Įkraunama...
Įkraunama...

Gruodžio sniego užburti namai

QUOTE(Frau J* @ 2017 02 15, 15:07)
už pusryčius tokioj vietoj atsiduočiau nedraugavus  ax.gif ,jau lomkės ,iki kelionės dar 90 dienų....

Para,perlenkti lapukai,tada bus taviškės,nes kitas fasavimas buvo į mažyčius maišiukus

aš lyg nesėjus Valensijos,likę sėkliukės,galiu atsiūsti,nes dar daug neišbandytų turiu,prisiuntėt visokiausių,o šiltnamio papildomo tai neparūpinot  biggrin.gif

Beduino gražūs augalai,bet derliaus tik paragavimui,pirmi susirgo,nunyko,pimpiai irgi šeimynai įspūdžio nepadarė,skystimo mažai,persikai,garbaniai tlakalutlos -neištariu tai neparašysiu  biggrin.gif  irgi be efekto
dar patiko raudoni į mažas saldžias paprikas panašūs,dėžutės tokios,nors ir tušti,bet skanūs
buvau susižymėjus patikusius,dar neatrinkau kur kokie

prikėlė dar vienas valentinas,ėjo pro šalį,tai aplankė,sakė gėlių nebus per daug  biggrin.gif

kaupiuosi lyginimui,panašu,kad teks,jokia fėja neaplanko  biggrin.gif

hihihi.gif vaizdas kaip Santorini saloje
Taigi tas "paprikas" reikia farsiruoti mirksiukas.gif o pimpius reikia supjaustyti ir dziovinti, geriausias uzkandis, kai norisi ko nors, bet nezinai ko rolleyes.gif

Laba

Darbinga diena, is seminaro grįzau.

O apie melionu auginima irgi norejau klausti ax.gif Telepatija rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 15 vasario 2017 - 15:24
QUOTE(Lyžuka @ 2017 02 15, 11:11)
Pas mane su gėlėm irgi kažkoks gaunasi šakr makar, langai aprauta, o kažkokiu grožiu kaip ir nera, reiks pavasarį daryt atranka, ka pasilikt, ka dovanot, o ka ir atjaunint smile.gif

IK žinau , kad labai išsamiai buvai aprašius meliono auginimo, kaip geneti ir kiek stiebu palikti , primink jei ka  mirksiukas.gif , gaila, tada nenusikopinau verysad.gif, galvoju paleist juos tarp pomidorų rolleyes.gif , kažin gera čia mintis ?  unsure.gif

O šita bairį darot:

kaip apsaugoti pomidorų daigus nuo ligų.Aš tai darau kiekvieną pavasarį..Norėdami pomidorų daigus apsaugoti nuo virusinių ligų,
pomidorus, užauginusius pirmąjį tikrąjį lapelį, nupurkškite liesu pienu: sumaišykite po 1 stiklinę vandens ir lieso pieno, į gautą mišinį įlašinkite 1—2 lašus jodo.

čia iš fb temelės  mirksiukas.gif

Pirma, toms kas neskiria virusų nuo grybų.
Virusinės pomidorų ligos - tai pagrinde mozaikos ar lapų susigarbanojimai. Plinta su apkrėsta sėkla ir pernešami vabalų ar pačių augintojų. Pienas čia nepadės. Nuo grybinių galbūt. Tik pieno aiškiai per daug, šiltame šiltnamyje gausis iš jo kazeinas, kuris užkimš visas poras. Gal reikėtų sumažinti pieno ir vandens santykį 1:10 , apie tokį girdėjusi.

