Įkraunama...
Įkraunama...

Gruodžio sniego užburti namai

aš ne apie mokslo kokybę, pasikartosiu dar smile.gif, bet apie finansines galimybes, nes puikiai žinau iš savo aplinkos keleta atveju kai gabus vaikai, priimti i gerus uinverus negalejo išvaziuoti mokytis kad ir su tomis paskolomis, nes be ju dar reikia ir pragyvenimui pinigu, darbai irgi ne iš pirmos dienos randami mirksiukas.gif galu gale vien kelione i jav kiek kainuoja unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2019 06 03, 10:12)
aš ne apie mokslo kokybę, pasikartosiu dar smile.gif, bet apie finansines galimybes, nes puikiai žinau iš savo aplinkos keleta atveju kai gabus vaikai, priimti i gerus uinverus negalejo išvaziuoti mokytis kad ir su tomis paskolomis, nes be ju dar reikia ir pragyvenimui pinigu, darbai irgi ne iš pirmos dienos randami  mirksiukas.gif galu gale vien kelione i jav kiek kainuoja  unsure.gif

Na as irgi ne visai apie kokybe,bnet vien pinigu neuztenka istot i prestizini univera,ar tai Komonosovas ar Oxfordas,ar kt.vistik sutikit,reikia ir ziniu turet daugiau negu vidutiniokui,kuris gal but,turedamas pinigu,istos i bet koki uzsienini univera,tik ne i prestizini,o kadangi sovietu laikais mes apie oxfordus ar kitus uzsieninius,kurie mums tuo metu butu buve prestiziniai del uzdaru sienu,Lomonosovo univeras tada labai gerai besimokantiems buvo virsune,o dar ka reiskia doktorantura ten baigt,turbut nesunku isivaizduot.Issilaikyt su stipendija ir teveliu siunciamu maistu gal ir buvo galima,bet be ziniu bagazo,vargu.
Atsakyti
na reziume seniau užteko talanto, o dabarprisidejo ir pinigai mirksiukas.gif
Atsakyti
talentus aptarinejat ax.gif
as netalentinga, tai siuo klausimu nepasisakysiu biggrin.gif

Lauke karsta, kol agro ant kopustu apsukau kita puse, vos galo nuo karscio negavau.

Sedziu savo ofise, ant sofkes su kompu, vesu ir gera.

Pradejau ziuret filma, jau penktoj minutej paaiskeja kad vyras bledunas.

Labas visoms
Atsakyti

nu žodziu korta mesta biggrin.gifnusipikrome iš nežinomo po 5 eur pabandymui, kai žinomas po 7 eur norejo už kg smile.gifmirksiukas.gif

Dėl medaus ar dėl duonos, sūrio pieno ir kitų maisto produktų nesiginčijama. Kiekvienas perka pagal išgales ir norą. Pvz duoną ir batoną aš perku Biržų kepyklos, man jis skaniausias nors kainą turi, kiti perka kitokį, tai ir medus. Bet jei žmogus parduoda po 5 eurus pavasarinį medų kyla klausimas kodėl? Gal ukrainietiškas?  Jis ten po 1 eur kainuoja. Arba rapsų medus. Pas mus irgi būna pirkėjai tai dingsta tai vėl po kokių metų sugrįžta, kiekvienas turi teisę rinktis.

As gimus 5-tajame desimtmetyje,vidurine baigiau 7-desimtm.tai musu kartai Lomonosovo univeras buvo virsune,mes kitokiu nezinojome.Dabar tai Oxfordas,Harvardas yra visu studentu virsune.Toks mano supratimas.Kad kazkam buvo pigu,gal but,bet kaina mokslo kokybes neapsprendzia.Istot i Lomonosova tada reikejo daug koses galvoj turet,o ir kai ko daugiau.Dabar i uzsienius mokytis vaziuoja daugelis,kuriu tevai isgali,o kuriu neisgali ir turi uzsispyrima,uzsienio studijos suderinamos su darbu,is kurio gali issilaikyt.Tik uzsieniuose tu visokiu universiuku tiek daug,o mokslo kokybe abejotina.
Papildyta:
Kazkaip ir man idomu pasidare,del tu plastikiniu indeliu medui,nes cia sveiko maisto pardej maciau plastiko kibireliuose medu supilstyta.

