Liniukai, -3 ore tai jau šalta. Tingėjau paryčiais keltis ir pasižiūrėti meteorologinės stotelės duomenis . Ko gero, ir pas mus panašiai buvo. Tik nuo lango termometro skiriasi 1-2 laipsniais. Prie lango šilčiau.
Labas rytas.
Vakar apšąlo vynuogės viršūnės ir porą betaliuksų viršūnės šiltnamyje nuvirė.
Kaip atėjo į madą sukulentai?Kažką panašaus susodinau ir aš ,dukra išsivežė laiminga,nes pas juos šiaurinė pusė tai tik augti jiems.
Kodel Ingrida atėjo? Na man jie visad patiko
Šalnos nebuvo, bet ir nera šilta kokie +4-5 laikosi nakti, iš vienos puses pomidorai apvire, nepadejo nei žvakes, reikejo nepatinget ir agropolevele užmest, o bet tačiau... turiu agurku ant lango gražių daigu, melionu užteks
Sveikos
pagaliau šiandien gausiu iš daugiamečiu išsikovotus siuntinius visus tris, idomu kaip kokybė, sodinsiu vietoj tulpiu katžoles, žiuriu pernykštes taip gražiai atsprogsta, nei joms šalnos nei kas, kuo toliau tuo labiau nusiviliu tulpemis pora metu pažydejo ir jau kaput , vienas aplamai dabar po žydejimo iškasiu ir von, nes keli susisuke žiedeliai, lapai irgi kokie tai raityti, na trumpaamžis augalas matyt ir niekočia jau neišmastysi
Šalnos nebuvo, bet ir nera šilta kokie +4-5 laikosi nakti, iš vienos puses pomidorai apvire, nepadejo nei žvakes, reikejo nepatinget ir agropolevele užmest, o bet tačiau... turiu agurku ant lango gražių daigu, melionu užteks
Sveikos
pagaliau šiandien gausiu iš daugiamečiu išsikovotus siuntinius visus tris, idomu kaip kokybė, sodinsiu vietoj tulpiu katžoles, žiuriu pernykštes taip gražiai atsprogsta, nei joms šalnos nei kas, kuo toliau tuo labiau nusiviliu tulpemis pora metu pažydejo ir jau kaput , vienas aplamai dabar po žydejimo iškasiu ir von, nes keli susisuke žiedeliai, lapai irgi kokie tai raityti, na trumpaamžis augalas matyt ir niekočia jau neišmastysi
Lyžuka, pačios geriausios tulpės - senovinės raudonos Apeldorn. Prieš kokius 30 metų mūsų miestelyje buvo daug auginančių svogūnams. Mes irgi turėjome 10 arų. Paskui keliai į Rusiją užsidarė, visi metė lauk tas tulpes. Pas mane dabar jų visur atrandama ; parkelyje, pievoje. Reikėtų išsikasti ir pasidauginti.
Pernai parsisiuntimo ( kur ir mane priglobei) kelios veislės anei kaip lūkesčių nepateisino. Žemos, mažais žiedais. O dar įtariu, kad lenkiškos smarkiai virusuotos. Tikrai, po kelių metų nusigalabija kai kurios veislės. O kai kurios įgauna antrą kvėpavimą ir dauginasi be proto.
Kas čia šiandien tokia kaip primušta. Maudžia šoną. Miegas marina. O dirbti reikia.
Pernai parsisiuntimo ( kur ir mane priglobei) kelios veislės anei kaip lūkesčių nepateisino. Žemos, mažais žiedais. O dar įtariu, kad lenkiškos smarkiai virusuotos. Tikrai, po kelių metų nusigalabija kai kurios veislės. O kai kurios įgauna antrą kvėpavimą ir dauginasi be proto.
Kas čia šiandien tokia kaip primušta. Maudžia šoną. Miegas marina. O dirbti reikia.
Na šiemet ir pavasaris bais nedekingas, lietaus nerasta, o kas atlaikė sausras, ta šalnos dar nagan ima
va mano vienos lenkaites pernai rudeni sodinta:)
o tu raudonu turiu ir nemažai pasidauginusi ir dar galvoju šitą lysvę nukasti ir daugiau pasodinti
Papildyta:
man iš lenkučiu nepasitesino tokios
https://archiwum.all...6421692974.html
nu čia pvz , iš 10 svoguneliu aplamai tik 4 išdygo, vienas žydi ir trys dar tik žada ....
va mano vienos lenkaites pernai rudeni sodinta:)
o tu raudonu turiu ir nemažai pasidauginusi ir dar galvoju šitą lysvę nukasti ir daugiau pasodinti
Papildyta:
man iš lenkučiu nepasitesino tokios
https://archiwum.all...6421692974.html
nu čia pvz , iš 10 svoguneliu aplamai tik 4 išdygo, vienas žydi ir trys dar tik žada ....
