Įkraunama...
Įkraunama...

Gruodžio sniego užburti namai

Labas rytas. Su Švente 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Nedalyvausiu jokiam viešam renginyje, palijo, daržai, lyg niekada nebuvo ravėti ax.gif Vakare padarysim sau šventę, išsikepsim šašlykų, kepsnių ir baklažanų.
Šalta, arbūzai nustojo augti, yra pajuodavusių užuomazgų, gaila. Į daržo laisvas ir po bulvių atsilaisvinusias vietas susodinau burokėlių daigus. Kaimynei burokėlių lapelius nuskabė - stirnos, matyt. O mano burokėliai už kelių žingsnių, tai pamėčiau po daržą, gal visų neras, jei ateis. Bandysiu dar špinatų pasėti šiltnamio šiaurinėje pusėje. Buvau pasėjusi kelis metrus špinatų ir kelis metrus ridikėlių. Ridikėlius sukapojo kažkas, tik keli užaugo, o špinatai, kaip nekeista, per tuos karščius visai padorūs užaugo. Dabar bandysiu sukeisti juos vietomis.
Atsakyti
Su švente visas. 4u.gif 4u.gif
Mes Biržuose pabuvojome,aplankįme pilį.Norėjome į Pakruojo dvarą,bet kai sužinojome bilietų kainas-16 eurų žmogui. bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif Supraščiau koncertas? blink.gif blink.gif
O agurkų kaina mažučiukų,gražučių,skanių po 0.50 už kg turguje Biržuose. bigsmile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(vasarema @ 2019 07 06, 08:28)
Labas rytas. Su Švente 4u.gif  4u.gif  4u.gif
Nedalyvausiu jokiam viešam renginyje, palijo, daržai, lyg niekada nebuvo ravėti ax.gif  Vakare padarysim sau šventę, išsikepsim šašlykų, kepsnių ir baklažanų.
Šalta, arbūzai nustojo augti, yra pajuodavusių užuomazgų, gaila. Į daržo laisvas ir po bulvių atsilaisvinusias vietas susodinau burokėlių daigus. Kaimynei burokėlių lapelius nuskabė - stirnos, matyt. O mano burokėliai už kelių žingsnių, tai pamėčiau po daržą, gal visų neras, jei ateis. Bandysiu dar špinatų pasėti šiltnamio šiaurinėje pusėje. Buvau pasėjusi kelis metrus špinatų ir kelis metrus ridikėlių. Ridikėlius sukapojo kažkas, tik keli užaugo, o špinatai, kaip nekeista, per tuos karščius visai padorūs užaugo. Dabar bandysiu sukeisti juos vietomis.

Labos,

su sventem 4u.gif 4u.gif 4u.gif
vasarema,gal ne stirnos.Pas mane stirnos neieina,tvora yra,bet burokelius apede,ir kaliaropes apskabe,kol sviezus lapeliai labai megsta balandziai,pati uzmaciau.Jau kelis metus nesupratau kas,galvojau zuikiai ateina,bet kai pamaciau,aisku pasidare.
Pas mus kepina.Karsta miegot,agurkus jau raugiu visa menesi po puodynele ir laikau saldytuve,tai ilgiau isbuna neperruge,cukiniju daug,kas antra diena po 3-4,pomidorus irgi valgom,tik veisliniai siandien pirma bumbula prisirpino,o valgom hibridus ankstyvus.Morkas kerta,spinatai isejo jau i ziedynus,per karsta jiems,bet as juos nukerpu ir zaidziu dar kazkiek toliau.Tai jie is vieno ziedyno,proleidzia 5-6,vel nupjaunu,.paskui jau raunu lauk.
Siandien atsivezem du mazuosius anukus ant paskutiniu braskiu,nutarem nudengt tinkliukus,anukele 7m.man padeda,tik kad sukliks,issigandau bauisiausiai,ogi gale braskiu tinklelis buvo kiek laisvesnis ir ten istrigus didele gyvate.MB patikino,kad ne zaltys,o nuodinga gyvate.ir nustipus jau.Kaimyniniam sklype turim naujus kaimynus,o ten zoles buvo uz mane didesnes,jie viska isvare su rotovaitorium,isare,ispluzdeno ir martyt gyvate pabaide,tai ta leke pagalbos pas mus ir nelaimingai.Taip nesmagu paliko ant dusios,anuke nebevalge braskiu,kad ir priskyniau jai as,nuploviau,sake ne ir viskas.O juk galejom rast braskese gyva ir dar bedos apturet. wub.gif
Atsakyti
Na, ir nuotykiai pas tave, Luety. blink.gif
Grįžome iš šventės. Parsinešiau šimtalapį nusipirkusi, tai dabar bandau iš vakaro nesuryti. Rytoj ragausiu.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2019 07 06, 21:06)
Na, ir nuotykiai pas tave, Luety. blink.gif
Grįžome iš šventės. Parsinešiau šimtalapį nusipirkusi, tai dabar bandau iš vakaro nesuryti. Rytoj ragausiu.

