Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip sutaupyti, kai gyvenimas neverčia

Mergiona, o kas tave įgalino spręsti, kas kokį darbą turi teisę dirbti?

Taip, pasaulis tikrai toks kokiu jį padarai - manasis toks, kuriame pagarba žmogui nepriklauso nuo jo dirbamo darbo. Ir kuriame jokia teta negali nuspręsti kas į kokį darbą nusipelno teisę. Net jei jos vaikai patys prašo daržovių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *lim->0*: 29 birželio 2017 - 17:13
QUOTE(pagyvenus @ 2017 06 29, 16:05)
Tai reikia nuvažiuoti ir išsiaiškinti  biggrin.gif

Gera mintis bigsmile.gif nors šiap šis kraštas tikrai ne komforto mėgėjams. Mano paauglė daug kur šokiruota ir reikia daug aiškint kodėl tokią skylę atostogoms pasirinkom ir ką tai duoda. Mažieji priima viską žymiai natūraliau, gyvenimo dar ne tiek sugadinti. Žodžiu vertinga patirtis, bet turbūt ne kiekvienam.
Atsakyti
QUOTE(*lim->0* @ 2017 06 29, 17:12)
Mergiona, o kas tave įgalino spręsti, kas kokį darbą turi teisę dirbti?

Taip, pasaulis tikrai toks kokiu jį padarai - manasis toks, kuriame pagarba žmogui nepriklauso nuo jo dirbamo darbo. Ir kuriame jokia teta negali nuspręsti kas į kokį darbą nusipelno teisę. Net jei jos vaikai patys prašo daržovių.


Jei pabandytum skaityt ka rasau o ne ka nori perskautyt per savo "pagarbos valytojoms" prizme gal nekiltu tokiu klausimu. Perskaityk mano postus ir atsakyma rasi. Plius netikiu kad ten kur gyveni dristum garsiai pasisakyt pries integracija ir neigaliuju teises. Lt sveikam beveik neimanoma valytoju isidarbint. Ir tai nusprende ne "tetule Mergiona" bet bendra EU istatimine baze ir siekis suteikt darbo vietas neigaliems. Bet vat "tetule Lim" pries. Na rasyk i Briuseli gal? ax.gif sveikuju diskriminacija!!!

Taip tavo pasaulyje pagarba zmogui priklauso nuo amziaus ir tetule gali vaikui grasint ir fizine prievarta taikyt. Nes jai geriau zinot ka kalbet reikia bet paciai zodziu neuztenka. Be muilo burnoj argumentai neveikia.
Atsakyti
Ar baigsit jus cia?😄
As darbo pokalbyje buvau. Siaip, prase kad savo izvalgom pasidalinciau. Tai TIKRAI nebenoriu samdoma darbuotoja but. Nutariau pati( patys) uzsidirbt. Noriu po 1000 eur i diena. Gerai jau, darbo diena. Tai bandysiu sest paskaiciuot kokios apyvartos turi but kad liktu tiek. Pradziai kad pelno butu tiek, is kurio reik plestis ir sandelius bei darbuotojus islaikyt ir tada planas kada po tiek bus galima isgrynint. Samdomam darbe niekad tiek neuzdirbciau, bet savam- neatrodo taip nerealu😄😄. Pora didesniu EU saliu ir prasom. Aisku, nei man reikia tiek, nei ka, bet negi smulkinsies 😝.

Musu sandelio reikalai juda. Tikimes kita sav jau galutine pirkimo pardavimo sutarti pas notarus surasyt. Tada visas atostogas galesim svesti.

Visa vakara www tvarkiau, dar daug liko, bet matyt nuo itemto galvojimo ir ziurejimo galva iskaudo. Einu miegot.
Atsakyti
QUOTE(Veluma @ 2017 06 29, 20:31)
Ar baigsit jus cia?😄


4u.gif

Oho!!! As irgi 1000 noriu. Bent i savaite biggrin.gif ir su normaliom darbo val. Tai 1000:40 viso labo po 25 reikia uzsidirbt biggrin.gif gaila kad PO mokesciu unsure.gif
Atsakyti

ui, kol perskaičiau unsure.gif
Vieno nesuprantu. Kaip galima pamiršti savo kalba, kai su ją užaugai, mokeisi ir t.t. Ir po keliu metu užsienyje su tautiečių lietuviskai nesusikalbėt...
Man po 12 metu lietuviškų žodžiu ieškot nereikia, nors vyras ir ne lietuvis.
Čia kaip mano kolege bulgare po pusmečio DE primiršo bulgarų kalba rolleyes.gif

