na kitus tenkina gyvenimas daugiabutyje, net labai. Mano vienai draugei su vyru nereikia ne zemes, nei geliu, nei darzoviu. Sake, jei turetu soda, butu tik pievele saslykams issikept. Ir abu vieningos nuomones. Kai telefonu pasakau, kad eisiu sodint ar ravet, savo adresu sulaukiu gailescio. Cia jie manes niekada nesupras, o as ju. Tiesiog skirtingi zmones, skirtingi poreikiai.
Sodas, sodyba savaitgaliui visai neblogas variantas nuo miesto, masinu triuksmo.
QUOTE(Iš Kaimo @ 2019 06 15, 14:58)
Luety, paieškok panašaus. Kol vaikai buvo mažesni, tai kiekviename kampe mėtėsi. Truputį peršti, kai ant žaizdos užpurški, bet kentėti galima. Paskui pirštu nutrini.
Alta, tada nenoriu į tavo kraštus. Bijočiau lagaminą atsidaryti.
Kažkaip labai karšta pas mus. laistau visą dieną ir skalbiu. Merga pas berną išrūko užvakar , o savo skalbiankėje paliko skalbinių gumulą skalbtis. Tai šiandien sūnus rado jau aprūgusius. Pasiėmiau pas save perskalbti, įpyliau gausiai kvėpiklio. Gal išsiduksuos ant vėjo.
Dabar sezonas , kai užsidirbu liežuviu. Vakar iš konsultacijų 2 stiklainiai medaus, sūris ir dėžutė braškių. Dabar visi traukia kaip gervės į pietus su visokiais lapais , chemijos bonkelėmis ir kitokiu gėriu. Instrukcijos surašytos taip, kad žmonės nesugeba persiskaičiuoti normų.
Reikia kelti kumpius ir lįsti į šiltnamį. MB dar vienai pusei meistrauja tokius kampuočius, , sutvirtina jie lankus ir ant jų vielas pratampau.
Alta, tada nenoriu į tavo kraštus. Bijočiau lagaminą atsidaryti.
Kažkaip labai karšta pas mus. laistau visą dieną ir skalbiu. Merga pas berną išrūko užvakar , o savo skalbiankėje paliko skalbinių gumulą skalbtis. Tai šiandien sūnus rado jau aprūgusius. Pasiėmiau pas save perskalbti, įpyliau gausiai kvėpiklio. Gal išsiduksuos ant vėjo.
Dabar sezonas , kai užsidirbu liežuviu. Vakar iš konsultacijų 2 stiklainiai medaus, sūris ir dėžutė braškių. Dabar visi traukia kaip gervės į pietus su visokiais lapais , chemijos bonkelėmis ir kitokiu gėriu. Instrukcijos surašytos taip, kad žmonės nesugeba persiskaičiuoti normų.
Reikia kelti kumpius ir lįsti į šiltnamį. MB dar vienai pusei meistrauja tokius kampuočius, , sutvirtina jie lankus ir ant jų vielas pratampau.
Labos,
IK,aciu,vakar isnarsiau google ir siandien nusiopirkau,tik pas mus pigesnis £1.99.Eda pradzioj,bet paskui gerai.
Vargas su augintiniais,perki,pinigus moki,turi farsiruot antibais,paskui pats valgai tokia mesa,o dar pastimpa,tai kokia cia nauda?Nu gal tie islike atperka tuos kritusius?Deja apie jokias ligas neturiu supratimo ir net prie geriausio noro padet negaliu.
Nei lyja,nei sauleta,vejuota ziauriai,saules mazai,debesu daug,braskes nesirpsta,pomikai nesirpsta,va ir nauda anksti pasodintu.
Siaip as uzaugus nuosavam name mieste,bet visada buvo darzas,sodas.Kankinausi cia keleta metu,kol neisigijom sodo.Kad ir ne po langu,tuik 10 min masina kelio,bet kokia atgaiva.MB skeptiskai ziurejes i viska,isejes i pensija,keliasi anksti ir isgeres kavos isvaziuoja i soda,as ne visada,neturiu ko veikt,o taip sedet negaliu.Jis nors nameli rencia,tai man ner ka veikt ryte.Po pietu vaziuojam abu.Esam eje pestute,bet gryzt jau buni nusikales.Kazkur 3km su trupuciu i viena gala.