As neistverciau,suryciau ta simtalapi pasislepus nuo seimos. bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif
Vis uzmirstu paklaust,kodel siemet mano visi burokai eme ziedynus kraut.Gal 90% is pasetu rasodai,yra su ziedais.Gal kad anksti atrodo kovo menesi sejau rasoda lauke,truputi buvo dar saltoka,bet sudygo,o kai issodinau rasoda,eme augt ir visi su ziedynais.Jau is ju nebus nieko gero,jokiu ropuciu,ar ne?Vis pjaustau,pjaustau tuos zie3dynus,bet jie vis dauginasi. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif .Butu visi,sakyciau sekla ziediniu kazkokiu buroku,bet dabar turiu tarp ju ir graziu,bet mazai
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsikėliau ,vos paeinu,kažko vienas insktas arba radikulitas susuko vieną pusę.O planuose buvo sodyba. ax.gif
Mažoji Gruzijoje apsinuodyjo.Ir sugalvok pakelėje valgyti kebabą. blink.gif blink.gif Pusženčiui irgi temeperatūra,koso,nusimaudė kalnų upėje. bigsmile.gif Vakar abu pragulėjo lovoje vietoje atrakcionų parko.Šiandien kops į Kazbeką,sakau jei jausitės prastai,likite mašinoje. bigsmile.gif
Luety,na bet ir nuotykis. bigsmile.gif
Atsakyti
labas 4u.gif

su praėjusia švente 4u.gif himnas sugiedotas biggrin.gif

Luety, radus tokią dovanėlę ne tik kad uogų nenorėčiau, kojos daržan nekelčiau, brrrr.....
kaime žalčių yr, baigiam apsiprast, bet vis tiek nupurto, kol tas ausytes pamatau

dvi dienas buvau šuniuko 2 mėn. aukle-gražutis dobermanas, ausytės stačios, akutės sagutės, meilutis, bet mano šuo buvo inteligentas palyginti su šiuo padauža-rankos apkandžiotos, kojos apdraskytos.
Nutarėm draugiškai,kad šunų, kačių,o aš dar pridėjau ir mažų vaikų mums kol kas bute nereikia.
Nors tiesą pasakius, atiduot gaila buvo ax.gif

ir dar iš nuotykių-ketvirtadienį važiavau pirmu autobusu į sodybą(diedulis jau ten laukė), autobusas vėlavo pusvalandį, kai ėmiau ieškot-stoties administratorė pasakė, kad "ai, Šalčininkų autobusai važiuoja kaip nori ir kada nori". D ax.gif abar galvoju skųst ar ne, nes vaairuotojas mandagus,o ir vėl važiavau prabangiai-viena visam autobuse biggrin.gif et, patinka man tokios prabangybės tongue.gif biggrin.gif

