Žalios mergaitės bruknės.Parinkau gal litrą,apsisukau ant kojos ir atgal iki mašinos. Dar briedis dundėjo šalia nejauku pasidarė.O svarbiausia nuo mašinos minimum 2-3 km. Tai pasivaikščiojau.Mano kirtimas baigia užaugti pušelėmis,o po jomis sunkiai noksta.O ir ne stebuklai bruknių.
Na ne gi važiuosiu namo?Iki IK numoviau,grybų ne pyragai tikrinių kazlėkų ir paliepių šiek tiek paroviau krepšį ir vienas vienintelis raudonikis. Ai lapuočiuose pradeda dygti voeveraitės,tai sau pasiuogavau.
Labas rytas.
Važiuoju susirinkti obuolių sodybon.Obuolių kainos pribloškia,lenkiški obuoliai turguje 1 euras.Pats sezonas. Pas mane būtų supūvę,bet kai tokios kainos,verta suvažinėti.
Vakar su mažėliu kalbėjomės,skundėsi maistu Amerikoje,viskas plastmasė.Pasiilgo maisto.Marti buvo į turgelį nuėjųsi plastmasiniai irgi pomidorai ir kainuoja 3 doleriai,obuoliai 2.Sako gerai čia eitų lenkiški obuoliai.Rado rusų parduotuvę sakė yra Dadu ledų ir sūreliai lietuviški- 2 doleriai užšaldyti kaip ledai.
Amerikonai gal aplamai nevalgytų musų naturaliu pomidoru, sakytu kokie gmo pilni jau skoniai ju pagedę, kaip pvz visi tie tortu kremai irgi gryn sisntetika , veu
Sveikos
Sveikos
Beje, JAV leidžiama be apribojimų naudoti GMO. Pomidorai, soja, kukurūzai, bulvės. Gal dar kelios strateginės kultūros , senokai ta tema koks rimtas straipsnis ž.ū. žurnale spausdintas buvo.
Kartais man norisi įspirti į subines jaunimėliui, kuris žavisi visomis Europos ir pasaulio technologijomis. Pamiršta, kiek mes turime gero. Gali turgeliuose nusipirkti natūralių uogų, vaisių, daržovių. Gali ragauti pieno produktus, kurie mažiau perdirbti ir gaunami iš laisvai besiganančių karvių. Nors čia jau pereina prie amerikietiško modelio. Karvės žiemą vasarą tvarte, šeriamos tik silosu ir tampa pieno gaminimo mašina, ne daugiau.
Kartais man norisi įspirti į subines jaunimėliui, kuris žavisi visomis Europos ir pasaulio technologijomis. Pamiršta, kiek mes turime gero. Gali turgeliuose nusipirkti natūralių uogų, vaisių, daržovių. Gali ragauti pieno produktus, kurie mažiau perdirbti ir gaunami iš laisvai besiganančių karvių. Nors čia jau pereina prie amerikietiško modelio. Karvės žiemą vasarą tvarte, šeriamos tik silosu ir tampa pieno gaminimo mašina, ne daugiau.
QUOTE(Iš Kaimo @ 2019 08 07, 10:15)
Beje, JAV leidžiama be apribojimų naudoti GMO. Pomidorai, soja, kukurūzai, bulvės. Gal dar kelios strateginės kultūros , senokai ta tema koks rimtas straipsnis ž.ū. žurnale spausdintas buvo.
kaip ir vištos
pvz paukštynuose niekas neišmetama iš paukščio, o pridejus šio bei to gaminamas kombikormas ir vel paukštis paukštį lesa ir taip iki begalybes
"Mėsos valgyti negalima. Į ją suleidžia įvairius hormonus, didinančius svorį, o kam jums svorį didinantys hormonai?
Žuvies taipogi negalima valgyti. Joje kaupiasi. Niekas nežino kas, bet kaupiasi. Dar jai suleidžia hormonus, kurie didina vaisingumą. Jums ir savo vaisingumo per akis, kam jums dar iš žuvies?
