Įkraunama...
Įkraunama...

Gruodžio sniego užburti namai

Jurginėli, tikrai įdomu, kas per veislė. Bet kiek gėrio yra senuose soduose. Praeitą savaitę užsukau pas draugelį ,durnai išgenėjęs seną obelį. Vaisiai kažkur tarp dangaus ir žemės. Nukrenta ir suskyla. Radau kelis gyvus. Kas per skonis wub.gif Suputau iškart gal tris.

Dolomitmilčius gali barstyti iš rudens. Augalams nebus šoko terapijos, palengva per žiemą nukeliaus per visą armens sluoksnį. O išbarstyti - tavo atveju greičiausiai teks rankomis. Nebent kas kaimuke turi trąšų barstytuvą. Jeigu dėl tavo kelių arų purvins, paskui vėl plaus žiemai.

Kaulų ragų miltai kaip nori. Aš berčiau pavasarį.
Mano supratimu , jos per brangios trąšos. Vos keli procentai azoto, fosforo lyg ir normaliai. Bet prie tręšimo savikainos dar reikės pridėti kažką iš kalio trąšų, jei nori eko , pvz kažkokius pelenus. Dar azoto trąšas. Daug veiksmingesnis ir žymiai pigesnis dalykas būtų perpuvęs mėšlas. Ar koks geras kompostas.
Soriukas, jei nuvyliau. Bet mano akyse visada kaip kalkuliatoriuje sukasi kainų skaičiukai. Pvz, vietoje kaulų imčiau superfosfatą. Būtų ir kalcio, ir fosforo trečdaliu daugiau, ir kaina perpus mažesnė. smile.gif

Nervuoja, kriaušės byra, širšės vis dar ryja jas. Dukra surinko dar kibirą. Nori nenori, teko lupti ir virti su spanguolėmis.

Pagaliau penktadienis. Siaubas, kokia įtempta savaitė buvo. Dabr norisi tik miegoti ir miegoti.
Atsakyti
Jurginėli, aišku, kad daugiau nelaimėjom biggrin.gif Nereik būt godiems. Bet pagrindinį prizą laimėjo ne tie, kurie turėjo daug balsų, burtų keliu.
Atsakyti
dėkui už paaiškinimą, Kaimietuke 4u.gif

Liniuxxx, smagu, kad nors vieną prizą gavot mirksiukas.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Baisus oras. bigsmile.gif bigsmile.gif Kepsime spurgas pagal Beatą,praeitą savaitglį nebe iškepiau,visko sočiai buvo,tai šiandien reiks pabandyti. ax.gif
Atsakyti
LabRyt, mergucos.

QUOTE(jurginėlis @ 2019 10 11, 20:54)

klausiau apie obuolius skanius, tai va-konsultavaus su Danute Manarkiene, ragavo, tai ne beržininkų ananasas, kažkuom panašus į koštelę, bet irgi ne ji. Sakė sena veislė. Bandysim atrast vardą.

Jurginuk, turbūt čia anksčiau kažką kalbėjot, matyt, praleidau. Kokius skanius obuolius ten turi? Ar kokių ieškai. Nes aš irgi dairausi skanaus rudeninio. 2 obelaičių reiktų pavasariui. Koštelė, tai rudeninis?
Skaitau jus ir jaučiuosi kaip tas vilkas iš multiko, "kas ką radot, tai neškit man, čia aš pamečiau".. biggrin.gif Visko man reik rolleyes.gif 4u.gif

Laukiu žadėtos bobų vasaros nuo pirmadienio. Jau taip reiktų savaitėlės gero oro lauko darbams rolleyes.gif
Atsakyti
O man vis nostalgija Rudens dryžėtajam. Kitaip Grabšteinas. wub.gif Tik tiek, kad medis baisulinis, o suvalgoma mažai, nes greitai supūva. Reikėtų prašyti, kad suskiepytų kas šeimos obelį : Antaninį, Dryžėtąjį, kad ir tą Koštelę
Atsakyti
Labas rytas,

Ex, 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Pas mus lyja non stop jau kelinta para.Puse mano sodelio,kartu su avietkrumiais,po vandeniu,kita puse tvarkoj.Dar rodo lietu iki treciadienio,o paskui padieniui keitaliosis su sauletom dienom.Dar pomidorai siltnamyje,daug zaliu virsunese,o Gonziaus dryzuotieji isvis dar daug ant krumo.bet nebenori sirpt,nera saules,o agurku dar 19 nuskyniau,bet jau kazkaip nebesinori ju.Paprikos jau nuskintos,braskiu kibirai sedi ju vietoj.Siemet darau experimenta,susodinau i kibirus po 3 kelmus ir laikysiu per ziema siltnamyje,del seimos zinoma,ne komercijai,kad anksciau turet anukams uogu.

Liniuxxxxx,kaip ir visur,jei jau surinkai daugiausia balsu,tai dar padaro konkursa,kad svogeris laimetu. biggrin.gif biggrin.gif Na,bet jusu vyro darbai pasakiski.Sekmes jums.

