Įkraunama...
Įkraunama...

Gruodžio sniego užburti namai

QUOTE(sapniukass @ 2019 06 04, 10:12)
reik vaziuot pas Panevezio daktarus, ta proga dujos baigesi. Uzsakiau, atves tik puse dvieju. Palikau pinigus ant stalo, duris paliksiu nerakintas.

Mes tokiam reikalui antrą balioną įsitaisėm, lb patogu ir jokių netikėtumų. Aišku, aš pati tai nesugebėčiau jo pajungti, net bijočiau.
Nuo tos šilumos taip nukvakau, anksčiau už kaimelio vištas gulsiu miegoti. Nuo pat ryto apie tai svajojau.

Iš Kaimuko, gerai būt žemę išsitirti, bet ir taip aišku, gera mano žemė, bent pusė metro ir daugiau viršutinis sluoksnis užvežtas, plius gerintas durpėmis. Piltos ir trąšos, šįkart mėlynos granuliuotos. Jau ištirpę.
Atsakyti
Meri, turiu as pilna duju baliona negyvenamoj namo pusej, bet megstu, kai dujininkai pajungia, patikrina.
Atsakyti
QUOTE(Acqua Alta @ 2019 06 04, 15:43)

Ačiū. Kažkiek pastudijavau apsiseilėjusi i laimės. Turėsiu darbelio peržiūrėti visus nežinomais pavadinimais. labiausiai pritrenkė, kad gali nusipirkti internetinėje kaip kokias kojines. Nei kursų baigimo pažymėjimo, nei registracijos kodų.

Šakės, kaip karta. Lydausi.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Karšta................Bandysiu miškan pasikavoti. ax.gif Pirmą kartą kažkaip baisoka vienai,gal mama pasirašys?Baigiu prikalbinti. mirksiukas.gif
Verdu tokiame karštyje moliūgų trintą sriubą,mb važiuos į sostinę dantų tvarkyti,dabar kas savaitę keliaus.Tai mažiui nuveš,pridariau salotų su mocerela ir baziliku su pomidorais.Taip valgo vaikai vakar pripirkau vioskių rūšių daigų baziliko,prikišau šiltnamius. mirksiukas.gif
Visai mažiui su sveikata ne kas.Pervargo,tie nuolatiniai skraidymai.Kaip mb sako lėktuve ir pasigavo tą bakteriją,nors jis galvoja kad pas dantistę gal?Vakar konsultacijoje buvo privačioje klinikoje,gydytoja sakė pirmą kartą mato žmogų su tokiu kiekiu bakterijų gerklės. blink.gif blink.gif Tai jei jis pats nebūtų ėmesis inciatyvos,būtų suvaręs inkstus,širdį.O dar už okeano,tikrai nebūtų kreipiasis pas gydytoją,tai iš viso patyliu.......Na antradienį paskirta operacija. ax.gif Amerikoje greitosios iškvietimas -2000 dolerių
tai sako daugelis važiuoja su savo mašina geriau. bigsmile.gif bigsmile.gif Na ir sveikatos draudimas kainuoja. blink.gif blink.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif

sunus buvo su studentiška viza kažkada jav tai irgi kviete draugui greitaja, neminejo apie jokius mokescius unsure.gif ir net kelis kartus...čia gal kad vos ne kaip pas mus kai neesi draustas viskas kainuoja?

Aha karšta, tik netikiu, kad miške bus vesiau greičiau priešingai, o kur visokie kraujasiurbiai verysad.gif

vakar pelargoniju, dichondros, cimžiedės prisprekinau, nei tasyt rudeni namo, nei paskui žaist su tais ugliukais, pasigrožesiu per vasara, o rudeni atsisveikinsiu biggrin.gif ir dar nereikia stradalinti nušals ar dar palauks, dar šlamučio dabar tik truksta iki p[ilnos laimes smile.gif ir kiemelis bus apsodintas, nors našlaites irgi dar klesti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2019 06 05, 07:49)
Sveikos smile.gif

sunus buvo su studentiška viza kažkada jav tai irgi kviete draugui greitaja, neminejo apie jokius mokescius  unsure.gif ir net kelis kartus...čia gal kad vos ne kaip pas mus kai neesi draustas viskas kainuoja?

Tai ten ir draudimai sveikatos visokie yra.Pažystamo dukra susilaužė ranką kad ir drausta buvo bet damokėti reikėjo nemažai,jei nebūtų drausta iš viso-kosmosas. bigsmile.gif bigsmile.gif
Kas kad pas mus ir draudimas yra.Jei ta valdiška medicina taip ir dirba.Kreipiamės dantų tvarkyti privačiai,jei kas rimta irgi............. ax.gif
Aš šiemet kol kas apsiėjau be pelargonijų.Oho Varėnoje jau uždrausta lankytis miškuose.Aš vakar dar sodinau moliūginius,tai pakasi,žemė šlapia. bigsmile.gif
Atsakyti
aha su dantimis tai kažkoks absurdas, netgi eidamas pas tą istaiga kur tipo prisirašes vistiek už plombas ir pan turi prismoketi, o jau visi tie protezavimai iš vis, tai nesuprantu ką žmogui be dantu gyventi jei jis ne pensijinio amžiaus, o ir pensijoje mama tu 300 eur lauke lygiai 3 metus, skaičiau kad Panevežį vienas gavo ta pašalpa tik po 10 metų biggrin.gif

ypač su protiniais tai aplamai koks tai biznis eina, tik pasakyk kad kas su juo negerai, verdiktas vienas : traukti unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 05 birželio 2019 - 07:19
Labas rytas, mielosios 4u.gif
Acqua Alta, sveika, prisijungusi prie mūsų draugiško būrelio.
Ingrida, sveikatos sūneliui, pasveiks, žinoma, bet mamai širdį skauda. Aš irgi lauknešėlius ruoščiau, reikia ar nereikia ax.gif
Dantis gydau privačiai nuo 1990 metų. Nežinau, ar tai geriausias sprendimas, manau, sėkmė priklauso nuo to, pas kokį odontologą pateksi ir kaip pasiseks.
Pas mus labai sausa, sodinau vienmečių daigus tulpių vietoje, jokios drėgmės, dulka viskas per kastuvo gylį.
Atsakyti

Tai ten ir draudimai sveikatos visokie yra.Pažystamo dukra susilaužė ranką kad ir drausta buvo bet damokėti reikėjo nemažai,jei nebūtų drausta iš viso-kosmosas. bigsmile.gifbigsmile.gif
Kas kad pas mus ir draudimas yra.Jei ta valdiška medicina taip ir dirba.Kreipiamės dantų tvarkyti privačiai,jei kas rimta irgi............. ax.gif
Aš šiemet kol kas apsiėjau be pelargonijų.Oho Varėnoje jau uždrausta lankytis miškuose.Aš vakar dar sodinau moliūginius,tai pakasi,žemė šlapia. bigsmile.gif

Buvau JAV teta sirgo labai. Tai ji turėjo kažkokį gerą draudimą tai greitoji nemokamai išveždavo, bet su grįžimu namo tai reikdavo arba mokėti arba savo transportu grįžti. Nors pora kartų parvežė, Sakė kažkiek kartų per metus nemokamai. Kiti draudžaisi pigiau, bet negali rinktis ligoninės ir gydytojų, parenka draudimo kompanija. Netgi skiepai pagal vieną draudimą nemokamai, pagal kitą turi arba dalį arba visą sumą sumokėti. Ir jie moka sveikatos draudimą net ir į penciją išėja, nesvarbu kiek metų (tetai 96m buvo) ir dar Obama padarė vaistų draudimą, mokėdavo maždaug 30 dol per mėnesį. Bet veistų tų kur reikėjo nekompensvo nei trupučio.

Atsakyti
Negaliu nė vieno blogo žodžio apie mūsų mediciną pasakyti. Turėjau problemų su širdimi - begalės tyrimų ir išgydė . Nesenai tulžį operavo - vėl viskas liuks . Jokių dovanėlių, jokių kyšių . o ir šeimos gydytoja jauna, fainuolė , netinginti viskuo pasidomėti , pati paskambina dėl tyrimų . Gal tiesiog nuo gydytojo priklauso, gal Ingridos sūnus labai sveikatą susivaręs per darbus.
O dėl dantų taisymo - visą gyvenimą taisiausi pas draugę , nė minties eiti į valdišką polikliniką. Tegul ten bent varguoliai gali kažkokias paslaugas gauti.

Žodžiu, išvada tokia . Gerai ten, kur mūsų nėra. Vakarų pasaulyje žmonės rūpinasi savimi per draudimus , investicijas ir t.t.

Niekaip nesiryžtu eiti į kiemą kapstytis . Reikia dar vazonines gėles persodinti.
Laukiu kuro atvežant , kažko šiandien neskuba.
Atsakyti
man verkiant reikia išsodinti vienmetes ale kas iš ju liks per tokius karščius pasodinus ir dar saulekaitoje
Atsakyti
Gal rytoj palis.
Atsakyti