Bet tai grynai zmogaus prigimtis but salia augalo,stebet ji,dziaugtis jo bujojimu.Be to buciau nelaiminga.
Dukra ieskojo namo pirkt su mazu sodeliu,kad tik maziau darvbo jame butu,o atsirado vaikas,gailisi dabar mazo sodo,pakabino dezutes su mbraskiu daigais ant tvoros,nu yra braskiu vaikui,bet jau nori ir agurko savo ir pomidoro.Miske gimes i miska ziuri.
Prirašiau pusę puslapio ir kažkur dingo.
Alta, prisijuokiau iš tavo kartonkiemio.
Kartais atvaro kokie senų laikų draugai iš tų sostinės kartono kalvų. Tokie "co to ja..." , gi iš didelio miesto į kaimą.Paskui pamatę mano ūkį nusčiūva. Dažniausiai didžiausią įspūdį žiemą padaro kokie 150 tonų svogūnų stirta.
Naujus patiekalus tingiu kurti, kartais ir senus tingiu gaminti. Dabar labiausiai mano toleruojamas gaminimas : išverdu šviežių bulvių ir padariau šaltibarščius.
Mano paukščiai garantuotai neskiepyti. Vos pradėjome iš tokio ūkininko parsivežtus lenkiškus pirkti - prasidėjo bėdos. kai pirkdavome iš rimtos lenkų peryklos - viskas ėjo polkos žingsniu. O dabar veterinarinė tarnyba uždraudė be leidimo įsivežti ir viskas. O leidimas neatsipirks dėl kelių dešimčių galvų.
Luety, negaliu valgyti tos sintetinės mėsos iš prekybcentrio.Savos visai kitokia konsistencija, nes pusę laiko lesinti traiškytais grūdais, cukinijomis, peraugusiais agurkais. O apsimokėti - tai net nežinau, ar kiek apsimoka. Bet savo grūdų yra, daržovių yra, sušeriu ir pasidarau mėsos kelis šaldiklius. O priežiūros tai minimaliai. Pastatau didžiulę kibiro talpos girdyklą, 10 kg talpos šėryklą ir per dieną galvos nesuku.
Lietaus taip ir negavome. Visur lijo, tik pas mus ne.
Alta, prisijuokiau iš tavo kartonkiemio.
Kartais atvaro kokie senų laikų draugai iš tų sostinės kartono kalvų. Tokie "co to ja..." , gi iš didelio miesto į kaimą.Paskui pamatę mano ūkį nusčiūva. Dažniausiai didžiausią įspūdį žiemą padaro kokie 150 tonų svogūnų stirta.
Naujus patiekalus tingiu kurti, kartais ir senus tingiu gaminti. Dabar labiausiai mano toleruojamas gaminimas : išverdu šviežių bulvių ir padariau šaltibarščius.
Mano paukščiai garantuotai neskiepyti. Vos pradėjome iš tokio ūkininko parsivežtus lenkiškus pirkti - prasidėjo bėdos. kai pirkdavome iš rimtos lenkų peryklos - viskas ėjo polkos žingsniu. O dabar veterinarinė tarnyba uždraudė be leidimo įsivežti ir viskas. O leidimas neatsipirks dėl kelių dešimčių galvų.
Luety, negaliu valgyti tos sintetinės mėsos iš prekybcentrio.Savos visai kitokia konsistencija, nes pusę laiko lesinti traiškytais grūdais, cukinijomis, peraugusiais agurkais. O apsimokėti - tai net nežinau, ar kiek apsimoka. Bet savo grūdų yra, daržovių yra, sušeriu ir pasidarau mėsos kelis šaldiklius. O priežiūros tai minimaliai. Pastatau didžiulę kibiro talpos girdyklą, 10 kg talpos šėryklą ir per dieną galvos nesuku.