Pritariu, mano laikais (vienu dešimtmečiu vėliau) irgi buvo viršūnė Lomonosovo universitetas, ten ne 10 ar 20 į vieną vietą stodavo. Tuo labiau genetika rusų kalba mokytis... aš nesugebėjus būčiau. Dėl finansų tai ir mano pažįstamų yra, pirma važiuoja į užsienį užsidirba, užsitikrina gyvenamąją vieta, o tada stoja mokytis. O be to  užsienio universitetai irgi duoda stipendijas labai gabiems.

O dėl plastiko tai sakau iki šiol ginčijasi mokslininkai tai aš nieko negaliu pasakyti. Šiaip juk daugelis maisto produktų pakuojama į plastiką.

Atsakyti
Baigusi daugiau nei pusę metų padirbau apželdintoja, paskui atsirado vieta doktorantūroje, tai davė dvi dienas apsispręsti, Palikau ir darbo knygelę, su trenksmais išėjau. Na, o institutas buvo gavęs vieną vietą Maskvos univere tais metais. Kadangi egzaminai jau buvo išlaikyti, tai nedvejodama ten išlėkiau.

Man visada mokytis buvo įdomu. O ypač to, kas man patinka. Va, iš Audos tiek išmokau apie bites ir medų wub.gif Beje, tas šustrasis super bitininkas - sodininkas yra mano kursiokas. tongue.gif
Jeigu būtų mano valia, tokias agresyvias medžiagas kaip medus, laikyčiau tik emaliuotuose ir stiklo induose. Beje, vienais metais gavome kibirą rudo medaus, gerokai karstelėjęs. Nemanau, kad iš senų korių . Gali būti grikinis ? Dabar jis man jau nebesukietėja žiemai. Baigiu išvargto per keturis metus visokiems meduoliams.

Luety, kadangi dirbau tokį darbą, kad tekdavo su paskaitomis važinėti, man visada patikdavo konsultuoti žmones. Paklausite, kodėl nelikau moksle ? Atlyginimai ten buvo ubagiški. Man gaila buvusių kolegų, kurie neturėjo drąsos visa tai palikti. O aš visada buvau avantiūristė . Jeigu ne MB , garantuotai būčiau prisidirbusi ko nors. biggrin.gif

Pabandyk savo pomidorams kokių nors gėlinių trąšų ištirpinus palieti. Gali būti tas fosforo trūkumas. Nes kaip minėjau, kaulamilčiai - ilgai grojantys . Kol pasieks augalą - jo vegetacija jau bus besibaigianti. Aplamai fosforo trąšų nėra žaibiškai veikiančių. Pas mus yra Kemira Ferticare , o pas tave net nežinau kas. Tai protingiausia būtų imti skystas gėlių trąšas.

Meri, atradau ir aš greitą vaistą svoriui mesti. Vakar vakarienei praviriau šparagų. Tai per naktį klozete skystu pavidalu palikau virš kilogramo. ploja.gif
Atsakyti
Dristu isiterpti tarp is kaimo gerbeju. O lenkisku FOLIQ trasu neimanoma gauti lietuvoje? Dar dabar labai eina serbu trasos su zn (cinku)pagrinde ziedynu forsavimui.Beje skatau tema ir gerbiu.
Atsakyti
QUOTE(sapniukass @ 2019 06 03, 13:56)

Sedziu savo ofise, ant sofkes su kompu, vesu ir gera.

Pradejau ziuret filma, jau penktoj minutej paaiskeja kad vyras bledunas.

Labas visoms

Čia kieno ? Taviškis ? Kaip iš filmo nustatei ? biggrin.gif

O aš dabar relaksuoju vėsumoje. Sodino visą dieną kopūstus, vežiojau daigus.
Rytoj reikės darbus pradėti nuo 6 ryto. Man peilis į paširdžius toks ankstyvas rytas. Va, nesuprantu, kaip Ingrida aplamai gali keltis 5 ir į miškus . blink.gif Vaikštau apspangusi po to visą dieną.
Atsakyti

Man visada mokytis buvo įdomu. O ypač to, kas man patinka. Va, iš Audos tiek išmokau apie bites ir medų wub.gifBeje, tas šustrasis super bitininkas - sodininkas yra mano kursiokas. tongue.gif
Jeigu būtų mano valia, tokias agresyvias medžiagas kaip medus, laikyčiau tik emaliuotuose ir stiklo induose. Beje, vienais metais gavome kibirą rudo medaus, gerokai karstelėjęs. Nemanau, kad iš senų korių . Gali būti grikinis ? Dabar jis man jau nebesukietėja žiemai. Baigiu išvargto per keturis metus visokiems meduoliams.

