Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip sutaupyti, kai gyvenimas neverčia

Lim, sarkazmas nėra gyvenimo variklis. Net jei tau dabar atrodo būtent taip.

Šiaip, sėdom vakar, paskaičiavom tą 1000 į dieną smile.gif. Apyvartą padidinus 6 kartus -visai realus variantas, aišku, išsimokant per dividentus, o ne kaip algą, nes mažesni mokesčiai. Bet čia toks matematinis paskaičiavimas, įtraukiant kiek papildomai žmonių reiktų ir pan. Kitas realesnis variantas keletą metų išimant iš apyvartos kažkiek pinigų suinvestuok į kokias akcijas ar kad ir į NT. Bet-aš vis dar tikiu minties galia -paleista, o po to jau žiūrėsim.

Praėjo jau 3 savaitės, reikalai mano akim ženkliai pajudėjo į priekį. Jei ir toliau taip -viskas bus OK.

Tiesa, žemiškesne tema -kokį kambarinį gyvūną -žiurkių giminės. Nebeleidžia širdis žiūrėti, kaip mažoji slieką dėžėje augina. Net žaibu pavadino...
Atsakyti
QUOTE(Veluma @ 2017 06 30, 11:47)

Tiesa, žemiškesne tema -kokį kambarinį gyvūną -žiurkių giminės. Nebeleidžia širdis žiūrėti, kaip mažoji slieką dėžėje augina. Net žaibu pavadino...

Esu turėjus reikalų su žiurkėnais, smiltpelėm, jūrkiaule. Man visi faini. Bet, jei pati būčiaus rinkusis, tai rinkčiaus žiurkę. Jūrkiaulė - toks mini katukas. jei užsiimti, galima išmokyti į dėžutę daryti, vieną kitą triuką. Jau girdžiu, kaip atrieda atidunda milaaa ir sako, kad smirda. Nu yra kvapas, po savaitės, yra... Bet, jei lyginti visus graužikus, tai žmonės rašo, kad jūrkiaulės ir smiltpelės mažiausiai smirda - aš bent jau pagal tą kriterijų rinkau.
Jei laikomas bus ten, kur ir miegama, tai reiktų žiūrėt, kad nebūtų naktinis.
Aišku, reikia turėti galvoje, kad jie visi ne itin ilgaamžiai.
Atsakyti
Mum reikia kad maziausiai smirdetu. Gyvens pas maze kambaryje, as nezadu nieko daryt. Smiltpele tai cia kas, tos baltos peles? o kaip seskai ar dar ten tokie pilki su uodega padarai?

Bet kvapas net valant kas antra diena pvz irgi yra? nenoriu smarves.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Veluma: 30 birželio 2017 - 11:09
Veluma, you made my day biggrin.gif Su tuo žaibu biggrin.gif

Jetau, su baime laukiu dienos, kai kukulis kažkokiu gyviu prašys. Negaliu pakeist plaukų namie, o žiurkėnus tai visai ne ne ne.
Turbut Jorksyra pirkčiau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Romy: 30 birželio 2017 - 11:11
QUOTE(*lim->0* @ 2017 06 30, 08:37)
Bet šiaip ačiū, blogui ikvepimo pasisemiau keliems straipsniams. Ir nepaskaitysiu - savaitgaliui planai kaip visada uzkemsantys visa laika.

Lim, palaikau tuo klausimu, kad kiekvieną darbą, prisidedantį prie bendros gerovės, atliekantis žmogus yra gerbtinas.
Intelektas, išsilavinimas, pinigai ar socialinė padėtis nedaro žmogaus geresniu už kitą ar labiau žmogumi.

Tiek su etatiniais pašalpiniais-uogų/grybų rinkėjais mieste, tiek su pastoviais pagalbiniais ūkyje bendrauju reguliariai. Ir nei sau, nei vaikam nelinkiu jų dalios, ne todėl, kad jie "mažiau žmonės", o todėl, kad jų kelias tikrai sunkus.

Lauksiu įrašo 4u.gif
Atsakyti
Veluma tik kate. Ne dwl to kad as pamisusi del kaciu bet zinau daug apie ziurkinius. Mazam vaikui prastas draugas. Pas jus namas. Kastruosi-sterilizuosi eis laiavai bedu neturesi. Rimtai. Patarciau kate (ne katina). Veisline neilgaplauke.
Atsakyti
Tik ne kate, nemyliu ju. Ir pas mus dar suo gi gyvas. Jai reik savo nuosavo gyvunelio.

