Įkraunama...
Įkraunama...

Gruodžio sniego užburti namai

QUOTE(Iš Kaimo @ 2019 06 29, 16:21)
Nei čia šalta, nei ką. Pralėkiau miestą, dar nuvažiavau ir papildomai nusipirkau 6 paaugintus kalakutus. Gal neprimuš maniškių.
Vėl begalinai gėlynų laistymai.
Papildyta:
Vasarema, o tai kada tu sėjai arbūzus ,  kad jau skini? Maniškiai dar tik graikiško riešuto dydžio. Melioniukai gal kiek didesni. O šiltnamio melionai per tuos karščius visi barstė užuomazgas,

Labos,
Nugalabijau du vištinus. Kaip amžiaus 56 dienų, sakyčiau gerai. Po tris kg skerdienos. Natūraliais pašarais. Juokėsi teta, kad salotom vištos neužauginsi. Tada kopūstų pridėjau. biggrin.gif
Dar bitė pakrikštijo į kojos pirštą. Išsigandau labai, bo alergiška. Iškart kaliau tabletę nuo alergijos. Išsimoviau ir ant šaltų plytelių katilinėj. Ačiū, nepamenu kuriai, už pamoką. Neištino. Bet skausmas......, ašaros bėgo.
Atsakyti

Užuojauta dėl bitės, žinau, ką tai reiškia. Nors ir bitininkaujam, bet aš alergiška, niekaip nepriprantu, vis tinsta. Nors vienai metais kai sugėlė nugarą tai neskaudėjo visus metus :), bet jos negelia ten kur nori.

Smagu, kad grįžo katinėlis sveikas ir linksmas.

Mačiau žada lietų jau nuo antradienio kiekvieną dieną, gal pagaliau baigsis laistymai. Prasidės septyni broliai miegantys su 7 lietaus savaitėmis.

Atsakyti
Auda, turėtum įgyti imunitetą bičių įgėlimams ir netinti. Kai pradėjome bitininkauti, vena kartą manę įgėlė po antakiu, taip sutino aplink akį, kad net nemačiau nieko. O šiais metais norėjau prie avilio žolę išrauti ir gavau į akies voką, galvojau sutinsiu, kaip tik į svečius ėjome tą dieną, bet nieko, visai nesutino. Šiandien kopinėjom medų, viena įgėlė, bet net neprisimenu, kurioje vietoje įgelta buvo.
Nenooooriu 7 savaičių lietaus ax.gif Nors laistymas kaip atsibodo. Aš dabar pusę dienos renku koloradus ir pusę dienos laistau, kitiems darbams nelieka laiko.
IK, aš arbūzus vėlai sėjau, pačioje balandžio pabaigoje į vazonėlius šiltnamyje ir užuomazgos dabar irgi kaip graikiniai riešutai, pagrinde. Kelias Zloto Wolicy sėklas ir kelis melionus buvau pasėjus mieste, balkone, apie 15 balandžio. Nepasakyčiau, kad tie ankstyvesni daigai buvo gražūs, bet pradėjo žydėti dar prieš išsodinant į lauką, tai 5 arbūziukai jau senokai neaugo, todėl ir skinu juos nes tie arbuziūkai, kurie užsimezgė vėliau, jau juos aplenkė. Melionai, kad ir anksčiau pasėti, tik neseniai pradėjo megzti, dabar kokių 5 cm skersmens.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vasarema: 30 birželio 2019 - 00:06
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Išvedžiau šunį vakarų pusėje apniūkę.nE GI PALYTŲ????? bigsmile.gif bigsmile.gif
Mausime iš miesto sodybon. ax.gif
Mano arbūzai dar tik mezga,kai kiti jau valgo. unsure.gif blink.gif Melionai irgi mezga tik. ax.gif Agurkai tik pradeda žydėti lauke. ax.gif Už tai pomidorai jau dera ir lauke ir šiltnamyje po truputi. ax.gif
Atsakyti
Sveikos bigsmile.gif
Atsakyti

Oi Ingrida, na ir vaizdelius sukėliai, nostalgija suėmė. Noriu į kalnus. Man jūra ir kalnai tai viso gyvenimo svajonė, kiek aš bevažiuočiau vistiek maža. Bet nemėgstu gulėti prie jūros visada turiu judėti.

Nepriprantu prie bičių, vyras kai pradėjo bitininkauti tai tik pora kartų sutinęs buvo, o dabar, kad ir 10 gali įgelti jam vienodai. O man vis dar reaguoja kūnas ne taip stipriai kaip anksčiau, bet tinstu. Nors ir nelabai aš jas myliu, bet einu ruošti vietas nukleusam, žada virš 20 parvežti, reiks kieme išdėlioti, kokį mėnesį gyvens, gal truputį trumpiau. Bet iš mažų šeimelių bitės nepuola manęs, neagresyvios :)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Auda: 30 birželio 2019 - 10:19
Labas

vasarema, imuniteta biciu igelimams gali igyti tik nealergiski zmones kaip Auda ar kitos. Mano imunitetas baigtusi kapinese.