Niekada nemėgau mokytis ypač atmintinai kalti, geriau logiškai išmastyti. Bet mokiausi beveik visą gyvenimą. Pirma aukštoji, paskui kolegija, nes vadybos žinių reikėjo, vėl aukštoji dėl žinių poreiki, o dar visokių kursu nuo vadybos, siuvimo iki piešimo. Užtai gerbiu žmones kurie nori mokytis ir moka kalti.

Jei čia MB kalbėtų apie bites tai jis tiek pripasakotų, kad nespėtumėt skaityti :). IK įtariu, kad turėjai grikių medaus jis turi tokį surūdijusio metalo skonį ir atsiduoda tvartu. Bet moterims yra labai naudingas nes yra labai daug geležies. Dar lipčiaus medus nesikristalizuoja ir aštrokas, jį labai Vokiečiai vertina dėl mikroelementų gausos. Mažiausia vertingas rapsų, bet jis siūlomas deabetikams, ir tinka pirčiai.

Atsakyti
QUOTE(Acqua Alta @ 2019 06 03, 15:59)
Dristu isiterpti tarp is kaimo gerbeju. O lenkisku FOLIQ trasu neimanoma gauti lietuvoje? Dar dabar labai eina serbu trasos su zn (cinku)pagrinde ziedynu forsavimui.Beje skatau tema ir gerbiu.

Paguglinau, prekiavo jais Litagra ( nemaišyti su Lytagra). Dabar Litagrą su visais viduriais suvirškino Agrochema . Reikėtų ten skambintis.
Su Zn lyg tai greičiausias reikalas būtų naudoti chelatus. Tik nesuprantu, ar tiek jau paankstina derlių ? Zinkas daugiau lemia gerą šaknų vystymąsi. O žiedams - molibdenas, magnis. Pvz , žiedinių kopūstų neįsivaizduoju be purškimo šiais mikroelementais.

Papildyta:
QUOTE(Auda @ 2019 06 03, 16:11)
surūdijusio metalo skonį ir atsiduoda tvartu. Bet moterims yra labai naudingas nes yra labai daug geležies. Dar lipčiaus medus nesikristalizuoja ir aštrokas, jį labai Vokiečiai vertina dėl mikroelementų gausos. Mažiausia vertingas rapsų, bet jis siūlomas deabetikams, ir tinka pirčiai.</p>

Nu taip nupasakojai, kad vos nenuėjau į sandėliuką ieškoti tvarto kvapo biggrin.gif

O medų naudoti vietoje muilo - man tai jau visiškas iš...indėjimas. mirksiukas.gif Šitiek darbo bitėms, kad kokia boba sau kumpius pirtyje tepliotų. blink.gif biggrin.gif
Atsakyti
https://www.lebosol....bosol-silizium/
tai as tai lebosol naudoju, ju galima ir maziems ukiams nusipirkti. Ir as ne lietuvoje. Pries keleta metu isklausiau viena rimta prognozuotoja ir nusprendziau ,kad ne man senatveje tie ateinantys kataklizmai.
Ai ir apie medu cia suzinojau ,iki tol maniau kad jis man kenkia.Cia yra kazkoks net dangiskos manos medus ,skamba panasiai kaip australiskas manuka,o is tikro nieks nezino. Bet tas manos medus is kokiu vabaleliu gaunamas. Bet rimtas daiktas svoriui mesti ,kepenims atgauti - puikus. Bet kas ten per daiktas is tikro man dar kalbos barjeras per didelis issiaiskint.
https://origanicland...manov-med-mana/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Acqua Alta: 03 birželio 2019 - 16:33
Šiandien žento tėvas kaip tik paskambino,pasiūlė medaus ,savaitgalį suko po 5 eurus už kilogramą.Sakė nemažai prisuko. mirksiukas.gif
IK ramiai atsikeliu,jau dabar nubundu anksti,gi namie pasidaro šviesu ir nubundi.MB liepė pas jį kambaryje ieškoti juodos užuolaidos. ax.gif
MB trečiadienį išvažiuoja pas dantistę sostinėnė,jaučiu mausiu miškan.FB pripilta raudonikių. mirksiukas.gif
Baigiu susodinti moliūgus,melionus,arbūzus.Taip nudegiau kad net šaltis purto.Kas bus karštesnėmis dienomis? blink.gif blink.gif
Atsakyti