Smagu pakeliauti, man dar neteko būti toje pusėje. O mes tai medų sukom.
labos,
ooo smagu girdet,buvot mano gimtajam mieste.
Skirkeviciu pazystu,esu bendravus ne karta,anksciau jis dirbo Juknaiciu vaistinej,labai grazioj,tai duodavo daug patarimu,nors dar buvo jaunas,o dabar isvis visazinis patapes.
Sveksnos baznycia laaabai grazi,istiesu.
Auda tik nesupyk 😉 ar dabar verta medų pirkti?na ta prasme nebus čia bičių perdirbtas cukrus? Tas pats cukrus tik skystam pavidale? Nes jau žiūriu pasipylė skelbimai ir kaina žiemą lyginant su rudeniniu
Kažkoks murzinas irisas pražydo ir pradėjo bijūnai skleistis. Pasirodo, turiu ir nepilnavidurių net nesupratau, bet paskui prisiminiau iš kur. Tiesiog tik dabar pražydo.
Eisim su katyte grožio miego. Ko ne gyvenimas, jokių rūpesčių
Nuostabiai praleidome savaitgalį. Mažajai pelkėje parodžiau kaip atrodo spanguolės,gailiai(nuostabiai žydi ir kvepia),vaivorai.Nu gi nežinos iš kur tos uogos?
Labai pikta ant mūsų medicinos. Mažajam padarė ,išsireikalavo,anginos tyrimą,bakterija viršija normą-10 kartų. Tai čia telefonu sužinojo.O konsultacija tik 14 dieną.Tai kada operacija,rugpjūtį?Ką ,o išvažiuoja jau liepos 12.Tai tenka į privačią konsultuotis ir operuotis? Ką negalėjo jau žiemą,apsirgus padaryti tyrimo,nebūtų reikėję 3 dozių antibiotikų?Pas mus jei per metus 6-10 kartų nesergi angina,tai niekas ir nesiunčia tyrimams. Ir tai paprotino ligoninės priimamajme LOR gydytoja,pasidaryti tyrimą. Pas mus geriau žmogų šeriame antibiotikais ir laukiame laukiame kažkokio stebuklo.Ui pikta ant gydytojų. Ir dabar operacija su visomis konsultacijomis apie tūkstantį kainuos.Kam mokamas tada sveikatos draudimas?Panaikintų,ramybė būtų.Juk ir dantis dabar visi gydosi privačiai?
[url=https://radikal.ru][/url
IK,čia liepų kokia liga?Ar veislė ant lapų kažkokie raudoni spygloiukai?Jei žinosi?Čia Bistrampolio dvare dar grįždami užsukome.
Mažasis maišo po pasaulį,bet teisybę sako,kiek pas mus dar galima visko pamatyti.Jei tai buvę,kur mus vežiojo,bet mūms tai pramoga.
Šiandien galvojome sodybon šašlykų kepti,bet ryte man pasirodė toks vėjas,pabijojau dėl anginos atkritimo.Viskas,einu ilsėtis.
Kenkėjų metai šiemet.
nupjove zole trimeriu vyras, net toliau matosi. Uz siltnamio zole iki keliu jau buvo.
Padariau pietus, pavalgem ir tinginiausiu siandien. Yra ravejimo, bet gal ryt. Laisvo laiko turiu marias.
Sportas tik nuo 11d. prasides.
Nuostabiai praleidome savaitgalį. Mažajai pelkėje parodžiau kaip atrodo spanguolės,gailiai(nuostabiai žydi ir kvepia),vaivorai.Nu gi nežinos iš kur tos uogos?
Labai pikta ant mūsų medicinos.