QUOTE(Iš Kaimo @ 2019 06 16, 14:44)
Vat ir mano svajone sode nors kiausiams vistu turet.MB labai sunkiai eina i kalbas,jam atrodo baisu,nors noretu labai.Jis sako,kad nebutu kam nudaigot ju,nes ju seimoj motule vistom galvas kapodavo,visi vyrai su minstom sirdim.Net kiaulei samdydavo skerdziu.O as noreciau ir savo mesai pasiaugint ir savo kiausiniams ,o ir vietos dar yra vistom atitvert sode,ir sodo bendrija sutinka ir yra daug kas auginanciu musu sode.Rudeni galetu kuistis darziuke visame,nes pas mus aptvertas sklypelis,ziemot butu galima inest namelius i siltnami...ai isisvajojau.Nu bet vistiek as jam pribursiu aie savo norus ir juos igyvendinsiu.
Laba diena
Lyja pas many
Pilnatis ir fb temose birsta "išminties " perliukai pasirodo yra svogūninės erkės,kurios virsta kirmėlytėm ir lapų blusos
Lyja pas many
Pilnatis ir fb temose birsta "išminties " perliukai pasirodo yra svogūninės erkės,kurios virsta kirmėlytėm ir lapų blusos
Labukas.
Lietaus gavau beveik pilną bačką po lietvamzdžiu, bet kasant bulves dulkėjo Tos, pagal Ladute, erkės, kurios virsta kirmelytėmis mane užkniso, kokius dešimt svogūnų laiškų atnešu į salotas, turiu tikrinti kiekvieną, nes bent viename kirmelytė tupi, o laiškai lyg ir gražūs.
Vakar su kempine ūkišku muilu ploviau savo kopūstams galvas nuo, lapų blusų- amarų, negaliu purkšti dėl bičių, be to šalia augantys ankstyvieji kopūstai jau tinka į sriubą ir jų amarams nereikia, užpuolė vėlyvų kopūstų vidinius lapelius.
Kaip aš noriu vištų ir savų kiaušinių, mb žada tvartelį pastatyti, bet dar tik žada, broileriams nepasirašo, nes kaip Luety rašo, kas gi jiems galvas kirs.... tik ne mano vyras. Bet broileriai irgi mano svajonė.
Vakar, pagaliau, medų kopinėjome, sakyčiau, visai neblogai prinešė, pilni koriai ir jau brandus medus, ne nektaras. Dabar rytais prie kavos valgysiu varške su šviežiu medumi, vietoje sumuštinio su sūriu.
Lietaus gavau beveik pilną bačką po lietvamzdžiu, bet kasant bulves dulkėjo Tos, pagal Ladute, erkės, kurios virsta kirmelytėmis mane užkniso, kokius dešimt svogūnų laiškų atnešu į salotas, turiu tikrinti kiekvieną, nes bent viename kirmelytė tupi, o laiškai lyg ir gražūs.
Vakar su kempine ūkišku muilu ploviau savo kopūstams galvas nuo, lapų blusų- amarų, negaliu purkšti dėl bičių, be to šalia augantys ankstyvieji kopūstai jau tinka į sriubą ir jų amarams nereikia, užpuolė vėlyvų kopūstų vidinius lapelius.
Kaip aš noriu vištų ir savų kiaušinių, mb žada tvartelį pastatyti, bet dar tik žada, broileriams nepasirašo, nes kaip Luety rašo, kas gi jiems galvas kirs.... tik ne mano vyras. Bet broileriai irgi mano svajonė.
Vakar, pagaliau, medų kopinėjome, sakyčiau, visai neblogai prinešė, pilni koriai ir jau brandus medus, ne nektaras. Dabar rytais prie kavos valgysiu varške su šviežiu medumi, vietoje sumuštinio su sūriu.
Vištų ir aš noriu, bet reikia daryti didelį narvą iš tinklo, kitais su lapėm kartu išeis Na ir MB nerodo didelio noro, sako turi triušių ir gana.
