pritariu Lyzukai, kad dabar zmones tikrai maste ir atsakingai balsavo.Abu kandidatai gavo apie 60 proc. balsu, net mano Kupisky.
Prasideda... Ingridai kažkas panašaus į baltąją karštinę. Dabar nenurims, pradės ir pas mus miškus revizuoti.
Mane labiausiai užknisa tie posakiai "vergaujame" , "orus atlyginimas" ir panašūs. Ir dar tai kartais sako žmonės iki 40 m. Taigi jūs parduodate savo darbą, mes perkame. Kaip bet kokią kitą paslaugą, kaip plaukų kirpimą ar dešros rinkę. O kaina - tarpusavio susiderinimo reikalas. Netinka tau tokia kaina save parduoti - ieškok kur geresne arba tobulinkis, kad galėtum savo kainą užkelti. Man netinka tavo darbu sukuriama pridėtinė vertė už norimą kainą - irgi ieškau kito pigesnio arba geresnio. Ir jaunimas į darbą žiūri kaip į lažą. O juk tokios galimybės pradėti savo verslą. Duotų man jų metus - kalnus nuversčiau O ir dabar turiu idėjų dar penkiasdešimčiai metų į priekį. Va, šiandien grįžau iš miesto su dar viena idėja. Tiesiog vaizdas ir čik galvoje : o juk aš tą patį ir geresniu pavidalu galiu pasiūlyti pigiau.
Kai prisimenu jaunystę, tai net skaičių pametu, kuo tik neužsiėmėme. Auginome česnakus, paskui tulpes, paskui sėklas. Prekiavome sėklomis ir restauruotomis padangomis. Siuvau lovatieses, , darėme musgaudžius, , darėme ir vėrėme auskarus. Ai, dar konsultacinę firmą turėjau. Dariau apželdinimo projektus.Užtekdavo po 4 valandas pamiegoti ir pirmyn į trasą.
O dabar mat duok jiems orų atlyginimą. Lazdų per nugarą duočiau.
iNGRIDA KUR TAVO NUOMONĖ?
Abi pusiau teisios, taip lengviausia nieko nedaryti ir begti iš skestančio laivo, iš kitos puses, ir Luiety teisi, ypač kas su mažais vaikais, mokyklos ir visa kita nera jau taip paprasta, ne visi ga;li kaip Beata iš Londono i lt su dviem vaikais sugrįžti, bet ten ir kita situacija realiai ji dirbo visa laiką cia
bet velgi pasižiuriu i tuos kurie ne su visam išvažiave, na padirba grįžta į šeima ir vel atgal, gyvena taip kaip ir tie kurie dirba čia vardan tos lietuvos , kažkokiu ypatingu turtu nepasižymi, tik tas posakis "as čia nevergausiu" o ten skuta žvynus žuvims ir jaučias karalius , o dar kita kategorija kurie grižę trali vali ir vel vos ne tuščiomis kišenemis atgal prie tu pačiu žvynu skutimo, nes kaipgi čia nepasirodysi prieš vietinius kaimiečius
Labos,ot uzkuriau diskusija.
Isvaziavom,kad likom vieni be vaiku,buvo liudna graudu,norejosi but kartu.Sunus pasiule,sutikom.Vaziavom tik 6 menesiams,kol viza galios,Sunus vede,pasipyle anukai,kur bevaziuosi,norejosi matyt juos augant,padet vaikams,taip ir likom.Yra visokiu istoriju.
Ir nieko nesmerkiu,ar tai visam isvaziavo,ar liko,ar padirba ir gryzta.Visokiu gi yra gyvenimu ir kiekvienas daro,kaip jam geriau.Kai atejo momentas,kad gryzt arba tvarkytis popierius tolimesniam gyvenimui UK,nutarem,jog gyvenima turim viena ir trumpa,o jis cia daug kokybiskesnis.Todel ir pasirinkom kokybiskesni,negu iki tol tureta.Nors niekada nesedejom ranku sudeje.Tulpes auginom kovo 8-ajai visa sovietini laika,amarilius,gvazdikus,rozes siltnamyje,kalijas,ko tik neauginom.Kai tapom nepriklausomi,atsivere sienos,lekdavom sekmadieniais i Kaliningrada pas gruzinu,pirkdavom geru gvazdiku tukstanciais,sededavo tevelis iki as dirbau valdiska darba,turgely,prekiaudavo gvazdikus,as po darbo,issiparduodi per savaite,sekmadieni vel i trasa ir taip apie metus.Po to dviese pasistatem kioskeli geliu,gyvavom kol ejo,savu geliu nebeapsimokejo augint,atveztines lenkdavo kokybe.Galiausiai ir tai baigesi,atsidare salonai geliu ir daug,teko galvot ka toliau daryt.MB vezdavo bulves i Murmanska,rengemes pas tevus antra namo auksta reikejo pinigu ,dirbom sukomes.
