Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip sutaupyti, kai gyvenimas neverčia

QUOTE(*lim->0* @ 2017 04 30, 11:23)
Ko jūs ant to IQ užsiciklinote?  biggrin.gif jau viskas seniai ištyrinėta ir pertyrinėta, kad nei sėkmės, nei laimės nelemia. Emocinis intelektas tą apsprendžia ir va tiek. O tarp jų koreliacija labai maža - va ir turim asocialius genijus ir vidutiniokus, kurie skinasi savo kelią per gyvenimą pasimėgaudami.

Kur ir kaip emocini IQ issimatuoti? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Realesne @ 2017 04 30, 11:29)
Kur ir kaip emocini IQ issimatuoti? biggrin.gif



Mačiau EQ testų online. Nemokami kaip nemokami pasirodė neišsamūs arba subjektyvūs pakankamai, o mokamų nebandžiau.

Neseniai skaičiau apie tyrimą kur abu koeficientus vaikams matavo, koreliacijas skaičiavo ir po n metų tą pačią imtį tyrinėjo - tipo ką dirba, kaip klostosi santykiai ir pan. Nekoreliuoja unsure.gif

Kitąvertus man dzin, aš abejuose vidutinybė biggrin.gif
Atsakyti
Lim, o tas "neseniai tyre" gali konkretu tyrima nurodyt ar "siaip gurdejau", nes mano ziniom vis labiau korelioja IQ su ismatuojama sekme gyvenime- egzu rezultatais ir alga ateityje.
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2017 04 30, 12:56)
Eufemija, na gabus nelygu genijus. Vidutinybes (moksliskai kalbant su IQ 85-115) butent, daro kazka tokio, kur "baskos neskauda"- ar tvarkingai prekytes Maxej delioja, ar popieriukus biure. O vat pasiekia ir yra laimingi gabesni (115-130)- nes jie gali, moka, supranta save, savo gabumus ir ju apribojimus, stipriasias ir silpnasias puses,

Nusprendžiau nueiti ir pasitestuoti kur internete nemokamai savo prigimtinį iq. Pirmiausia padariau lietuvišką, kur nuorodoje didžiosiomis rašė NEMOKAMAI. Nu jo, testas tai free, o rezultatus atsiunčia sms už 4 eur. biggrin.gif Nusprendžiau, kad nors mano iq per mažas, kad iki galo sąlygas perskaityčiau prieš darydama, bet tikrai ne toks beviltiškas, ksd 4 eurus mokėčiau. Ir bingo - aš genijus biggrin.gif
"Based on your performance on the IQ test we estimate that:

Your IQ score lies within a range of 133 up to 149, or it may be even higher!"
Visom rekomenduoju - manau ir jūs genijai testas

Dukros rezultatas nuo 129 iki 145 biggrin.gif Irgi genijus, į mamą biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pagyvenus: 30 balandžio 2017 - 15:42
QUOTE(*lim->0* @ 2017 04 30, 11:41)
Mačiau EQ testų online. Nemokami kaip nemokami pasirodė neišsamūs arba subjektyvūs pakankamai, o mokamų nebandžiau.

Neseniai skaičiau apie tyrimą kur abu koeficientus vaikams matavo, koreliacijas skaičiavo ir po n metų tą pačią imtį tyrinėjo - tipo ką dirba, kaip klostosi santykiai ir pan. Nekoreliuoja  unsure.gif

Kitąvertus man dzin, aš abejuose vidutinybė  biggrin.gif


As irgi vidutinybe biggrin.gif
BGT tokiu buvo testuose. Praejau is pirmo karto biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2017 04 30, 12:38)
Lim, o tas "neseniai tyre" gali konkretu tyrima nurodyt ar "siaip gurdejau", nes mano ziniom vis labiau korelioja IQ su ismatuojama sekme gyvenime- egzu rezultatais ir alga ateityje.


