Lyžuka, metai Lomonosovkėje dieniniame . Nes padirbau institute gal dvi savaites ir liepė važiuoti, jiems genetiko selekcijai reikėjo.
Geri metai buvo, iš paskaitų su kambarioke pabėgdavome ir po centrinius univermagus prazonduodavome. Tai užsieninės kosmetikos ir rūbų gal tris lagaminus parsitempiau.
Tik labai sunkus mokslas genetika. Dar dabar sapnuoju alelinių genų formules , vis neteisingai užrašau. Prabundu - tai gerai , kad jų man nereikia.
Luety , tai jūs man atgaiva. Aš gi plepalas , man kaip oro reikia bendravimo.
Lyžuka, pasirodyk prie saul;ės šviesos, kas per šviestuvai. Kitais metais darysiu priešais svetainės langą ilgą baseinėlį su fontanu, tai galvoju, kaip apšviesti vandenį ir taką link jo. Tie pastatomi man naktį primena lėktuvo nusileidimo taką.
Papildyta:
QUOTE(Luety @ 2019 06 03, 09:37)
Laba ryta,
IK,turiu klausima,gal rasit truputi savo brangaus laiko konsultacijai,prasau.
Turiu kelis pomidoru kelmus,kuriu istyse lapai,ploni ,susiriete ir jau jie apie 70cm ugio ir eme virsunes melynuot(violetintis).Ar yra kokia pagalba.Nieko nerandu googlej,ten tik raso apie jaunus daigus,kai jiems per salta ir jie nepasisavina fosforo.Ar galiu manyt,kad jiems truksta fosforo ir jei taip,ar yra vien fosforo trasu?Esu macius su azotu ir kaliu,ar kalciu ir plius fosforas,bet niekada jie man nepadeda pomidorams.
Ir nuo kada perėjome į "jūs" ?
Žinai, pagal aprašymą gali būti keli variantai. Dėl plonų lapų - gali būti veislės savybės arba virusuoti.
Plonos viršūnės - azoto trūkumas.
Mėlynumas lapų, ne stiebų - fosforo trūkumas.
Dar gali būti variantas - , kad pas tave visko per daug. Tada vienos maisto medžiagos blokuoja kitas.
Iš fosforo trąšų tau būtų gal prieinamiausia - kaulamilčiai. Tik deja - ji per ilgai sveikatins tavo pomidorus. Greitajai pagalbai paieškok trąšų žydinčioms gėlėms. NPK formulėje turi būti P skaičius didesnis už N arba bent lygus. Palaistyk, jos greičiau veikiančios.