Įkraunama...
Įkraunama...

Gruodžio sniego užburti namai

Liniukai, -3 ore tai jau šalta. Tingėjau paryčiais keltis ir pasižiūrėti meteorologinės stotelės duomenis . Ko gero, ir pas mus panašiai buvo. Tik nuo lango termometro skiriasi 1-2 laipsniais. Prie lango šilčiau.
Atsakyti

Labas rytas.
Vakar apšąlo vynuogės viršūnės ir porą betaliuksų viršūnės šiltnamyje nuvirė. mirksiukas.gifvartotojo įkelta nuotrauka
Kaip atėjo į madą sukulentai?Kažką panašaus susodinau ir aš ,dukra išsivežė laiminga,nes pas juos šiaurinė pusė tai tik augti jiems. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngridaB: 07 gegužės 2019 - 06:38
Kodel Ingrida atėjo? Na man jie visad patiko smile.gif

Šalnos nebuvo, bet ir nera šilta kokie +4-5 laikosi nakti, iš vienos puses pomidorai apvire, nepadejo nei žvakes, reikejo nepatinget ir agropolevele užmest, o bet tačiau... turiu agurku ant lango gražių daigu, melionu užteks smile.gif

Sveikos smile.gif

pagaliau šiandien gausiu iš daugiamečiu išsikovotus biggrin.gif siuntinius visus tris, idomu kaip kokybė, sodinsiu vietoj tulpiu katžoles, žiuriu pernykštes taip gražiai atsprogsta, nei joms šalnos nei kas, kuo toliau tuo labiau nusiviliu tulpemis pora metu pažydejo ir jau kaput verysad.gif, vienas aplamai dabar po žydejimo iškasiu ir von, nes keli susisuke žiedeliai, lapai irgi kokie tai raityti, na trumpaamžis augalas matyt ir niekočia jau neišmastysi mirksiukas.gif

Atsakyti
Lyžuka, pačios geriausios tulpės - senovinės raudonos Apeldorn. Prieš kokius 30 metų mūsų miestelyje buvo daug auginančių svogūnams. Mes irgi turėjome 10 arų. Paskui keliai į Rusiją užsidarė, visi metė lauk tas tulpes. Pas mane dabar jų visur atrandama ; parkelyje, pievoje. Reikėtų išsikasti ir pasidauginti.
Pernai parsisiuntimo ( kur ir mane priglobei) kelios veislės anei kaip lūkesčių nepateisino. Žemos, mažais žiedais. O dar įtariu, kad lenkiškos smarkiai virusuotos. Tikrai, po kelių metų nusigalabija kai kurios veislės. O kai kurios įgauna antrą kvėpavimą ir dauginasi be proto.

Kas čia šiandien tokia kaip primušta. Maudžia šoną. Miegas marina. O dirbti reikia.
Atsakyti
Na šiemet ir pavasaris bais nedekingas, lietaus nerasta, o kas atlaikė sausras, ta šalnos dar nagan ima smile.gif

va mano vienos lenkaites pernai rudeni sodinta:)

vartotojo įkelta nuotrauka

o tu raudonu turiu ir nemažai pasidauginusi ir dar galvoju šitą lysvę nukasti ir daugiau pasodinti smile.gif

Papildyta:
man iš lenkučiu nepasitesino tokios
https://archiwum.all...6421692974.html

nu čia pvz , iš 10 svoguneliu aplamai tik 4 išdygo, vienas žydi ir trys dar tik žada ....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 07 gegužės 2019 - 10:06
Labos ,,
pasiliejau siltnami,ramu savaiti,issodinau sparagines i lauka,nervuoja siltnamyje,kimba usai jau visur,dar saugok jas,supykau ir ispravodijau,pasodinau burokeliu is rasodos jau.Sausa bezbozhnai,bet silta,negaliu skustis,pasidarbavau graziai.|Tuoj valgysim agurkus:

Mano pomidorai,risau jau prie atramu.

Pelargonija neuzmusama

Atsakyti
Tiek stengiausi, bet nei viena dainos nepasiklausė, ot... rolleyes.gif
Pas mus tai jokių šalnų ir a.d.
Atsakyti
sveikos 4u.gif

Luety, grožiai ir nuostabus skonis, taip ir suryčiau, ach wub.gif wub.gif

Lyžukos tulpės visad įspūdingos wub.gif wub.gif

šalnos šalnos šalnos unsure.gif unsure.gif unsure.gif
stiklintam balkone nugeibo bazilikas-įtariu patapo šalčio auka, nors minuso balkone tai net nebuvo....
jaučiu mano ledaunyčioj viskas bus sušalę unsure.gif
ar svogūnai, gavę šalčio būdami žemėj, neiššeis į žyduolius?

gavau ciklameną, kaip jį prisijaukint ir nenumarint? patarkit mirksiukas.gif
Atsakyti
Meri, pasiklausiau pradžią. Bet ne mano skonio . smile.gif

Jurginėli, bazilikai labai jautrūs. Gal koks +0 buvo arčiau stiklo ir nukeipo. Ciklameno stenkis neperlaistyti. Aplamai tai sunku juos išlaikyti. Atsimenu, kai dar pradėjau dirbti, agronomų kabinete milžiniškas ciklamenas buvo. Ir žydėjo, ir kažkaip gyveno. Įtariu, nuorūkomis patręšiamas. O aš kiek buvau nusipirkusi, nužydi ir išmetu. Tingisi popinti per vasarą.

Svogūnams ne šalnos baisios, o suminė paros temperatūra. Jei tris paras iš eilės būna žemiau 15 , gali pradėti formuotis žiedynai.

Bulviasodį baigėme , valio. Laukia kopūstai.
Atsakyti
Kaimietuke dėkavoju 4u.gif
Atsakyti
Na šiąnakt tas ledynmetis tikrai bus, dabar pas mus jau tik 3 šilumos nunešiau radiatorių į silt... Už.. Na tokios šalnos, kiek galima unsure.gif
Atsakyti
Labas rytas.
Na pas mus -2,o ryte negirdėjau grandant mašinų stiklų,galvojau nebuvo šalnos?Susikroviau prieskonių vazonus iš virtuvės,vargsta jau jie.Dabar galvoju ar nenušldysiu? ax.gif
Vakar DEpe visas konteineris nušąlųsių bazilikų.Klausiau pardavėjos,gal papigiai parduos?Be valdžios nežinojo nieko.Bet toks kiekis bazilikų. bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif Iš šaknų gal atželtų? mirksiukas.gif Rabarbaro vazonėlis-virš 4 eurų ir toks nedidelis tas rabarbaras.Pasieškosiu pas bobutes,arba sodyboje paieškosiu,buvo bent du kelmai kažkada,užleidau žolėmis paskui. ax.gif
Ciklameno kelmą auginu,nuo penkiasdešimtmečio,nuo mamos gavau.Buvau ir pasidauginųsi,bet pernai lauke per sausrą išdžiūvo,liko tik didysis kelmas,bet ištisai žiemą žydi.O va visokių spalvotų buvau prisipirkųsi iš parduotuvių mažiukų,neužsikabino.Jurginėli,aš per vasarą ,kaip juokiuosi išvežu laukan po medžiu atsotogų.Prieš šalnas parsivežu.Po medžiu ir gyvena,pamirštu juos. mirksiukas.gif
Luety,,gėris tavo sodas. wub.gif wub.gif Mano agurkai per užpraeitą naktį numėtė žiedus,jaučiu per vėsu buvo balkone. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngridaB: 08 gegužės 2019 - 06:18