Kada publikuoti rezultatai nepasakysiu. Duotojoje knygoje minimi 2 tyrimai Bostono ir Harvardo universitetų. Viename jų stebėta 1981 metų abiturientų laida. Bet reik turėti omeny, kad tokie tyrimai nepasidaro per metus, jei kalbam apie susiklosčiusius gyvenimus. Ir ten nesako, kad užtenka vien aukšto IQ. Aiškinama, kad IQ aprėpia tik siaurą įgūdžių sritį. Su žemu IQ ne pyragai, bet jei galėčiau rinktis, kuris iš dviejų pas mane ar mano vaikus būtų aukštesnis, rinkčiaus EQ.
Atsakyti
Zodziu, pasnekejau su info saltiniais- EQ matavimo instrumento pasaulyje pripazinto vawe nera. IQ- na "akivaizdu, kad vidutinio standartinio gatves slovejo IQ mazesnis uz kokios kompanijos vadovo, bet buvo N atveju kai pamatavo atskirus zmones ir gavosi "buko veido" dede Jonas- vos ne genijus, o kompanijos vadovas- vos ne su protiniu atsilikimu (na, del vaizdingumo biski perdeta biggrin.gif ) zodziu IQ labiau tinka statistikai nei konkretaus zmogaus likimo pranasystem. Yra nuomoniu kad stebima IQ testo rezultatu, pazymiu ir darbo sekmes koreliacija yra stebima del to, kad IQ testai matuoja tos igudzius, kuriu reikia pazymiui gaut ir atitinkamai darba gaut- ta prasme jie nera nepriklausomi dydziai ir tada kalba apie ju koreliacija ar ne yra beprasme". Patikimesniu tyrimu su pvz grupe vaiku, ju pamatuotas IQ, tada stebimas ju gyvenimas- nera. Yra aibe smulkiu, bet norint prie kiekvieno is ju galima prisikabint ir uzginciot ju patikimuma. Tiek ziniu bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 30 balandžio 2017 - 17:59
Mergiona, nesiginčysiu. Mano smegenų vibracija kitam dažnyje šiuo metu nustatyta ax.gif Tik jau seniai nebeužtenka vien darbo patirties ir puikaus IQ tam, kad darbą gaut. (Ne apie šlavėjus kalbant).
Atsakyti
QUOTE(*lim->0* @ 2017 04 30, 19:04)
Mergiona,  Tik jau seniai nebeužtenka vien darbo patirties ir puikaus IQ tam, kad darbą gaut. (Ne apie šlavėjus kalbant).


o ko dar reikia? unsure.gif kazkaip man atrodo su kaupu uztenka.
Atsakyti
Aha, Lim dar reikia moket padlaixiaug kad valdzioje butum, kitaip niekaip😄.

As nezinau kieno gyvenima siandien gyvenau- visa diena viso namo uzuolaidas skalbiau, langus valiau ( na gerai, robotas vale, as tik mygtukus spaudziau) ir siltnami susodinau. Nei rankyciu, nei kojyciu... Kas bus ryt, nezinau. Dar puse liko uzuolaidu/ langu....
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2017 04 30, 18:18)
o ko dar reikia?  unsure.gif kazkaip man atrodo su kaupu uztenka.


Nu tau Veluma atsakė.

Aš tokia kategoriška nesu - diplomatija, charakteris, sugebėjimas bendrauti, valdytis ir valdyti situaciją, lankstumas, sugebėjimas adaptuotis prie pokyčių ir t.t. ir pan. Galėčiau dar tęsti. Vienu žodžiu, to nei aukštas IQ, nei darbo patirtis negarantuoja.



Aš šiandien dvigubą sporto salę atvariau - treneris vėlavo, tai nepanuobodžiavau ir pavariau. Kol jis atlėkė, aš jau zonoje buvau. Bet tai koks progresas, labai savim didžiuojuos. Niekada nemaniau turinti tiek jėgos. Gaila, kad negaliu sau leisti dažniau sportuoti su treneriu. Dabar ne.
Atsakyti
Ui, as Eufemija pacituot norejau del padlaiziavimo, kazkaip nesigavo. Bet pilnai pritariu Lim mintim, kad reik labai daug....ir kad to turet, reikia papildomai dirbt su savim.
Papildyta:
Lim, pasidalink kaip tau naujam darbe? laiko net sportui nelieka?
Atsakyti