O kad atvyke cia dirba darbus kokius sugeba,tai ne tarnyste,tai dirbi toki darba koki sugebi ir santykis darbo,kuri atlieki ir atlyginimo dydis tave tenkina.Galima sakyt apie visus,jog tarnauja,bet ar galima sakyt,kad ir tas pats zuvies skutejas i valanda gal 10 svaru gauna.Tai kodel neskust jos,gi turi kazkas ta darba daryt,o jei gerai moka,o tu kitko nesugebi,nemoki kalbos,ar salia namu darbas,kodel gi ne.Dar tas toks:seniam uzpakalius valo.Nu valo,bet uz gera piniga.Slaugytojos,gyvenancios pas seneliu namuose per savaite gauna nuo 500-800 svaru.Ir ne visi seniai daro po savim,o jei daro,yra visokiu pamperiu,.dusai vonios.Dirba moterys ir vargo nemato.Visi darbai ,gerai apmokami yra tik atlygis uz darba,kaip IK sako,o ne tarnyste.Tarnauja uz maista zmones,uz pragyvenima,o jei tau moka pinigus ir ne mazus,kokia cia tarnyste.
Del jaunimo,kad pasakiau jog jis nesamoningas,tai yra puikaus jaunimo,as cia is FB Britanijos merginos pasiskaiciau,kad jaunos panos,o protai kaip 15 metu ir tokiu daug.Atleke cia be mokslo,pasikelia uzsidirbe padoresni atlyginima,tada rupi tik nagai,ragai,o dvasiskai tobuleja nedaug.O siaip yra labai daug,kurie cia baigia mokslus,gauna gerus darbus iesko saves,kuria biznius,zinoma,kad jaunimo yra daug ir grazaus.Tass pats ir Lietuvoj.
O del tu,kurie uzsidirbe cia,gryzta ,issvaisto ,elgiasi issaukianciai,nu vel gi,yra tokia rusis.Viena nakti,dar londone gyvenom,pabudau nuo lietuviskos snekos gatvej.Ogi vyriokui nesimiega,ikales,cigarete dantyse,telefas ir jis kalba su Lietuva,ir aiskina,kaip gerai statyboj,kiek daug uzdirba,kiek alaus ir snapso gali nusipirkt,viska pasudo rusiskais keiksmazodziais,net juokas nebeima.Idiotu yra visur.As net zinau vienus,kurie ima is banko paskola arba gauna kredita,cia juos iki 1000 svaru siulo lengvai,isleidzia juos,o paskui gryze aria,kad padengt,bet svarbu pasirode,kaip cia "gerai."
Visur gerai,tik cia mums geresne gyvenimo kokybe,o ypac senatvej,o ir vaikai anukai salia.
IK,isdestet mano mintis moksliskai.
]
Tiek stengiausi, bet nei viena dainos nepasiklausė, ot...
Pas mus tai jokių šalnų ir a.d.
Aš klausiau, net ir MB stovėjo už nugaros ir žiūrėjo klausydamas, labai patiko:) Tik nieko nesakiau, nes nerašau čia tik skaitinėju jūsų įdomius pokalbius.
Luety, teisingai tu surašei. Kvailių visur nors vežimais vežk.
Tiesą sakant, aš nuo jų jau pradedu pavargti. Jeigu seniau stengdavausi būti mandagi , tai į senatvę juos jau aplosiu.
Maloniai jūs čia plepat net ir politika ir užsienio lietuviai aptariami taip gražiai draugiškai. Bandžiau kitur diskutuoti, bet..... pykčiai kažkokie tipo gyvenantys Lietuvoje kvailiai it t.t. Gal ir tos dvigubos pilietybės referendumas nelaimėjo, nes kažkodėl vieni labai norėjo jį sugriauti, net ir gyvai diskutuojant neįmanoma buvo įrodyti,kam tai reikia ir ką reiškia kai kurios frazės. Žmonės užsispyrusiai kartojo tipo per radiją sakė, kad tai nesuprantama ir nesigilinam. O šiai Ropė parlamentaras buvo aiškino, kad toks paprastas dalykas kaip EU parama priklauso nuo piliečių skaičiaus. Daug ką daro žiniasklaida ir žmonių nežmoniškas tikėjimas ja. O gal taip patogiau, nereikia niekur gilintis.
