Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip sutaupyti, kai gyvenimas neverčia

QUOTE(milaaaa @ 2016 12 14, 07:27)
butent, kad nezinai smile.gif  4u.gif
jei nesusirenki reikiamo valandu skaiciaus, neprasitesi licencijos unsure.gif be jos negali dirbti ir joks darbdavys taves be jos priimti negali,nes neturi teises verstis tam tikra veikla mirksiukas.gif

lt maza, ypac vln. vadovui tai tiesiog neidomu. tai valdiskos istaigos.


Na matai - "susirenka" neirodo, kad ismoksta. Ir pas mus reikia susirinkt valandas, kad galetum vadint save tuo, kuo vadiniesi, bet visa tai - salia vertinimo proceso, turi padaryti daugiau, nei privaloma
Tai gal problema ne kad neimanoma, o kad tiesiog vis dar diedovscina valstybineje medicinoje. Butu labai idomu palygint su privacia.
Atsakyti
QUOTE(Veluma @ 2016 12 14, 08:05)
Gal todel pas mus taip blogai su medicinair svietimu, kad vadovai tie patys gydytojai ir mokytojai, o ne  vadovai?

Dar- konferencijos, mokymai- kas tikrinaju eektyvuma, kas ismokstama? Gi ne vienam paslaptis kaip gyd lankosi, ypac uzsienio mokymuose, kai parduotuve ar miestas tampa svarbiau. Budama vadove tuoj pat sugalvociau ka daryt.


vat sitam tai labai pritariu 4u.gif kaip gali tas, kuris, zino kaip gydyti, vadovauti? bet yra kruvos pavaduotoju biggrin.gif na, taip buvo nuo amziu amzinuju...

ten nereikia ismokti, ten gauni naujos informacijos, jei aktualu, domiesi pats toliau. ne visos temos aktualios ir reikalingos.
tai dabar gal sumazejo tokiu dalyku, kai net tusinuko gauti neimanoma? biggrin.gif bigsmile.gif
gali galvot ka nori, bet pirma reikia istatymus pakeisti 4u.gif per metus skiriama kazkiek apmoketu darbo dienu konferencijoms, neisleisti nelabai gali, pazymejima po to pateikia. galima imti laisvadieni, t.y. atostogas ar nemokama diena, eiti po budejimo. o jau joks virsininkas neturi teises aiskinti kur lankytis per atostogas ar laisvu nuo darbo metu.
Atsakyti
QUOTE(*lim->0* @ 2016 12 14, 00:17)

Bet pedagogika... duodu danti islupt, kad privacios mokyklos tikrai turi kokia supaprastinta tokio vertinimo versija. Imanoma ir valstybinese - kelti kvalifikacija, daryti burelius ir pan.


Privačios jau bus pelno siekiančios turbūt.

Aha, aš noriu kelti kvalifikaciją - noriu į kursus. Ir? Finansuokis ir eik kur tik nori - niekas nedraudžia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*lim->0* @ 2016 12 14, 00:34)
Man kaip kitos srities atstovei fantazija naudot reikia


