Oi mergaitės kaip gera vienai miške. Einu kur noriu,išeinu kada noriu.Pagrindas guotės,paliepės,tų galėjau bagažinę prigrybauti.O koks grožis auga kokiame miške.Didelė aikštė(aš jau seniai žinau tą vietą)ir ąžuolai šimtamečiai,aplink tikriniai kazlėkai priberta tik tik dygsta paąžuoliai mažiukai mažiukai,o paliepių tikrai galėjau pripjauti be proto. Parsivežiau dar iš turgaus krepšį paliepų,padėjau balkonan nebėra jėgų ,ar taip keliausi 5 rytoj sutvarkysiu. Dar po turgaus apskyniau lauke pomidorus kibirą,bijau jei lis,suprastės? Pirma buvau miške stirnos,kiškiai aplinkui laksto,šernų visa šeimyna,mažiausiai 10 vaikiukų perbėgo kelią.Laiminga iki nigaliu.
Pasportavom prie mariu, issimaudem, liepota. Vyras kviete i vienkiemi vaziuot, nepasirasau. Jam su trimeriu dar kiema reik ipabaigt spjaut, o ka man veikt, jei grybu ner
Ingrida, kas tie balti i umedes panasus? Paliepes? Nerenku as ju. Ziurek, kad serniene taves medin neikeltu....
Jei mano sodybos kaimynas kasmet pasigauna šerniuką nuo motinos augina namie,va čia sugebėti reikia.
Grybus svečiuose ir kavinėse valgau ir galvos nesuku. Draugė buvo parvežusi iš Kinijos džiovintų skėrių , kažkokių vikšrų . Sulapnojome kikendamos. Tik niekaip negalėjau prisiversti valgyti kažkokių pūdytų- rūkytų vištų nagų.
Visa tai baikos.
Kažkada gal prieš gerą dešimtmetį duodavau nestandartinių morkų pasirinkti. Atvaro moteriškė, tokia negerais kvapais apėjusi. Atseit, turi ožkų, karvių ir kitokio gyvio. Bruka man į plėvelę susuktą kažką tai. Aiškina, kad čia koks tai brandintas sūris. Nežiūrėjusi įsimečiau į busiką. Parvarau namo, išvynioju. OMG Tokios smarvės gyvenime nesu uosčiusi. Tas a le sūris pasidengęs kažkokiais tai žalėsiais ir toliau fermentuojasi. Nešiau kuo toliau nuo namų ir išmečiau.
Dar viena istorija. Dirbau institute, Siunčia mane 10 dienų į komandiruotę į Rusiją, miestą Toržoką . Ten buvo centrinis specializuotas institutas. Nuvažiuoju šiaip taip, apsistoju vietiniame viešbutyje. Kambaryje šešios lovos, plytgaliais paspirtos , vis tiek vartosi. Tarakonų batalionai žygiuoja. Tualetas vienas koridoriaus gale keliais laipteliais žemiau. Ant tų laiptų sėdi keli pijokėliai , tiesiogiai "iz gorla" puntantys vietinę gorilką ir graibantys visas praeinančias moteris už kojų. Ryte nueinu į viešbučio restoraną. Visos sienos dėl grožio išpaišytos kažkokiomis rusalkomis iš vietinių pasakų. Priekinėje vitrinoje sudėti pyragėliai , sumuštiniai. Tirštai nugulti musių. Viskas, šitų net pjaunama nevalgysiu. Virtuvė nuo salės atskirta tokia iš plytų sumūryta sienele, kai plytos dedamos su pertrūkiais ir gaunasi tušti keturkampiai. Tai va, tose langeliuose tirštai prižėlę voratinklių ir dulkių. O už sienelės , du jauni šustri virėjai ruošia mėsą. daužo su kūjeliais, dantyse cigariukai rūksta, pelenai iš jų vietoje pipirų kratosi ant kepsnių. Viskas, mėsos nevalgysiu. Kas belieka ? Pasiimu kopūstų sriubos. Valgau , lyg nieko įtartino. Pagaliau šaukštas ant dugno pradeda įtartinai grikšėti. A joma joooo. Žvyro ar smėlio gerokai ant dugno. Ko gero, nepasivarginta net nuplauti kopūstų dedant į sriubą. Laimė, buvau įsidėjusi rūkyto kumpio. Nusipirkau duonos ir taip bado rėžimu pratraukiau tą savaitę. Grįžau netekusi ar ne šešių kilogramų.
