Įkraunama...
Įkraunama...

Gruodžio sniego užburti namai

Labos,
saunuole,Ingrida,kalbos gerai,o ypac anglu,platus vartojimas.O praktikuotis galesi ir su manim ir man nauda bus,nors as ir rasau ir kalbu jau laiosvai,bet gi visada yra kur tobulet.

IK,manio vyras zino kaip rasosi,bet tasdrimas jam ne labai,nes jis vokieciu moka gerai.O man rasyba sunkiau,turiu tikrint save,o kalbamoji liejasi puikiai.
Lijo su pertraukomis pora naktu ir viena diena,valio!!!to uir reikejo.Siunciu lietu jums,mums gana.
Atsakyti
Ir kur papuoliau bigsmile.gif , visos moksliukės wub.gif Kažkada lankiau anglų pamokėles, bet lb sunkiai sekėsi, ypač įsiminti pačius žodžius, o jau apie tarimą, tai kosmosai. Niekad nebuvau moksle gabi.
Ryt bus smagu, nes myliu šeštadienius. Ateina daug žmonių, plius kas nors užsuka paplepėti biggrin.gif Kas be ko, paskui laisva diena, kas dar labiau kelia ūpą, Sudėtingiausia ko gero diena yra penktadienis.
Labai įdomią gražiais raštais alūnę patupdžiau prie lango namuos. Dar gavau iš parduotuvės dykai svogūnų nelikvidų, tai sukišau, bus laiškams. Nei man tų svogūnų auginti reikia, bet buvo nepatogu neimti, juk toks deficitas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Merii: 10 gegužės 2019 - 18:51
labas 4u.gif

Ingridėl, labai daili skara wub.gif

Lyžukos tulpė įspūdingo grožio wub.gif wub.gif

Vilniaus gatvės ryte palaistytos nuo dūšios, o vat kaip sodyboj - tai ir nežinia, kaime nelijo unsure.gif

prabalsavom, ryt važiuosiu sodybon. Bus aišku, kas gyvas liko rolleyes.gif

sugaudžiau balandžius-po valandos alkanus galėsiu prijamt tongue.gif tongue.gif tongue.gif

Atsakyti
Kol dauto, kad balandžiai greičiausiai į puodą suguldyti. biggrin.gif Blogai jau darosi su teksto suvokimu.
O tai norėjau klausti : ar balkone karvelidė ? tongue.gif

Laistau nuo ryto iki vakaro.

Meri, baigei kietą aukštąją, tai jau nevaidink čia nemokytinos. bigsmile.gif
Atsakyti

Labas rytas.
Pas mane irgi vakar balandžiai sugulė vakare. mirksiukas.gif Sulaukiau sūniuko,tikrai būčiau nevirųsi dar vakare. ax.gif
IK kursai dviems mėnesiams,du kartai savaitėje po 1.5 valandos-155+30 knyga.Čia sakė be proto pigu,šiaip pas juos įmonės darbuotojams išperka prasideda normalūs kursai nuo 500.Čia mes pusę vadovėlio praėjome nemokamai jau.Ir vasarą nėra tiek mokinių,tai ką tuščios patalpos bent už tiek.Meri mes žodžių nesimokome,nebent kokia tema būna rūbai,turgus,kavinė,viską kalbame iš karto sakiniais.Jei kokio žodžio nežinome užsirašome. mirksiukas.gif
Lyžuka,pagal žurnalą skara gavosi labai didelė,nematavau dar.Baiginėju mažesnę. mirksiukas.gif
Taip ir nelijo,vakare tokie lietaus debesys plaukė pro šalį. bigsmile.gif
Šiandien Burbiškėse tulpių šventė,pažystama buvo ketvirtadienį,tai sakė kad jau beveik visos tulpės peržydėję. ax.gif vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Labas rytas,

