Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip sutaupyti, kai gyvenimas neverčia

Veluma, as tai sutinku su tavo mama- visi dirba uz pinigus. Ir visokiu prasmiu galima ne darbe ieskot. Va as mesiu darba ir sedesiu su katem 24/7, na prasminga veikla (ir tai, kas ta prasme kiekvienam kitaip atrodo) ir tikrai naturalus klausimas- o valgyt tada uz ka? unsure.gif

ta mano drauge pataria tau per valdiska klinika del dantu bandyt, ten stomatologine klinika, lb gera, ir daug-daug pigiau iseina, ji ne bedna, bet sako tos privacios neiperka (na, aisku ten klp ir gal jie kitaip kainas isivaizduoja)
Atsakyti
Mergiona, aciu, pazuresiu dar karta ta klinika.

Na, as nezadu nedirbt. Zadu tik veiklos pobudi keist ir dirbt ne kitam, o sau.
Atsakyti
na as ne tiek apie "dirbt-nedirbt" kiek aie prasmes paieskas darbe. Kas isvis prasme yra? Gyvybiu gelbejimas? Ar kas? Kokia gili prasme parduodant kazka? Na balda, pvz. Na bet ir be baldo negyvensi. Jei jau pagal tiesiogine prasmes prasme ziuret- tai kuo prasmingesnis darbas tuo prasciau apmokamas, kokios slaugutes vaiknamyje turetu daugiau uz prezidenta gaut, imho ax.gif
Atsakyti
Pats prasmingiausias darbas yra šaltą žiemos rytą barstyti smėliu slidų šaligatvį...
Iš esmės tai visi darbai yra prasmingi (išskyrus tuos, kur tiesiogine pasme daromi blogi, kenkėjiški dalykai). Bet svarbu, kad konkretus žmogus jaustų tą prasmę. O taip yra, mano nuomone, kai žmogus daro tai, ką jis geriausiai moka ir kas jam geriausiai sekasi. O kai tenka dirbti už bet kiek (nor kiek), tu dirbi bet ką, kad tik prasimaitintum, tai susimąstymui apie prasmes ir malonumus net vietos nėra. Ir čia turiu galvoje dirbti ir išgyventi iš to paties minimumo, o ne kai "vyras šakėm varto". Kai kažkas šakėm tau pakrauna, tai gal tikrai geriau nedirbti, o savanoriauti - tikrai bus prasmė.
o visuomenė visa susijusi persipaniojusi. Nebūtų valdininkų, nebūtų kas mokesčiu urenka ir suorganizuoja tuos vaiknamius - nebūtų tai slaugutei kur dirbti ir galėtų prasme misti... Realiai žiūrint, nėra neprasmingų darbų (na gal tik nagų dekoravimas ir flomasteinių antakių piešimas)
O visi arčiau namų, darbo rūbai, pietūs, sveikato draudimai - tai tie patys pinigai, ir tiek.

Veluma, kaip čia tave grąžinus į šį pasaulį - tau priminti docento algą? lotuliukas.gif
Bet šiaip tai šaunuolis taviškis, kad normaliai moka, o ne verkia, kad dirbti norinčių nėra.
Atsakyti
na jo, svarbu kad tas "personal meaning" butu, na bet taciau... as nepriskirciau minimalistus prie nemastanciu. Skirtingos zmoniu istorijos. Kazkam smegenu trukumas ir mastymo proceso "fizine negalimybe" biggrin.gif kazkam- taip likimas leme, tas pats pasaukimas- kaip vaiknamio slaugute ta pati, nemanau kad zmogus nieko nemasto ir niekam laiko neturi. Dirba, suvokia prasme, suvokia situacija ir nevilti jaucia ir skausma kad saziningai dirbdamas visa sav is algos ne tai kad gyvent, isgyvent sunkiai gali. yra tokiu zmoniu "jei ne as tai kas?"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 13 balandžio 2017 - 08:05
QUOTE(Mergiona @ 2017 04 12, 21:26)
eeee, o uz 1000, gerai 10 000 "kurybiskumas ir gilus prasmingumas"?  unsure.gif

nu tai gi ne vienas seimoje dirba, gal vyras sakem babkes varto...

ir pasirinkimas tu darbu daug didesnis- gali rinktis arciau namu, patogiom darbo valandom, su maistu, su darbiniais rubais- ziurek ir prikapsejo privalumu iki 600 kokiu... o uz 600 jau darbai nesimeto.


Jus mane apsvieskit-tai kokia normali alga yra VLN?
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2017 04 13, 09:04)
na jo, svarbu kad tas "personal meaning" butu, na bet taciau... as nepriskirciau minimalistus prie nemastanciu.