lyja lyja lietus wub.gif
Atsakyti
Labas

neseniai tik atsikeliau blink.gif oi, tos sventes.
himnas sugiedotas, sala apvaiksciota skersai isilgai. Oras buvo pasakiskas, sventiskas.
Atsakyti
Jurginėli,tu mane suprasi,kaip aš irgi laukiu,kada grįš dukra ir pasiims šanūką. ax.gif Nekliūna labai,bet tas vedžiojimas iš penkto aukšto. blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif
Susiruošėme sodybon,kaip dėjo liūtis.............dabar vėl saulė.Ai pasidarysime išeiginę. mirksiukas.gif
Tuo labaiu įsitikinau radikulitas susuko.Padėjo tabletė šiek tiek nuo uždegimų. ax.gif
Atsakyti
Nebuvo mano cenko dažų, pasiūlė Srudio profesional. Tepėsi labai gerai ir gana sparčiai ir kaina dviejų limonadų, tik du su pusę euriuko, bet kanda kaip, nežinau ar ištversiu tas keturiasdešimt minučių plius penkioloka.
Kad ir kreivai, nusipiešiau antakius. Tyngiu po kirpyklas vaikštinėti, Nueini, tai iškart nepriima, taikykis laiką, ai, pati viską dažau, kas ten mane mato. Ir aplamai jau nedažyčiau, bet dyrykė ant mūsų rėkia, kad žilos nevaikščiotume biggrin.gif Na ne piktai, bet vistiek. O tai pirkėjams kliūna, kad tik senės dirba.
Nieko nenuveikiau, nėra noro, tai kam ax.gif
Atsakyti
Laba,
Temą buvau pametus....
Atsakyti
QUOTE(ate42 @ 2019 07 07, 18:27)
Laba,
Temą buvau pametus....

Katroj vietoj suradai ? Kišenė kiaura buvo ? biggrin.gif

Luety, per anksti pasėjai, gal pvasaris jau sudygus kiek pašaldė, va ir į žiedus. Pasėk dar. Juk pas tave ilgas ruduo.

Ingrida, kalnuose labai šaltas vanduo. Mes darėme priešvestuvinę, o kitais metais povestuvinę keliones į tuos kraštus. MB pasiryžo išsimaudyti Sevano ežere. Negausus būrelis vietinių žiūrėjo į tą atrakciją ir pirštus prie smilkinio sukiojo. Tai irgi suslogavo. O aš kelkis kartus bandžiau apsiprausti kalnų upeliuose. Aina sau, drąsos tam reikia. Viena, kad vanduo nenuneštų. Nes siaubingo sraunumo. O antra, jeigu jau įkiši koją, tai greitai pamakaluoji, nes gali suledėti. Mes nakvojome mašinoje prie Kazbeko. Kai užėjo naktį audra, užkeiktieji vienuoliai pradėjo dejuoti, auksą tampyti. Pradrebėjome iki ryto, nesitikėdami geros baigties.
Eik,gulkis, šiltą pūslę po juosmeniu, kiek atleis.
Meri, nevaidink senos. Gražinkis 4u.gif

Atradau fantastiškas salotas. Surijau ką tik gal puskilį, vos kvėpuoju. Ir dar norisi.
Jauną cukiniją bulvių skustuku sudrožiame išilgai plonomis juostomis. Į ją išspaudžiame česnako skiltelę ir sumetame saujelę pjaustytų krapų. Galima dar įpjaustyti mėtų, bet aš nemėgstu. Pasūdome, pipirų pabarstome. Aliejaus . Aš dar dėjau citrinos sulčių. Galima pabarstyti sėklomis keptomis. Bet tingėjau užsiimti kepimu, tai apsėjome. Gerai permaišyti, pastatyti kokiai 10 min ramybėje. tada jau pulti su šakute. Super skonis. O ir po ranka viskas, ko reikia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iš Kaimo: 07 liepos 2019 - 19:59