reikia o pagalbos ukyje. Nafig jai tas meiluzis? Ta mano prosenele nasle likus istekejo uz 10 metu jaunesnio vyro vos keli men po vyro zuties-nes 3 mazi vaikai ziema arteja ukis. O tas vyras dziaugesi boba su ukiu gaves nes is daugiavaikes seimos ir savo zemes nebutu gaves. Nzn ar buvo ten amzina meile bet gyveno iki mirties ir graziai gyveno.

Milaaa 4u.gif

Bekase as issiskyriau nes daugiamoteryste lt istatimai neleidzia. Kaip raso Milaa jau buvo kita seima. Tai kazkuri is musu turejo skirtis. Bet skyrybos- vel ne femenisciu nuopelnas. (Velgi is 20 amziaus-mano mociutes sesuo gyvena 4toje santokoje) Skyrybos trugde ne istatymai o ekonomines priezastys. Bet turint omeny kiek moteru ir siais laikais "nesa kryzeli" nedaug pasekta ju padieti gerinant.
Papildyta:
Veluma maniske nuo 7 visur pati o nuo 8 dar ir sese tampo kuri visiskai be galvos biggrin.gif (as ne prie to kad turi vaziuot taviskiai bet prue to kad tai imanoma ir nieko tame baisaus) tada gal liktu maziau veziojimo? Kazkiek paveztum kazkiek pavaziuotu?
Atsakyti
Sostus sakai paveldėdavo smile.gif na taip. Jei nebuvo sūnaus. O jei arčiau namų? Skrynią pačios prisiaustų skudurų ir kapeiką - o gal tėvų ūkį?

Mergiona, teisė dirbt - pats geriausias pasiekimas kartu su teise į išsilavinimą. Kažkaip nemačiau mokslo tarp atsisakytinų dalykų dėl vyriško užnugario. O juk išsilavinimas ir darbas eina kartu - net jei jis kūryba.
Atsakyti
Mergiona, as sakau -jei mieste nematyciau dideliu bedu, ziema ir taksi galima paimt, kad ir 3. Bet tokiam kaime? Jie vaziuoja ir pareina, kai oras padorus. Jokiu bedu. Ir vaziuos. Bet teoriskai, kai as Kaune, o vyras komandiruoteje? Darbas ten ne toks, kad nosi krapstyt.
Tai geriau as savo ka nors susikursiu. Bent pabandysiu. Jei nepavyks, tada nulenksiu galva ir gal rasiu ka Vilniuje smile.gif
Atsakyti
Veluma mano imho ne tam isejai is darbo po tiek svarstymu vos pries 3 men kad vel begt i darba kuris taves netenkina visu 100%. As tiesa sakant isvis nlb suprantu kodel tu prie tos temos grizai taip anksti. Vos birzeli rasei apie laime but namie ir vel darbo pokalbiai ir abejones.

Lim issilavinimo tame sarase nera nes dbr yra inetas. Gali sau lavintis i valias. Nebutina popiergalius su oficialiais antspaudukais kolekcionuot.

Bet realiai as visiskai nesuprantu ka tu kalbi. Apie ta atsisakyt. Nu briedas kazkoks. Mano sese uznugari vyriska turi ir geriausia drauge. Nieko neatsisakius. Ne viskas turi kaina. Ne kiekviena seima turgus (ok verslas).
Atsakyti
Mergiona, o jei tavo pašaukimui nepakanka pasėdėt internete ir tau reikia tų popieriukų su antspaudukais? Nu bet bendrai, koks pašaukimas... feministinis briedas kažkoks tai. Pradėsi dirbti, žiūrėk dar ir algą pradės mokėti... o dar neduok die didesnę, nei vyro... ir pabėgs užnugaris - nes oi, taigi visiškas nukrypimas vyrui vaikus padabot ir namus padorioj būsenoj palaikyt. Iškart kiaušiniai nukris. O jau moteriškės transformacija išvis sveiku protu nesuvokiama biggrin.gif