Tai aš irgi nepriskiriu. Nesakau, kad jiems prasmės nereikia nes nereikia. Sakau, kad, esant situacijoj, kur reikia rūpintis išgyvenimu, visas smegenų tūris dirba tuo vienu tikslu - išgyventi. Tiesiog nelieka pajėgumų apie prasmes mąstyti.

Bet taip pat, jei imti žmogų kaip gyvūną, tai kažkur instinktų lygyje tuėtų būti užprogamuotas poreikis: geriau, skaniau, patogiau...
Ir, jeigu, žmogu to nesiekia. Turi galimybes, bet va tyčia nesinaudoja, tai jam su galva negerai...
Atsakyti
Nu zinok,MB neranda darbuotoju... Vadybininkams moka apie 900 plius nuo pardavimu, nezinau kas ten iseina. Pavasari manau tikrai neblogai... o siaip kokios algos nezinau.

Kas mane kankina... as matau daug daugiau prasmes pardavinet siltnamius nei didziulej korporacijoje sedet... grynai is egoistiniu paziuru, kur daugiau laisves save realizuot, sprendimus priimt, pokycius daryt. Cia pagal ta Maslow piramide kur matyt as jau virsuj.... ir nenoriu tokios pat prasmes kaip mokytojai ar slauges vaiku namuose ieskot, nes ne toks mano kelias... bet mano kelias irgi negali but smerkiamas...
bet vis sedziu dar kaip staigtelis, nes ta kurybine laisve apmokama kaip min3 kartus maziau matyt, tai ir iseina kad dirbu del pinigu.... nors bandziau pamodiuot galvoje isejimo pokalbi ir neradau i labai tiketina klausima: ka pasiulyt kad pasiliktum- atsakymo... tai nezinau kokia cia jau stadija.

Nors pvz siandien nebloga diena, uzbaigiau viena procedura vienam procesui, kuria naudos visas pasaulis. Ir mano pavarde bei parasas liks kompanijos istorijoje... taikaip ir yra gal variantu pokyciams? O vakar visa vakara kuriau "rasineli" bankui del paskolos..

Kazi, ar ne per daug dirbu??😄😄😄
Atsakyti
QUOTE(Realesne @ 2017 04 13, 11:50)
Jus mane apsvieskit-tai kokia normali alga yra VLN?


o kas yra "normali"? Sakyciau nuo 600 i virsu jau galima kazkoki normaluma izvelgt, vyra turint ax.gif
Papildyta:
Veluma, as tavo plane viena riebu minusa izvelgiu- siltnamiai- tavo vyro kudikis, o su tavo energija, patirtim, gabumais- tu lb greitai vyra isstumsi is "auklejimo proceso"- gal tau kazka savo pamastyt, visai-visai savo?
Atsakyti
Mergiona, tai mano butu internetine parde ir uzsienio atstovybes (planuojam pora siemet), uzsienio klientai del anglu k. Ir marketingas... nors siandien jau viena mano ideja nusodino, sako negali to duot, nes i minusa eisim. Bijau kad as ji i minusa nuvargt galiu😄.

Buvom ka tik paziuret Medaus kotedzu. Tevu senatvei ar jaunai seimai sakyciau visai neblogas variantas, ypac kai butu tendencija dabar sustoja ties 35 kv. Bet buvo juok, nuejom, ten gi jokiu sienu, bendras 72 kv plotas. Sakau, o tai kaip cia sudet virtuve, tualeta, kaip cia 3 k padaryt, kad mano vien svetaine tokio dydzio😄😄. Zodziu, vel sioks toks grizimas i realybe. Mergiona, tu nenori? sake viena seima ir 4 mazus kambariukus isplanavo. Ir kiemas, ir pigu. Svarstysim. Galvoju uz kokius 300 eur gal isnuomociau? o gal ir uz daugiau....

Bet pirma sandelys.
Atsakyti
neeee, ni za chto. As bankrotuociau name is karto.
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2017 04 13, 16:47)
o kas yra "normali"? Sakyciau nuo 600 i virsu jau galima kazkoki normaluma izvelgt, vyra turint  ax.gif
Papildyta:
Veluma, as tavo plane viena riebu minusa izvelgiu- siltnamiai- tavo vyro kudikis, o su tavo energija, patirtim, gabumais- tu lb greitai vyra isstumsi is "auklejimo proceso"- gal tau kazka savo pamastyt, visai-visai savo?

biggrin.gif o be vyro? biggrin.gif

As taip primeciau, kad placiau sau galeciau leisti gyventi nuo 1500 e. Ta prasme ne nuo algos iki algos.
Atsakyti