Įkraunama...
Įkraunama...

Gruodžio sniego užburti namai

QUOTE(Merii @ 2019 04 08, 15:30)
Ir aš prietarais netikiu  ax.gif  Mano katė visa juoda ir dar trylikta dieną gimus, na ir kas, lai kiti jos bijo  biggrin.gif
Tamsėja dangus virš Nemuno, gal koks lašas ir mūsų kaimukui klius, gerai būtų. Aišku tik be jokių ten šlapdribų  ax.gif
Prie stoties po pusę euro vazonėlis našlaičių, bent praeitą savaitę buvo, kaip šią, nežinau. man jos gražu, kol nėra kitų gėlių.
Pavargau kaip šuva, nors ir ne perdaugiausia buvo žmonių, gal nuo manotonijos. Visi smulkūs pirkimai.
Rūbai krenta, kaip nervina.

Laba ryta,
Merii,baltas pavydas,kaip tau taip pasiseke,turbut nieko nevalgai visai? bigsmile.gif bigsmile.gif
Pas mus lengvas grybu lietus,o jau norisi,kad gerai palytu,pagirdytu mano sodo zeme,noriu morkas set dar papildomai.Labai anksti pasejau kelias eilutes,graziai sudygo,bet bus mazai,noriu velesniam laikui daugiau.
Siaip cia jau zydi ir rododendrai ankstyvieji ir sekuros vysnios,mano darze ,kur zemej lysvej buvo like tulpiu svoguneliu,tie prazydo nuostabiai,o vazone,isimete kazkoks puvinys,sukilo grazioai visi lapai pradejo siltnamyje zydet,atsilo,isnesiau i lauka ir sukrito visi lapai,suvyto.Gal kad neuzgrudinti?Tiesiai is siltbnamio i laujka?Bet kita met i vazona nebesodinsiu,formuoju gelyna,ten ir sukisiu.
Atsakyti
pas mus nakti keli lašai nukrito ir tiek žinų, dabar saulute šviečia tik bais šalta, girdejau net šlapdribas žada smile.gif šiandien niekur laukan nosies nekišiu bigsmile.gif , einu nagus pasigra-inti tongue.gif_ pirkau hortenziju ir rožių tai dabar uodega rūksta biggrin.gif kad tik jos prigytu, tai kas vakarą su laistytuvu pralekiu bigsmile.gif

o daugiametes nesisikubina siusti, nors gal ir gerai, nes tai ka užsisakius velyšmo sprogimo irdabar dar nesimato gyvas tas augaliukas ar ne...dar iš nojaus leliju pirkau, žiauru kaip skirias nuo lenkaičiu dydžiu ir aplamai koki nurudę svoguneliai unsure.gif
Atsakyti
Kaip tu Meri gali tiek valios turėti ?
Aš iš nervų kokį piražoką praryju. Šiandien laukiau buhalterės, kažin, ar atvažiuos. Niekaip balanso negalime užlaužti, prieš kelis metus klaidingai kažkas padaryta, norime atkoreguoti. Tai tokius briedus programa išmeta. unsure.gif Kaip nekenčiu popierizmo.. frusty.gif
Radau, kad turiu neperpikuotų pomidorų. O dar petunijos indelyje lipa per viršų. Bet kur dėti ? Palangės užgrūstos visos, kas bent kiek į saulę. O po vitrininiais langais grindyse tokie radiatoriai po grotelėmis. Sudaiginti sėklas ant jų idealu, o paskui per karšta daigams. unsure.gif

Kol buvo šilti vakarai, pertvarkinėjau gėlynus. Sugalvojau praplatinti kėnių alėjoje lysvę ir prisodinti tokių daugiamečių, kad ravėti nereikėtų. O be širdies skausmo galėčiau kraštus su žoliapjove praeiti.
Lyžuka, tark žodį. Sodinu : monardas, kraujažoles, vingiorykštinę kraujažoles, ežiuoles, dar kelis sinavadus, kurie visur prisisėjo. Dar galvoju šilinges, bitkrėsles, rytines aguonas ir gal miskantų ? Ką sugalvoti rugsėjo žydėjimui. Kad žolę praaugtų ? Dar mačiau pakrūminių katilėlių pievoje prisisėję.