Melionų nepatarčiau leisti žeme. Jie rišami prie špalierių. Virš 3 tikro lapo reikia nugnybti viršūnę. Išauga 3 šakos, jas parišti. Ant kiekvienos šakos iš lapų pažastų auga derančios šakelės. Patarčiau daryti taip : jeigu skleidžiasi moteriškas žiedas (na, tas su agurkėliu) palaukti, kol apsidulkins ir pradės vaisius didėti iki graikiško riešuto dydžio. Tada jau maža tikimybė, kad nukris. Tada ant tos šoninės šakos virš vaisiaus už kokio 3 lapo nugnybti ir neleisti toliau augti . Jeigu neapsidulkino, vaisius nugelsta ir nukrenta ar kabo toks negyvas geltonas. Tada leisti žydėti kitam žiedui, jei vėl; nesėkmė, vėl kitam. Bet paprastai po 2 nesėkmingų kartų iškerpu tą šakelę lauk. Juk pagrindinės šakos auga taip, kad gražu žiūrėti ir tų šoninių šakų jau darosi tankumynas.. Skaitai taip: jeigu ant viso augalo jau yra 5-6 melionai, tai daugiau ir nebūtina, galima naujas šakas iškarpyti.

O va arbūzus galima drąsiai leisti po pomidorais, jiems palikti vieną stiebą, jų lapai nedideli, tankumyno nesudaro

Prisipažinkite, kuri čia slogos virusu apkrėtėte. Varva kiaurai nosis. Nebuvo šito gal 10 metų. blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Para @ 2017 02 15, 17:22)
hihihi.gif vaizdas kaip Santorini saloje
Taigi tas "paprikas" reikia farsiruoti  mirksiukas.gif o pimpius reikia supjaustyti ir dziovinti, geriausias uzkandis, kai norisi ko nors, bet nezinai ko

džiovinti nepatiko niekam,ne mūsų valgis ax.gif ,o tos ,,paprikos,, suėjo man būtent kaip kramtukai,kai tiesiog norisi kažko biggrin.gif
aplamai,tai skanūs visi dryžikai buvo,nes be fejerverko dar kažkokius sodinau,tai tuos pirmiausiai išsirinkdavo,vyras tik prašė paprastų raudonų,bet nekietų,tokių ,kad su smetona skanūs būtų biggrin.gif

Kaimietuke,snarglys ne mano,aš jau baigiau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Frau J*: 15 vasario 2017 - 16:09
QUOTE(IngridaB @ 2017 02 15, 09:02)

Para, moliūgus,melionus augink šiltnamyje. mirksiukas.gif

Moliūgų tai tikrai šiltnamy nereik, kokia lapija jų.

QUOTE(Lyžuka @ 2017 02 15, 12:11)

O šita bairį darot:

kaip apsaugoti pomidorų daigus nuo ligų.Aš tai darau kiekvieną pavasarį..Norėdami pomidorų daigus apsaugoti nuo virusinių ligų,
pomidorus, užauginusius pirmąjį tikrąjį lapelį, nupurkškite liesu pienu: sumaišykite po 1 stiklinę vandens ir lieso pieno, į gautą mišinį įlašinkite 1—2 lašus jodo.

čia iš fb temelės  mirksiukas.gif

Aš irgi kažkada skaičiau, bet tikrai pieno nedaug pilti. O dar kažkur rusų vaizdely mačiau, kad kokį 10 pradarytų jodo buteliukų šitnamy pakabina parištus. Irgi ale saugo nuo ligų

QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 02 15, 16:39)

Prisipažinkite, kuri čia slogos virusu apkrėtėte. Varva kiaurai nosis. Nebuvo šito gal 10 metų. blink.gif

