Įkraunama...
Įkraunama...

Gruodžio sniego užburti namai

Labukas 4u.gif
Ingrida, o ką reiškia „Parsivežėme spiečių namo“? Nejaugi daugiabučiame laikysite? unsure.gif Pas mus buvo šiais metais jau 4 spiečiai, Mb paremontavo senus avilius, aš išploviau ir apgyvendinom. Susimoviau su česnakais - pasodinau rudenį tam lauke, kur buvo facelija (toks mėlynai žydintis medingas augalas), pavasarį kad man tų facelijų pridygo, laiku neišmečiau, o vėliau buvo gaila, dabar kad gausiai žydi, kvepia tokia 100 metrų juosta, o bičių kiek, bus smulkūs česnakai, bet mums užteks. Labai reikėtų kopinėti medų, bet vis atidedam, karšta bus bitininko rūbais apsivilkus.
Turiu kelių rūšių mėtų, bet labiausiai vartojame melisą ir tradicinę mėtą.
Lyžuką, tu , kaip visada esi nuostabi su savo žiedais. Aš, tamsuolė, nepritraukiu, kokie žiedai yra trečioje nuotraukoje?
Labai pritariu, kad kasdienybėje nevertiname to ką turime. Vakar vėlai vakare nuėjau maudytis, vanduo šiltas,plaukiant nieko neskauda, kūnas lengvas lakštingalų koncertas permuša visus kitus garsus, tai pagalvojau, ko ne rojus, kodėl nemoku vertinti to, ką turiu šiuo metu.
Atsakyti
Alūnes ten smile.gif, koks gražus man jų žydėjimas toks perregimas ore mirksiukas.gif

ta proga atsiminiau kitą pasakymą, jei tau > 50 metų ir ryte atsikėlus nieko neskauda tai ko dardaugiau reikia iš gyvenimo biggrin.gif, o jei tau > 80 m ir ryte neskauda apsičiupinėk ar tau jau ne rojuje biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 12 birželio 2019 - 08:34
QUOTE(vasarema @ 2019 06 12, 09:15)
Labukas 4u.gif
Ingrida, o ką reiškia „Parsivežėme spiečių namo“? Nejaugi daugiabučiame laikysite? unsure.gif

Tai mūsų bitės mieste.Nes sodyboje kaimynų yra išplėšę,o kai negyveni,pilna valkatų aplinkui. bigsmile.gif bigsmile.gif It prižiūrėti šalia lengviau. mirksiukas.gif Įdomu be verta kabinti spietynę?Kai taip karšta,gal kam susisuks galva? bigsmile.gif
Vakare mausime sodybon ko gero. ax.gif MB tiesiai iš sostinės,aš pasiimsiu šunį tai vakarop.Nežinau ,kaip ne laiku tie kursai.Ar nepatingėsiu kartą? ax.gif
Atsakyti
Labukas visoms
Truputį biuleteniauju,karštis matyt ir mano daktarą paveikė,ateinu,klausia kas per problemos,sakau biuletenis,nugaros problemos,aaaa,(labai norėjosi pasakyt,kad p....noriu ir niekur negaunu,gal padėtumėt ),numykė,na dar savaitei tęsiu paskui uždarysim,sakau kaip,o kur procedūros,masažai,numykė kaip lupt gavęs.Siurprizas hemoglobinas mažas 98,sako pagerk geležies preparatų,jokio kad po to reiktų pakartot tyrimą,bet jau pati minsiu ant mazolio
O jau Kaimietukės rožynų grožis wub.gif wub.gif wub.gif
Lauke sauna,net naktį nėra atgaivos,kondišino neturiam,visas kondišinas atviras langas karsta.gif
AA sveika prisijungus 4u.gif
Atsakyti
Bulgarijoje dabar cukiniju sezono pikas. Nezinau ,ar cia ju skonis kitoks ar kas ,bet tas patiekalas sezoninis tai nuostabus. O labai paprastas. Cukinijas supjaustai kuo ploniau ir apvolioji miltuose ir dedi i ikaitinta alieju ir iskepi,tiesa cia jos kazkokios nesultingos,vandens mazai isiskiria . Dar vienas paprastumas tai jogurto padazas. Jogurtas su cesnakiniu aliejum. Va taip paprasta ir itin skanu. O tie miltai apkepe ,kur keptuveje lieka,sueina rudam pipiriniam padazui.
Atsakyti
Skaniai perskaičiau mirksiukas.gif , o kas yra rudas pipirinis padažas? Gerai, kad ką tik pavalgiau agurkų/pomidorų salotų su krapais ir grietine, kitaip bėgčiau prie šaldytuvo. Mano pomidorai, nuo karščio, matyt, noksta tokie nediduksi, matyt, greit visai iškeps, tiesa ankstyvesnių veislių -Betalux, Toro, Ola polka. Vargšai, jie šiltnamyje, skinu pomidorą, o jis karštas, kur čia neprinoksi.
Ingrida, spietines reikia kabinti, kaip tik per karščius bitės labiausiai spiečia, jos nemoka pavėsyje pagulėti, dirba, kad būtų laiviau, išskrenda naujo būsto ieškoti ax.gif
Ladute, smagu, kad parašei, vakar galvojau apie Tave, kodėl neateini. O nugara, kam jos neskauda, man tai tikrai skauda, ypač kol ryte išsijudinu blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vasarema: 12 birželio 2019 - 12:30
sunus atsiunte nuotrauka vln 35,5 biggrin.gif

kas fb matet kai ikeliau kurmio spastuose nuotrauką, galvojau gamtininkai policijai praneš biggrin.gif, ale spejo adminai ištrinti posta, tegu pasižiuri geriau ka kurmiai iš veju padaro pirma, ne pieva o arimas buvo jau pas mus kol su kaimyne suvienijome pastangas šitoje raganu medžiokleje biggrin.gif

jokiu paniruotu, apvoliotu daržoviu nemegstu ir nevalgau, man skaniausia ant griliaus pakepta na iš bedos ir orkaiteje, padazu tuo labiau mirksiukas.gif , nežinau ar kuri bandet cukinija šiltamyje auginti, užsiliko viena, na gaila dabar jau persodinti ir neprigytu speju, nes jau primegzta yra

fb skaičiau, kad pomidorus dar lieja iš viršaus anksti ryte, gal ir geras metodas, nes žiuriu lapai i tūtas susisuke kai kurių veisliu, ale kada jau čia man keltis reiktu tada kad tokiom zbitkomis užsiimti spečiau dar unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 12 birželio 2019 - 12:56
Anksciau as irgi skeptiskai ziurejau i tas paniruotas darzoves .Bet lokacija diktuoja maista.Skanu ir tempura su soju padazu ir tos cukinijos su jogurtu.Taigi cia pagrindinis patiekalas. Kokiu vaisiu dar uzvalgom, o siaip tai nelabai mesos ar zuvies per karscius valgom. Nors pas mus tai jokie cia dar karsciai.
O pipirinis padazas tai prabangus,su brendziu ,grietinele. Savaitgalinis toks.
Ne ,nepilti pomidorams ant galvos. Labai kenkia ,isvis kai karsta tai laistyti tk ant nakties ,ant augalu vandens nepilt isvis . Ant jokiu augalu. Esant sausam orui jie prisitaiko ir uzdaro poras, o gave vandens ant lapu jas atidaro,paskui uzdaryt nespeja ir karstis isdegina. Na taip kazkaip. Siknon pakeltas lysves, tuoj ant pagilintu provansisku reikia persiorientuot.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Acqua Alta: 12 birželio 2019 - 13:05
man tos pakeltos lysves niekad nepatiko, gerai takeliai gražūs, baltais akmenukais išpilta, o tai kaip sukasti arba papurenti, negi jau taip ir nepribyra tada žemių į juos?

įdomu kokios čia slyvos dabar prekyboje yra, na IKI tai tikrai pernykštes, nes prie kauliuku taip keistai nurudę, o rimi tai gražios sultingos, negi čia šiu metu jau bus?
Atsakyti
QUOTE(vasarema @ 2019 06 12, 12:27)
Ladute, smagu, kad parašei, vakar galvojau apie Tave, kodėl neateini. O nugara, kam jos neskauda, man tai tikrai skauda, ypač kol ryte išsijudinu blink.gif

Na reiškias nesam bestuburės mirksiukas.gif nesilankstysim prieš bet ką bigsmile.gif
Atsakyti
Privalgiau graikiškų braškių su grietine, pagal Irvel receptą bigsmile.gif
vartotojo įkelta nuotrauka
gražių daugiamečių gvazdikėlių užsifundyjau biggrin.gif
Darbe vienu metu 42C buvo pasiekę. Putau putau vandenį, gal tris litrus, jaučiuosi visa išsipūtus. Atnešė lb gražų sijoną pasimatuoti, vos tilpo mano arbūzas. Nuo rudens reiks susiimti, gėda pelėda.
Katė į kiemą prašosi, bet kur ten, dabar į mūsų pusę saulė atsisukus.
Atsakyti
QUOTE(Acqua Alta @ 2019 06 12, 13:00)
Siknon pakeltas lysves, tuoj ant pagilintu provansisku reikia persiorientuot.

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Teisi tu šimtu procentu. Iš pakeltų - tik grožis. Jei norėtųsi kapiliarinio laistymo - tai kaip ?
Kol kas šiltnamyje kliūna ir ant lapų, pas kui jau tik ties šalnimis laistysiu. Šiandien ryte 7 atsikėlusi pabaigiau raišioti pomidorus. Po pusantros valandos išėjau kaip karosas ant kranto - žiopt žiopt.

Alta, davai - padavai tuos padažų receptus.
Šiandien nieko nesinori. Buvo draugaitė, sutvarkėm šampano butelioką prie šaltibarščių. Bet į pabaigą jau atšilo - ir tie, ir tie. Pas mus kalbų būna mažiausiai 10 valandų.

Vasarema, Ingrida neparašo, kad mieste yra dvi buveinės. Viena butas , kita - jos šiltnamiai daržai, šunys, vištos ir toks pastatas per du aukštus . Ten laisvai galima gyventi, mieto pakraštys ir nelabai triukšminga.

Slyvos šviežios iš Europos, senesnės - ne pernykštės, o greičiausiai pavasarinės iš Čilės. Ten gryna chemija, iki 50 purškimų per sezoną, žiemą buvo "Mano ūkyje" straipsnis apie jų sodus. Anoje Žemės pusėje Čilė - kaip mums lenkai.

Lyžuka, nežiūrėk FB tų komentarų. Ten prisirinkę klinikinių kvaišų, įtariu, kai kurios net dislekcija sergančios . Vienos vaiko kurmius pašventintais bezdalais, kitos kovoja už jų teises. Aš irgi spąstukais išgaudžiau be jokių sentimentų. Šiandien viščiukui galvą nusukau irgi be sentimentų. Kas, kad kankinasi ir neauga.
Jeigu reikia Vertimeco, parašyk į el.paštą kur siųsti. Įpilsiu mažam buteliuke ir nusiųsiu. Jo labai mažai eina, keli ml purkštuvui.

Dabar dėl senatvės. Yra toks fainas posakis : senatvė būna tada, kai su tokiais garsais keliesi iš lovos, su kokiais jaunystėje virsdavai į lovą. mirksiukas.gif
Atsakyti