labas
aš iš miško tuščiom
bet užtai agurkėlių du kibirus tokių kaip kornišonai prisiskabiau, dirbu
Aš irgi agurkiukus mažyčius skinu, nes dera labai gausiai.
O grybų niekad turguj nepirkčiau. Aš labai skrupulingai taisau juos, neturi būti nė mažytės skylutės, galvų apačios irgi dažniausiai priperėtos būna. Tai jei pinigus moka, nemanau, kad labai žiūri, kas ir kaip ten. Kartą dukra parvežė paragaut tokios grybų užtepėlės iš anytos, tsi užteko tik pamatyt keletą kirmėliukų, iškart išmečiau
O grybų niekad turguj nepirkčiau. Aš labai skrupulingai taisau juos, neturi būti nė mažytės skylutės, galvų apačios irgi dažniausiai priperėtos būna. Tai jei pinigus moka, nemanau, kad labai žiūri, kas ir kaip ten. Kartą dukra parvežė paragaut tokios grybų užtepėlės iš anytos, tsi užteko tik pamatyt keletą kirmėliukų, iškart išmečiau
QUOTE(Lyžuka @ 2019 08 01, 07:04)
aš tai vis neprieinu iki prieskoniu džiovintu susmulkinimo , vis atidelioju, įdomu svogunai nereikia jau rauti?
Laikas erauti, kai pagula 75 proc laiškų. Nors yra rekomendacijos ir nuo 30 proc. Dėl visa ko patikrink šaknis. Išrauni, jeigu lengvai išsipeša , šaknys suplonėjusios, nebegyvos - reikėjo pradėti jau vakar.
Liniukai, tai kur tų baravykų tiek rasti , jeigu nė su mažiausia kirmėlyte mesti lauk. Šiandien pasivaikščiojau pusvalandį miške. Vienas gyvas lepšis ir ūmėdė. Ir vienas milžiniškas raudonikis, sukirmijęs skersai išilgai, parsivežiau sėklai.
Tai būna, kad sveiki auga. Nebadauju, kad valgyčiau, žinodama, kad sukirmiję. O maniškis tai išvis toks greit susibrudnija Nu kiekvienas su savais pričiūdais
Labas rytas.
Nuliūdinote,o aš miškan susiruošiau.Ir velnias,kad apniūkę,tamsu dar bus miške.Na netikiu,kad neraščiau guočių,paliepių tik dygo prieš dvi dienas. Ruduokės tai jau gali būti peraugę.Vistiek nesimiega. Gal kokį ir raudonikį rasiu.Gėlių reikia miško tuo labiau,puokštei pamaišyti,mačiau prieš klias dienas ir miško orchidėjos žydėjo(nors raudonojoje knygoje,bet aš jų juk nerausiu)
Aš vakar ale savo svogūnus nuroviau,kad laiškai jau buvo nudžiūvę. Tai ten pasižaidimas bus maži ir raudoni gal kiek didesni.
MB irgi sako džiovink sukirmyjusius baravykus,na ne kai aš žinosiu kas ten buvo.O pažystama turguje mano nutaisytus susirenka džiovinimui. Dar visas grybavimas prieš akis prisidžiovinsiu.Nors šaldytuve pernykščių džiovintų keli indeliai. Aš vis pamirštu kur nors įdėti juos.
Labas
oi baisumu priraset apie grybus As vyrui dorot teleidziu tik kokias voveruskas, kitus vos ne per padidinimo stikla apziuriu. Svetimoj vietoj grybu nevalgyciau, pasakyciau kad nemegstu
As,kiekviena karta pasibaisedavau, kai pries sventes prie musu mazos maxes pardavinedavo marinuotus grybus Vis galvodavau, kokiu astriu pojuciu gerbejui reik but,, kad juos pirkt.
oi baisumu priraset apie grybus As vyrui dorot teleidziu tik kokias voveruskas, kitus vos ne per padidinimo stikla apziuriu. Svetimoj vietoj grybu nevalgyciau, pasakyciau kad nemegstu
As,kiekviena karta pasibaisedavau, kai pries sventes prie musu mazos maxes pardavinedavo marinuotus grybus Vis galvodavau, kokiu astriu pojuciu gerbejui reik but,, kad juos pirkt.
aha tais marinuotais turgelyje ir aš pasibaisiu, esu mačius pas viena kaip žiauriai sukirmije buvo padziauti visi o kai mirke juos pyragaičiams specialiai pritykojus perlaužiau ir spėkit ar nebuvo ten piolna džiovintu kirmeliu ...jau rašant supykino
Lyzuka, nuo tavo parasymo vos neisejo atgal sumustinis su pomidoru
Snd. sportas prie mariu, eit ar neit, sprendziu. Gal eisiu....
Snd. sportas prie mariu, eit ar neit, sprendziu. Gal eisiu....
Tai ne aš viena nemėgstu grybų su natūraliais spirgais
QUOTE(liniuxxxxx @ 2019 08 02, 14:33)
Tai ne aš viena nemėgstu grybų su natūraliais spirgais
Norečiau kad prisipažintu ta kuri mėgsta
Ech savaitgalis
sveikos
skubiai sakykit ką daryt su gervuogėm? neapvalgau
grybus renkam visi, tvarkau tik aš, skylėtus metu lauk. Kažkaip pas mus tos kirmėlytės nelaikomos delikatesu
vat kaimynė turi valgyklą, tai tempia iš miško viską, džiovina -kas ten jau gatavam produkte tuos kirmėliukus sužiūrės,todėl ten niekuom nesivaišinu.
grybų svetimuos namuos nevalgau
skubiai sakykit ką daryt su gervuogėm? neapvalgau
grybus renkam visi, tvarkau tik aš, skylėtus metu lauk. Kažkaip pas mus tos kirmėlytės nelaikomos delikatesu
vat kaimynė turi valgyklą, tai tempia iš miško viską, džiovina -kas ten jau gatavam produkte tuos kirmėliukus sužiūrės,todėl ten niekuom nesivaišinu.
grybų svetimuos namuos nevalgau
QUOTE(Lyžuka @ 2019 08 01, 15:11)
prajuokinai, nuo kažkurių čia metų reiks tas z ataskaitas darbo dienos pabaigoje perdavineti mokesčiams per jų specialiai tam sukurtą puslapį, panašiai kaip dabar įmones siunčia važtaraščius
tai dar blogiau, nes po darbo sedėti teks. Dabar atspausdina, ir tik kitą rytą prieš darbo pradžią baigiu knygą pildyti. Maunu namo greičiau. Visos taip darom. Na būna, kad nespėju į autobusą ir lieka laiko, bet retai. Svarbu atsispausdint.