As irgi turiu atlikusiu kaulu miltu,gera ideja,nutariau nebepilt i pomidoru duobes,nes isvaro i lapus be proto,tai isbarstysiu i laukines lysves,o tai kazko peles eme juos pamegt ,gal needa,bet praplese maisus.Dar ir zuvies kaulu miltu ir kraujo miltu,na nedaug tik po kelis kg,bet mano ir sklypelis darzo nedidelis.Dar pelenu turiu,o ir brolis eme zidini kurent jau,tai ir vel bus,nes mano dirva rugscia,auga daug tu egluciu tokiu,kur saknys giliai,uzmirsau,kaip ta zole vadinasi,atrodo asiukliai.Yra ir arkliarugstyniu,kaip mes vadindavom jaunystej.O kovot su joms,jei leisi kiek paaugt,vargas,saknys tokios ilgos ir stiprios,kad sunku israut,sakiau reik senelio ir anuko, ir anukes, ir suniuko,norint israut,kaip ta rope.Po svogunu pasodinau dar ropiu,rase swede ropes,isivaizdavau tokias sultingas,be kvapo,kaip ridikai dideli,kaip kaliarope,tokio skonio ropes.esu pirkus pardej,o isaugo geltonos,smirdincios ropes,kvapo to nepernesu,kiauliu neturiu,vistu irgi,nezinau,kur reiks det,mest i komposta tik. wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 12 spalio 2019 - 11:14
Luety,o aš tas geltonas ropes perku turgelyje.Gal ne tos?Man jos nesmirdi. ax.gif
Lidle,pastarnokai pigesni nei turguje,turbūt mažai kas perka,rašo ekologiški,nuplauti,sufasuoti po pusę kg. bigsmile.gif
Visi trys vaikai sulėkė į Londoną,džiaugiuosi,kad nepraranda ryšio. wub.gif wub.gif Pas tėvus sunkiai besusirenka visi į krūvą. ax.gif
Oras tik namie sėdėti ir gaminti ką skanaus. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2019 10 12, 10:43)
Luety,o aš tas geltonas ropes perku turgelyje.Gal ne tos?Man jos nesmirdi. ax.gif
Lidle,pastarnokai pigesni nei turguje,turbūt mažai kas perka,rašo ekologiški,nuplauti,sufasuoti po pusę kg. bigsmile.gif
Visi trys vaikai sulėkė į Londoną,džiaugiuosi,kad nepraranda ryšio. wub.gif  wub.gif Pas tėvus sunkiai besusirenka visi į krūvą. ax.gif
Oras tik namie sėdėti ir gaminti ką skanaus. mirksiukas.gif

Ingrida,pirkau tokiu daigus,esu pirkus PC man l;abai jos skanios buna
vartotojo įkelta nuotrauka

O uzaugo tokios
vartotojo įkelta nuotrauka ir smirdi tokiu sietiniu kvapu runkeliniu,nu nepernesu as to kvapo.Vaikai bande barbekines anglyse kept,kaip bulves,suvynioje i folija,bet man ne,netiko,brolis sako valgyt galima. biggrin.gif
Atsakyti
Labas

graibstinius obuolius zinau, skanus 4u.gif

Ingrida, svarbu pas juos tvirtas rysys.

o as rasta bardaka tvarkau, vakar virtuves nepabaigiau, o snd i vonios kambari ir tulika isimeciau ax.gif

Galvojau eit i turgu mesos ar zuvies. Prisiminiau, kad netoli Cemlonskiu turgelis. Vyras pasake, kad saldikly geros sonines yra. Kazka meistrausiu valgomo.Saldiklis nuo ikiniu ar maximiniu koldunu, bulviniu kukuliuku vos uzsidaro stalciai rolleyes.gif

Pasiguodziau ir einu dirbt toliau.
Atsakyti
QUOTE(sapniukass @ 2019 10 12, 13:49)
Pasiguodziau ir einu dirbt toliau.

Grįžo gaspadinė namo. mirksiukas.gif
Pamėgins man poliklinikoje pasakyti,kad atneščiau iš šeimos gydytojos pažymą,,kad sveika,prieš skiepyjantis nuo gripo.Aš jiems vėją pakelsiu,kai UK skiepyja net vaistinėje. bigsmile.gif bigsmile.gif Kodėl Endemike mokant brangiau,jokių pažymų nereikia?Dar dar Vilniuje Endemike bent patikrina spaudimą,padaro kraujo tyrimus,pas mus provincijoje džiaugiamės,kad užpakalį pakelia paskiepyti nuo kompo.Ir dar ima brangiau nei poliklinikoje. unsure.gif unsure.gif
Luety,perku tas geltonas ropes,tik viršus ne rausvas,o geltonas irgi,jokio kvapo. bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngridaB: 12 spalio 2019 - 14:16
Ingrida, na kad skieija nt vaistinese, tai nera norma. Gal yra tavo kokia liga, kuri nesiderina su skiepu. Jau visos seniai zinot mano nuomone apie skiepus rolleyes.gif

Dirbu namu seimininke. Pusantru metu jau kai nedirbu, tai nieko naujo.
Atsakyti