Apie vaikus kita tema. Neturiu liuzijų, kad kukulis laisvai kalbės lietuviskai. Kol kas tikslas, kad susikalbėtu su mano šeima, kad ir baisiu akcentu. O gal vėliau susidomės / sudominsiu labiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Romy: 29 birželio 2017 - 21:05
QUOTE(Mergiona @ 2017 06 29, 19:16)
Jei pabandytum skaityt ka rasau o ne ka nori perskautyt per savo "pagarbos valytojoms" prizme gal nekiltu tokiu klausimu. Perskaityk mano postus ir atsakyma rasi. Plius netikiu kad ten kur gyveni dristum garsiai pasisakyt pries integracija ir neigaliuju teises. Lt sveikam beveik neimanoma valytoju isidarbint. Ir tai nusprende ne "tetule Mergiona" bet bendra EU istatimine baze ir siekis suteikt darbo vietas neigaliems. Bet vat "tetule Lim" pries. Na rasyk i Briuseli gal?  ax.gif sveikuju diskriminacija!!!

Taip tavo pasaulyje pagarba zmogui priklauso nuo amziaus ir tetule gali vaikui grasint ir fizine prievarta taikyt. Nes jai geriau zinot ka kalbet reikia bet paciai zodziu neuztenka.  Be muilo burnoj argumentai neveikia.


Kaip jau sakiau, Mergiona, pagarba dirbanciam paprastus darbus nepriklauso nuo politikos. Nemaciau neigaliuju skinanciu braskes ar dirbanciu kitus sunkius fizinius darbus. Taip kad nereikia cia keist sroves ir aiskint man apie ju integracija. Vaikai visi vienodai valgyti nori. (Nu aisku, nusvitusiu tevu vaikai kai nori darzoviu, kiti saldainiu labiau). Gal turi nuoroda i istatyma, kuriame sako, kad jiems valgyti nepriklauso, jei tevai per 12 metu neismoko anglu kalbos (beje, ar zinai, kad LT yra mokyklu, kurioje anglu kalbos memokoma - tik prancuzu arba vokieciu. O ir uzsienio kalba negarantuoja kitokio, nei fizinio darbo).

Nu o kas nuostabaus? Tau gi ir muilas neveikia biggrin.gif




Veluma, o kam tau 1000 eur? Pirkti vistiek nieko nei reikia, nei nori biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*lim->0* @ 2017 06 30, 07:44)
... aiskint man apie ju integracija...


bet, kad zinok, taip ir yra 4u.gif
kai pas mus montavo stebejimo kameras, vienas is akcentu buvo, kad taip suteikiamos darbo vietos neigaliesiems, kad mes taip juos ''paremsim''. priimant i darba neigalu asmeni, darbdaviui taikomos kazkokios mokestines lengvatos(nepasakysiu kokios), yra valstybes ''sukurtos'' darbo vietos specialiai neigaliuju integracijai(kazkaip ten ne darbdavys jiems alga moka).
as taippat laikausi pozicijos, kad bet koks darbas gerbtinas, manau ir Mergiona mano taippat, bet sioje diskusijoje man priimtina ir suprantama Mergionos pozicija, tik gal ji nelabai suprantamai ja ivardina smile.gif man irgi normalu ''skinti braskes'' studiju metais, bet toliau jau reiktu daugiau...
o ir apie specifines savybes per ilgai/amzinai tokiose vietose uzsibuvusius zmones, ji irgi teisingai pasake- matosi ir pagal isvaizda, ir pagal kalbas. nesinori sakyt, kad jie zemesnio intelekto, issilavinimo, isprusimo, netobuleja, bet su tokiais nepasikalbesi apie muzika, impresionizma ar teatra/literatura smile.gif ju kalbos apsiriboja labai nedideliu interesu ratu. bet kartu, man atrodo, kad labai teigiama savybe, atsitikus kazkam nenumatytam, griebtis bet kokio darbo, kuris padetu isgyventi tam tikra ribota laika(nes zinau pvz kad gulima ant sofos, nes direktoriaus darbo ant lekstes neatnesama, o kita darba dirbti ''per zemas lygis'').