Dabar medicina ziuri is kur bizni padaryt.Antibiotikus nupirko 2x,o jie brangus,vat papilde farmacininku kisenes,gal ir gydytojui kas nutrupejo,juk kok=nkurencija vaistiniu didele.O ir privacios gi is tu paciu valstybiniu gydytoju sudarytos.Dar man pries isvykstant buvo taip,kad is ryto tas pats gydytojas dirba ligoninej,o po pietu savo privacioj,dabar jau nezinau,seniai nesikreipiau Lietuvoje.Gal Vilniuje ir yra atskiros klinikos susikure,bet mazuose miestuose abejoju ar issilaikytu,jei vien privat dirbtu.
Gaila,zinoma,skyre antibus 2x,o jie visai neveike tos bacilos.Ir sveikata alinama ir bakterija gauna rezistencija,sunku paskui ja beuzmust,ji uzsideda sarvus.
O as turiu tinginio diena.MB buvo sode,uzdare viena puse siltnamio,nes is tos puses nakti pranesa audra,tai baisu,kad nenunestu mano brangenybes,o as neriu,komope pasedziu,i saldytuva ilendu ir taip ratu.
Ingrida, čia galai ant lapų. O jose liepinė gyslinė erkė.
Kenkėjų metai šiemet.
IK, jei ne paslaptis, ką esi baigusi, kad tiek daug apie viską žinai? Ar bendrai viskuo labai domiesi?
Apie pavasarinį medų jei kam įdomu. Žinau daug pletkų, kad pavasarinis,medus tai cukrus, kad pavasrinio medaus negalima pirkti ir pasilikti žiemai ,o reikia sunaudoti greitai.
Dėl cukraus kiekio pavasariniam meduje kyla įtarimų dėl to,kad jis labai greitai kristalizuojasi, nes turi mažiausia drėgmės ir dėl augalų išskiriamo nektaro savybių. Pavasarinis medus pagrinde bus šviesus (dar rapsų medus šviesus, bet jis beveik baltas). Nebent jei tais metais buvo menkas žydėjimas pienių ir kitų pavasarinių augalų, o buvo daug amarų, tada gali būti meduje lipčiaus. Bet per mano 15 m patirtį buvo tik vieną kartą tokio pavasarinio medaus ir tada medų sukom pabaigoje birželio. O šiaip cukraus galėtų nebent likti jei bitininkas išimą visą medų rudenį ir daug duoda cukraus, bet ir tai abejoju. Geriausia būtų pirkti pas pažįstamą bitininką.
Kas dėl greito suvartojimo medaus, tai čia priklauso irgi nuo bitininkų sąžiningumo. Aš vienais metais Žaliakalnio turguje prekiavau ir susipykau su senuku ale bitininku.jis visiems aiškino, kad pavasarinis medus nestovi ilgai, greitai prarūksta. Tada jam pasakiau, kad pirkėjam ir sakytų, kad parduoda nektarą, o ne medų. Nes kai kurie bitininkai skuba ir pavasary ima neužakiuotą (kai korys dengtas mažiau nei 2/3) Kitais žodžiais ima nektarą.
Geriausia kai pažįsti bitininką, kai gali nuvažiuoti pas jį ir jis nebijo parodyti kur suka medų ir jei nori gali ir į bityną nuvežti. Pas mus dažnai žmonės atvažiavę pirkti medaus prašo parodyti kur sukam, o kas jau perka ne pirmi metai, tai patys tiesiai eina į bitininko namelį. Vienais metais žurnalistė ėmė iš MB interviu apie bendruomenes ir paskui pirko mūsų medų, bet prigrasino, kad ištirs laboratorijoje ir jei bus blogas gražins. Bet po savaitės paskambino ir padėkojo už kokybišką medų. Yra ir kitų atvejų kai žmonės gauna dovanų iš ko nors mūsų medaus (ant atikečių mūsų tel. nr ir adresas) ir paskambine pyksta, kad tipo žiema nesikristalizuoja medus. O kai išaiškini kodėl taip būna, ( lipčiaus ar grikių, netgi barkūno medus nesikristalizuoja taip kaip rapso.) Tada viskas gerai. Svarbu, kad bitinkas sugebėtų paaiškinti ir būtų sąžiningas.