Čia eilinį kartą pasitvirtina, kad nereik džiaugtis, kad nesergi. Biški anksčiau gyreis ir va, bac, turi ax.gif Mes pernai irgi gyrėmės, tai taip gripavom, kad už visus praėjusiu metus atsiėmėm.
Atsakyti
matau ate kabo,tai dabar rašyk ką su rože daryt? pajuto pavasarį,dėjo augt lapukai,aš gi sode neturėjau kur saugiai palikt,šiltnamiai nuardomi,o kitos tinkamos vietos neradau,tai parsivežiau ir pasidėjau su vazoniuku ant palangės ax.gif ,iš pradžių ožiavosi,galvojau šakės,o dabar matau,kad sustiprėjo,kažin tilps šaknys tame vazoniuke jei iki sodinimo dar laikysiu nejudinus? dabar tai šaknų nei apačioj,nei viršuj dar nesimato,pati šakelė irgi nepaaugus,bet iš pumpuro lapai visai padorūs
kambarys nešildomas,saulė nešviečia į tą vazoną,gal nieko,kad dar pabus? kai daugiau atšils į sodo trobelę išvešiu,ten bus vėsiau
Atsakyti
QUOTE(Frau J* @ 2017 02 15, 19:46)
matau ate kabo,tai dabar rašyk ką su rože daryt? pajuto pavasarį,dėjo augt lapukai,aš gi sode neturėjau kur saugiai palikt,šiltnamiai nuardomi,o kitos tinkamos vietos neradau,tai parsivežiau ir pasidėjau su vazoniuku ant palangės  ax.gif ,iš pradžių ožiavosi,galvojau šakės,o dabar matau,kad sustiprėjo,kažin tilps šaknys tame vazoniuke jei iki sodinimo dar laikysiu nejudinus? dabar tai šaknų nei apačioj,nei viršuj dar nesimato,pati šakelė irgi nepaaugus,bet iš pumpuro lapai visai padorūs
kambarys nešildomas,saulė nešviečia į tą vazoną,gal nieko,kad dar pabus? kai daugiau atšils į sodo trobelę išvešiu,ten bus vėsiau

Dėl rožės reik, IK klaust,.
Aš nežinauirgi ką su jomis daryt.
Sėklos popierėliuose mano. Tų žalių po revizijos galėsiu tik pasakyt ar turiu. Šiemet stogdengiai nurijo. Sėklų nepasidariau. Ferjerverkus išmetus-nepatiko. Dideli saldūs raudoni plonaskūriai- Sacharnyj gigant. Jie dar ir ankstyvi. Tikrai buvau įdėjus. Dar Cinkovic yjugoslavijan puikūs. Jablonka rosii.Mazarini.
Meri, kokių tu nori?Daigų neužauginsi, bet sėklom galiu dalintis.
Kuri klausėt apie Podsniežniką? Labai ankstyvas, raudonas persiko dydžio pomidoro skonio žemaūgis. Nudera- išrauni.
Frau, jei patinka mažiuliai, būtinai pasisėk blac scherry. Aš juos net ne šiltnamy, tiesiog prie namo sienos auginu. Labai skanūs ir derlingi.
Atsakyti
QUOTE(ate42 @ 2017 02 15, 22:47)

tai kurios sėklos pakiukuose? tik judvi siuntėt biggrin.gif
ale matai kaip skoniai skirtingi,mums fejerverkai patiko,o va juodus šerius išbrokijau,beveik nebuvo pomidoriukų jei lygint su žaliais ir visai nebuvo jei lygint su geltonais,tų ištisos kekės kabojo,net raišiojau,nes neatlaikė,o kiek dar rudenį sukabinau balkone nokimui,per naujus dar lėkštę puošiau,tik skonio jau nekokio buvo
podsniežniko aš klausiau,pasėsiu pabandymui
kitus eisiu revizuot,pavadinimus mačius,tai bus
radau,kad skarių įdėjus kažkuri,tų irgi sėsiu,kaime man jie puikiai derėjo,nors ten derėjo viskas,žemė gera buvo,nesulyginamai su šita

o stogdengius už karulių pakabint,neris daugiau biggrin.gif
bent pavadinimą žalių gal prisimeni? ieškočiau
Atsakyti
QUOTE(Frau J* @ 2017 02 15, 20:59)
tai kurios sėklos pakiukuose? tik judvi siuntėt  biggrin.gif
ale matai kaip skoniai skirtingi,mums fejerverkai patiko,o va juodus šerius išbrokijau,beveik nebuvo pomidoriukų jei lygint su žaliais ir visai nebuvo jei lygint su geltonais,tų ištisos kekės kabojo,net raišiojau,nes neatlaikė,o kiek dar rudenį sukabinau balkone nokimui,per naujus dar lėkštę puošiau,tik skonio jau nekokio buvo
podsniežniko aš klausiau,pasėsiu pabandymui
kitus eisiu revizuot,pavadinimus mačius,tai bus
radau,kad skarių įdėjus kažkuri,tų irgi sėsiu,kaime man jie puikiai derėjo,nors ten derėjo viskas,žemė gera buvo,nesulyginamai su šita

o stogdengius už karulių pakabint,neris daugiau  biggrin.gif
bent pavadinimą žalių gal prisimeni? ieškočiau