jei kalbeti apie lt, tai pas mus daug kas labai neadekvaciai sutvarkyta biggrin.gif man toks elementarus pvz is mano kito darbo- labai truksta slaugiu padejeju(labai neadekvaciai mazi atlygiai, sunkus darbas, nuovargis, dazni sirgimai), studentai medikai ten laikini sveciai, kol ismoksta, kol prisitaiko, jau ir iseina, o pastoviuju truksta. tai vat, yra ligonis, yra visa brigada,kad imti ji i operacine, bet vat nera padejejos, kad isplautu operacine ir padetu slaugytojai bei chirurgams(nes vietoj 5 ju budi tik 3) ir visa brigada laukia kol ta padejeja baigs darbus kitur ir nei gerus nei siusiojus atbegs ten. normalu? ne blink.gif is dalies, del sunkaus jos darbo, o is kitos, kad 5 zmones, kuriu algos zenkliai didesnes, sedi laukia(o alga eina) unsure.gif nu tai pakeltu toms slaugutems algas, nebegtu zmones taip, nesirgtu istisai, nestrigtu darbas. bet gi ne, gaaaiiiila unsure.gif uz tai negaila laukiantiems moket biggrin.gif atrodo tarpine, veik bemoksle(6men mokymai) pozicija, o sitaip reikalinga ir negerbiama blink.gif
Atsakyti


Dar pagalvojau, mergiona, gali ir neatsakyti. Aš nors ir retokai pasisakau, bet skaitau visada. Skaičiau ir apie tavo auklėjimo metodikas, bei jų rezultatus, tad nenuoseklumas diskredituoja. Bet šiaip ačiū, blogui ikvepimo pasisemiau keliems straipsniams. Ir nepaskaitysiu - savaitgaliui planai kaip visada uzkemsantys visa laika.
Atsakyti
Milaa 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(milaaaa @ 2017 06 30, 08:31)
priimant i darba neigalu asmeni, darbdaviui taikomos kazkokios mokestines lengvatos(nepasakysiu kokios), yra valstybes ''sukurtos'' darbo vietos specialiai neigaliuju integracijai(kazkaip ten ne darbdavys jiems alga moka).

valstybe skiria tam tikra pinigu suma, dazniausiai minimuma. Tai jeigu tik minimumas mokams tai taip - darba galima sakyti ne darbdavys moka. Siaip jau buvo kilusi diskusija del to, kad tai ydinga praktika, nes darbdavys realiai ir nenori moketi daugiau, tai buvo svarstymu ar ne geriau butu subsidijuoti darbo vietos irengimo/pritaikymo islaidas ir tada neigalieji galetu laisviau deretis del atlygio.

QUOTE(milaaaa @ 2017 06 30, 08:31)
, bet su tokiais nepasikalbesi apie muzika, impresionizma ar teatra/literatura smile.gif ju kalbos apsiriboja labai nedideliu interesu ratu.

bet argi tai blogai? Negi tikrai visi turi diskutuoti apie muzika/impresionizma ar teatra/literura?

p.s. va ir krebzda galvoja klausimas paklausti musu valytojos - is paziuros kaip ir "normali" moteris.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bekasė: 30 birželio 2017 - 08:26
QUOTE(Bekasė @ 2017 06 30, 09:24)
valstybe skiria tam tikra pinigu suma, dazniausiai minimuma. Tai jeigu tik minimumas mokams tai taip - darba galima sakyti ne darbdavys moka. Siaip jau buvo kilusi diskusija del to, kad tai ydinga praktika, nes darbdavys realiai ir nenori moketi daugiau, tai buvo svarstymu ar ne geriau  butu subsidijuoti darbo vietos irengimo/pritaikymo islaidas ir tada neigalieji galetu laisviau deretis del atlygio.
bet argi tai blogai? Negi tikrai visi turi diskutuoti apie muzika/impresionizma ar teatra/literura?

p.s.  va ir krebzda galvoja klausimas paklausti musu valytojos  - is paziuros kaip ir "normali" moteris.


tai o kas cia keista? koks suinteresuotumas darbdaviui priimti neigaluji, jei gali priimti sveika? jam taikomos iv islygos pagal dk, tai paprasciau kai to daryti nereikia.
cia tas pat, kai paprasciau tureti goveda vaiku ir gyventi is pasalpu, nes dirbti ''neapsimoka'' bigsmile.gif

nesakiau, kad tai blogai, o tik pagrindziau pirmaja sakinio dali, kurios tu ir nepacitavai 4u.gif
kad visgi ''normalus'' ilgai neuzsilaiko ''braskiu skinejo '' pozicijoje 4u.gif
Atsakyti