Vakar ta zaiba i deze sukrove, zemiu pridejo, kopusto lapa, vandens, po tilteliu paliko. Nakti rekia per lietu, kaip mano Zaibas. Is vakaro is keliu lapu suklijavo priminima sau kad ryte reikia vandens nunesti, 7 ryo atsikele, nunese, apziurejo. Gyvas dar tas zaibas, bet sutarem kad isvaziuodami atstogu paleisim i laisve. Gaila man jo.
Norejo i kambari nestis, tai jau kryzium guliausi, man visi tiek sliekai slykstoki.

Ai, dar per mokymosi valanda siandien jam pasaka skaite.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Veluma: 30 birželio 2017 - 11:19
QUOTE(Veluma @ 2017 06 30, 11:47)

Sūnus augino roborovskio žiurkėną Labai mielas buvo. Bet greitis tai blink.gif Aš jo pagauti nesugebėdavau.

Gyvūnas naktinis ir labai judrus. Renkantis narvelį būtina patikrinkti, kaip sukasi ratukas - kad netarškėtų kaip tankas. Minimalus garsas visada bus nuo ratuko, bet bent mano abu vaikai prie tokio miegojo be problemų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pagyvenus: 30 birželio 2017 - 12:02
QUOTE(Romy @ 2017 06 30, 12:10)
Jetau, su baime laukiu dienos, kai kukulis kažkokiu gyviu prašys. Negaliu pakeist plaukų namie, o žiurkėnus tai visai ne ne ne.
Turbut Jorksyra pirkčiau  biggrin.gif

mes kazkaip nelaukdami vaiku prasymo isigijome - bet rinkomes daugiau pagal save.

Veluma - taip valant neturetu buti kvapo. Bet smilteles naktimis aktyvios.

jeigu vaikui nebutu priklu, tai as uz ziurke buciau. Jaukiausios/protingiausios jeigu ziureti grauzikus.
Atsakyti
Veluma, pas mus vaikams daznai dekoratyvini triusiuka perka, tipo mieli ir prieziuros daug nereikia. Pati nesu turejusi tai nezinau. Visa beda, kad trumpas ju amzius, daug streso paskui jautresniam vaikiukui.

Mielosios o kaip jus isivaizduojat valytojo darba, pvz., prekybos centre, gamykloje? kaip neigalus zmogus fiziskai turi tai padaryti? valo masinos, kurias reikia valdyti, chemikalai ir ju specifikacija ir kt sudetingumai. Kazkaip jau nebe tas laikas, kai valytoja su skurliu prabegdavo ir budavo gerai. ir dar daznai tai naktinis darbas, neigaliam zmogui neimanoma. Taipogi ir braskes skinti, koks neigalusis isdirbs visa diena, tai sunkus fiziniai darbai ir zmones, juos dirbantys yra gerbiami, lygiai taip pat kaip ir kitos specialybes-darbo atstovai. O zmogaus kultura su tuo nesusijusi, yra daugybe stacioku- prascioku gydytoju, destytoju, mokytoju ir kt specialybese. Ir keikiasi jie neprasciau uz kitus, pati girdejau Kauno Klinikose dvieju gydytoju pokalbi, vos nesusivemiau. Negali visi tik aukstu dalyku siekti, mena garbinti. Kazkas ir realu darba turi dirbti. Skirtumas tik tas kadatlyginimas uz ta realu darba skirtingose salyse yra skirtingas. Mano AtA prosenelis sakydavo ''Dievui garbe - Velniui shuds''. Yra daugybe zmoniu gyvenanciu paprasta gyvenima ir dirbanciu tik del pinigu, del to jie nera nei blogesni, nei geresni uz dirbancius is idejos. Vieni augina vistas, kiti bijo prie shudo prisiliesti, bet cia tik asmeninis reikalas ir nereikia zmogaus del to nei isaukstinti nei smerkti, uztenka gerbti jo pasirinkima.

