Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip sutaupyti, kai gyvenimas neverčia

Mano vaikai per jauni sprest, bet as irgi kazkieno dukra smile.gif aisku, tu savo vaika pazisti geriau, bet kartais kai streso perdaug o sprendimas per rimtas mamos pasakytas zodis lb padeda. Arba veiksmas. Nuima nuo vaiko nepakeliama nasta, ir paskui vaikas ramia sazine gali akis draskyt "tu man neleidai, norejau kitaip, aaaa" bet viduje but dekingam kad mama ta kruvi prisieme sau. 4u.gif
Atsakyti
Mergiona, aukso žodžiai 4u.gif
Labas rytas biggrin.gif kaip gerai kad šventės. Bus paskirtos namų šveitimui.
Atsakyti
Man kazka "savo parapijoje" reikia keist is esmes. Namuose nuolatinis bardakas. Ir nzn ka daryt. Mergaite galetu lb padet ir daug ka padaryt, na bet nesazininga vien ja apkraut, o po irgi mergaites tvarkymo as priesinfarktines bukles bunu. Nes ji sutvarko, gerai, BET ji surenka daiktus (bet kokius) ir paslepia (bet kur), kartais lb svarbu koki daikta ir nepamainoma. Ir nepamena kur. Ir gali buti keli rubai, puvantis apelsinas, panaudotas pamperis viename maise uzkisti po stalu, tai kai randi rolleyes.gif bet viena irgi nepavezu. Labiausiai indu plovima noriu nusimest, reiks nuo to pradet kazkaip. Pamenu as kazkur nuo 8 jau tikrai reguliariai ploviau. Karoche nuo rugs 1 bus rimtos permainos. Tik reikia apgalvot kas ir kaip. Patarimai priimami. ax.gif
Atsakyti
Šioj srity aš prastas patarėjas. Mano vaikai tik savo kambarius tvarko. Išlepinti gal, bet kai jie sutvarko aš vis tiek turiu pertvarkyti. Dėl indų - galiu rekomenduot tik indaplovę įsigyti. Iš jos iškrauti indus geba pas mane visi, net ir dvimetis padeda. Sudeda kiekvienas savo purvinas lėkštes, o puodus ir kt aš pati.
Beje, net ir mb man neįtinka kaip tvarko pvz žaislus ar rūbus. Nes sumeta visus žaislus į dėžę. O man reikia surūšiuot lego prie lego, traukiniai prie traukinių ir t.t. tad reguliariai bent kartą į mėn pati viską sudedu. Rūbus analogiškai nelankstytus sugrūda į spintas unsure.gif tai jsu aš pati džiaustau ir lankstam išdžiūvusius. Nes jeigu kas iš šeimos padžiaus - sukabins bet kaip, neišpurtytus, bus labai susiglamžę.
Aš irgi laukčiau patarimų, bet manau man sunku ką būtų pakeisti. unsure.gif
Beje, kai savaitei palikau namie vieną penkiolikametę radau blizgančius namus. bigsmile.gif vadinasi geba palaikyt tvarką tik nenori, neturi laiko, nes mažieji jaukia juos pastoviai ir kartais tikrai prarandi prasmę...
Atsakyti
as del to ir draskausi naujojo buto kad vyresne- tvarkinga, nori savos erdves, kur butu tvarka, o mazieji sujaukia ir viskas praranda prasme.
Atsakyti
Mergiona, būtinai reikia indaploves. Nukristų pirštai man pastoviai rankomis plaunant.

O siaip mes ieškom namų tvarkytojos. Pas mus visada daug maz tvarkinga, nes pastovusi einu ir renku ir dėlioju daiktus į vieta. Savaitgalį su vyru šveiciam namus. Bet nebenoriu. Noriu ta laiką kitaip leist.
Nu bet neįsivaizdavau, kad namų tvarkytoja taip sunku rasti..
Atsakyti
Mane irgi užknisa tvarkytis, bet ne tiek, kad ieškočiau namų tvarkytojos. Tvarkymą vertinu kaip sportą, ir taip mažai judame. Be to, tvarkau po triputį kasdien. Tai virtuvę išblizginu sriubą virdama, tai vonią išplaunu nuėjusi valytis dantų... šeštadieniais didysis dulkių valymas ir visų kambarių siurbimas, žaislų į vietas sudėjimas. Kartu su mb kažkiek padedant vaikams užtrunkam 2-3 val. Nemanau kad tai labai ilgai.
Namai šnd jau sutvarkyti, kugelis kepamas. Lieka kapus sutvarkyt nuvažiuot ir kiemą namie. Kažin ar ne per anksti lauke žemuoges susodint? Lipa iš vazono daigeliai.
Atsakyti
a) nera kur grust indaplove
b) a nu nafig unsure.gif nes man jos ne tiek plovimui reikia, kiek sandeliavimui nesvariu indu. Jei kiekvienas savo puodeli issiplautu o ne numestu- bedos nebutu.
Atsakyti
Eufemija, aš neturiu laiko paprastomis dienomis po darbo. Noriu tada maximaliai laiko su vaiku praleist.
Tad lieka savaitgalis, kurio labai gaila. Bo ir į sportą spėti reikia, apsipirkt savaitei, su vaiku į lauką ir t.t.

Mergiona, nesupratau, kodel sandėliavimui? Mes indaplove kas diena jungiam. Vaikai puodelį išsiplauk, o kur katilai ir t.t.
O ir švaros kokybe nesulyginama!!
Atsakyti
nzn, kazkaip dar moraliskai nepasiruosus. Jei as per 20 min vakare rankom isplaunu kazkaip pirkt indaplove unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2017 05 01, 11:58)
nzn, kazkaip dar moraliskai nepasiruosus. Jei as per 20 min vakare rankom isplaunu kazkaip pirkt indaplove  unsure.gif

Tau užtenka visos dienos indams 20min?
Nzn nzn. Mes per diena pilna indaplove prikraunam.
O siaip indaplove dar ir ekonomiškiau.
Atsakyti
QUOTE(Romy @ 2017 05 01, 13:09)
Tau užtenka visos dienos indams 20min?
Nzn nzn. Mes per diena pilna indaplove prikraunam.
O siaip indaplove dar ir ekonomiškiau.

siaip neisivaizduoju kiek turi buti indu, kad per 20 min ju neisplauti blink.gif

Mergiona, o nenori padalinti darbus - nes vistiek gi yra kazkas kas daugiau maziau sektusi kiekvienam.
Na pvz - dukros rupestis indaplove ( sukrauti/iskrauti - kas netilpo isplauti rankomis).
sunaus darbas siurbimasis - 2 kartai per darbo savaite.
Galu gale jeigu jau iseina taip, kad kazkuris vienas daugiau apkrautas buna, tai pakalbeti su juo - ar jisai su tuo sutinka, speja tai daryti ir tada skatinti (ar kisenpinigiai didesnis, ar norimas daiktas, kino bilietai ir t.t.)

Atsakyti