Įkraunama...
Įkraunama...

Gruodžio sniego užburti namai

Sveikos smile.gif

Dalis kapiniu , didžioji beje aplankyta, kitos vietines ketvirtadienio vakare, man grazu kai tamsu ant kapu maklineti smile.gif, žibueiukai šviečia visur smile.gif
Atsakyti
Šiandien buvo keista, nes plovė Vytauto prospektą, Net vasarą neplovė. Gal čia dėl tos taršos? Ar mes ko nežinom ir spauda tyli?
Atsakyti
Ai, Meri, prisišiukšlinote per vasarą. Tai ir plovė. smile.gif

Šiandien visą dieną sandėlyje dirbau. Šalta dabar, sėdžiu apsitūlojusi. Pakūrė katilą, nes kai buvo šilta, tai namų nekūrenome.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2019 10 25, 19:38)

Šiandien visą dieną sandėlyje dirbau. Šalta dabar, sėdžiu apsitūlojusi. Pakūrė katilą, nes kai buvo šilta, tai namų nekūrenome.

Laba, susidėjom kopūstus. Na niekur tokių skanių, kaip savo nerandu. Senoviškai raugiu. Niam. Prisigyriau. Kas gi katinui uodegą pakels. biggrin.gif
Ryt čeesnakus pasodinsiu, dar padėsiu MB kažką prie namo. Rūkysim vištos blauzdelių. Jau naminio rūkymo pasiilgom. Sekmadienį po namą, pirmadienį MB pjaus apgamą. Negražų rado. Kaži, labai tikiuos, kad galės pats vairuot, o tai aš darbe, nors, vaikis parsiveš, jei ko.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Ate,o tai pasikeitė apgamas,kad reikia pjauti?Pas mane keli metai atsirado ant peties,dirgina liemenėlės petneša,taip nervina. bigsmile.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2019 10 25, 19:38)

Niu taip, neprie6tarauju bigsmile.gif
Atvargau ir aš ax.gif , sunki buvo savaitė, visi nervingi, pykti, ypač senukai. Ir ko jiems nesisėdi namuose, šliaužioja be reikalo, paskui greitosios nurenka nuo stotelių. Bent prie manęs, nėra savaitės be greitosios.
Ai, dar vakar nusipirkau kopūstų, pirmąkart papuolė kartūs, gal kad iš bobikės pirkau. Galvoju, kaip pataisyti, negi mesi gerą daiktą.
Atsakyti
Meri, o tai senukams uzsidarius namie sedet, jiems bendravimo dar labiau reikia. Ypac, jei jie vienisi.

Labas

Ate, nueminejo vyrui apgamus Amerikos - Baltijos klinikoj, viskas gerai, neskaudejo. Ant nugaros toks kaip rupuzes skuros buvo. Jis del to bijojo, kad negeras gali but, bet jau Panevezy pasake, kad geras, tik pas mus jo nesalino, o siunte Vilniun.
Atsakyti
Meri , kartūs, jeigu buvo vėlyvieji ir mažai vandens gavę. Ir dar a la ekologiški. Na, tokie be trąšų, pusiau dvesiantys. Įtariu, galvos po 1-2 kg. Arba dar mažesnės.

Ate, kas tavo per receptas kopūstų ? Mažu ir man reikėtų užsiraugti. Tik keli metai vis netenka. Kolegos, kurie tuo užsiima, aprūpina. Tai už konsultacijas, tai už pagalbą. Praeitą savaitę gavau po 10 l kibiriokus raugintų agurkų ir kopūstų. Agurkus patvarkėme, kopūstus įpusėjome.
Gal ir gerai prie to ūkio. Už atliekinius lapus priveža mėsos, dešrų, kiaušinių. Dabar valgome parūkytas avienos dešreles ir elnienos dešrą. Pernai gavome parūkytą briedžio kumpelį ir šernienos konservų. Ai, dar bebro uodegą. Nors visokius biesus valgau, bet tos tik paragavau. man tai fuuu kvapas. O mano vyrai sutaršė ir nė nežagtelėjo. ax.gif

Jergau , kaip nusikaliau. Pagreitintu būdu po prakaitu bandžiau rožyną apravėti, nusirankioti gėlyną ir aikšteles, takus išskusti. Paskui dar pripjoviau gal 100 kg brokolių. Kad jie būtų vienoje vietoje, tai baika. Bet reikėjo gerą gabalą lauko pravaikščioti. Guminiai dideliausi, už lapų kliūna. Vos parsivilkau. Įkaliau kavos, reikia eiti, gal bent kanas išsikasioti.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2019 10 26, 17:47)
Meri , kartūs, jeigu buvo vėlyvieji ir mažai vandens gavę. Ir dar a la ekologiški. Na, tokie be trąšų, pusiau dvesiantys. Įtariu, galvos po 1-2 kg. Arba dar mažesnės.