Siandien FB perskaiciau, kad ieskomi gimines vyruko lietuvio, kuris pragulejo morge pusmeti ir 27 birzelio buvo palaidotas valdzios lesomis Dubline. Pasirodo, gimines zinojo, bet del kazkokiu priezasciu laidoti atsisake. Pazinojau truputi ta vyruka, jis daze mums nama, tai bajeristas toks, mandagus. Gaila, jaunas dar buvo, galejo dar gyvent ir gyvent. Sukrete mane labai.

Nu ka papietauju ir paskutinis pusdienis pries atostogas mirksiukas.gif
Atsakyti
Just Di, skaičiau apie ta vyruką. Baisu. Kad ir kas ten nutiko, žiauru, kad palaidot niekam nerūpi unsure.gif

Sutinku dėl valytojų. Mano mama valesi (savo laiku padėjau). Sunkus fizinis darbas. Nesuprantu kaip fiziškai neįgalus gali ta dirbt.
Aš kaip tik manau, kad fiziškai neįgalus turėtų biuruose ar max parduotuves kasoje. Kur nereikia fizines veiklos, arba minimaliai.

Ir siaip gimus Europoje dar nereiskia, kad turėsi pakankamai intelekto mokytoju, bankininku ar siaip intelektualu darbą dirbt. Tiesiog ne visiem tai duota, ne visi nori.
Atsakyti
JustDi nu gi neigalumu ivairiu buna. Tu lt skelbimus atidaryk-raso politkorektiskai valymo paslaugu imones -" pirminybe zmonems su 35-50% darbingumu" bet realiai kitokiu tiesiog nesamdo. Del braskiu ir ko. Dalyvavau mokymuose kur aiskino apie naujas metodikas kaip ismokint zmogu su IQ apie 40-50 rusiuot pagal du pozymius. Pirma visu mintis buvo blink.gif o kam??? Pasirodo su tokiais igudziais jis gali dirbt prie konvejerio atrenkant kokius sveikus dideliu pomirodus nuo smulkiu ir pazestu ir pan. Tureti darba. Mokama. Ne pasalpa. Gyvenima. Nemazai tu zmoniu fiziskai sveiki lb darbstus ir kuopstus. Su dziaugsmu atlieka paprasta darbeli kuri suprato ir mato akivaizdu rezultata.

Asmeniskai as verkiau ziuredama siuzeta apie vyruka su DS lt kuris "isidarbino"- kazkokiam maziam miestelyje kasdien eina 8 ryto prie kazkokios pardes ir dirba unsure.gif zmones jam duoda centuku. Darbuotojai sako kad dirba kokybiskai mandagus ttt. Bet jam darbo ofucialaus lt nieks neduos. O pasaulys prie to eina-kad geriau va tokie du-letai kaip ir kiek pajegia-bet jauciasi reikalingi ir pilnaverciai-nei vienas sveikas kuris aisku geriau-greiciau padarys. Geriau ta sveika bent mokanti skautyt kokiu stiklainiu deliot nusiust nes ten skaityt reikia. Bet vel tas kurio mokymosi galimybes ribines ir ismoko skaityt kelis pavienius zodzius-jau galetu ta dirbt o tas sveikas priziuret visa sita chebryte smile.gif

Ir ka visa tai turi su pagarba ar nepagarba as nesuprantu. As kelis kartus pakartojau kad liudna kai sveikas zmogus daugiau gyvenime nieko nepasieke nei paprasciausias juodas darbas. O jums atrodo cia linksma? Priezastis dziaugtis kad taip susikloste to zmogaus likimas? Plius neretai klausimas o ka jis padare kad butu kitaip? Yra tikrai likimo auku. Bet na man lb viena paaugle is skurdaus rajono akis i tai atvere. Keli pokalbiai su ja apverte mano pasauli. O pradzia buvo butent pokalbis apie tai kaip maxej zmones sunkiai dirba.
Papildyta:
QUOTE(Romy @ 2017 06 30, 12:46)
Ir siaip gimus Europoje dar nereiskia, kad turėsi pakankamai intelekto mokytoju, bankininku ar siaip intelektualu darbą dirbt. Tiesiog ne visiem tai duota, ne visi nori.

Mano akim is to isvada-reikia akademiniu mokslu laika trumpint. O ne kaip dabar vis ilgint ir ilgunt ur pruvalomu iki 18 daryt unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 30 birželio 2017 - 13:04