QUOTE(sapniukass @ 2019 05 05, 13:44)
nu sakyc ziauroka rupuzes antpilelio paruosimo technologija.
Nu taip,visos vaistu gaminimo technologijos yra ne sventos.Bet cia natur produkt,is gamtos ir dar su gradusais. ir veikia,istirta
Mamute ruosdavo apsikamsius stiklaini,kad nematytu agonijos.
As tai jau nini,bijau visu ropliu,sliuzu,vabalu...negaleciau net paziuret i ta puse.
Savo soder pradzioj turerjau viena.Iskasem tokia duobe,kad nudrenuot kiek vandeni ir uzdengem lentom.Viena diena atidengiau,o ten rupuze po lenta ats krantelio sedi.Bijojau net atsistot ant tos lentos paskui.Rupuziu yra po pamatais,senose sodybose,randa dar zmones.
O as gyvaciu neskiriu nuo zalciu ir labai bijau.
Na tai va - 1
Labas rytas.
Svarbu drąsiai eiti visur. Jau kai prasideda uogos vos ne kasdien miške būnu ir keliais einu ir per pelkę,nesutinku aš tų gyvačių.Sesuo tik įeina į mišką iš karto gyvatę sutinka. Erkių irgi svarbu nebijoti ir išsirengųsi uogauju,nepuola jos taip.Arba mano kraujas neskanus.
Susinervinau dar lovoje,kai išgirdau grandant mašinų stiklus.Na jau kapuose tai tikrai gėlės bus nušąlę vazone,nors kaip pagalvoji gi aplinkui žvakės masiškai degė. Apie šiltnamius bijau pagalvoti.
šiaip viskas susmuke lauke, šiltnamyje +9 rode, kažkokie lievi ideklai žvakiu, tik dumija ir tiek , jei dar šalnos laikysis jungsiu radiatoriu
žalciu ir gyvačiu irgi neskiriu, mano teviške prie žuvintorezervato, ten populiaru buvo visas ligas gydytis gyvatės užpiltine , man ačiu die neteko, arba aš to nežinau
žalciu ir gyvačiu irgi neskiriu, mano teviške prie žuvintorezervato, ten populiaru buvo visas ligas gydytis gyvatės užpiltine , man ačiu die neteko, arba aš to nežinau
Salna kieta buvo, kiek laipsniu nezinau, bet pries 8 visas siltnamis apsarmojas buvo. Dvi zvakes dege, uzdengta, paveizejau viskas tvarkoj. Ankstyvos bulves uzdengtos, jau sprindines buvo, jauciu tos bus apsale, kaldrom nedengiau.
Palikit jus tas rupuzes ramybej
zalcius ir gyvates skiriu. Vienas toks ukininkas mane karta pavadino gyvaciu karaliene. Nes mano sodyba prie misko/pelkes, o ten to gerio yra.
Labas
Palikit jus tas rupuzes ramybej
zalcius ir gyvates skiriu. Vienas toks ukininkas mane karta pavadino gyvaciu karaliene. Nes mano sodyba prie misko/pelkes, o ten to gerio yra.
Labas
gyvūnų kankinimas ir tiek
Vakar viską apdangsčiau, tai be nuostolių. Tik kelios gėlės dar nuo užvakar nukeipę ir kur vėjas nuo vynuogės nupūtė paklodę. Gaila magnolijos, visi išsiskleidę žiedai nurudavę. Nors šią naktį nakvojo susukta į agro. Tai laukiu vėl pražystant naujų. O šiemet žydėjimas - dar niekad tokio nebuvo.
QUOTE(Iš Kaimo @ 2019 05 06, 09:44)
Vakar viską apdangsčiau, tai be nuostolių. Tik kelios gėlės dar nuo užvakar nukeipę ir kur vėjas nuo vynuogės nupūtė paklodę. Gaila magnolijos, visi išsiskleidę žiedai nurudavę. Nors šią naktį nakvojo susukta į agro. Tai laukiu vėl pražystant naujų. O šiemet žydėjimas - dar niekad tokio nebuvo.
dabar iš vis kelinti metai anomalijos gaunasi, nes žiemos palankios šalčiui jautriems augalams, bet juos pribaigia pavasarines šalnos
Penktą nulį rodė. Kažkoks neįprastas pavasaris. Su pertraukėlėmis.
Katė naktį perdrėskė padą ir taip stipriai. kas do maniera gaudyti. O kojas turiu saugoti dėl cukraligės. Ir ką tu jai padarysi, kovinė ji pas mane. Vakar juokiuosi, sakau senatvėje bus gerai, bus kam suchorius į arbatą mirkyti, katė savo sausiukus juk mirko, tai ir mano pamirkys. Matyt, praeitame gyvenime buvo vyrėja
Kaip nebuvo pirkėjų, snaudžiau atmerktom akim, tikra kančia buvo darbo pabaigos sulaukt.
Katė naktį perdrėskė padą ir taip stipriai. kas do maniera gaudyti. O kojas turiu saugoti dėl cukraligės. Ir ką tu jai padarysi, kovinė ji pas mane. Vakar juokiuosi, sakau senatvėje bus gerai, bus kam suchorius į arbatą mirkyti, katė savo sausiukus juk mirko, tai ir mano pamirkys. Matyt, praeitame gyvenime buvo vyrėja
Kaip nebuvo pirkėjų, snaudžiau atmerktom akim, tikra kančia buvo darbo pabaigos sulaukt.
Dar kartą peržiūrėjau nuostolius. Graikinių riešutų ir šilkmedžio uogių nebus. Prie namų nebegyvi obelų žiedai ir kriaušių. Bet turėsiu trešnių, slyvų, kelis persikus. Ir serbentų- agrastų. Prie saugyklos visos obelys gyvos. Na, bus daaaug alyvinių ir žieminės.
Pas mane pusę 7 ryte termometras prie virtuvės lango rodė -3, bet šiltnamis apdangstytas, dar vėjelį buvau pajungus. Gėlės tragiškai ryte atrodė, paskui nieko baisaus. pas mus dar obelys nežydi, visa kita pats žydėjimas. Bus kaip bus.
Vakar vakare po 10 grįžom iš miestuko, tai per 5 km, kol važiavom, temperatūra nuo 7 nukrito iki 1 prie namų. Užtai ir nešiau vėjelį į šiltnamį
Vakar vakare po 10 grįžom iš miestuko, tai per 5 km, kol važiavom, temperatūra nuo 7 nukrito iki 1 prie namų. Užtai ir nešiau vėjelį į šiltnamį