Iš Kaimuko, ar ilgai trauksi ant klozeto tupėdama Pati tiesiog piktybiškai nesisveriu, vaikštau visa apsmukus, net sijonai pailgėjo, kumpiams sumažėjus. Dar reik mažinti ėdimus, nes griešyju, rytinę kavą medumi saldinu. Ir neiškentus ką nors kioskėj nusiperku pagraušt.
Šiandien neatsilaikiau užmačius sinavado žiedus, bandau laimę, gal augs.
Visą dieną pusiau miegom, vienu metu norėjau redbulio atsidaryti, bet atsilaikiau.
Žinau, kad netaisyklingai sakinius dėlioju, bet kam reikia, tas supranta
Savaitė namie ir sode viena pomidorininkė rašė, kad geriausiai subalansuotos Schulzo pomidorams skirtos trąšos.
Įdomu, kaip Duktreinio sveikata
Meri, nėra tokio tikslaus. apibūdinimo , kaip subalansuotos trąšos. Rimtuose ūkiuose, beje ir pas mane, prieš sėją daromas dirvožemio tyrimas. Jis parodo, ko turime daug, ko mažai. Tada nusimatai, kokio derliaus pageidauji. Yra lentelės, kiek kilogramas pvz bulvių išneša iš dirvos azoto, fosforo , kalio. Tada skaičiuoji, kiek tu išneši. na ir galutinėje skaičiuoklėje matome, kad lauke X , turtingame kalio, reikia papildyti n.nn kiekiu kalio, kad gautųsi norimas išnešti kiekis. Praktikoje tas skamba taip : jeigu nori žaisti ir neišnaudoti kiekvienos brangios pavasario minutės, gali berti vienanares trąšas. O jeigu skubu, renkiesi kompleksines, kurios artimiausios savo sudėtimi tavo norams. Tai va toks tas atitikimas ar patikimas.
Acqua Alta, bet tai mikroelementinė trąša su azotu purškimui per lapus. Turėtų veikti greitai, bet dozės tai labai nepadidinsi. Vis tik augalai taip sutverti, kad jų burna - šaknys. Per lapus tik greitoji pagalba.
O ta nuoroda į manų medų, tai man panašu į lipčiaus medų. Nes rašo, kad krinta nuo lapų ant žemės, maitinasi vabaliukai ( amarai). Kaip ir Auda rašė, jis tikrai vertingas. Jau buvau pagalvojusi, kad tai biblijinė mana. Ten krito ne kruopos, o tam tikros , jau neatsimenu kokiios, vabalų rūšies lėliukės, perneštos oro masės per Sacharą. Kadangi žydai tuo metu alkani bėgo iš Egipto, tai galima sakyti, jiems nuskilo.Beje, kaip sakoma, ateities maistas.
Acqua Alta, bet tai mikroelementinė trąša su azotu purškimui per lapus. Turėtų veikti greitai, bet dozės tai labai nepadidinsi. Vis tik augalai taip sutverti, kad jų burna - šaknys. Per lapus tik greitoji pagalba.
O ta nuoroda į manų medų, tai man panašu į lipčiaus medų. Nes rašo, kad krinta nuo lapų ant žemės, maitinasi vabaliukai ( amarai). Kaip ir Auda rašė, jis tikrai vertingas. Jau buvau pagalvojusi, kad tai biblijinė mana. Ten krito ne kruopos, o tam tikros , jau neatsimenu kokiios, vabalų rūšies lėliukės, perneštos oro masės per Sacharą. Kadangi žydai tuo metu alkani bėgo iš Egipto, tai galima sakyti, jiems nuskilo.Beje, kaip sakoma, ateities maistas.
Pasidomėjau tais mano bitininkais tikrai jauna šeima gavus iš kažkur bičių šeimų bando verslą... Mačiau beje ir po 4 eur kaina medaus.. Ir nemanau jei bus 8 tai jau super duper geras medus greičiau noras brangiau parduoti kas irgi pateisinama
Jo .zeme cia tas tikrasis chernoziomas. Gal net lietuvisko pavadinimo nera. Kapas du metrai ,istisas gerasis derlingasis sluoksnis.Mikroflora puiki,puikiai atsinaujina ,vietom siek tiek gelezies truksta. Ir isvis pilna nauju patirciu ,nes potencialas sios zemes tai nepalyginamas su lietuva.Ir taip ,tresiama per lapus jau masiskai ,aisku pagrindines trasos iterpiamos ruosiant dirvas ,bet pilnai uztenka ir per lapus. O ir trasu ir chemikalu cia pasirinkimas ir prieinamumas neribotas.
Bet pasakykit jus man, kodėl vyrams nusispjaut į figūras? O mes stačios ant pedalo
AA, ties kuria vieta gyveni ? Įtariu, apie 100-200 km iki jūros . Na, dėl chemijos prieinamumo tai labai abejočiau. Profesionalams - taip, geriau negu pas mus, nes Vokietija priskiriama Vidurio zonai. O mėgėjams lyg tai bendras Europos sąrašas yra.