Labos ,,
pasiliejau siltnami,ramu savaiti,issodinau sparagines i lauka,nervuoja siltnamyje,kimba usai jau visur,dar saugok jas,supykau ir ispravodijau,pasodinau burokeliu is rasodos jau.Sausa bezbozhnai,bet silta,negaliu skustis,pasidarbavau graziai.|Tuoj valgysim agurkus:
Mano pomidorai,risau jau prie atramu.
Pelargonija neuzmusama
pasiliejau siltnami,ramu savaiti,issodinau sparagines i lauka,nervuoja siltnamyje,kimba usai jau visur,dar saugok jas,supykau ir ispravodijau,pasodinau burokeliu is rasodos jau.Sausa bezbozhnai,bet silta,negaliu skustis,pasidarbavau graziai.|Tuoj valgysim agurkus:
Mano pomidorai,risau jau prie atramu.
Pelargonija neuzmusama
sveikos
Luety, grožiai ir nuostabus skonis, taip ir suryčiau, ach
Lyžukos tulpės visad įspūdingos
šalnos šalnos šalnos
stiklintam balkone nugeibo bazilikas-įtariu patapo šalčio auka, nors minuso balkone tai net nebuvo....
jaučiu mano ledaunyčioj viskas bus sušalę
ar svogūnai, gavę šalčio būdami žemėj, neiššeis į žyduolius?
gavau ciklameną, kaip jį prisijaukint ir nenumarint? patarkit
Luety, grožiai ir nuostabus skonis, taip ir suryčiau, ach
Lyžukos tulpės visad įspūdingos
šalnos šalnos šalnos
stiklintam balkone nugeibo bazilikas-įtariu patapo šalčio auka, nors minuso balkone tai net nebuvo....
jaučiu mano ledaunyčioj viskas bus sušalę
ar svogūnai, gavę šalčio būdami žemėj, neiššeis į žyduolius?
gavau ciklameną, kaip jį prisijaukint ir nenumarint? patarkit
Meri, pasiklausiau pradžią. Bet ne mano skonio .
Jurginėli, bazilikai labai jautrūs. Gal koks +0 buvo arčiau stiklo ir nukeipo. Ciklameno stenkis neperlaistyti. Aplamai tai sunku juos išlaikyti. Atsimenu, kai dar pradėjau dirbti, agronomų kabinete milžiniškas ciklamenas buvo. Ir žydėjo, ir kažkaip gyveno. Įtariu, nuorūkomis patręšiamas. O aš kiek buvau nusipirkusi, nužydi ir išmetu. Tingisi popinti per vasarą.
Svogūnams ne šalnos baisios, o suminė paros temperatūra. Jei tris paras iš eilės būna žemiau 15 , gali pradėti formuotis žiedynai.
Bulviasodį baigėme , valio. Laukia kopūstai.
Jurginėli, bazilikai labai jautrūs. Gal koks +0 buvo arčiau stiklo ir nukeipo. Ciklameno stenkis neperlaistyti. Aplamai tai sunku juos išlaikyti. Atsimenu, kai dar pradėjau dirbti, agronomų kabinete milžiniškas ciklamenas buvo. Ir žydėjo, ir kažkaip gyveno. Įtariu, nuorūkomis patręšiamas. O aš kiek buvau nusipirkusi, nužydi ir išmetu. Tingisi popinti per vasarą.
Svogūnams ne šalnos baisios, o suminė paros temperatūra. Jei tris paras iš eilės būna žemiau 15 , gali pradėti formuotis žiedynai.
Bulviasodį baigėme , valio. Laukia kopūstai.
Kaimietuke dėkavoju
Na šiąnakt tas ledynmetis tikrai bus, dabar pas mus jau tik 3 šilumos nunešiau radiatorių į silt... Už.. Na tokios šalnos, kiek galima
Labas rytas.
Na pas mus -2,o ryte negirdėjau grandant mašinų stiklų,galvojau nebuvo šalnos?Susikroviau prieskonių vazonus iš virtuvės,vargsta jau jie.Dabar galvoju ar nenušldysiu?
Vakar DEpe visas konteineris nušąlųsių bazilikų.Klausiau pardavėjos,gal papigiai parduos?Be valdžios nežinojo nieko.Bet toks kiekis bazilikų. Iš šaknų gal atželtų? Rabarbaro vazonėlis-virš 4 eurų ir toks nedidelis tas rabarbaras.Pasieškosiu pas bobutes,arba sodyboje paieškosiu,buvo bent du kelmai kažkada,užleidau žolėmis paskui.
Ciklameno kelmą auginu,nuo penkiasdešimtmečio,nuo mamos gavau.Buvau ir pasidauginųsi,bet pernai lauke per sausrą išdžiūvo,liko tik didysis kelmas,bet ištisai žiemą žydi.O va visokių spalvotų buvau prisipirkųsi iš parduotuvių mažiukų,neužsikabino.Jurginėli,aš per vasarą ,kaip juokiuosi išvežu laukan po medžiu atsotogų.Prieš šalnas parsivežu.Po medžiu ir gyvena,pamirštu juos.
Luety,,gėris tavo sodas. Mano agurkai per užpraeitą naktį numėtė žiedus,jaučiu per vėsu buvo balkone.