Alta o tu štrudelio nekepi? Kažkada dukterėčia buvo iškepusi, labai patiko,
Dėl ūkio tai tiesa, kiekvienam pagal norus ir galimybes. Kai atvažiavau į kaimą gyventi tai bobutės ėjo ir ėjo pro šalį, apžiūrinėjo, kaip daržus raviu Uošvienės klausė ar tikrai aš iš miesto. Mieste mes savo nuosavą namą turėjom, sodą daržą, užtai aš įpratusi prie darbo, bet nemėgstu persidirbti, Dirbu po pora valandų, pasigrožiu, pailsiu ir vėl prie darbo. Užtai man sunku suprasti IK kaip ji suspėja su savo daržais, aš jau seniai būčiau kojas užvertusi. Tinginė esu.
QUOTE(Lady Dy @ 2019 06 16, 17:16)
Laba diena
Lyja pas many
Lyja pas many
Reikia šiandien nelįsti į FB. Vakar viena labai norėjo patarimų dėl chemijos, kaip išnaikinti durnaropę. Parašiau keliose vietose, kad konkretizuotų, kame tos durnaropės : ar pievoje, ar darže, ar gėlyne. Galiu parinkti herbicidą. tai tada visai užtilo. Matyt, pilnatis.
Lapų blusos - tai blogas vertimas iš vokiečių kalbos :" Blattlause" iš tiesų ne blusos , nors taip būtų pažodžiui. Tai amarai. Šiaip labai retas dalykas ant svogūnų, dažniau būna tripsai.
O tie kirmėliukai laiškuose - minamusė. Ne kasmet būna. Ir niekuo nepadėsiu, nes laiškus valgote.
Dėl tų stebuklingų virtimų iš erkės į kirmėlę, tai nieko naujo. Čia tik milžiniškas žingsnis atgal, kokius 200 metų. Tada biologijoje buvo gaji teorija apie savaiminį gyvybės atsiradimą . Buvo tikėta, kad pelės atsiranda iš senų skudurų, kirmėlės ant mėsos iš "blogo oro" . Ir sunku buvo nuneigti, nes išvirtoje sriuboje per kelias dienas prisiveisdavo mikrobų. Paskui Pasteras įrodė, kad gerai užsandarinus ir iškaitinus bet kokią substanciją, joje niekas neatsiranda. Taip buvo atvertas kelias pasterizacijai ir konservų pramonei.
Va, pavariau visą paskaitą. Čia dėl to, kad šiandien neturėjau progos išsiplepėti.
Auda, aš dirbu fizine prasme tik prie savo gėlynų ir šiltnamio. Visam ūkiui yra samdomi darbuotojai.
Dėl vištų pjovimo, pas Atę mačiau gerą pričindalą. Įmeti vištą žemyn galva , galima užsimerkus kirviu mostelėti ir bėgti tolyn. Paskui jau nusispardžiusią ištraukti. Paprašykime Ates, gal nuotrauką įkels. Čia galima, o FB būtume į skutus suplėšytos už gyvybės žudymą.
QUOTE(Iš Kaimo @ 2019 06 16, 20:15)
Reikia šiandien nelįsti į FB. Vakar viena labai norėjo patarimų dėl chemijos, kaip išnaikinti durnaropę. Parašiau keliose vietose, kad konkretizuotų, kame tos durnaropės : ar pievoje, ar darže, ar gėlyne. Galiu parinkti herbicidą. tai tada visai užtilo. Matyt, pilnatis.
Lapų blusos - tai blogas vertimas iš vokiečių kalbos :" Blattlause" iš tiesų ne blusos , nors taip būtų pažodžiui. Tai amarai. Šiaip labai retas dalykas ant svogūnų, dažniau būna tripsai.
O tie kirmėliukai laiškuose - minamusė. Ne kasmet būna. Ir niekuo nepadėsiu, nes laiškus valgote.