O tavo juodžemio pavydžiu. Bet vokiečiai labai saugo jį nuo erozijos ir kitų blogybių. Skaito , kad tai nacionalinis turtas, kurį privalu išsaugoti.
O beje, iš kur pas tave toks Nickas ? Aukštas vanduo ar potvynis šifruojasi ? Pavardė prasideda Hoch... ?
Papildyta:
Vyrai labiau save myli. O tame, kurį myli, neieškai trūkumų.
O tavo juodžemio pavydžiu. Bet vokiečiai labai saugo jį nuo erozijos ir kitų blogybių. Skaito , kad tai nacionalinis turtas, kurį privalu išsaugoti.
O beje, iš kur pas tave toks Nickas ? Aukštas vanduo ar potvynis šifruojasi ? Pavardė prasideda Hoch... ?
Papildyta:
QUOTE(Lyžuka @ 2019 06 03, 20:52)
Bet pasakykit jus man, kodėl vyrams nusispjaut į figūras? O mes stačios ant pedalo
Vyrai labiau save myli. O tame, kurį myli, neieškai trūkumų.
Labas rytas.
Is kaimo ,negyvenu as vokietijoje. Tai viena is tu valstybiu kur visai nesugebejau pritapti. Tik kalbu vokiskai ,bet dabar jau irgi nebeidealiai.
Gyvenu bulgarijoje ir jura daug arciau. Jei uzkopiu ant savo kaimo kalno tai matau ja. 20 km iki jos.Cia jau buvo toks noras gyvent arti,kad vaziavimas prie juros netaptu kelione.
Ir cia dar biski anarchija su augalu apsauga ,kas yra gerai siaip. Viskas visiems prieinama, o gamta kazkaip sugeba atsinaujint. Organinius fosforo junginius ,kurie gal prie sovietu jau buvo uzdrausti ,berasciai cigonai naudoja net nemirkteleje. Ir nieko. Tikra gyvoji zeme.
Mano nickas tai venecijos potvynis, va ten tai kazkas tokio. Megstu lietu ir vandeni. Aisku geriau silta.
Sprendimas cia atsikraustyt buvo priimtas kai viena pavasari geguzes vidury dejo saltis gal kokiu -10. Tada mane ir prakonsultavo ,kad dievo oru blenderis ilgam sugedo.Bet yra amortizuojancios zonos,beto vietu kur vanduo gaminasi is vserodo. Aha skamba fantastiskai ,atrodo dar fantastiskiau. Ir per 4 metus kaip cia gyvenu ir tas reikalas biski pasikeite. Atsirado ir cia visokiu spalvu agro dangos,asiliuku meslas ir laistymo sistemos. Baigesi naujoko sekme.
Gyvenu bulgarijoje ir jura daug arciau. Jei uzkopiu ant savo kaimo kalno tai matau ja. 20 km iki jos.Cia jau buvo toks noras gyvent arti,kad vaziavimas prie juros netaptu kelione.
Ir cia dar biski anarchija su augalu apsauga ,kas yra gerai siaip. Viskas visiems prieinama, o gamta kazkaip sugeba atsinaujint. Organinius fosforo junginius ,kurie gal prie sovietu jau buvo uzdrausti ,berasciai cigonai naudoja net nemirkteleje. Ir nieko. Tikra gyvoji zeme.
Mano nickas tai venecijos potvynis, va ten tai kazkas tokio. Megstu lietu ir vandeni. Aisku geriau silta.
Sprendimas cia atsikraustyt buvo priimtas kai viena pavasari geguzes vidury dejo saltis gal kokiu -10. Tada mane ir prakonsultavo ,kad dievo oru blenderis ilgam sugedo.Bet yra amortizuojancios zonos,beto vietu kur vanduo gaminasi is vserodo. Aha skamba fantastiskai ,atrodo dar fantastiskiau. Ir per 4 metus kaip cia gyvenu ir tas reikalas biski pasikeite. Atsirado ir cia visokiu spalvu agro dangos,asiliuku meslas ir laistymo sistemos. Baigesi naujoko sekme.
Labas rytas
reik vaziuot pas Panevezio daktarus, ta proga dujos baigesi. Uzsakiau, atves tik puse dvieju. Palikau pinigus ant stalo, duris paliksiu nerakintas.
reik vaziuot pas Panevezio daktarus, ta proga dujos baigesi. Uzsakiau, atves tik puse dvieju. Palikau pinigus ant stalo, duris paliksiu nerakintas.
A ALta sveika prisijungusi? Kaip supratau tavo darbas su agro ūkiu susijes ar vien su trašomis? Gal kokia landšafto dizainere? kaip čia mums reiketu tokio nario užverstume klausimais ir patarimu prašymais
AA, va čia tai naujieną pasakei dėl fosforo organinių . Gal ten kartais pasitaiko Treflano nusipirkti ? Ar Zenkoro ? Na, jie gali vadintis kitaip , bet esmę pagauni. Dėl šitų tai lėkčiau per visą Europą pas tavo čigonus.
Atrodo ,kad visko pilna
https://www.sortovis...2-zenkor-600-sk
https://www.sortovis...2-zenkor-600-sk