niaukstosi niaukstosi,bet dar nelyja,nors pagal prognoze jau turejo nuo 10 ryto pilt.
Ingrida,gerai,kad kalba sakiniais,ju konstrukcijas isiminsit greit.
As,kai atvaziavau i UK,tai buvo 32m po vidurines baigimo ir paskutinio prisilietimo prie anglu kalbos.Supratau tik aciu ir sudie pagal ju idomu tarima.Bet po menesio sugebejau pasiklyst Londone viena budama ir nezinojau kur esu,kad paaiskint artimiesiems jog pasiimtuBuvo strioko,iejau i viena parde ir klausiu,kaip moku,kur sustojimas i tokia vietove,sakiau,kad anglu prasta,tai nuvede ir patupde i ta sustojima biggrin.gif biggrin.gif Po to nusprendziau,perku koledzo kursus ir reikia atgamint ka ismokus kazkada buvau.Uzteko menesio.Kursu metu,4 val dienoj kasdien isskyrus savitgalius,niekas nekalba kitaip,kaip angliskai.Jokiu mobiliu verteju nebuvo tada.Bet kalbejo paprastais sakiniais,todel labai greit emiau atgamint konstrukcijas ir atejo supratimas.O pirma pamoka buvo,kaip paprasyt anglu patarimo,pagalbos.Kad nergalima sakyt as noriu,man reikia.Pirmiausia,atsiprasyt ir sakyt,ar galeciau jusu paklaust,o paskui tik gavus leidima,klaust,vartojant could,would(could you,please;I would like,please)tai man taip istrigo i galva visam laikuiPo menesio as jau galejau si ta suregzt,o teko bendraut su bosu daug zinutemis,tai greit prasilauziau.Dar ryte eidavom i darba su drauge ir ji vis rodydavo reklamas ir liepdavi isverst,kas ten rasoma,pataisydavo jei kas ne taip.Metro skaitydavau nemoka Metro laikrsti,taip ir prasilauziau.O dabar reiktu tokio duso prancuzu kalbos,kad imest i ta terpe,tai gal lengviau but.Nereiktu prasyt anukes,kad pasakytu ko nori i verteja telefono.As jai ka sakau,supranta lietuviskai be problemu,bet kalbet jai neina lietuviskai.Jai 4metukai,mama su ja kalba nuo lopsio lietuviskai ir tik lietuviskai,bet tevas,mociute,aplinka,mokyklele daro savo.Kai atvaziuoja pas mus,ima sakyt 2-3 zodzius lietuviskai.Moka 3 lietuviskas daineles ir dainuoja su mama,bet jau tarimas prancuziskas.Dukra tiki,kad persilaus.Naivuole.
Atsakyti
Ir pas mus krapyjo. Dabar gal stipriau palys, niaukstosi virš Nemuno.
Šiandien kaip mane paprotyjo pardavėja, norėjau pirkti tipo gerų žemių į lovelius, tai sako imkit lb geros žemės skirtos kapams, o anose vienos durpės ir brangumas nesvietnas. taip ir padariau. Jau buvau užpidžius, bet parsinešus naujų augalų iškapsčiau.
Nu kokia faina mano naujoji kaimynė, abi juokiames, kad sutaikė dvi duros gėliomanės biggrin.gif
Ai, tiesa, vienas diedas bandė už nuolatinį atsiskaityti padirbtais dvidešimt eurų. Ir dar koks nepatenkintas buvo, kai pasakiau ieškoti tikrų pinigų. Tipo jam bankomatas tokį išmetė biggrin.gif
Pirštai iškart pajautė netikrą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Merii: 11 gegužės 2019 - 16:57
NĖRA LIETAUS..................... bigsmile.gif blink.gif blink.gif KOŠMARAS.
Ne nu tikrai -siaubas.
Su mažuoju pusę dienos pravažinėjome po klinikas-polkilinikas.Atsikelia ryte,vėl gerklė. bigsmile.gif bigsmile.gif Dveji antibiotikai sugerti.Budintis poliklinikoje telefonu išsityčiojo.Pasidaryk kraujo tyrimą,jei bus ten kažkokių kūnelių mažiau nei 5,gali pas mane net neiti,antibiotikų nerašysiu. blink.gif Pasidarėme,mažiau nei 5.Jam ir Vilniuje,kai padarė kraujo tyrimą,kraujas infekcijos nerodė.O gerklė raudona,liežuvis nusėtas mažais pūlinukais.Kas čia per gydymas,pasidaryk tyrimą ir pats nuspresk-eiti ar neiti pas gydytoją? blink.gif Apvažiavome visas privačias klinikas,niekas šeštadieniais nedirba,arba LOR nedirba.Sakau važiuojame į ligoninės priimamąjį.Na tikrai tvarka,greitai nusiuntė į LOR skyrių.Normali gydytoja apžiūrėjo,nereikėjo jokio krauo tyrimo ir taip aiškiai matosi.Liepė pradžioje dar gerti nimesilio,bet matosi jau kad reiks ko gero imtis antibiotikų.Grįžus į Vilnių pasidaryti gerklės tepinėlį ir jei bus kažkokia bakterija,gali tekti operuoti.
O aš žinau poilsio reikia,imunitetas nebe dirba,rėkia,poilsio reikia.Jau ir marti liepia pas mus pabūti savaitę,nej am reikia į darbą pirmadienį,nors ir išėjęs iš pareigų,negali. bigsmile.gif bigsmile.gif Marti irgi virusą pasigavųsi,tai ir bijo dar jį apkrėsti,kai taip imunitetas dirba. ax.gif Tai dabar lepinu kaip tik galiu. mirksiukas.gif
Į sodybą neišvažiavome.Žolę ten jaučiu jau riekia pjauti. ax.gif
Atsakyti
MB grįžo apie pietus iš Šiaulių, pylė ten kaip iš kibiro. O pas mus dulkės
Pakapsčiau svogūnų, per 10 cm dulkės. Viskas, būsiu 17 ha praradusi. blink.gif
Atsakyti
Pas mus lietaus nėr. Sergam abu, peršalom kažkur. maniškiui ko gero, plaučių uždegimas. sau dar nenusistačiau smile.gif Daviau Ospamox, gal datrauksim iki pirmadienio, blogiau nėra. O man irgi temperatūros atsirado, ne tik jam. Žodžiu, karšinčiai.
Atsakyti
Dieve,Liniuk,laikykitės abu susigriebę krūvon. 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
IK,tik nesakyk,kad pas tave nelyja?Tavo pusėje kokie debesys. blink.gif blink.gif blink.gif Marti prie lauktuvių parvežė kalendros sėklų,nes mažasis labai po tugus nevaikščiojo,viešbutyje pragulėjo,tai marčios dovaną reiks panaudoti,pasėti.Ko gero reiks į dėžutę dar sėti. ax.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti