Ai, šiaip buitinė smulkmena ir didesnis apkrovimas MB darbe susimetė į vieną vietą. Dukra užsidegė pradėti dirbti su grafinėm programom. Tam reikia gero kompo. Bet aš visai nenusiteikus tiek mokėti, kol bent jau neparodys, kad daro kažką, o ne tik nori. Todėl pradžiai dukrai sutarėm, kad bus naminis laptopas (darbui sunkiai tinkamas, bet visa kitą išmetus mokinimuisi užteks). O MB linuxui, kurį reikia išmesti iš namų laptopo, ištraukiau sūnaus seną stacionarų ("grabą", kaip MB pareiškė). Jam reikia tik paštui ir naršymui, tai laikinai užtektų. Dukra jau porą savaičių zirzia, kad duotų tą laptopą pagaliau. MB nei laiko kaip tik dabar, nei noro pereiti ant grabo neturi. Be noro užvakar naktį MB sudiegė linux'ą į tą grabą. Ir kaip ir galima buvo tikėtis, po standartinio diegimo grabas "užstrigdavo" kas kokia 10 min. Tai vakar ryte man tooookį moralą atskaitė

ir už vaikų lepinimą, ir už perteklinį taupymą bei naujo kompo dukrai nepirkimą, ir, aišku, už "grabą" neveikiantį, kur jis tik laiką švaisto kažką diegdamas. Žodžiu, vakar dieną skaičiau linuxsistų forumus, tikrinau visus rastus panašių problemų aprašymus, lyginau su mūsų "grabo" konfiguracija, suradau kas ten lūžta, surinkau nuorodas iš kur parsisiųsti draiverius, kaip perdiegti teisingai, įdaviau vakar kai grįžo jau link nakties ir dingau miegoti. Šiandien ryte dukra pažadino - MB pristatė kavą man padaryti ir ledų bei šokolado parnešti, nes aš čia visais rūpinuosi, tai reikia ir mane palepinti

Po driverių perdiegimo veikia tas grabas su linuxu be jokių strigimų.
QUOTE(Mergiona @ 2017 07 01, 15:32)
Tu pasakok smulkiau. Mums idomu.
Aha, labai įdomu.
Look beyond what you see