Šiaip tai nelabai suprantu to noro priklausyti nuo kažko. Man toks šeimos modelis kaip tik atrodo labai egoistiškas - sukraunantis atsakomybę ant vyro pečių. Kodėl normaliomis šeimos sąlygomis kažkas tokiu būdu gali norėti išnaudoti kitą? Kaip jaustis tam kitam, kuris tarsi praranda teisę nežinoti, nemokėti, kažko nesugebėti ar tiesiog turėti silpnumo akimirką. Aij, tiesa, vyrai tokių teisių neturi. Kuo bloga lygiavertė partnerystė, kur kiekvienas daro tai, ką sugeba daryti geriausiai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *lim->0*: 25 rugpjūčio 2017 - 12:07
Lim, o grynai tik teoriskai, be jokiu uzuominu, kad taikau tau(neisizeisk), nes daugiau tokiu seimu ''nepazistu'', jeigu tavo namu seimininkas sugalvotu iseiti ir pagal istatymus noretu, kad moketum jam ''islaikyma'', nes jis nedirbo ir augino vaikus, paaukojes kazka '' savo'' del '' tavo'', tu iskart mielai su tuo sutiktum ir moketum? nes tokioj situacijoj(nedirba) ziurint, net alimentu nebutu is kur gauti...
ar tikrai butu lengva tokiai darbo ledi vienai apsiimti vaikus, namus, buiti ir pan? bent kol atsiras pagalbininkai(mama, aukle, valstybes parama).
ar butu lengva kitai pusei, dabar nesvarbu, bet ar butu lengva taip jau ir liekanciajam?

visgi ziurint, skyrybu statistika apie 50proc, niekas nesam apsaugoti nuo ''iseis ir nieko neaiskins'' unsure.gif
Atsakyti
smile.gif Manau Mergiona ir Denaxa yra temos "razinkos" be isskirtiniu poziuriu nuobodoka butu 4u.gif

Veluma Millaa 4u.gif

Mila keliavau daug - ne ta prasme kad daug kelioniu, tik 5-6 (skaiciuojant su keliom mini isvykom) bet net 3 netrumpos namie nuo joniniu gal kokias 3 sav. bendroj sumoj buvau, labai dziaugiuosi kad turiu tokias galimybes ir jomis pasinaudojau. wub.gif
Atsakyti
Mergiona, as neieskojau tu darbu. Vienas (tas kur siandien atsakiau) skambino man nuo birzelio, kolega su kuriuo dirbom kartu, del to atsakant is sirdies pasikalbejom. regis suprato. Duru uztrenkt as nenoriu, nes visgi nesu 100 proc tikra kad viskas pavyks su vyru ir nekasim vienas kitam gerkles. Arba, jei atsiras milijonas jis "neiseis neaiskines". As labai realistiskai i tai ziuriu. Turiu santaupu, kurios leistu pragyvent pusmeti, gal daugiau be darbo tokiu atveju, bet nenoriu susigadint visu savo reitingu.

O kitas-kur keliones -mane susirado. Sis man buvo tikrai idomus, ir jei tik galeciau, mielai ten eiciau.

Todel, suma sumarum -lieku dar pas vyra. Nors, mano akim, as jau gan nemazai padariau per ta trumpa laikotarpi, tad viliuosi ir toliau viskas sekmingai.
Atsakyti
QUOTE(milaaaa @ 2017 08 25, 14:10)
Lim, o grynai tik teoriskai, be jokiu uzuominu, kad taikau tau(neisizeisk), nes daugiau tokiu seimu ''nepazistu'', jeigu tavo namu seimininkas sugalvotu iseiti ir pagal istatymus noretu, kad moketum jam ''islaikyma'', nes jis nedirbo ir augino vaikus, paaukojes kazka '' savo'' del '' tavo'', tu iskart mielai su tuo sutiktum ir moketum? nes tokioj situacijoj(nedirba) ziurint, net alimentu nebutu is kur gauti...
ar tikrai butu lengva tokiai darbo ledi vienai apsiimti vaikus, namus, buiti ir pan? bent kol atsiras pagalbininkai(mama, aukle, valstybes parama).
ar butu lengva kitai pusei, dabar nesvarbu, bet ar butu lengva taip jau ir liekanciajam?

