Įkraunama...
Įkraunama...

Gruodžio sniego užburti namai

IK, o kur dedi mažas, parduodi ar išmeti?
Atsakyti
Labas

IK, tai gal Ingrida tavo miskuos nebuvo, kad tiek nusenusiu baravyku? ax.gif

Vakar nukasiau 4 vagutes bulviu, palikau pasidziovint....tai gal penkis kartus ir nusiplove.

Nuo to purskalo vapsvos per kerte drimba, leisgyves.

Dabar turiu kitu linksmybiu. Gryzo kiaunes ant aukstelio, gal 4 metus nebegrizdavo.Pirma nakti taip tusinosi, kad is gonkelio lovos krausciausi kambarin greituoju budu biggrin.gif Net virtuves langa uzdariau, kad neilystu blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sapniukass: 14 rugsėjo 2019 - 13:15
vartotojo įkelta nuotrauka
Valandai užsukau ,važiuodama sodybon. ax.gif Pusę krepšio baravykų,džiūna orkaitėje dvi skardos.Kirmelėtus atidaviau moteriškei,lepšiukus pardaviau,man kelionė atsipirko. mirksiukas.gif Dar nėra to tikro dygimo,planuoju antradienį,rimtam grybavimui.
Tokia gera diena ir į mišką spėjau ir sodybon obuolius surinkau ir turgelin,avietes suskyniau,atsikračiau pomidorais,kaip gera,ramia sąžine pirmadienį važiuosiu uogauti. bigsmile.gif Ir obuolių papirko,šiemet tikrai sunku su obuoliais ,tris dėžes atsivežiau visas ir pardaviau. bigsmile.gif blink.gif
Ir šalavijo parsivežiau nemažai,reikia kažkaip sutvarkyti? ax.gif
Ir vakar laisvalaikiu,pasidariau kapinėms kompozicijų. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(liniuxxxxx @ 2019 09 14, 12:54)
IK, o kur dedi mažas, parduodi ar išmeti?

Niekas neišmetama. Maždaug sėklinių dydžio ir kiek mažesnes ima fasavimui. Dar kiek mažesnes galima parduoti perdirbėjams už pusę kainos. Mašinomis nuskuta, sumala ir suvalgote šaldytų cepelinių ar kukulių pavidalu.
Atsakyti
Tik nereikia, aš nevalgau biggrin.gif
Tai gerai, kad galima viską parduot
Atsakyti
Na, tai bent kitas subritkijau. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2019 09 14, 19:31)
Niekas neišmetama. Maždaug sėklinių dydžio ir kiek mažesnes ima fasavimui. Dar kiek mažesnes galima parduoti perdirbėjams už pusę kainos. Mašinomis nuskuta, sumala ir suvalgote šaldytų cepelinių ar kukulių pavidalu.

Labos nakti,

o tai ko cia britkintis,kad masinos skuta,mala ir is mazesniu bulviu?Nesupratau gal ko? ax.gif
Atsakyti
Labas rytas.
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2019 09 14, 23:20)
Labos nakti,

o tai ko cia britkintis,kad masinos skuta,mala ir is mazesniu bulviu?Nesupratau gal ko? ax.gif

Pamatytum gamybos procesą, tai suprastum. Kai eina mažesnės bulvės, tai išmesti spėja nebent supuvusias. Pajuodusias, , pažeistas tiesiog nėra galimybių taip greitai išžvejoti. Eina per transporterį gal 10 cm sluoksnis ir gal viena dvi babikės prie atrinkimo stalo. Kad paskui tarkiai atgautų spalvą, gausiai privaro vitamino C, o kurie iš tam taupo - ortofosforo rūgšties, o gal ir kitokių dabar yra. Dedama konservantų, tarkiai sėkmingai gali gyventi ir mėnesį. Man vienas skundėsi, kad lietuviški konservantai prasti , neilgai laiko. Žadėjo vežtis iš Anglijos, ten 2-3 mėnesiai gali pralaikyti tarkius vos ne kambario T.
Kai valgau kavinėse, iš karto galiu pasakyti : bulvės skustos šiandien ar prieš mėnesį.
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif
Pirktinių cepelinų nevalgau, bet pati šiandien išvirsiu smile.gif Man mažos bulvės netrukdytų, net su lupenų likučiais, jei smėlio nėra, galiu valgyti, blogiau, kad pas mus šiais metais nemažai supuvusių. O to puvėsio iš karto nesimato. Todėl kasam ir po kelių dienų vėl perrenku.
Čia visos draugės darbštuolės, o aš vakar Tautų mugėje apsilankiau, man labai patinka tos mugės, visada stengiuosi nueiti. Kokie gabūs žmonės, kaip gražiai, skoningai padaryta viskas wub.gif Nupirkau tik maisto... nemažai ax.gif
Pas kaimynę kažkas knisosi bulvių laukelyje, pagalvojo, kad šernai, bulvės buvo išmėtytos, bulves iškasė, bet tas kažkas persikraustė į tvora aptvertą teritoriją, ten tvarkinga pievelė ir moliūgai, cukinijos. Knisasi pievelėje, o moliūgus išvertė su šaknimis. Po nakties išknisti, „išarti“ nemaži plotai. Kurklių pėdsakai kitaip atrodo, čia panašiau į šernų darbą, kelių kvadratinių metrų teritorija tiesiog išversta, bet šernai ten negali patekti...
Kas tai galėtų būt?
Atsakyti
Aš irgi šiandien suplanavusi pabaigt bulvės persirinkti ir virti cepelinus.
Ingrida, tavo gyslose verslininko kraujas bėga biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2019 09 15, 07:31)
Pamatytum gamybos procesą, tai suprastum. Kai eina mažesnės bulvės, tai išmesti spėja nebent supuvusias. Pajuodusias, , pažeistas tiesiog nėra galimybių taip greitai išžvejoti. Eina per transporterį gal 10 cm sluoksnis ir gal viena dvi babikės prie atrinkimo stalo. Kad paskui tarkiai atgautų spalvą, gausiai privaro vitamino C, o kurie iš tam taupo - ortofosforo rūgšties, o gal ir kitokių dabar yra. Dedama konservantų, tarkiai sėkmingai gali gyventi ir mėnesį. Man vienas skundėsi, kad lietuviški konservantai prasti , neilgai laiko. Žadėjo vežtis iš Anglijos, ten 2-3 mėnesiai gali pralaikyti tarkius vos ne kambario T.
Kai valgau kavinėse, iš karto galiu pasakyti : bulvės skustos šiandien ar prieš mėnesį.

Labas rytas,

aciu uz paaiskinima,jokiu cepaku,jokiu lenkisku bulviu kukuliu su mesa nebepirksiu.Siaip issiverdam patys,bet patiko,kad laikai saldikli,o issiverdi maza kieki ,nereik triust del tiek.Amen daugiau.Zmogus tiki,ka matai,jus matot giliau,daugiau.Dabar ir mane subritkino bigsmile.gif bigsmile.gif o ypac konservantai. unsure.gif
Atsakyti