Pomidorų negalima tai magnolijainių klasės notreliažiedžių poklasio bulvinių šeimos augalas. Nežinom kodėl, bet visi sako, kad tai žalinga. Baklažanų ir pipirų irgi. Taipogi ir vaisių bei uogų jose cukrus ir diabetas. Ypač negalima vakarais. Nes per naktį visas vakarinis cukrus pavirs į užpakalį. O kam jums dar užpakalis, jūs juk ir savo turit.
Bulvių negalima ten krakmolas. Ryžiuose irgi. Makaronų taip pat negalima ten krakmolas ir gliutenas. O gliutenas vėliau virsta cukrumi, kuris vėliau virsta užpakaliu.
Aliejaus negalima nei alyvuogių, nei rapsų ar saulėgrąžų. Tai riebalai. Ir cholesterolis. Duonos negalima ten mielės. Kaip ir alaus. Nežinome kodėl, bet tiesiog negalima, kad mielės jumyse rūgtų. Kiaušiniai tai riebalai ir cholesterolis.
Pienas riebalai ir svorio didinimui skirti hormonai, kuriuos suleido į karvę. Ir apskritai pieno paskirtis yra ta, kad veršiukas kuo greičiau užaugtų ir taptų karve. Jus juk nenorit tapti karve?
Sulčių negalima tai tas pats kaip vaisiai ir uogos, tik be naudingosios ląstelienos.
Kopūstuose tiek gūžiniuose, tiek kalafioruose, tiek brokoliuose medžiagos, trukdančios jodo įsisavinimą. O miestų gyventojai ir taip turi problemų su skydliauke. Prasta skydliaukė didelis užpakalis.
Špinatų negalima. Juose oksalo rūgštis, kuri yra žalinga inkstams. Prasti inkstai tai kelias į antsvorį. Tad ne, ne ir dar kartą ne jokių špinatų.
Agurkai! Valgykit vien agurkus. Nes apie agurkus niekas nieko blogo dar nesugalvojo......"
QUOTE(Lyžuka @ 2019 08 07, 10:27)
kaip ir vištos
pvz paukštynuose niekas neišmetama iš paukščio, o pridejus šio bei to gaminamas kombikormas ir vel paukštis paukštį lesa ir taip iki begalybes
Eik tu sau, kaip čia nekaip parašei.
QUOTE(ate42 @ 2019 08 07, 14:03)
Eik tu sau, kaip čia nekaip parašei.
Ate, nuotaikai pataisyti paskaityk ir žemesnį postą
Su antru postu dar didesnis liudesys apima
Labas
Labas
QUOTE(Lyžuka @ 2019 08 07, 14:18)
Ate, nuotaikai pataisyti paskaityk ir žemesnį postą
Skaičiau, sūrį rūkytą rydama.
Ate, tai ryte veršeliu pavirsi. Kaip toje pasakoje apie Alionušką ir oželį. Na, kur iš balutės atsigėrė . Tik šį kartą Alionuška pavirs karve.
Tai va, iš kur mano storas užpakalis. Visa bulvinių šeima... ten kabo.
Kad užpakalis nesumažėtų, šiandien dar aštuonis litrus pomidorų sulčių pasigaminau. Išbandžiau naujas technologijas su spec pomidorų sulčiaspaude.
Kad užpakalis nesumažėtų, šiandien dar aštuonis litrus pomidorų sulčių pasigaminau. Išbandžiau naujas technologijas su spec pomidorų sulčiaspaude.
QUOTE(Iš Kaimo @ 2019 08 07, 19:13)
Ate, tai ryte veršeliu pavirsi. Kaip toje pasakoje apie Alionušką ir oželį. Na, kur iš balutės atsigėrė . Tik šį kartą Alionuška pavirs karve.
IK, ačiū. Tikra draugė.
Sultims aparatą Lidl pirkai? Ir kaip jis? Kaip sultys?