Kai kūrėmės , kaimynė nesutiko tarp namų daryti tujų gyvatvorės. Mol, kapinėmis atsiduoda. blink.gif Sodinome kalnines pušis. Kai kurios per durną galvą pasodintos su n stiebų. Gulasi man ant gėlyno, pavėsis iš vakarų pusės , spygliai kankorėžiai byra. Apačios nupliko. Vis apsidairiusi, ar kaimynka nemato, išpjaunu po vieną kitą šaką. Dar keli metai , ir vaizdas bus pobaisis. Prieš pat langus pasisodinau iš savo pusės smaragdų gyvatvorę, toliau nėra. Gal dabar bent grupėmis tujas sodinsiu, kad tas pušis kiek pridengtų.
Tai dabar iš to pušų pavėsio geresnes gėles iškeliu į priekį ar kitus gėlynus. Ten palieku tik neužmušamas.
Atsakyti
Kiek pirkau, tai dažniausia turguje tuos vazonikus išima. Vienąkart prašiau, kad paliktų, tai kai pradėjo visą litaniją biggrin.gif Daugiau nieko nesakau. Svarbu, kad žemės nuo šaknų nenusikratytu.
D. suvalgiau du kotletus, bulvę ir agurką, bliamb, kaip dar norisi, vos valdausi. Taip skanu buvo, vyras ruošė. Čia buvo mano pietūs ir vakarienė. Darbe dažniausia nevalgau, nebent kavos pasidarau ar buljono 5 Minutės, man jis skanus, kad ir nesveikas, bet gerai sušildo.
Tujų nemėgstu, bet turbūt jos praktiškiausia žmonėms, kad taip visur pilna prisodinta.
Cukrus vėl sukilęs, užteko pasinervinti ir še, rezultatas. Čia tai blogai. Ryte nevalgius ir net vandens negėrus devyni, kai toks gali būti tik po valgio praėjus dviem valandom unsure.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Meri,o tai turi su kuo matuoti cukrų? bigsmile.gif Kai nežinai taip ir gyveni. mirksiukas.gif Na nors vakar pridaviau visus tyrimus,žinosiu irgi. ax.gif
Apniūkę,gal palis?Nors planuose šiandien mamą pabaigti kapus tvarkyti nuvežti. ax.gif
Atsakyti
Ik rudeniui saulaines sodink, man jos labai gražu, tokios rudeniškos spalvos o ir nužydeje dar dekoratyviai atrodo jei tik kokie viesulai neisisuka smile.gif

vartotojo įkelta nuotrauka

čia iš vyšniausku pasiskolinta nuotrauka smile.gif

tai prie aukštesniu dar pakraščius nusodink kokiais pusiau šliaužianciais, kad pridnegtu anu stiebus ir pati gelyno krašta ar šiaip nedidelio ūgio augaliukais, kad ir rasakila :)ar snapučiais kuriais žemesniais smile.gif, idealu tas rozane ale jo kaina nemaža, o kaip ji pačiai pasidaugiti neisivaizduoju, nebent bandyt įšaknydinti ax.gif

Sveikos mirksiukas.gif

ai dar tie visi kalnu astrai rudens kvietkas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 10 balandžio 2019 - 07:37
Lyžuka, praeitą vasarą man saulainės visai prastai atrodė dėl sausros. O ten kiaurą dieną saulė. Gal jau geriau kokios smilgos. O Rozane pavėsiui. Šiemet gavau snaputį, išskirsčiau visą vazonėlį tiesiog šakniastiebiais ir susodinau. Paliejau, lyg ir gyvi. Tai ir taviškiai su laiku turėtų išsiplėsti.

Bet ir šalta šiandien, brrr
Atsakyti
Kazkokiom keiksmazodinem gelem kalbat rolleyes.gif Nepazistu tokiu, bet cia jau mano neisprusimas biggrin.gif

vakar buvau pirma diena sporte, blauzdos skauda, vakar net galva ne kokia buvo, kazkokia svaigstanti. Ryt vel eisiu. Tiesa matavo su tokiu aparatu trenere svori, riebalus, raumenis, tai neblogai tik tauku daugiau nei raumenu, KMI truputi virs 22, svoris 61.

Labas
Atsakyti
Sapniuk, kur tu čia matai keiksmažodžius biggrin.gif, pvz rozane labai gražiai skamba o dar gražiau žydi tongue.gif

išsiplete mano tie snapučiai gal net per daug bet kad jo šaknis tik viena liemenine neina padauginti smile.gif

busi superduper modelis-kulturiste sapniuk smile.gif, aš va tik nagus vakar atnajinau, jokiu kmi neanalizuoju , o tai tiek norma ?
ir iš vis nesuprantu kas do aparatas, kad lašinius pasveria bigsmile.gif

ir ar auginat kuri kaip vasaros lauko augala Mandevila? pas mus dabar ju užvšta yra sočiai grožis
https://www.facebook...i...e=3
Papildyta:
vistik pasižiurejau tuos kmi tongue.gif biggrin.gif Sapniuk biggrin.gif, turbut aukšta esi nes man su tokiu svoriu jau nekažką būtų unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 10 balandžio 2019 - 10:14
ne auksta, 166 rolleyes.gif Mano normalus svoris apie 64 sukdavosi, visa laika.

na aparatas kazkoks ismanus, reik atsistot basikom ant jo, o rankose tokias gelezines rankenas laikyt.
Atsakyti
aš su ūgiu tiek "neištraukiu" "D

o tokiais aparatais netikiu smile.gif

jau lauke kaip šalta vos ne speigas , tik sneigo trūksta unsure.gif
Atsakyti
Lyžuka, siuntinuką gavau. Labai ačiū, viskas gražiai iki manęs atkako. 4u.gif
Mandevilijas ne tik vasarą auginu. Dvi senės ant palangės bando naujam spurtui susikaupti. Viena nesužiūrėta prismaugė kriną. Dar vienas vazončikas ant grindinio radiatoriaus tupi, susmaigstyti ūgliukai šaknis auginasi. Ko tai šiemet sunkiai. Jas atnaujinti kas keli metai reikia, kad gausiau žydėtų. Mačiau pas draugę margą - noriu. Turguje mačiau geltoną - irgi noriu. wub.gif
Atsakyti