As alergiska. Nuo bites igelimo is karto pradeda niezeti visa kuna, kaip butu viso pasaulio niezai ant mano skuros susikrauste. Staigiai parausta krutine, uzspaudzia gerkle, sirdis pro gerkle verzias. Istinsta vidaus organai. Toliau seka kraujospudzio kritimas, netenki samones. Viskas vyksta labai greit.
Pas mane adrenalinas su svirkstu zinomesnej vietoj, nei druska virtuvej. Tevagilis tik po to.
Labai pageidautina laseline.

jus tinstat nuo bites kaip as nuo uodo ar muses ikandimo, patinsta, paskauda, paniezti.

Jei man pasiulytu kas nors nueit prie avilio, liepciau geriau is karto nusaut biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sapniukass: 30 birželio 2019 - 11:18
Sveikos 4u.gif
Kaip jums patinka, to dar nebuvo, miegojau iki dvylikos, tiesa, tarpe buvau atsikėlus katei konservo įdėti, žvytes pašert, nes įpratę tuo pačiu laiku jau ant akvariumo stiklo lipa, o katė su lapce per galvą duoda. Jei ne vyro barškinimas tuščiais puodais, būčiau toliau migus. Kokia prabanga ir gėris miegas, net pati sau pavydžiu. Nors kartą.
Atsakyti
Karšta, kaip pragare. Lieju nuo ryto iki vakaro. Paleisčiau dviem šlangomis, bet spaudimas krenta ir purkštukai tik po savimi myžčioja.
Išsikepėme šonkauliukų lauke. Net nesinorėjo per tįokį karštį.
Jūs čia apie bites, o pas mus širšės. vakar vaikis ardė supjaustymui į laužą seną priekabą. Pajudino vieną stovą - o ten pasikėlė širšių lizdas. MB laistytuvą Actaros supylė, tai po pusvalandžio liko lavoninė. Popiet nupjovė antrą stovą, tai vos spėjo iššokti iš priekabos, iš ten kitas lizdas pasipylė. Tai, teko ir tą nugesinti.
Atsakyti
geriau neminet tu nedraugisku man vabzdziu.

vakar tokia nesamone apturejau:
netycia susitikau, tiksliau jie nuo gatves mane pasauke, savo labai senus draugus, seima, nematytus virs 20 metu. Pas mane nejo, tai bendravom ant saligatvio. Po to jie nuejo prie fontano ir as nuejau. Drauge sako, kad nufotkintu jos vyras mus abi, persiustu nuotrauka man i mesendzeri. Viskas taip ir padaryta. Grizus skambina mano vyras, sakydamas, kad man prisiskambint negali. Atsakau, kad prie fontano buvau. Klausia: o tai pas jus taip salta, kad tu su striuke blink.gif blink.gif Klausiu, kaip jis gali mane matyt, budamas Panevezy. Sako nuotraukoj matau ax.gif

Pasirodo as jam atidaviau savo telefona, o informacija ne tik i mano nauja, bet ir i sena eina. Negaliu sukt nei i kaire, nei i desine, sekama nenorint.
Atsakyti
Sapniuk, reik ieškoti nustatymuose, yra galima nustatyti, kad nesiūstų.
Aš pamiršau pasidžiaugti, pirmąkart šiuose namuose sulaukiau stefanočio žiedų. Dar laukiu ir jazminaičio pasireiškiant smile.gif Bet ne viskas iš karto. Sako skaniai kvvepia, numanau, nes prisimenu tą nuostabų kvapą iš anksčiau.
Atsakyti
Kai žydi jazminaitis, man geriau iš namų bėgti. Man tas kvapas nelabai, be to per daug intensyvus. Užvakar priškambaryje kažkas labai kvepia. na , nesuprantu , kas. Kažkoks labai pažįstamas kvapas. Nulekiu į savo oranžeriją, galvojau, kad krinas pražydo. Na ne, stovi abu kriniukai susigėdę , jokių žiedų. Dar apėjau holą, kol radau. Gi sansevjera. Dar špygos didumo, o žiedelį laikė užslėpusi. Turėjau jos močią, kibiro didumo vazone buvo. Kai žydėdavo 3-4 žiedynai, nešdavau į kiemą, nes šalia išbūti buvo neįmanoma.
O stefanotis pas mane buvo užmezgęs obuoliuką. Norėjau subrandinti, išnešiau į šiltnamį ir neapsižiūrėjau, kad ant jo atsirado baltasparnių. Taip ir numarinau, prinokstant vaisiaus nesulaukusi.
Papildyta:
Ką tik pabaidėme lapiuką. Po mano veją prieš nosį šarką vaikėsi. O šuva guli apspangęs, pririjęs snaudžia. Sargas, blyn, skaitosi. blink.gif
MB nufotografavo už kelių žingsniu, dar truputis ir svetainėn būtų patekęs.
Tai dabar nervuosiuosi dėl savo viščiokų.
Atsakyti