Sveika,Auda,
malonu matyt naujus veidus.
Nera ko pyktis diskusijose,nors ,visumoj,interneto svetainese isvyke ir vietiniai amzinuose konfliktuose,nes gal isvyke visada smeizia Lietuva,kad ten viskas blogai,o jau uzsieny viskas medum patepta.Tai nepraustaburniu diskusija.
Tapom laisvi judejime ir naturalu,kad vioeni emigruoja,kiti reemigruoja,zmoniu pasirinkimo laisves didesnes,susiklosto kitaip gyvenimai,tai ir darosi tokie dalykai.
Mielai gyvenciau Lietuvoj,blogiau geriau,bet savo saly.Buvo sunku po 5 metu emigracijos,,kaukdavau is ilgesio,beveik buvom pakele sparnus gryzt,bet,nusipirkom kompiuteri,atsirado platesnes galimybes bendraut su gimine,socialiniuose tinkluose ir nurimom.O dabar jau skaitome cia savo namais.
Niekada nesikeliau pries kitus,neaiskinau,kad cia tai jau medaus upes ir t.t.Kur eisi,visur save rasi.Paprasciausiai taip susikloste mano gyvenimas.Esu su sunaus seima ir broliuko seima ,tevelis mano senas,viename mieste,dar brolio sunus su zmona tame paciame mieste,yra pora draugiu,ne mazai lietuviu pazystamu,Londone brolio mergaite gyvena,.draugai geri nuo seno,per Lamansa ir dukriukas pasiekiamas,zodziu visa gauja musu cia.Sava lietuviska salele.
Be proto nervuoja visokie "aukso lietaus" propaguotojai. Oi, kaip ten gerai, kaip viskas nuostabu, viskas pigu, pinigų kaip šieno... Juokingiausia , kad kai ateina laikas tuos uždirbtus pinigus investuoti, jų kaip ir nėra. Žmogus, dirbęs atseit labai gerai apmokamą darbą, neįperka Lietuvoje menkiausio būsto. Pažįstamų berniokai, parskridę į Vilnių,kaskart prašo tėvų draugų parvežti. O už kelionę į sostinę ir atgal nepasiūlo nė baronkos skylės. Ai, gi mamaitė jų turtais gyrėsi, tai gal jie jau galvoja, kad ir pas mus visi kurui pinigais taškosi.
Paprastą tiesą, kad daug uždirbi - daug išleidi , supratau dar pirmomis nepriklausomybės dienomis. MB buvo pakviestas vieno pirmųjų projektų koordinatoriumi. Stažavosi Prancūzijoje gamykloje. Pasakojo, kad darbininkams brangu valgyti kavinėje, per pietus nulėkę į mašinas , sukramto įsidėtus sumuštinius. Mano protui buvo sunku suvokti, kad pagal mano galva milžiniškus atlyginimus , jie turi milžiniškas išlaidas . Būsto paskolos , draudimai, lizingai ir kitas gėris , kuris pas mus atkeliavo vėliau.
Papildyta:
Daug vyresnių žmonių tiki žiniasklaida. Bet dar blogiau jaunimui. Jie tiki FB ir visokiais influenceriais. Kai pasiklausau savo a la protingų vaikų , plaukai šiaušiasi.
Aplamai, gal 80 procentų žmonių gyvenime nėra skaitę Konstitucijos ar bent ja domėjęsi ir labai menkai suvokia, ką gali ir ko negali Seimas, Prezidentas ar Vyriausybė. Net nebejuokinga. Ir su tokiais diskutuoti - kaip prieš vėją my...ti. Negaliu, mane supykina.
Viskas būtų su ta Lietuva gerai, jei atsigautų pramonė, o dabar tik prekybos centrai kyla, ne kiekvienas gali kasininku dirbti. Ir ne taip paprasta iš minimumo ištemti, bet kaip minėjau, kiekvienam savo.
Aišku, kad negryš, tuo neabejoju ir ką jie čia veiktų, darbų tai nėra. Liksim tokie seniai kaip mes
Žada atšilimą
Be proto nervuoja visokie "aukso lietaus" propaguotojai. Oi, kaip ten gerai, kaip viskas nuostabu, viskas pigu, pinigų kaip šieno... Juokingiausia , kad kai ateina laikas tuos uždirbtus pinigus investuoti, jų kaip ir nėra. Žmogus, dirbęs atseit labai gerai apmokamą darbą, neįperka Lietuvoje menkiausio būsto. Pažįstamų berniokai, parskridę į Vilnių,kaskart prašo tėvų draugų parvežti. O už kelionę į sostinę ir atgal nepasiūlo nė baronkos skylės. Ai, gi mamaitė jų turtais gyrėsi, tai gal jie jau galvoja, kad ir pas mus visi kurui pinigais taškosi.
