Įkraunama...
Įkraunama...

Gruodžio sniego užburti namai

QUOTE(Acqua Alta @ 2019 06 26, 07:01)
Ingrida , tu gali su manim angliskai kalbetis. Bus kaip burgaso ruskiu ruskiu fb grupeje- is pradziu elegantiskai kulturingai - angliskai , poto visi senaja kalba pasiunciam viens kita erotinen kelionen.Viename chate kalba 3 kalbom ir visi viens kita supranta. Nu kaip fermoje

Ačiū AA.Tai man ir dičkis siūlo kalbėtis fb angliškai.Bijau kažkaip,nueinu į pamoką,lygtais viskas aišku,reikia kalbėti stop įsijungia.
Nors mokjytoja sako kalbėkite,nusikalbėkite,bet netylėkite.Nesvarbu gramatika,svarbu kalbėti. ax.gif
Atsakyti
Į kalbų temą, dukra ant tokio žaidimo travinas pamišus, tai prašė padet i rusų aljansą registruotis, sakau o kaip tu paskui su jais susikalbesi, sako svarbu priimtų, o paskui jau be problemų biggrin.gif, o gis dabar jaunimas rusus jau sunkiai tongue.gif

Sveikos bigsmile.gif
Atsakyti

Ačiū AA.Tai man ir dičkis siūlo kalbėtis fb angliškai.Bijau kažkaip,nueinu į pamoką,lygtais viskas aišku,reikia kalbėti stop įsijungia.
Nors mokjytoja sako kalbėkite,nusikalbėkite,bet netylėkite.Nesvarbu gramatika,svarbu kalbėti. ax.gif

Tai ir kalbėk. Pas mus yra baimė, kad pasišaipys jei ne taip pasakysim. Klausimas: o mes šaipomės kai kiti bando lietuviškai šnekėti, sunkiai be gramatikos bet lietuviškai... aš tai bent žaviuosi žmogaus drąsa. Tai kodėl kiti turi iš mūsų šaipyti, gal irgi didžiuojasi, kad kas nors mokosi jų gimtos kalbos, vaikai didžiuojasi, kad jų tėvai kiti senukai (jų akimis žiūrint) kieti anglų išmoko. Leisk sūnui didžiuotis ir girtis kokia jo mama kieta angliškai skelia.

Atsakyti
Cia daugiau musu kompleksai ir kiti vidiniai demonai, del kalbejimo.

Labas

skvalas bus ar ne? Tegu musu parapijoj saikingai, graziai, ramiai palaisto ir bus gerai.
Atsakyti

Jaučiu pas mus nieko nebus. Žiema žadėjo sniegą vasara žada lietų ir nieko. :(

Atsakyti
Vakar palaidojau katulį. Vetas pasakė, kad be šansų. Pūliniai galvoje ir kažkur viduriuose. Liepė nekankinti. O maniškis toks džentelmenas buvo. Nebuvo gyvenime ant stalo užšokęs, tik ant MB kėdės prie stalo vis snausdavo. Apie dešrų vagystes nė kalbos. Nėra jokios gėlės nuvertęs, iškapstęs ar apkramtęs. Katinas - aristokratas. Susikalbėdavome abudu puikiai. Ateina į darbo kambarį - miau. Vedasi prie šaldytuvo. Miau - vedasi į plovyklą, kad ant šiltų grindų pamiegoti, vandenuko atsigerti. Miau- prašosi į lauką išleidžiamas. unsure.gif