Tikiuosi, visos pavalgę ? Man užeina kartais durnas noras pasakoti nelabai kokias istorijas.
Labas rytas.
IK bandysiu telefonu nupasakoti.Na bet sunkiai gausis,nes tik vienoje vietoje uzejau(dingo lt raides atsiprasau) Kuo guotes ipatingos?Kaimyne dievina jas ,sako geras grybu kvapas ir skonis? Man tai grybas ir tiek?
Dar geriau buvau apsigavusi.Karciu valgomu,panasiu i paliepes prisirinkusi.Gerai viena moteriske pastebejo.As galvoju ko tos paliepes gelsvos?Ir kirmyja taip pat.Na galvoju kitas miskas aplink kiti medziai. pASIRODO sudymui tik tinkamos,surinkau moteriskiai atidaviau.Paragavau tikrai karcios.O lygiai tokios pat kaip paliepes tik gelsvos.
Kaip ir tikrinius kazlekus uzejau.Na galvoju jei kirmyja tai valgomi.Kaip priberta mazuciai tik dygsta,bet ju lupti nereikia,kaip silbaravykiai panasus.
kam į gervuoges dėt citriną ar jos rūgštį? ir kiek dėt?
mes nei guočių, nei paliepių nerenkam. Umedė ir tai, kai nėr ką imt,o labai noris. O vat tie balti gruzdai? pas mus kiaulės(čia bais kirmyja), tie skanūs, traškūs
kažkas įgėlė į ranką-jau antra diena patinus, kieta, raudonis l didelis. Tavegilio sugėrus, ar dar ką daryt?
Sveikos, aš gervuogių uogienę verdu, tarp kitko, gydomosios savybės tokios pat kaip ir aviečių, žiemą sergant labai praverčia (jei lieka iki to laiko) Šiemet dėl sausros pas mane nedaug jų kol kas tik 8 puslitriukus išsiviriau. Ir cukraus mažiau dedu nei į kitas uogas ir nepelija niekada, matyt daug benzoinės rūgšties turi, natūralus konservantas. Kadangi uogienė skystoka tai žiemą skanu prie blynelių ar french toast . Tik grūdeliai truputį nervina, bet tingiu per mašinka perleisti.
IK pilnai suprantu tave, mes su drauge Maskvoje prieš išvažiuojant užėjom į kavinę Minutka vadinama. Na kai pamačiau tarakonus didesnius už kuldūnus, tai net minutė nepraėjo kaip pasijutau soti ir dingau iš kavinės
Nuo patinimo nebent šaltą kompresą gali dar dėti. Man nuo bičių įkandimo būdavo iki kelių dienų, bet aš nieko negerdavau.
Konservuoju agurkus visokiais iškrypimais. Marinuotų jau turiu sočiai.
Labas rytas.
paskutini karta vienkiemy man i ranka igele sparva/ gylys... Dvi dienas istinus plastaka buvo, niekuo netepiau, praejo.
Sveikos
Oho nuo sparvos tokie tinimai? Tai aš visa sutinusi vaikščiočiau visą vasarą. Man tinsta tik pavasarį, nuo visų įkandimų, net ir nuo uodo, bet paskui organizmas pripranta ir nebereaguoja. Bet kai nuvažiuoju į Kauną tai tos mažos muselės kai įkanda tai tinsta žiauriai.
Kariauju su agurkais. MB pakūrė kepsninę . Žodžiu , tokia šventinė- nešventinė dienelė.