Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip sutaupyti, kai gyvenimas neverčia

na, koks tas lygis, masina ir tiek... nera nieko svarbiau uz laisve spresti.
Atsakyti
QUOTE(Veluma @ 2017 04 18, 20:16)
nera nieko svarbiau uz laisve spresti


as, kaip niekada negalesianti dabartinio darbo dirbti ''sau'' sito tavo noro nesuprantu biggrin.gif 4u.gif
susidaro ispudis, kad ieskai sik-oj smegenu bigsmile.gif
Atsakyti
Milaaa, gali but. Tikrai. Bet gal ir nebutinai. Vis daugiau aplink zmoniu, leidzianciu sau keisti gyvenima ir daryti tai, ko is tikruju nori...
Atsakyti
san, laikykis. ir namiškiams stiprybės.
Atsakyti
Mergiona- nu neįsivaizduoju savęs dirbančios tai, kas nemiela, vien dėl pinigų. Jei darbas man pasidaro nemielas- paprasčiausiai išeinu. Mano darbas turi būti mano hobis, mano gyvenimo būdas, taip pat privalau turėti galimybę nuolat tobulėti, sužinoti ir pritaikyti darbe kažką naujo. Kitaip tiesiog negaliu dirbti. Tik už pinigus. Jei galėčiau- būčiau važiavusi dirbti į Norvegiją. Bet negaliu daryti tai, kas nepatinka. Net dėl pinigų. Darbas turi teikti pasitenkinimą ir savirealizaciją.
Labai gerai suprantu Velumą šituo klausimu...
Ir savo vaikams visada kaliau į galvas, kad dirbti rinktųsi tik tai, kas patinka, kur gali save realizuoti. Tai būtinas sėkmės garantas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo denaxa: 18 balandžio 2017 - 21:27
Denaxa, nu uzmusk nesuprantu ka sneki. Tu badauji? Ne. Dirbi uz pinigus, ne uz aciu? taip. Is tu darbu kurie tau leido uzsidirbt pakankamai kad nebadaut renkiesi sau prie sirdies. "hobio" savoka reiskia nemokama o dazniau net reikalaujancia nemazu investiciju is tavo puses veikla. Prie ko cia darbas? Nesakau kad reikia dirbt tai, kas nepatinka, bet sakyt "dirbu ne del pinigu" kai niekas taves neislaiko- irgi kazkaip keista. Jei ne del pinigu- neimk algos, ir bus tau hobis.
Atsakyti
Mergiona, man atrodo tu vis praleidi žodelį "TIK" unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(san @ 2017 04 18, 21:48)
Mergiona, man atrodo tu vis praleidi žodelį "TIK" unsure.gif


nea, nepraleidziu, mano visu pasisakymu esme- kad uzsidirbt ta suma N (kuri visiems skirtinga)- dirbtumem absoliutiskai bet ka (na, gal ne prie stoties ir ne samdomom zudykem), jei gali uzsidirbt daugiau nei N- is visu pasiulymu kurie uztikrina N (+ kazkas) rinkiesi jau visokius tinka-patinka-atitinka. BET nzn... jei turetum kalna babkiu- eitum i dabartini savo darba? Vat siaip sau, uz aciu, nes pinigu ir taip turi o darbas patinka? Kiek zmoniu iki dbr apklausiau- nei vienas kol kas nepasake taip. Kazkas dirbtu ta pati bet 1-2-3d/sav, kazkas nedirbtu, kazkas dirbtu tik dali savo pareigu, dauguma kaip baisu sapna pamirstu kelia i dabartine darboviete. As gal dirbciau ta pati, bet SOS-vaiku kaime ar pan. Kad eiciau i savo dabartinius darbus uz aciu- tikrai NE, nors darbas tinka ir patinka, prasmingas ir visi kiti bla-bla. Bet tai darbas, ne hobis.
Atsakyti
Mergiona, nesuprantu, kodel tu nesupranti, kad darbas ir hobis gaki buti du viename. Paversk savo darba hobiu- ir tau niekada gyvenime nereikes dirbti. O gauti malonuma ir tuo paciu is to dar pinigus- kodel gi ne? As niekada nedirbciau bet ko. Meginau- nesiojau lankstinukus, istveriau dvi savaites, per kurias uzdirbau 700 litu ir pasakiau viso gero. Net del sumos n. Pinigu man reikia labai daug, net ir dabartiniame savo darbe tiek neuzdirbsiu. Bet del ju negaliu prisiversti gyventi vergo gyvenimo.Tavo poziuris labai idomus, jei atvirai...
Atsakyti
Denaxa, as netikiu kad uzdirbai 700lt nesiodama lankstinukus. Kazkada ta minejai. Skamba kaip pasaka, nes ne vienas zmogus bande- lb motyvuoti, ir kuriems lb pinigu reikejo. (jei gerai pamenu 1000 reikejo ismetyt uz 70litu), 100lt- maksimumas ka uzdirbo, kiekiai nerealus. O tavo situacijoje jei jau uz lankstinukus sakem babkes vartei- iteikt panom puse kiekio galejai- smagiai isnesiotu ir turetumet kalna babkiu. Dirbau paste budama vaiku- superinis darbas.

Visi kiti pamastymai del "paversk darba hobiu"- na nzn, man utopija skamba. Gal kad mano hobiai gerokai su darbais prasilenkia. N visus hobius gali darbu paverst, absoliucios daugumos negali.
Atsakyti
Mergiona, jei turėčiau tiek pinigų kad galėčiau nedirbti aš vis tiek dirbčiau ką dirbu. Bet mano darbas labai specifinis. Tačiau tikrai yra tokių darbų.
Pvz dailininkas - jis vis tiek pieš, nes be to negali, jį sprogdina iš vidaus poreikis tapyti, jeigu tai aišku tikras talentas.
Atsakyti
Nzn koks tavo darbas o dailininko darbas turint pinigu is esmes keistusi. Kiek dailininku tape karaliu bevercius portretus kad isgyvent ar dar ka vietoj to ka siela piest norejo. Aktoriai gai i mazo biudzeto nepriklausomus filmus spektaklius eitu o ne komercinius. Dainininkai dainuotu ka nori o ne ka parduos...

O ka mazdaug dirbi? Kad ir lb placiai abstrakciai.
Atsakyti