Ate, kas tavo per receptas kopūstų ? Mažu ir man reikėtų užsiraugti. Tik keli metai vis netenka. Kolegos, kurie tuo užsiima, aprūpina. Tai už konsultacijas, tai už pagalbą. Praeitą savaitę gavau po 10 l kibiriokus raugintų agurkų ir kopūstų. Agurkus patvarkėme, kopūstus įpusėjome.
Gal ir gerai prie to ūkio. Už atliekinius lapus priveža mėsos, dešrų, kiaušinių. Dabar valgome parūkytas avienos dešreles ir elnienos dešrą. Pernai gavome parūkytą briedžio kumpelį ir šernienos konservų. Ai, dar bebro uodegą. Nors visokius biesus valgau, bet tos tik paragavau. man tai fuuu kvapas. O mano vyrai sutaršė ir nė nežagtelėjo. ax.gif

Jergau , kaip nusikaliau. Pagreitintu būdu po prakaitu bandžiau rožyną apravėti, nusirankioti gėlyną ir aikšteles, takus išskusti. Paskui dar pripjoviau gal 100 kg brokolių. Kad jie būtų vienoje vietoje, tai baika. Bet reikėjo gerą gabalą lauko pravaikščioti. Guminiai dideliausi, už lapų kliūna. Vos parsivilkau. Įkaliau kavos, reikia eiti, gal bent kanas išsikasioti.

Ingrida, tas apgamas didėt pradėjo.
IiK, senoviškai raugiu. Ant bačkutės dugno pjaustau obuolių išėmus sėklalixdžius. Kloju sveikus kopūstlapius. Tarkuoju kopūstus, beriu morkų, kmynų, jei turiu- spanguolių, druskos. Išmaišau, sumušu ir toliau sluoksniuoju. Stipriai sumušu. Suspaudžiu. Lėkštė, aknuo. Ant bačkos merliukas. Stovi kambario temperatūroj. Kai pradeda burbuliuot, atidengiu, subadau. Išeina smaradas ir vėl paslegiu. Taip badau kasdien. Po kokių penkių dienų bačkutė keliauja vėsiai. Vartojam.
Tai kč, valandas šiąnakt sukam? Fui, nepatinka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ate42: 26 spalio 2019 - 18:31
IK pjovė brokolius, aš 12 broilerių papjoviau, 10 išvežiau parduoti. Pradėjau po truputį antrą partiją mažinti. Po 4 kg su viršum svorio, dar tiek pat praretint, kiti galės dar paaugti.
Aš kopūstus raugiu be jokių spanguolių ar obuolių, bandžiau kažkuriais metais, nepatiko.
Atsakyti
Labas
Parsibaladojo paklydėlė
Nežinau kažkas vagia mano laiką,Lygu ir fb nesėdžiu daug,bet vistiek,dingsta kažkur tas laikas
Pasižadu perskaityti viską kas parašyta,kol nebuvau
Kažkaip kai dirbu iš ryto,laiko trūksta
Gimtadienį švenčiau beveik mėnesį
Dukra buvo parskridusi su dukryte,vėl paniurkiau savo brangenybę
Atostogų nebeturiu,ten puikuojasi minusas 2.66 dienos
Sūnus su martele buvo parskridę
Pasistengsiu dažniau lankytis

Papildyta:
Sapniuk užjaučiu,nepyk ant mamos,kad paliko,mes nesaugiai pasijuntame kai netenkam tėvų,todėl pasąmonėj ant jų dėl to pykstame ir nepaleidžiame,nesvarbu kad jie ligoti ,nesikelia nuo patalo,bet kol turime tėvus mes jaučiamės saugūs,na man taip aiškino psichologė,kai apsilankiau po tėvo netekties,tai padėjo man susitvarkyt su savo vidumi
Atsakyti
QUOTE(Lady Dy @ 2019 10 26, 21:09)
Labas

Gimtadienį švenčiau beveik mėnesį

Tik jau nemeluok. Šventei mažiausiai kelis mėnesius. Merginos, kiek mes Lady čia nematėme ? biggrin.gif Su praėjusiu. 4u.gif
Dabar jau baik švęsti , sėdėk namie.

Mano mama į kopūstų bačkos dugną dėdavo naminės duonos plutų. Atseit, dėl raugo.

Liniau, nesuprantu, kuo tu vištinus šeri, kad toookio dydžio. wub.gif

Kaip mane tas laiko sukiojimas erzina. blink.gif Reikės skelbti įsakymą, kad dar lapkritį dirbame nuo 7. Nes jeigu nuo 8 , tai vakare jau reikės skirstytis su tamsa. O kol dar derliaus dorojimas, tiesiog vagiame laiką.
Atsakyti