Įkraunama...
Įkraunama...

Gruodžio sniego užburti namai

Lyžuka, o pas mane paryčiais širšinas baisulinis įskrido. Ir davėsi palubėje kaip bombonešis. Tingėjau keltis ir priploti. Nu šakės, berašant postą dar vienas į darbo kambarį iš kažkur atlėkė. Kol sugraibiau žurnalą, kažkur nuburzgė. blink.gif Kažkaip per anksti jie čia šiemet. Tai kas dėsis vėliau ??? blink.gif Nuės kriaušes, vyšnias ir braškes.
Atsakyti
IK, tu apie ta dideli, stora sirsina? As ju bais bijau, jei ikaltu ir greitoji nebespetu atlekt.

ryte susiruosiau barti vasarema, kad lietaus stoka skundziasi biggrin.gif Ka man sakyt, kai ne laso, Panevezys pries kelias dienas truputi gavo. Tik bac ir dingo elektra, elektrikai atjunginejo nuo stulpu elektra. Ir taip iki puse penkiu. Kaip zmones gyveno be elektros? Greit prie gero iprantama.

Labas
Atsakyti
Tai kaip pridengsi, seifo viduje šokoladai buvo, kai pjovę spyną. Seifo gi atidaryti negalėjome.
Pasodinau tris skiepytus pomidorus, visi skirtingi, daugiau nėra vietos. Ir taip nežiau kaip atrodys, bet vyras labai ūžia, tai dėl šventos ramybės.
Pra-ydo ir baltas auskarėlis, gražu.
Žiūriu, pas mane vien sibiriniai irisai, ar nereiks kitąmet pas Klimaitį važiuoti apsipirkti įvairesnių, gal tie pavieniai turguj pirkti jaunučiai ir kitąmet pasireikš. Jei ką, prie darbo yra vietos, bus kur sukišti. Nes taip niekas netelpa, o visko norisi.
Ryt nieko negirdėsiu, vien tik savaitė ir dar kartą savaitė, blyn nors ką daugiau pirktų. Kaip surinkti planą, vėl iškalbės, kad dykai algą gaunu biggrin.gif
Aš, kai tik atsikrausčiau, tai buvo didelių širšinų, bet jau porą metų, kaip nesimato bigsmile.gif
Atsakyti
Sapniukai, va būtent tas didelis storas širšinas. Man vaikystėje į kaktą buvo įsisegęs. Iškilo guzas kankorėžio didumo, o jau skaudėjo - iki alpimo. Radome su pusbroliais ant pirties pakraigės tokį gražų kabantį sulipdytą "kašiką" . Na ką, negi ramiai praeisi, reikia pabaidyti. Įkišome lazdą ir pamakalavome. A joma ..jooo. Kaip pasipylė širšinų spiečius, net nepamename kaip nusiritome iš to aukštelio ir bėgte su visais rūbais į prūdą sukritome. Tupėjome tik oro įkvėpti iškišdami galvas, nes tie bombonešiai virš galvų supykę burzgė. O kadangi tupėti reikėjo ilgai, tai dar ir į kojas prisisiurbė dėlių. biggrin.gif

Sapniukai, įtariu, lietų susirinkai. Tavo pusėje rodo, kad lyja. blink.gif
Atsakyti
Lynoja,lynoja............... wub.gif bent dulkes nuplaus. mirksiukas.gif
Atsakyti
ne IK, ten gal ant Rokiskio kabo debesys. Nuo laiptu pasiziuriu, atrodo ir Rokisky, ir Panevezy turetu lyt pagal debesu storuma, o virs mano triobos tik tokie plonuciai. Ka tik grizau is ravejimo. Buc dar ravejus, bet uogai visa galva sukramte.
Atsakyti

Jei nieko prieš galiu pasidalinti patirtimi, kaip naikinti. Nes dabar skraidžioje tiek širšių tiek vapsvų motinėlės, lizdus suka, auginti naują kartą ruošiasi. Mes kiekvienai metais prisiruošiam bambalių (nuo mineralinio, nuo limonadų butelius) į juos galima pilti prarūgusią uogienę, ar nuoplovas nuo medaus. Palaikyti užsukus, kad dar parūgtų ir pakabinti ant medžių. Nepatikėsit, ne tik širšės, vapsvos bet ir visokios musės sulenda. Tik nuo vasaros vidurio labai smirdėti buteliai pradeda. Rudeniop beveik pilni 1,5 l buteliai būna. Bet visokio "gėrio" nepalyginamai mažiau ir kriaušių nepuola.

Atsakyti
Auda, gera mintis. Pernai man pusę kriaušių surijo. Reikės peržiūrėti sandėliuko atsargas.

Lyja po truputį, bet didumą šonu neša. Virš Gustonių ištisiniai žaibai.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2019 05 22, 22:08)
Auda, gera mintis. Pernai man pusę kriaušių surijo. Reikės peržiūrėti sandėliuko atsargas.

Lyja po truputį, bet didumą šonu neša. Virš Gustonių ištisiniai žaibai.

Linkiu, kad porai dienų tie debesys pas jus užsibūtų. Kad atlytų.
Auda, puiki mintis. Ypač dėl kriaušių. Pas mus dar tokių raudonų labai ankstyvų obuolių yra, ankstyvesni už alyvinius. Tai tuos išryja. Tik žievė su graužtuku kabo.
Atsakyti
Bandysiu pasigirti, jei įsikels nuotrauka. Čia mano šios dienos derlius.
vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti

vartotojo įkelta nuotrauka

Labas rytas.
Na braškės,agurkai dar dar,bet pomidorai. bigsmile.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngridaB: 23 gegužės 2019 - 05:52
Vasarema, grožis , oi speju ir skonis wub.gif

pasmane kolkas tik ridikėliai, bet ir tie aštroki o atrodo visa laiką palieti yra mirksiukas.gif , ai dar rugštynes ir prieskoniai daugiamečiai smile.gif

bijunai vieni irgi per para peržydejo, iš vakaro dar tik skleides, kita vakara jau žiedlapiai ant žemes, o čia lenkučiai jau skleidžia galvas, kaip supratau tas geltonasis jų topas vel nežydes, nors krumas jau suages pakankamai didelis verysad.gif

https://scontent.fvn...amp;oe=5D9ACC8E

o čia šiaip pasiteisines grožis be pavadinimo, bet panašus i koki nors šalavijų kraujo turinti kvietką smile.gif

https://scontent.fvn...amp;oe=5D56A2D5

https://scontent.fvn...amp;oe=5D55CD47
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 23 gegužės 2019 - 07:08