visgi ziurint, skyrybu statistika apie 50proc, niekas nesam apsaugoti nuo ''iseis ir nieko neaiskins'' unsure.gif


Ne lim, bet pasidalinsiu pastebejimais ax.gif

Zinoma, kad nebutu lengva, visapusiskai sunku: ir nutruke santykiai, ir nuoskaudos ir butities rupesciai. ( cia tuo hipotetiniu atveju) bet IMANOMA. o va hipotetiniu atveju tobulejant internete be popieriuko ar savirealizacija uzsiimant velgi internete turbut pasiekti tai ka lim pasieke savirealizacijos prasme... turbut kad ne.

as be galo zaviuosi lim seima ( nors suprantu, kad sunkumu turi visos seimos) ir ypatingai lim vyro stiprybe, nes savanoriskai pasirinkti si kelia ( kai visuomene, na kad ir mergionos puse) vyrus ragina pultis i priesingybes, yra labai stipru.
Atsakyti
QUOTE(milaaaa @ 2017 08 25, 10:21)
kiek pamenu, Mergiona, niekada nerase esanti tikinti, todel tas kryziaus nesimas cia nei prie ko...

tai cia ne is tikejimo puses. Skyryboms reikedavo gan rimtu priezasciu (dazniausiai medicininiu), tarp kuriu neistikimybe is vyro puses nelabai nefiguruodavo. Tai cia ta prasme kryzius.

QUOTE(Mergiona @ 2017 08 25, 11:48)
" Gal vyrai turetu turet daugiau pareigu buvusiom seimom o ne bobos teisiu savarankiskai brist is sudo?

tai ir dabar vyrai turi pakankamai pareigu skyrybu atveju - tik yra istatymas yra ir apstatymas. Cia jau zmogaus morales reikalas, ka istatymais sunkiai sureguliuosi ir tai ne siu dienu atsiradimas.

QUOTE(Mergiona @ 2017 08 25, 11:48)
as issiskyriau nes daugiamoteryste lt istatimai neleidzia.

tai ir nebuvo pas ji daugmoterystes - daugmoteryste yra kai kelias officialiai veda. O va meiluze tureti ar dar kelis vaikus pasoneje nera draudziama. Oficialiam partneriui suteikiame teise tuo pagrindu nutraukti santuoka - bet neleidimo ta tureti, nera.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bekasė: 25 rugpjūčio 2017 - 12:45
QUOTE(karra @ 2017 08 25, 14:20)
Zinoma, kad nebutu lengva, visapusiskai sunku: ir nutruke santykiai, ir nuoskaudos ir butities rupesciai. ( cia tuo hipotetiniu atveju) bet IMANOMA. o va hipotetiniu atveju tobulejant internete be popieriuko ar savirealizacija uzsiimant velgi internete turbut pasiekti tai ka lim pasieke savirealizacijos prasme... turbut kad ne.


vat klausimas, ar ji butu ta pasiekusi, jeigu vyras nebutu savanoriskai/seimos sprendimu tapes namu semininku, taip nuimdamas didele dali rupesciu, + vaikai priziurimi ne aukliu/mociuciu o savo tevo 4u.gif
vat Velumos pvz mane ikvepia daugiau, ir vaiku daugiau, ir abu dirbantys, ir karjera stulbinama. vat cia man yra didziausias dalykas, kaip ji viska speja, o ir padaro ne bilekaip, o ''raudonu diplomu'' wub.gif
o vat Lim situacija niekuo nesiskiria nuo kitos seimos, kur tarkim vyras daro ''karjera'', o moteris rupinasi seima 4u.gif
nesakau, kad tai blogai, bet neisivaizduoju, kaip tas vyras paveza tiek metu rupintis seima, nes kai prisimenu 2 metus dekreto, jau i pabaiga stogas nuciuozia nuo bendravimo trukumo(mano laikais nei neto, nei pc, o jau juolab sm) smile.gif
Atsakyti