Paprastą tiesą, kad daug uždirbi - daug išleidi , supratau dar pirmomis nepriklausomybės dienomis. MB buvo pakviestas vieno pirmųjų projektų koordinatoriumi. Stažavosi Prancūzijoje gamykloje. Pasakojo, kad darbininkams brangu valgyti kavinėje, per pietus nulėkę į mašinas , sukramto įsidėtus sumuštinius. Mano protui buvo sunku suvokti, kad pagal mano galva milžiniškus atlyginimus , jie turi milžiniškas išlaidas . Būsto paskolos , draudimai, lizingai ir kitas gėris , kuris pas mus atkeliavo vėliau.
Papildyta:
Daug vyresnių žmonių tiki žiniasklaida. Bet dar blogiau jaunimui. Jie tiki FB ir visokiais influenceriais. Kai pasiklausau savo a la protingų vaikų , plaukai šiaušiasi.
Aplamai, gal 80 procentų žmonių gyvenime nėra skaitę Konstitucijos ar bent ja domėjęsi ir labai menkai suvokia, ką gali ir ko negali Seimas, Prezidentas ar Vyriausybė. Net nebejuokinga. Ir su tokiais diskutuoti - kaip prieš vėją my...ti. Negaliu, mane supykina.
Taip,tikra tiesa,daugiau uzdirbi,daugiau iskleidi.Bet ,minimuma kelia kas metai,o kartais net 2x metuose,po nedaug,bet dar ir mokescius mazina,ko nera Lietuvoj ar kt.postsovietinese respublikose.Atsizvelgia i infliacija,bet,pg spauda,vistiek dar minimumas atsilieka,nuo artotojo krepselio.
Niekada nesuprasiu tu,kuriems dar mamos siuncia siuntinius i UK is Lietuvos.Nu pasiilgai duonos,lasiniu,silkes,nueik i Lt parde ir nusipirk.NEra tavo mieste tokios pardes,yra gretimam,juk ne i Amerika ar Lietuva vaziuot.Gryna nesamone,tokie suneliai ir dukreles cia uliavoja,o teveliai turi nuo savo burnos nutraukt ir siust jiems.Zinau tokiu.ten gerai,kur musu nera.Jei buciau jaunesne iki 40,kurciau savo versla,verslui cia galimybes didziules,mokesciai nedideli,ju nedaug.Mokek nuo pelno procenta i biudzeta 20%,bet jei tu pletoji versla,perki masinas,kuriu tau reuikia,irengimus,jokiu mokesciu moket nereikia,kol issimokesi uz isigyta verslui daikta.Daug yra geru dalyku,bet vistiek jauni cia tingi dirbt,sedi ant pasalpu ir galvos nesuka.Pasigimdei vaika nepilnamete,gausi buta,zodziu selpimas valstybes visu didziulis ir is kur ji tiek turi selpt.
Musu miestas gal 70% pensininku miestas,bet jau pradeda demografiniai rodikliasi geret,atsiranda daugiau jaunu seimu.Kurortinis miestas,darbai viesbuciuose pagrinde,yra du ar trys fabrikai privatus netoli.Du vaistu gamubos,vienas sokolado pokavimo,o ar gamina ar ne,nezinau.Ir reikia labai daug slaugytoju tiems senjorams aptarnaut.
Viskas būtų su ta Lietuva gerai, jei atsigautų pramonė, o dabar tik prekybos centrai kyla, ne kiekvienas gali kasininku dirbti. Ir ne taip paprasta iš minimumo ištemti, bet kaip minėjau, kiekvienam savo.
Aišku, kad negryš, tuo neabejoju ir ką jie čia veiktų, darbų tai nėra. Liksim tokie seniai kaip mes
Žada atšilimą
Merii,darbu yra Lietuvoj,juk ukrainieciai ir kiti svetimsaliai uzima dali darbo vietu.Brolis dirba logistikoj,sake mase ukrainieciu furas vairuoja.Gal ividutinio amziaus zmonem sunkiau isidarbint,kai kuriu specialubiu zmonem sunkiau isidarbint,o staybose sake truksta darbininku.