Dėl tų stebuklingų virtimų iš erkės į kirmėlę, tai nieko naujo. Čia tik milžiniškas žingsnis atgal, kokius 200 metų. Tada biologijoje buvo gaji teorija apie savaiminį gyvybės atsiradimą . Buvo tikėta, kad pelės atsiranda iš senų skudurų, kirmėlės ant mėsos iš "blogo oro" . Ir sunku buvo nuneigti, nes išvirtoje sriuboje per kelias dienas prisiveisdavo mikrobų. Paskui Pasteras įrodė, kad gerai užsandarinus ir iškaitinus bet kokią substanciją, joje niekas neatsiranda. Taip buvo atvertas kelias pasterizacijai ir konservų pramonei.
Va, pavariau visą paskaitą. Čia dėl to, kad šiandien neturėjau progos išsiplepėti.
Auda, aš dirbu fizine prasme tik prie savo gėlynų ir šiltnamio. Visam ūkiui yra samdomi darbuotojai.
Dėl vištų pjovimo, pas Atę mačiau gerą pričindalą. Įmeti vištą žemyn galva , galima užsimerkus kirviu mostelėti ir bėgti tolyn. Paskui jau nusispardžiusią ištraukti. Paprašykime Ates, gal nuotrauką įkels. Čia galima, o FB būtume į skutus suplėšytos už gyvybės žudymą.
Labos,
IK- geras ten įrengimas, tik peiliu, ne kirviu, veiksmas vyksta.
Tik vaizdas ne visai estetiškas.
Cia pilna visokiu tu filo ir kitu tos veisles teslu , bet strudelio nekepu ,beigi tu visu vietiniu biureku.Skaniausia man tos paprastos bandeles.
Siaip megstu israsti kaip skaniai suvalgyti nelabai skaniais laikomus dalykus.
Papildyta:
Cia pilna visokiu tu filo ir kitu tos veisles teslu , bet strudelio nekepu ,beigi tu visu vietiniu biureku.Skaniausia man tos paprastos bandeles.
Papildyta:
Aš galvoju, kad ravėjimo plotais manęs nepralenksit, vien bulvių ir burokų apie 10 arų ir dar visokios kitos smulkmės. Burokai karvėms, vištoms. Kai kuriais metais bulves purškiu, bet dažniausiai raviu.
Vištų ir kalakutų budelis aš, bet kišu į maišą, galvai skylutė kampe, bet Atės geriau, vis neprisiruošiu patobulint.
Vištų ir kalakutų budelis aš, bet kišu į maišą, galvai skylutė kampe, bet Atės geriau, vis neprisiruošiu patobulint.
QUOTE(Auda @ 2019 06 16, 17:15)
<p>Vištų ir aš noriu, bet reikia daryti didelį narvą iš tinklo, kitais su lapėm kartu išeis Na ir MB nerodo didelio noro, sako turi triušių ir gana.</p><p>Alta o tu štrudelio nekepi? Kažkada dukterėčia buvo iškepusi, labai patiko, </p><p>Dėl ūkio tai tiesa, kiekvienam pagal norus ir galimybes. Kai atvažiavau į kaimą gyventi tai bobutės ėjo ir ėjo pro šalį, apžiūrinėjo, kaip daržus raviu Uošvienės klausė ar tikrai aš iš miesto. Mieste mes savo nuosavą namą turėjom, sodą daržą, užtai aš įpratusi prie darbo, bet nemėgstu persidirbti, Dirbu po pora valandų, pasigrožiu, pailsiu ir vėl prie darbo. Užtai man sunku suprasti IK kaip ji suspėja su savo daržais, aš jau seniai būčiau kojas užvertusi. Tinginė esu.</p>
Nes irgi abu dozuojam darbo valandas.Atsikeliam,kava,jei man ne sporto klubas,iskart i soda,2-3 val,pasedim pasigrozim padarytu ir namo,pusryciu valgyt,jei norisi i pavakare,vel 2-3 val su pasisedejimais ir namo.Dazniausiai uztenka vieno karto dienoj,bet dabar,kai rencia nameli-pasiure,tai jis vaziuoja 2x,o as isvis neturiu ko ten veikt siuo metu,tai nevaziuoju i ta veja.
QUOTE(ate42 @ 2019 06 16, 18:31)
Labos,
Nesupratau principo.Nuleidi vistuka zemyn galva i ta inda,galva islenda?O kas toliau?