Butent ax.gif
Papildyta:
Veluma, FORMALIAI visa tai egzistuoja, susigalvot nereikia, bet naudos is to 0.0. Nes... svetime- kokie kursai ineto laikais blink.gif aibe specialybes saitu- mokykis, nagrinek, neeee, turi is kazkur ta popieriuuuuka gaut, kad su antspauduuuuku. Ka ten ismokai?- nieko, nes vede tokia pati kuriai reikia popieriuuuko su anspauduuuuku. Visgi cia jusu vardijamos srytys- mokytoja, gydytoja- arba turi nori mokytis ir vidines motyvacijos arba ne, to nesureguliosi jokiais popieriukais, anspaudukais ir rodykliais. Nera kur pazemint mokytojos. Nera ten karjeros laiptu.
Papildyta:
Siaip, man atrodo ir mokytojai, ir gydytojai- yra praktikai, ir mokosi per praktika. Kazkas nutinka- matai kad kaip darei- negerai, tariesi, kalbiesi, aiskiniesi... kokie ten "tikslai/ uzdaviniai" metams? Vakar ryte pas mane buvo viskas gerai, o paskui nemalonumas uzgriuvo vienam is darbu... vat tikrai kazka ismoksiu is situacijos, nes savo klaidos nematau, dariau "my best". Bet patirties tikrai igausiu. Kokie kursai to ismokytu? Kad ismokt turi zinot ko nezinai, kitaip ka ismoksi? O tas "kazko nezinau" ir ateina is praktikos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 14 gruodžio 2016 - 09:09
Tobula vertinimo sistema turėtų sudaryti kiekvienam darbuotojui galimybes tobulėti įmonei naudinga kryptimi maksimaliai išnaudojant darbuotojo intelektinį ir fizinį potencialą, ir gauti už pakeltą kvalifikaciją adekvatų finansinį ir ne finansinį atlygį.
Deja, gyvenimas greitai kintantis ir netobulas, o gremėzdiškos vertinimo sistemos labai greitai tampa formalumu, kuris nespėja su gyvenimu ir dažniau trukdo, nei padeda tobulėti tiek darbuotojui, tiek ir įmonei. Pradedant nuo pliusiukų darželyje, vėliau pažymių mokykloje, atsiskaitymų universitete, trijų komercinių įmonių skirtingų darbuotojų vertinimo sistemų – nei viena man nepasirodė tobula, visiems tinkanti ir visus motyvuojanti.
Man asmeniškai labiausiai prie širdies sistema, kai pats susidėlioji viziją ir tobulėjimo planus pagal šią viziją, aptari juos su vienu ar keliais mentoriais, patikslini pagal pastabas, suderini, po ataskaitinio laikotarpio padarai refleksiją apie planų ir pasiektų rezultatų atitikimą, gauni mentoriaus pastabas ir vėl pradedi nuo planavimo kito laikotarpio. Bet tokia sistema reikalauja didelio įsitraukimo, daug darbo sąnaudų ir geriausiu atveju taikoma aukščiausiuose lygiuose. O visi kiti varomi „konvejeriu“ sudėliojant žymes kokiuose nors langeliuose arba užpildant kokią nors prieš dešimtmetį sudarytą anketą, kuri kartą per pusmetį ar metus aptariama 15-30 minučių pokalbyje su vadovu.

Papildyta:
Vakar buvom prie kauno eglutės. Suvalgėm spurgyčių su šokoladu. Nusipirkom brangių karvutės saldainių - MB sužavėjo pardavinėjančios merginos biggrin.gif Kadangi eglutė šiaip sau, karuselės vos judančios, o ir mūsų amžiuje jau neįdomios, tai ir aš pripažinau, kad linksmos ir sąmojingos pardavėjos buvo geriausia dalis biggrin.gif
Atsakyti
Niu ka, regis dovanos supirktos greituojui budu. Kai susiimi, ne taip ir sudetinga. Liko supakuot. Isleidau -milijarda... nepamenu tokiu kainu... Kiek beieskot, nesigauna man zmogui maziau 25-30 euru.
Atsakyti
QUOTE(Veluma @ 2016 12 14, 12:39)
Niu ka, regis dovanos supirktos greituojui budu. Kai susiimi, ne taip ir sudetinga. Liko supakuot. Isleidau -milijarda... nepamenu tokiu kainu... Kiek beieskot, nesigauna man zmogui maziau 25-30 euru.

blink.gif čia valytojoms irgi tiek simbolinės dovanėlės?

Man ir gavosi apie 30 eu, bet čia artimiems žmonėms
Atsakyti
Ne, tvarkytojai maziau. Seimynos nariams -gerokai daugiau, ir daug artimu pas mus. Draugams irgi apie 30. Norejau pasakyt kad kainos sukilusios smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Eufemija @ 2016 12 14, 14:58)
blink.gif čia valytojoms irgi tiek simbolinės dovanėlės?

Man ir gavosi apie 30 eu, bet čia artimiems žmonėms


Pas mane kol kas 10-15 EUR žmogui, čia kur dovanėlės. Matyt irgi daugiau simbolinės smile.gif Vis dar neapsisprendžiu, ar savus vaikus nudžiuginti kokiu brangesniu daiktu, ar likti prie simbolinių dovanėlių.
Na, man ir MB bilietai po 30 EUR.

Tvarkytojos (šokoladas bus) ir draugų (pasisėdėjimas po švenčių) net neskaičiuoju kaip dovanų.

Namuose pirmas dovanas jau supakavau ir padėjau ant valgomojo stalo. Mane maloniai nuteikia dovanėlių vaizdas, tokia švenčių laukimo nuotaika namuose wub.gif
Atsakyti
Rašiau B sms'ą: nupirk pieno.
spėkit, kaip telefas ištaisė blink.gif
nu laukiu dabar unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(san @ 2016 12 14, 18:42)
Rašiau B sms'ą: nupirk pieno.
spėkit, kaip telefas ištaisė blink.gif 
nu laukiu dabar unsure.gif


tai ka parnese? bigsmile.gif unsure.gif
Atsakyti
O as vis dar galvoju, i ka istaise 😄😄
Atsakyti