Ryt pasiimsiu sėklas ir viską surašysiu.
Atsakyti
Atia, turiu pomikų sėklų 4u.gif
Ar čia mano toks pastebėjimas, bet kurios sėklos buvo į durpines tabletes susodintos, šaknys nesugebėjo to popieriaus supūdyt, dėl to menkesnės buvo, nei tų, kur ne tabletėse augo. Šiaip su tabletėmis, kol maži, patogu, bet paskui jau reikia nudraskyti pačiai tą popierių.
Gaila, nepasižymėjau pomidorų skonio, bet visi geri buvo. Vyšniniai ir tie.
Papildyta:
Kur man tą juodą serbentą Titaniką gaut, du metus neužtinku.
Atsakyti
Frau, neklausk, nes neatsimenu i ka pakavau, nes esu pakavus visaip. Jeigu zali didesni buvo, tai g.b.Izumrudnoje jabloko
Juodi čeriai ir man nepatiko rolleyes.gif geriau juodas mauras ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 15 vasario 2017 - 21:49
QUOTE(Para @ 2017 02 15, 23:48)
Frau, neklausk, nes neatsimenu i ka pakavau, nes esu pakavus visaip. Jeigu zali didesni buvo, tai g.b.Izumrudnoje jabloko

žali buvo mažiukai,su neryškiu dryžiuku ir laaabai saldūs,taip smagiai pokštelna burnoj tas saldumas perkandus
tik ilgai laukėm kol sunoks biggrin.gif ,kažkaip susodinau tuos mazgius šalia,vieni gelsta,kiti net nesiruošia,galvoju šakės,tiek pomidoriukų,o kažkokie negeri...po kurio laiko vieną tokį beveik pilkšvą spustelėjau,kaip dėjo jis man į feisą visais savo viduriais,galvoju ot šaizas,supuvo blink.gif

na ką,rausiu ir mesiu kol kiti nesusirgo,bet tokia mintis sukasi,kad pomidorininkių temoj skaičiau apie tokią laukusią kol žali sunoks,galvoju,paragausiu,nuo vieno nenumirsiu,perkandu,o ten...
sėdžiu šiltnamį ant kibiro,sekatorium kekę nusikirpus,skabau ir valgau biggrin.gif
vyras pasidomėt užėjo,pamatė,sako va jau gatavai ant kibiro? tai kam valgai jei tr... ruošiesi?
bet ir pats vieną švyst į burną,atima sekatorių,nusignyba kelias kekes,nuėjo ant sūpynių ir guli,lesa biggrin.gif
taip praktiškai pernokinę buvom keturis krūmus,kekės ilgos,neapvalgytos,tai po to rimtai pilvą suko,bet laimingai baigėsi

tai va tokių noriu,šešis sodinčiau,nes skanesni ir už geltoniukus,tų keturių užteks

ainu aš judviem foto sumesiu į až tų pakiukų,tada žinosiu kurios kas biggrin.gif
Atsakyti
Žali mažuliukai iš Atės ir man labai skanūs. Tik aš jų nepernokinau. Kasdien apmaigau, jeigu tik minkštas - burnon.
Rožė iš ūgliuko? Jei nebus šalnų, bogink į sodą. Dabar geriausia būtų pratinti balkone, bet ar turi?

Meri, ko prisvilai prie tos Titanijos? Ne ką prastesni ir kiti juodieji serbentai.

Šiemet sodinsiu daugiau pomidorų. Pardavimui liks. Kažkada buvau gavusi tokių juodų pailgų pomidorų. Nerealiai saldūs. Durnė, nepasilikau sėklos, o dabar nebegaliu atrasti.
Atsakyti