Antroje man panašiau į kažką iš hibiskų lapai.
Na rožė tavo - nereali.
O koks ten išsigimęs alijošius paskutinėje nuotraukoje ?
Pagaliau Mb sutvarkė kampuočius šiltnamyje. Rytoj iš ryto baigsiu tvarkingai viską raišioti.
Papildyta:
Liniukai, žiūriu, prisijungusi. Gal žinai , kas per kvaraba puola mano paukščius. Tokie švokščia, žiopčioja kaip springdami ir galiausiai užsilenkia. Jau aštuoni kalakutai pakratė kojas. Ir girdau stipriu antibiotiku, nepadeda.. Pernai taip du trečdaliai viščiukų išstipo.
Papildyta:
Mes jau ragaujam savų pomidorų, agurkų. Lauke irgi agurkiukai jau nemaži, galės už keleto dienų jau užsiraugti, jau labai noris savų Gerai, kad nebuvo kokios krušos, nes svogūnai iš daigelių sodinti tokie gražūs, būtų suniokoję, nors gal tarp balandų nebūtų radę. Užtai šiandien jau gražu O arbūzų šiemet neturėsiu, nušalė po agro , keli yra tokie paliegę, gal paragaut bus, o buvau 60 pasodinus, 7 veislių.
Labas rytas.
Meri,tikrai ne zunda,turiu plečiasi be proto. Labai sueina į puokštes.
Tavo įdomi egzotika.
Liniuk,o dieve kiek arbūzų turėjai. Merginos pas jus jau irgi primezgę arbūzų?Pas mane tik žydi dar melionai tai vien geltona nuo žiedų.Bitės skraido aplinkui.Kaip pažiūriu fb jau tuoj valgys arbūzus.
Oras atvėso,bet pas mus nelyja. Gerai bus baliavoti sodyboje mb gimtadienį.
liniau, panasu, kad as melionu su arbuzais ir vargu ar sulauksiu. Didziausi tik su trim lapais Nuo praeitu metu kazkaip uzsisejo, tai dirvoj savarankiskai isdyge trys sniegiai.
Tikrai IK nesiseka su pauksciu auginimu Baigiu galutinai atsisakyti minties kada nors juos auginti.
Meri, grazus kvietkai. Su AA ropliu susigyvenciau, gyvaciu bijau, nors gimusi kaime, kur gyvaciu buvo sociai.
Atrodo darzo nedaug, bet tie vijokliai mane neviltin varo, dingtu jie is darzo - laimingas zmogus buciau
Nulijo keli lašai.
Sapniukai, sulauksi tų arbūzų, tik bus rugpjūčio pabaigoje. Gi šitokie karščiai. O Liniuko arbūzų gaila. Manieji tik melionai lauke kol kas žydi. Šiltnamyje agurkų yra, tuoj bu ankstyvų pomidorų.
Vilniuje pila? Na gal pratūks ir pas mus?
Ten ne alijošius, o tilandsija, auga be žemės
Na to dantytais lapais dar neraunu, lauksiu kas bus toliau.
Pas mumi apie penktą ryto pakilo vėjas ir su ledukais davė. Vos spėjau skalbinius nuo virvės surinkti. Taip atsakančiai lyjo, dideliai lašais, gėris augmenyjai Vakar kaip alia žinodama, viską paliejau, na, perdaug vandens nebus
Nu gaila kalakučiokų, reik išsiaiškinti kodėl, kad užkirsti kelią ligoms Gal kas su pašaru blogai ir springsta nabagai.