Va ko neturiu - tai jokių nepatogumų dėl kalbų. Gyvenime nesimokiusi anglų kalbos, tik profesinį tekstą daugmaž suprantu , nes labai panašu į vokiečių. Bet kai reikia susikalbėti, - jokių problemų. biggrin.gif Prieš kelis metus atvežė man į ūkį Švedijos jaunųjų ūkininkų delegaciją. Nori laukus pamatyti. Tuoj man vadovą į mašiną įsodino, visa chebra autobusu i paskos. Švedas manęs angliškai vis klausinėja. Ar čia tavo maisas ? Toks didelis, kada sėjai. Na aš: nau, maisas ne mano. Mano laukai va į šitą pusę, from river. A kuo tręšiate. Ai , tai Kemira cropce... biggrin.gif Žodžiu, susikalbėjome, kol nuvažiavome. biggrin.gif Paskui kartą Čekijoje pas kolegas viešime. Vakare kaip pridera - grand balius. Šalia sėdi jų asociacijos vadovė, kuri, deja, nespikina ingliš. Tik čekiškai, gal kiek lenkiškai. Na lenkų moku, pridedu pasigavusi kelias galūnes čekiškas, abi pavartojame gausiai raudono vyno ir jau vakarui įpusėjus kalbame laisvai. biggrin.gif Tik nežinau kokia kalba. biggrin.gif Su kinais irgi susikalbėjau. Įtariu, kiniškai ??? Labai labai senai, nepriklausomybės aušroje važinėjome į Kalvarijų turgų prekiauti. Auginome porus, kas buvo negirdėta naujiena Lietuvoje. Kaina irgi buvo tokia, kad ir dabar išgirdusi apsivožčiau iš laimės. Ateina trys kinai, gal iš pirmojo kinų restorano. Nekalba jokia man žinoma kalba tik savo : kiau kiau, miau miau... Bet man reikia brangiai parduoti, jiem nusipirkti. Sandėris įvyko, susitarėme, kada jie ateis kitą kartą. Taip gal metus bendravome kažkuo panašiu į paukščių kalbą su gestų kalbos intarpais.
Atsakyti
As tai svajoju pagaliau franciskai avec facilite , o ne mekeke kalbet.Jau biski biski ikertu filmus kurie i jokias suprantamesnes neisversti paziurejau ,apsimeciau ,kad supratau.
O siaip- mokant anglu ,rusu ir zinant siek tiek lotynu - galima gyvent. Su kinais as irgi moku kalbetis , jie net cepelinus turi ir tapelinais vadina. O rimtai tai turiu kine drauge ,kuri buvo anglu immersion su manim.
Siandien turkiska tarxana sriuba viriau ,is to pokelio, ten tas augalas tarxanas ieina,kur ruskiai i limonada dejo. Sriuba skani ,bet man visos tos rytu sriubos skanios.
Tiesa lietuvio ausiai aprasymas gali keistai skambet biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Acqua Alta @ 2019 06 26, 17:59)
As tai svajoju pagaliau franciskai avec facilite , o ne mekeke kalbet.Jau biski biski ikertu filmus kurie i jokias suprantamesnes neisversti paziurejau ,apsimeciau ,kad supratau.
O siaip- mokant anglu ,rusu ir zinant siek tiek lotynu - galima gyvent. Su kinais as irgi moku kalbetis , jie net cepelinus turi ir tapelinais vadina. O rimtai tai turiu kine drauge ,kuri buvo anglu immersion su manim.
Siandien turkiska tarxana sriuba viriau ,is to pokelio, ten tas augalas tarxanas ieina,kur ruskiai i limonada dejo. Sriuba skani ,bet man visos tos rytu sriubos skanios.
Tiesa lietuvio ausiai aprasymas gali keistai skambet  biggrin.gif

Tas tavo tarxanas, įtariu- peletrūnas.
Atsakyti
Beveik kasdien tenka ką nors parduoti užsieniečiams, nei vieno nepaleidžiu neapiprekinus, kokia kalba jie bekalbėtų, tikrai įmanoma pagauti mintį ko jie nori biggrin.gif
Jau geriau š.. rinkti, nei triukšmas kasryt. Mane tai erzina žoliapjovės, kai pradeda zyzti iš visų kampų. Dabar madoje žolėm užleisti, paskui vergauja nuo ryto iki vakaro. Dar gerai, kai ši vasara tokia, žolė beveik neauga ax.gif
Davė siuntimą pas kardiologą, net neprašoma bigsmile.gif , gal, kad pagal programą? Niekad nebuvusi. Dabar senatvėje visus gydytojus aplankysiu rolleyes.gif
Ai, tiesa, po Joninių radau kioską neužminuotą wub.gif
Papildyta:
O aš prisimenu to limonado tarchanas, ar kaip ten, skonį, labai mėgau smile.gif Ir kodėl jo negamina, manau rastų savo pirkėjus.
Atsakyti
Meri, tarchuno yra didesnėse Maksimkose.
https://www.barbora....s-tarchunas-1-l

Per Jonines visi vartojo kažką skystame pavidale, minoms nesukaupė reikiamo kiekio sausųjų medžiagų. Va, kaip moksliškai parašiau. biggrin.gif
Atsakyti

IK užuojauta dėl kaciuko, gaila netekti augintinio, tuolab, kad toks geras buvo.

O man nuotykis šiandien buvo, Nuvariau žvejoti, sakau per karščius vistiek nieko gero nenuveuksiu. Ir dar tokia mintis šovė pasiimti fotoaparatą, nes aną dieną plaukiančius žalčius mačiau bet tik nusijuokiau ir viskas sakau vistiek kiekvieną kartą nebus įvykių. Ir ką jūs sau manot, ogi briedis atvarė maudytis, jauniklis. Šlumšt, šlumšt tik į vandenį ir plaukia, pasisukiojo, pasisukiojo ir į mano pusę. Pašiurpau, sakau atplauks, pasibaidys, sutryps mane su visais žuveliokais. Aš jam "štiš". o jis nereaguoja, tada rankom pradėjau mojuoti tai tik žiūri į mane ir viskas, ištraukiau meškerę sakau reikia eiti prie kokio medžio prisiglausti, tai tik tada apsisuko ir nuplaukė į šalį. Bet užtai dovanėlę paliko. Visos musės, sparvos, gyliai ant manęs metėsi, briedis juk vandenyje.... Galvojau išprotėsiu,, nesisekė žūklauti toliau. nieko nepagavau, viską išbaidė

Atsakyti
Labas vakaras.
Man labai liūdna, netekau savo katino, net palaidoti neturiu, jis tiesiog dingo. Matėm jį užvakar apie pietus, negrįžo nakvoti nei užvakar, nei vakar, nei šiandien. Jis visada grįždavo, pas panas nenuėjo, nes kastruotas. Pagavo jį kažkas, jis mėgdavo toliau nueiti į laukus, aistringas medžiotojas buvo. Bet namo grįždavo nakčiai. Nebegrįš jau, nors vis dar laukiam stebuklo. Taip jo trūksta, jaunas dar buvo, 4 metų.
Atsakyti