Sveikos visos kaip seniai jau beskaičiau jūsų pokalbius. Pas mus lyja, kol kas labai silpnai, bet tikiuosi,kad bus ir stipriau ir ilgai . Ingrida MB sakė, kad iš drevės neiškrapštysi taip paprastai, reikia pjauti ir laužyti korius. Manau dėl įdomumo jei kur toliau langų ir durų palik, jei ką rudenį išlaužysi korius ir šeimą perkelsi į avilį, prieš maitinimą.Su koriais medus skanus
Nežinau, bet dėl medžių mano nuomone per daug triukšmo. Atvažiuoja iš daugiabučių į kaimą ir žavisi, o komentaruose niekina kaimiečius. Kiek vaikštau po miškus, tai vyras vis pasakoja, va čia prieš 30 metų bulves sodinom, čia kolūkis grūdus sėjo. O dabar visos pakampės užaugę medžiais ir jau dideliais. Net ir mūsų miško žemė prie miško jau mišku užaugusi. O kirtimuose briedžiai, elniai mėgsta ganytis. Gražu į juos pasižiūrėti. Daug miškų džiūsta nuo bebrų užtvindymo. Pelkėmis jau tapo. Irgi gražu, gervių daug atsiradę, net ir geviukus teko matyti, tokie maži striučiukai, per pelkes lekia. Garnių padaugėjo, pilkasis garnys jau kenkėju tampa, iš tvenkinių žuvis gaudo, žmogaus visai nebijo. Net ir baltųjų didžiųjų garnių galima sutikti pelkėse. O kai gyveni ir ta sena liepa lūžta ant namo ar sandėlio menkas malonumas. Beržo genėti pvz nepatartina, puvinys labai greitai įsimeta.Ir beržas ilgai negyvena. Vienas dalykas kai gyveni mieste ir tik atostogauji kaime , o kitas kai gyveni pastoviai. Čia kaip ir su vilkais.
Dėl pūslių ir šiaip kokių sužeidimų, tai aš naudoju medų. Labai gerai padeda. Kai mažas šuo netyčia perrėžė ranką tai medumi išsigydžiau nei rando neliko. Ir bibliotekininkei patariau šuns pūliuojantį įkandimą gydyti medumi, tai džiaugiasi po šiai dienai, visiems pasakoja, kaip greitai užgijo.
Ir Auda teisingai viena aspekta paminejo. Zmones reikia pastoviai izmoginti ,nes jie labai greit regresuoja. Sovietai aiskiai sios technologijos neperdave po nepriklausomybes . O vakarai irgi nesidalijo.
Visur pasaulyje gyventi kaime yra prestizas ir aukstesnis luomas. Miesto getuose ,neskatant tu kurie gali itin daug sau leisti,gyventi deja joks pasiekimas.
Mane irgi visaip niekino pilieciai is plikbajoriu kalvu ir kartonkiemio. Ir dar zmones ,ugdantys vaikus. Neduotas mums izmoginimo kodas , neduotas.
O dabar savo hobio tema. As labai megstu naujus patiekalus kurt ,ar bent jau adaptuot.
Bulgarijoje yra tokia salta sriuba - is cukiniju ,jogurto ,cesnaku ir astriuju pipiriuku aliejum gardinta ,bei trintu avokadu . Uznesa i guakamole ,bet man skaniau. O adaptavau taip ,kad isvirtas cukinijas galima sublenderiuot iki skyscio ir ivest i tradicinius batvinius. Kad daugiau to sveiko maisto - cukinijos suvartot.
Iš gyvių, tai pykstu ant sraigių, jos man negerietės ir aš negerietė, nes metu per tvorą. Kasmet didelėmis skylėmis išgraužia lapus, įtariu, kad jų darbas, argi ne?
Kažkoks niekadėjas į galinį ratą suvarė peilį, kiek žmoguje turi būti pykčio, šiandien ratas, ryt tas pat peilis... žmogui? Lyg ir neturim problemų su aplinkiniais, lb keista.
Džiaugiuosi, kad truputį atvėso, jau bus galima lengviau kvėpuoti.
Papildyta:
Dėl medaus, nežinojau. Bandysiu katės drėskimus tepti. Ačiū. Ypač kojų ilgai gyja, gal dėl cukrinio diabeto? Dabar aplamai pradėjo pirštai skilinėti, nepadeda nei riebus bepanteno kremas.